erhan objektif ve þeffaf þekilde paylaþtý her hafta sonu veya haftada bir. bunun için kendisini tebrik etmek lazým.
neden bu þekilde devam ediyorsun ? sorusunun cevabý kendimce cevaplayým.
1- sistem bu sene içinde zararda ama seneye belki % 500 kar edebilir. ( sistemcilik budur )
2- sistemle kazancýn mümkün olup olmayacaðýný ispatlamak orta/ uzun vadede ( yani hiç bir emek vermeden ek gelir elde etmek)
sene sonuna daha var ayrýca belki sistem kar edecek veya zarar etmesi durumda durum deðerlendirecek. bana kalýrsa ben bu sistemi kullanmam zaten faiz geliri ve diðer wps masfaflarý vs herþeyi düþtüðünde sistemin þuanki durumu iyi deðil.
tabi seneye ne yapar bilinmez zaten sistemcilik budur. ben kendi fikrimi paylaþtým ama erhan þimdi 938573948674968759596 sayfa yazý yazar ldfkjglkhj![]()
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
nasýl kumarhanelerde zararlar hileli ise vioptada zararlar hilelidir.
bir posizyonun kar etme ihtimeli viopta bu nedenle % 50 den düþüktür.
kazanan sistemler ise genelikle bu hileli olan kaybý trendle telafi edebilir. trend olmasa zaten sistemlerin % 99 u kaybeder.
bir bilgisayara yazý tura attýramazsýnýz. bir uygulama olsa mesela. ? yazý tura at uygulamasý.
güvenilirliðinden % 100 emin olamazsýnýz. bu nedenle vioptada herzaman zarar hilelidir.
yazý tura neden atýlýr ?
mesela yarýn güneþ doðarmý diye yazý tura atmanýn anlamý varmýdýr ? veya haziranda kar yaðarmý diye ?
Yok caným kusurluk bir durum yok herþeyi sormalý hatta merak etmelisiniz. biz ne dedik yola çýkarken ÞEFFAF bitti.(kendimi bi an cum baþkaný gibi hissettim
)
Sistemin geçmiþten bir dönemini açtým aþaðý yukarý 13-14 ay boyunca üretim negatif. Aþaðýda görüyorsunuz. Þimdi sistem ne demiþ ben 13 14 ay boyunca hiçbirþey üretmeyebilirim demiþ geçmiþ istatistikler. O halde gelecekte bunu yaþadýðýnda da ki þu an yaþýyor þaþýrmamak lazým. BU süreçlerden birini yaþýyor olabilirim. Niye, geçmiþinde de var zaten bu Dolayýsýyla sistemin þu an yaþadýðý durum anormal bir durum gibi görünmüyor.
Sistemi backt testine bakmýþým bunu üretecek demiþim. ve 13-14 ay boyunca yatay gittiðini ve 0 üretim yaptýðýný bile bile bu sistemi kullanacam demiþim. O halde doðal olarak gelecektede bunu yaþayacaðýmý göze almýþým kabullenmiþim demektir.
Algo trade nedir geçmiþe uyarladýðýn bir modelin istatistiklerinin gelecekte de o istatistikler doðrultusunda hareket edeceði inancýna dayanýr. Yani geçmiþten çýkan karlarýn getirilerin maxdd lerin gelecektede yaþanacagýna inanarak yatýrým yaptým. E þimdide geçmiþte olan bir durum yaþanýyor. Ancak buna raðmen ben bu sistem çöpmuþ nasýl diyebileceðim bu sisteme yaptýðým bir haksýzlýk olmaz mý ?
Yine keza istatistiklerin bir miktar negatif veya pozitif yönde evrileceðinin de bilincinde olmak lazým. Yani sistemin 14 ay mý 0 üretiyor geçmiþe göre sen onu 16 ay varsaymalýsýn istatistiðin sapma payý býrakmalýsýnýz.
Seçim anketlerýný býlýrsýn. O da bir istatistiktir. %100 tuturan var mý yok A partisi %60 alacak der %55 alýr. Onun gibi bir mýktarda sapma payý býrakman lazým ýstatýstýklerýnde dolayýsýyla 14 ay 0 üretmiþse sen onu 16 ay 0 üretecek gelecekte gibi düþün.
Haa tüm bunlarýn haricinde istatistiklerde ciddi bir bozulma oldugunu sezersem gerçekten kötü olduguna kanaat getireceðim DELÝLÝLLER varsa elimde ozman sistemi deðiþtirmekte haklý olurum.
Tabi tüm bunlarýn haricinde buradaki temel amac tüm süreçleri þeffaf bir biçimde aktardýgýmýz gibi yatýrýmcýlara bir bakýþ açýsý sunmak. Algo trade süreçlerini neler yaþandýgýný baþýnýza ne gibi terslikler gelebileceðini aktarmak. Sistem ne zman deðiþtirlmeli sorularýna yanýt aramak nitekim de sayenizde insanlar sistemi neye göre deðiþtirmesi gerektiðini de öðrenmiþ oldu. Bende bekliyorum biri sorsa da sistemin ne zman deðiþtirilmesi gerektiðine veya bozuk olduguna nasýl kanaat getireceðimizi tartýþalým istiyordum. Günlerdir bekliyorum nihayet birisi yani siz sordunuz. BU sebeple tekrar tebrik ediyorum bana böyle sorgulayýcý yatýrýmcýlar lazým bol bol sorgula niye böyle de niye kazanamýyor de hata yapmýþ olabilirmisiniz de overfitting bir sistem kurmuþ olabilirmisiniz de. sorda sor. Hatta tartýsadabiliriz. Mesela siz deðiþtirilmesi gerektiðini söylüyorsanýz nedenlerini açýklayabilirsiniz vesaire. SOn olarak;
Bu sayfada para kazanmak 2. planda 5000 TL param var burada. Birþeyler anlatmak aktarmaktan mutlu oldugum için 5000 TL yi riske attým. Önemli olan benim ne kazandýðým deðil. Sizin benden ne öðrendiðiniz önemli.
Daha öncede bu soyledýklerýme dikkat etmediðim için çok piþmanlýk yaþadým. Mesela Sistemin geçmiþini dikkatlice incelemedim. Baðladým trade ediyorum. 6 ay geçti illah dedirtti sistem hala kar edemiyor. baþlarým böyle sisteme dedim. DEÐÝÞTÝRDÝM Ben deðiþtirdikten sonra kz eðrisi yeni rekor tazeledi yaklaþýk 25,000 puan üretti benim kapattýðým yerden. SOnra dönüp tekrar inceleyeyim dedim. Meðer sistem geçmiþte tam 15 ay boyunca hiç getiri üretmediði bölge varmýþ Yani 6 ay 0 üretmesi hayli hayli normal bir durummuþ çünkü 15 ay var. Bu durum sadece 1 sistemde deðil bir sürü sistemde benzer durumlarý inceleyip gördüm.
Ondan sonra sistemelere haksýzlýk ettiðimi anladým. Br sistemin deðiþtirebilmesi için elinizde çok güçlü kanýtlar olmasý gerekiyor. O kanýtlar yoksa sistemi deðiþtirmeniz. O sisteme haksýzlýk ettiðiniz anlamýna gelir. Ýþin sonunda sistem gerçekten kötü olabilir mi bunu erkenden deðiþtirmiþ olmak avantajlý da olur. ANcak þimdiden bunu bilemiyorum ki ya bozuk deðilse ? Bozuksa zaten zamanla kanýtlar ortaya çýkacaktýr ve deðiþtireceðimdir. Bu sebeple delillerin çoðalmasýný beklýyorum. PÝÞMANLIK yaþamamak adýna.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Emlak güzel bir konuya deðiniþ eðer doðru anladýysam.
Zarlar mý ZARAR lar mý hileli demek istedin çeliþki yaþasamda ben onu ZARARLAR olarak okudum ZAR olarak deðil.
"Zararlar hilelidir" cümlesinden þu anlamý çýkardým.
Zarar ettiðinizde bir hile bulursunuz. Zarar ettim çünkü patron þöyle yaptý. Zarar ettim çünkü bu hisse imtiyazlýydý. Zarar ettim. Çünkü algorýtmamý çözdüler. Zarar ettim çünkü beni takip ediyorlar. Zarar ettim çünkü beni gördüler vesaire.
Ýnsan oðlu hiçbir zaman kendinde hata aramýyor. Aramak istemiyor kendini kusursuz zannediyor.
Örneðin adam rulet oynamaya gidiyor. Kaybediyor. SOnra þunu söylüyor. MASA HÝLELÝYDÝ. Top mýknatýslýydý diyor.
HAHAHAHAHA
Ruletý býlýrsýnýz býlmýyorsanýz youtubeden ne oldugu ogrenýn.
Rulet oynamaya gitmeden once bu oyun nasýl birþey bir bak bakalým bi ölç tart istatistik çýkar deðil mi ?
Rulette kazanma olaslýgýnýz %49,5 civarýndadýr. %50,5 ihtimallede kaybedersiniz. Yani totalde ne kadar fazla oynarsanýz oynayýn iþin sonunda kaybedeceðiniz anlamý çýkar.
Adam gidiyor oynuyor sonra masa hileli diyor. Desene benim SALAKLIGIM %49,5 olan ihtimale oynadým kaybedeceðimi biliyordum diye. HATAYI kendýnde arasana masaya suç bulacagýna.
YAni mantýken masanýn hileli olmasýna gerek yok Çünkü oyunun kurallarý oynanýþ þeklinde zaten %49,5 olaslýk var. Baþtan peþin peþin demiþ. Saklamamýþlar ki hileye baþvurmalarýna gerek yok ki adamlar adam zaten oyunun kurallarýna bu hileyi koymuþ. AÇýk açýk yazmamýþ sadece. Az kafasý olan adam rulette uzun vadede kazanamayacagýnýn farkýnda olmalý ancak buna raðmen türlü türlü stratejiler havada ucuþuyor :D GÜLÜNÇ
Peki kumarhanede her zaman masa kazanýr gibi bir efsane dolanýr. Aslýnda bu doðru. Masa herhalukuarda kazanýr çünkü oyunlara öyle bir kurallar koyarlarký olaslýk hesabý yaptýgýnda %49.... kusurle kaybedeceksindir. Ýhtimali %49 tutuklarý için sen kazanacagýnada inanýrsýn çünkü olaslýk hesabý yapmazsýn. olaslýk çok yakýn oldugu için farkedemezin kaybedeceðini herþey eþitmiþ %50 %50 miþ gibi görürsün. Oyunlarda karýþýk oldugu için insan oturupta bunu hesabýný yapmak istemez. Ornegýn Kazanma olasýlýgýn %10 olan býr oyun cýkarsalar bunu acýk acýk yazmasalar bile sen o oyunu oynadýgýn hemen farkedeceksýn hileyi ve bu oyunu oynamak mantýksýz diyeceksin. Ancak olaslýgý %49,5 tutuklarýnda %0,5 lik farký kolayca göremiyorsun. Farketsen bile o masasýnýn önünde þansýný denemek ýsteyeceksýndýr.
Þimdi her zaman masa kazanýr efsanesýne geri dönersek. Bu kurallarýn veya masalarýn hepsinin hileli oldugu anlamýna gelmiyor. En baþta POKER POkerde MASA KAZANIR çünkü komýsyon alýr. Komýsyon aldýgý için kazanýr.
Oyunda bir hile yoktur karþýlýklý rakiplerine karþý oynanýr masaya sadece komýsyon verir ve oyuna baþlarsýn parayýda yine kumarhanenýn kasasýnda degýl rakýplerýnden kazanýrsýn.
YANÝ borsayla ayný mantýk dadýr. KOMISYONU ODER RAKIPLERININ PARASINDAN KAZANÇ ELDE EDERSÝN.
Dolayýsýyla poker oynayýp kaybedince masa hileli diyemezsin mantýk dýþýdýr. Masanýn hileli olmasýný gerektirecek hiçbir durum yok masa her halukuarda komýsyondan dolayý para kazanýyor zaten ayrýca sen kazanýnca cebýnden býrseyde vermez hýleli olmasýný gerektirecek bir durum yoktur.
Rakiplerinin hile yapmasý gerekir ki buda mumkun degýldýr cunku kartlar belli sayýsý bellýdýr.
Rakiplerin çok iyi blof yapabilir seni kandýrabýlýr vesaire sende kandýgýn için kaybedersin. Veya istatistik ve olaslýklarý hesaplamadan kartlarý oyuna surersýn dogal olarak kaybetme olasýlýgýný arttýrýrsýn. Gereksiz yere riske girer blofe girersin. Her el oyuna gýrersen de kaybetme olaslýgýný arttýrýrsýn cunku sana gelen her el ýyý el olmayacagý aþikardýr.
