Originally Posted by
HAYKIRIS
Yeni baþlýðýmýz hayýrlý olsun Erhan hocam.
Sizi uzun zamandýr yakýndan takip ediyorum. Yatýrým stratejimi oluþtururken epey faydalandým. Temettü konusundaki katkýlarýnýz ise zaten tartýþýlmaz. Forumda aktif olmasamda sürekli sizin takipçiniz oldum. Bu bilgileri harmanlayarak artýk bende yatýrým stratejimi oturttum ve kendime göre yoluma devam ediyorum.
Bu süreçte sizi yakýndan takip ederken bir anda algoritma iþine sardýnýz. Temel analiz sayfalarýndan da biraz uzaklaþtýnýz. Bu zamanlarda bende sizi yakýn takip edemedim. Çünkü bu algoritma iþi hiç bana göre deðildi. Zaten o yýllarda sermayemi baþka bir iþ için kullanacaðýmdan dolayý borsadan çýkmak zorunda kalmýþtým.
Siz algoritma üzerine oldukça vakit ayýrdýnýz. Umarým en kýsa zamanda meyvelerini de yemeye baþlarsýnýz.
Hatýrladýðým kadarýyla BMW hayaliniz vardý. Ýnþallah o da gerçek olur.
Baþlýðýnýzý ilgiyle takip edeceðim.
Tekrar hayýrlý olsun.
sen hatýrlarsýn ozmanlar bir sözüm vardý kazanç saglamadan yený baslýk acmayacagýma dair. 5. yýl sonunda nýhayet kar ettik. BMW :D hedefine geldik gelmesýnede soyle býr düþünce sardý bený olayýn masraf keyýf bolumuyle tasarruf bolumu arasýnda celýskýler doguyor.
Yani bugun bmw ye binsen benzin vergi algý kasko derken yýllýk cebýnden tonla para cýkacak. Keyýflýmý keyýflý sorun yok ama bu kadar para cýkmasýný deðermi bundan sonraký hayatýn nasýl gececek bugun belký bmw ye býneceksýn ama ya 5 yýl sonra ne yapacaksýn diyor ýnsan.
O sebeple önceliðimi tasarrufa bu tasarruflarý büyütüp pasif geliri arttýrdýktan sonra gelen pasif gelýri harcamayý daha uygun býr stratejý olduguna karar verdým. 2. el bmw 5,25 mesla 282.500 TL
Bunu faize koy abi %24 ile 67,800 / 12 = 5,650 TL ortalama bir beyaz yaka maaþý hiç çalýþmadan elde edersýn daha kasko benzýn tamýrat vergi gibi giderlerýný saymadým býle.
parayý az daha büyütüpte faize koysan aracý 1 senelýk kýralýp býn sadece benzýn katacaksýn dýger tum masraflarý fýrma karsýlýyor yaný satýn almaya gerek býle kalmýyor. Üstelik sýkýldýkça gidip istediðin baska býr aracýda kýralayabýlýrsýn falan fýlan alternatýflerýn cogalýyor.
O bakýmdan önce pasif geliri iyileþtirmek insaný daha özgür kýlýyor.
hele sýfýrlarý 500 býn cývarýnda bunu sadece aylýk faizi 10 býn TL ye tekabul eder. Hergün evin önüne taksý cagýrmak bile daha akýllýca :D vergi algý ödemezsýn taksý ayagýna gelýr ýstedýgýn yerden bavullarýný taþýr gideceðin yere o goturur o getýrýr araba kullanacam dýye yorulmazsýn. Birde adamla anlaþýrsýn pazarlýgýný yaparsýn her zaman onu cagýrýrsýn ozel soforun gýbý. nasýlsa her ay 10 býn TL pasif gelirin var taksiciye her ay 2000 TL kazandýrsan kaç yazar daha 8000 TL paran duruyor.
Haa dersenki faiz haramdýr falan önce kuraný kerimi okumalý daha sonra orada yazýlanlarý düþünüp hala daha faiz haramdýr diyorsan. Saygý duyarým ama okumadan düþünmeden hocalar faiz haram dedi diye buna inanýp biat ediyorsan sorun var demektir.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri