Erhan emeklerin için teþekürler. Sistem sonuçlarýný yayýnlamasan bile aktif olarak algolarý bu topikte konuþmaya devam edelim.
SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erhan emeklerin için teþekürler. Sistem sonuçlarýný yayýnlamasan bile aktif olarak algolarý bu topikte konuþmaya devam edelim.
SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminimce ilk zamanlarda akþam 19 dan itibaren 23 e kadar belli baþlý kontratlarda endeks 30 usd ve altýn gibi ve yakýn vadelilerde gündüze göre çok daha hacimsiz iþlemler geçer..
Tabi önemli haberlerin olduðu akþamlarda hýzlý davrananlar için harika fýrsatlar da doðabilir. Fýrsatlarý kullanma noktasýnda eðer herkes robotlarý devre dýþý býrakýrsa neler olur merak ediyorum þimdiden..
01.01.2019 Baþlangýç bakiyem 1,904 TL
06.03.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
13.03.2019 Tasarruf ekleme 500 TL
16.04.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
26.08.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
A1 den çekilmeyen -50 TL
TOPLAM ANA SERMAYE 5,354 TL
BUGÜN ANA SERMAYE 5,921 TL
FARK(K/Z) = +567 TL
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Geçmiþe bakip keþke dediðiniz hiç oldu mu ?
Bu topýgý açarken acaba bu eski sistemimi (slow trade) yoksa yeni yaptýgým optimusu kullansammý diye tereddüt ettim.
Ayný zamanda ar-ge yaptýgým için Optimusu kullanmak istedim diðeri zaten 2014 yýlýnda tasarladýgým bir sistemdi.
Optimus 4 parametreden olusurken SLOW trade 2 parametreden oluþuyor.
Slow tradenin eski oldugunu eski sistemciler bilir sistemciliðe ilk baþladýgýmda ilk göz aðrým ilk kendý kodlamalarýmla oluþturudugum sistemdir.
Eski oldugunu kanýtlayan bir ekran fotosu atýyorum 2015 ocak ayýndan.
Vade geçiþlerini ve kaymalarýda düþtüm ki en gerçekçi sonuclarý gorun diye.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Slow tradeyi hatýrlýyorum , O kadar yavaþ ki ayda 3 iþlem yapýyordu. Üsteki resimden hesapladým ayda 3,5 ortalama ile iþlem yapmýþ. Bileþik getirili sistem kurmak için az iþlem açan sistem için çok iyi bir alternatif olabilir.
O zmanlardanda biliyorsunuzdur. Ortalama 3 - 3,5 aylýk iþlem açýyordu zaten.
Aslýnda odaklanmanýzý istediðim þey sistemin 2014 yýlýn yapýlmýþ olmasýydý.
Sistemin bugune kadar maxdd yenilemiþ fakat getirisinde hiçbir problem yok. Ýþin güzel tarafý bu.
Yani kurduðunuz sistemin sinyalleri saçma sapan deðilse. Az parametreliyse, zaten az parametre olunca saçma sapan sinyallerde olmuyor dipte al tepede sat gibi, Sistemde doðal olarak gelecekte de bozulmadan çalýþmaya devam ediyor.
Ayný þablonun farklý parametreleriyle birden fazla sistem kurularak risk dahada düþürülebilir.
Düzenli olarak yýllýk %50 ve üzerinde getiri saðlanabilir. Tabi yeterince sabretmeniz gerekiyor. Benim sabredemeyip habire yeni sistem tasarladýðým ortada.
2014 saymayalým hadi 2015 ten itibaren bu sistemde sabredebilseydim 107 bin puan civarý puan üretecekmiþim. Vade geçiþleri ve kaymalar düþülmüþ net getiri bu arada.
Her yýl sonunda elde edilen getiriyi sisteme tekrar ekleseydiniz. Ortalama %50 kazandýðýmýzý varsayýyorum her yýl normalde biraz daha fazla ama ben kýsmýþ gibi hesapladým. Ana sermayenizi 7,5 kat arttýracakmýþsýnýz. 5 yýlda %750 daha sýk bileþke yapýlarak bunuda daha sistemli bir para yönetimiyle yapsaydýk getiri çok daha yüksek boyutlara çýkabilirdi.
Ýþin özü doðru kurgulanmýþ basit bir sistemle bu tarz getiriler elde etmek mümkün. Riskleri azaltmak ve getiriyi arttýrmak için para yönetimiyle beraber kurgulanýrsa çok daha güzel olacaktýr.
01.01.2019 Baþlangýç bakiyem 1,904 TL
06.03.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
13.03.2019 Tasarruf ekleme 500 TL
16.04.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
26.08.2019 Tasarruf ekleme 1,000 TL
A1 den çekilmeyen -50 TL
TOPLAM ANA SERMAYE 5,354 TL
BUGÜN ANA SERMAYE 5,332 TL
FARK(K/Z) = -22 TL
Gelecek haftadan sonra büyük ihtimalle sistemi kapatacaðým artýk.
Sonra ne yapacaðýmýza karar veririz.
en azýndan 200 300 kar etmesini bekle erhan. bari zararken kapama nede olsa kara geçiyor.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Yer Ýmleri