Olayý borsaya çevirirsek borsayla neredeyse ayný durumlar. Blof yapar hisseyi yukarý fýrlatýrlar blofe girersin eline verirler hisseyi. Ýyi bir analizin olmamasýna raðmen malsýz yatmak ýstemez ve ýllede elýnde mal olsun istersin Yani emin olmadýgýn halde oyuna girersin nakitte bekleyemezsýn boþ boþ. Sonunda zararla oyundan cýkmak zorunda kalýrsýn. Her zaman ve her an oyuna girmek zorunda degýlsýn. Elinin güçlü oldugu zaman oyuna girmelisin. Elýn her zman güçlü olmayacaðý için herzman oyunda olmak kaybetme olaslýgýný arttýrýr. Elini iyi okuyamazsýn ve sürekli bu sekýlde oyuna gýrersende kaybedersin yani bir plan kar zarar stoploss vesaire gibi seçenekleri iyice deðerlendirmeden elinin güçlümü zayýfmý oldugunu bilmeden oyuna girersen dogal olarak kaybetme olasýlýgýný arttýrýrsýn. Yani stratejinin güçlü olup olmadýgýný bilmek zorundasýn.
NEREDEN NEREYE GELDIK YINE ELIM BOÞ BÝ BOY GOY GOY YAPIYORUM
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
vip-30 da sorun var abi bende onu diyorum. 31 ekime kadar F_xu0301019 u kullanýyorum. 31 ekimde gün içinde F_xu0301219 a geçiyorum. f_xu0301219 zaten son 3-5 gün vade geçiþleriyle yoðun hacme sahip olduðundan fiyatý oturmuþ oluyor. indikatörlerde sorun olmuyor.
ancak 31 ekime kadar viop30 grafiðini kullanan biri 1 kasýmda yine viop 30 grafiðini kullanýrsa gapten dolayý elbette 3-5 gün sýkýntý yaþar. ben o sýkýntýyý yaþamýyorum. onu izah etmeye çalýþtým.
Ben kendi sistemimde GAP yüzünden yön deðiþtiren sinyalleri hesapladým.
Sonuç olarak GAPLE sistemin yön deðiþtirmesi daha yüksek getiri üretmesini saðlamýþ.
Neden mi. Çünkü vade geçiþ gapinden sonra 1 veya 2 gün sonra zaten sistem kendiliðinden long yakacakmýþ Vade geçiþi sayesinde önceden long olmasýný saðlamýþ.
Long gelinceye kadar þortta devam etseydim totalde zarar edecekmiþim.
Bunun istatistiklerini çýkarttým negatifleri düþtüm karlýlardan totalde 10,000 puan daha karlý oluyorum.
BU herkeste böyle cýkmaz. Ancak totalde kötü bile çýkarsa çok böyle aman aman düþüneceðiniz bir durum deðil. Bende poztif 10 býn puan fark attý sizde de hafi en kötü -10,000 kötü çýkartýr.
Bunun içinde vade geçiþinin þöyle yapsak boylemý yapsakla ugrasmaya deðmez gibi görünüyor.
BU sebeple ben výp30 ne derse ona uyuyorum boylece yený vadeye koyayým dur aman manuele geceyým fýlan dememe gerek kalmýyor sistem görüntüde ne veriyorsa porfoy aynýsýný yapýyor.
Bir kaç örnek.
3c1a ya da örnek olmasý ýcýn paylaþýyorum.
Piyasa saat kaçta kapanmýþ kaçta açýlmýþ hiçbirinin önemi yok. vadenin sonu oldugunu býlerek iþlemi kapatýyor yeni vadeye geçildiðini bilerek iþlemi açýyor yon degýsmýsse degýsmýs sekýlde degýsmemýsse degýsmemýs sekýlde mevcut sýnyaller devam ediyor.
Gerçekte ne olmasý gerekýyorsa onun aynýsýný goruyorum ekranda ve performans raporunda. bilerek eský yýllardanda foto aldým. KZ yýde kapsayarak foto çektim KZ de sahte karda zararda üretilmiyor.
Ek olarak sýstem sýnyallerý anlýk olmasýna raðmen vade geçiþlerinde anlýk emir göndermek yerine barýn kapansýna ok koyuyor ký sabah sýð acýlýslarda mumun tepe veya dýplerýnde almasýn dýye.
![]()
Yer Ýmleri