Originally Posted by
nosfecagri
Tabi herkesin koþullarý farklý. Is konusunda bence kendi açýndan haklýsýn. Ben maaþ az dahi olsa ev gecindirdigim ve her ay yüksek gider olduðu için mahkumum maaþa. Çünkü kaybettiðim ay gider anamýn evinde yatarým 1 ay bir þey olmaz diye bir ihtimalim yok bekarken en iyi þey bu imiþ

Bence yine de hisseyi ciddi düþün derim senin metod güzel yardým istersen de memnuniyetle ben de yardýmcý olurum. Ben yarý otomatik deðer + büyüme odaklý temel analiz yapýyorum yaklaþýk 220 þirkete her 3 ayda 1. Excel i filan kendim yazdým.
Ben %80 hisse %20 duruma göre viopta sadece short taþýyorum. Short kendi saçma sapan beklenti ve düþüncelerime göre portföyü koruma amaçlý açýyorum long açmýyorum prensip olarak %100 long olmak istersem hisse alýyorum.
Ben de viop tarafýnda eksiðim yani açýkçasý. Bu yýl tek yönlü güzel bir sistem oluþturmak istiyorum. Bu baþlýkta geçmiþte örnek sistem var mý? Sence ideal mi matriks mi?
herkesten öðrenebilecðeim birþeyler oldugunu düþünürüm. Yönteminizi ve exceliniz hakkýnda fikir almak isterim. Sakýncasý yoksa bende viop algo tarafý hakkýnda destek olurum. Beraber fayda üretmiþ oluruz. Bunun dýþýnda her ne olursa olsun zamanýnýzý belirli bir ücret karþýlýðý satmaktan kurtulmaya çalýþmalýsýnýz. Aldýðýnýz ücret yüksek bile olsa. Bir þekilde zamanýnýzý harcamadan ayný deðeri üretebilirsiniz diye düþünüyorum.

Originally Posted by
Hermesj
Erhan... ilgiyle takip ediyorum senden 2 yaþ büyüðüm 21 yaþýndan beri bu iþleilgileniyorum. Birbirimizi hem yaþ dolayýsýyla daha iyi anlarýz, anlaþýrýz diye düþünüyorum... tanýþýp, konuþmak isterim senin kafada biriyle bu konularý tartýþýp konuþmak muazzam mutluluk verir bana. Çünkü yapýmýz ve düþüncelerimiz ayný..
Þu konuda sana katýlmýyorum.. bu borsa oturarak para kazanýlan bir iþ deðil... bu seviyeye gelebilmek için kaç saat mesai harcadýk? Ben söyliyeyim günümün 16-17 saatini alýyor bu iþ.
Bu iþi oturarak para kazanma olarak görenlere çok kýzýyorum.
Bu iþi yaparken çalýþtýðým iþten daha fazla efor sarfediyorum.. siniri, stresi, hüznü mutluluðu cabasý... bunlara para biçemezsin... bu iþe yeni giren sabah akþam uðraþsa bulunduðum seviyeye gelemez... 11 sene oturup her gün mesai harcamasý lazým... 1 ay bile önce baþlamýþsam, 1 ay ondan daha fazla þey görmüþümdür, daha fazla bilgiye sahibimdir.
Bu iþin bir okulu, üniversitesi yok. Ekonomi okuyan biri bu iþin i sinden anlayamaz... bu iþ tecrübe, yaþamayla alakasý.
Beynimiz onlarca barý, formasyonu, tekniði kaydediyor.. her gün farklý farklý...
Grafiklere bakýnca artýk barlarýn ne yapacaðýný önceden tahmin edebiliyorum hiç bir þey çizmeden..
Tanýþmaya açýðým aslýnda. Sorun yok tanýþabiliriz. Ayný kafada isek hele tabiki daha iyi olacaktýr. twitterdan veya özelden iletiþime geçersiniz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri