Olay zaten getiri deðil bu iþte insanlar getiriye odaklanarak yanlýþ yapýyorlar.
Sistemde önemli olan getiri eðrisindeki düzen doðrusallýk ne kadar süre yatay kalabilmiþ benim psikolojim bunu kaldýrýr mý vesaire.
Getiriye odaklanýr ve yükseltmeye çalýþýrsanýz sisteminizi overfittinge itersiniz. Mantýksýz sinyaller almaya baþlarsýnýz. Yukarý giden bir grafikte sat yaktýðýný görürsünüz. Bir kaç gönderi ötede gösterdim.
Ayrýca sistemlerin belli periyotlarla optimize edilmesini de doðru bulmuyorum. Periyodik olarak optimizasyon aslýnda yeni bir sisteme geçmek bence. Bunun baþarý saðlayýp saðlamadýðýysa belirsiz. Onca istatistiði niye çýkarttýnýz ki sistemin parametresini deðiþtirecekseniz.
Daha ilerlenecek yol uzun sizlerin açýsýndan zamanla oturmaya baþlayacak önemli olan bu tercübeleri edinirken para kaybetmeden edinmeniz.
Optimus primeye dönersek. Açýkçasý ben sistemin getirisinden hoþnut deðilim. Ancak geçmiþi incelediðimde de 14 ay hiçbirþey üretmediði bir zaman dilimi var. Dolayýsýyla bu durumu þimdilik doðal karþýlýyorum. Sýkýntý olan konulardan bir taneside sistemin maxdd yenilemesi oldu. Bu mutlaka yaþanacak birþeydi günün birinde ancak baþlar baþlamaz bununla karþýlaþmak hoþ olmadý. Acaba overfittinge yakýn bir sistem mi türettim þüphesine düþürdü beni.
Bakalým zamanla göreceðiz.
Bu yaptýðým sistem aslýnda henüz hiçbirþey daha ne sistemler var. WPS3 testleri bitti 1 aya kadar baþlýyoruz.
Gerçek hesap üzerinde çýkan sonuçlarla örtüþme olup olmadýðýnýn kontrolü saðlanmýþ olacak. Eðer beklediðim þekilde sonuçlar gerçek hesapla örtüþürse. Belki hesap extrasýný paylaþýrým. 2020 Þubatý gibi gerçek hesap üzerindeki etkiler belli olmaya baþlayacaktýr.
Eve varýnca sistemin kayma ve komýsyon düþülmüþ haldeki getiri eðrisini excel üzerinde grafik olarak göstereyim.
Not bu arada mesela sizde uyandýrdýðý etkiye bakarsanýz sistemin sinyallerinin belirli bir mantýðý olduðunu gördüðünüzde sisteme olan güveninizde artýyor böylece tedirginlik seviyeniz düþüyor. TÜm bunlarýn sonucu da sisteminizde sabretme eðiliminizi arttýrýyor.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri