öncelikle bu piyasalarýn sýð oldugunu bilmelisin.
Fiyat farklýlýklarý olacaktýr. Ornegýn 300 den AL yakar spotta, senýn alýþýn 305 dir Vadelide bu faiz farkýndan ve vade farkýndan
Birde þu olacaktýr. 300 den al yakar ancak viopta o an o dakýka 306 dir. Oradan alýrsýn normalde faiz farkýna göre fiyatýn 305 olmasý gerekiyordu ancak sýð oldugunda o anda olduda 306 ya cýktý vadelisi. Tam tersi 304 de düþmüþte olabilir. Bu biraz þansýna iyi veya kötü olur demek zor.
Sistemin yeterince verimliyse burada bir hesap kitap çýkartman þart deðil. Ancak sistemin riskliyse kaldýracý fýlan ucu ucuna kullanacaksan bu hesaplar bir þaþarsa mc yersin.
Þu an ben buradaký portfoyumu Viop Gram altýnýnda kullanmayý düþünüyorum. Düþtükçe almak þeklinde.
Yazcagým sistem gram altýnýn grafiðinden daha iyi bir kz eðrisi üretmeyecektir. BU sebeple gram altýnýn kendý grafiði En iyi sistemin kz eðrisinden bile daha düzgün görünüyor.
beraber inceleyelim bu grafiði gram altýna yazýlmýþ bir kz grafiði olarak görebilrsiniz nihayetinde yaptýgýmýz þey sistem yazarak yeni bir ensturuman grafiði yaratmak. Ortaya çýkarttýgýmýz KZ eðrisini piyasadaki herhangibir ensturumandan AL sat Yaptýrarak cýkartýyoruz. Niçin ? Mevcut ensturumanýn daha düzgün ve istikrarlý bir biçimde yukarý giden bir ensturuman grafiðine çevirmek için. Daha sonra Ortaya çýkan eðriyi alýp beklemiþ oluyoruz.
Yani Ha sistemin KZ EÐRÝSÝ ha HERHANGÝBÝR ENSTURUMANIN GRAFÝÐÝ HEPSÝ AYNI ÞEY.
Yukarýda gördüðümüz grafik bir sistemin KZ eðrisi. Gram altýn grafiðine yazýlmýþ bir sistemýn KZ eðrisi.
Bu sýstem nasýl calýsýyor acýklayayým. Herkesede bedava olarak vereyim.
Bu sistem Gram altýn piyasada iþlem görmeye baþladýgýndan bu yana LONG da beklýyor ve hiç Nakite veya þorta geçmiyor.
Yani atakan hocam öyle bir sistem yaratmalýsýnký ortaya çýkarttýgýn KZ eðrisi Bu yukardaký Eðriden daha iyi daha düzgün ve daha çok puan uretmelý.
Ben buradaký portfoyumu (WPS2) Bu yukardaký sýstem için kullanacam Bu sýstem 2000 Li yýllardan beri LONG da bekliyor.
Maxdd 50 puan 3 kaldýraç kurtarýyor hemen hemene.
Eðer hesaplamam yanlýþ deðilse.
10,000 TL ana sermayen olsa bunun 3000 TL sini bu sýsteme baðlasaydýn son bir yýlda 85 puan almýþ. Kayma kom 0 çünkü LONGda oylece beklýyor.
3000/25= 120 LOT * 85 = 10,200 TL kar elde edecekmýþýz. Son bir yýlda.
Yer Ýmleri