Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 44/172 ÝlkÝlk ... 3442434445465494144 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 345 - 352 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1. güzel ve doðru býr soyleþi olmuþ özellikle her indikator temelli sisteme uzaydan gelen hýper sistem zannedenler var. MOST/TOMA indikatorune verilen tepkileri okumuþtum. Hayretler içinde kaldým.

HOcam bu kodu nerden buldunuz. Keþke daha önce gösterseydiniz süpermiþ harika vesaire.

MOST/TOMA dediðin indikatorun fiyatlarýn %... bilmem kaçýna stop koymaktan ibaret. Yaptýgý iþ basit senýn yapamadýgýný yapan býr sýstem. Çok fazla gözünde buyutup her ay para basacaklarýný zanneden büyük bir kitle var.

BU iþin gerçeklerini bu sayfada görüyorsunuz. Klasýk indikator temelli kapanýþla iþlem yapan nýsbeten verimli ve 10 yýllýk veriyle optimize edilmiþ istatistiksel olarka anlamlý býr sonuç turen sýsteme parayý bagladýk ne getiriyor ne götürüyor hepiniz burada buna þahit oluyorsunuz olacaksýnýz.

Üstelik ben bu iþin 6 yýldýr içinde olan biri olarak yaratmýþým bu sistemi bu kadar uzun testten geçirmiþim geçmiþ tecrübelerimi aktararak yazmýþým.

Dolayýsýyla daha yeni yeni bu iþ baþlayanlar Ýstatistik biliminden bir haber açtýgý 6 aylýk 1 yýllýk verideki sisteme güvenip bu iþten müthiþ para kazanacaðýný düþünmeleri kendlerine zarar.

BU sebeple ben elimdne geldiðince destek vererek benzer videolar ve anlatýmlar yaparak doðru sýstemýn hangý krýterlele yaratýlmalý beným yaþadýgým olumsuz ve olumlu tecrübeleri paylaþarak anlatacaðým. Zamanla bu iþin mantýk kýsmýný en iyi þekilde anlatan kaynak olacaðýna inanýyorum.

Yakýn zaman için söz vermem zor üzerinde test yaptýgým bir strateji var. 3. wps servera entegre edeyip gerçek hesapta deneyeceðiz.

nisbeten ortalamanýn üzerinde bir yatýrýmla baþlatacaðýz programý sanal testler oldukça umut vadedici ancak herþeyi oturtmak 1 ayý alacak gibi yaklaþýk 3 aydýr üzerinde çalýþýyoruz.

Ýnanýn öðlen 12:00 da baþýna oturuyorum gece 24:00 da bir veya iki farklý parametreyý test edebiliyorum. Çok büyük bir veri ve cok dikkatlý analiz etmem gerekiyor.

BU sebeple sayfayla pek fazla ilgilenemiyorum. Bütün enerjýmý þu teste harcýyorum býtsýn bende rahatlayacagým belký gerçek hesaptaký sonuçlarý burada paylaþýrým. zaman gösterecek neler olacagýný.

Saðlýcakla....

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Most toma gibi sabit duran indikatörler iz sürdüðü gibi zararýda sabitlemektedir. Örnegin 3 -1 parametreli bir most ta 1-5 dk olsun iþlem yaptýgýmýzý farz edelim .Yanlýþ sinyal geldi pozisyona girdik , fakat fiyatlar sistemin tersi gidiyor. Mostta %1 üzeri zararý garantilemeden sistem tekrar dönmez . Most taki % oraný dinamik bir yapýya sahip degil 1d k grafiktede 60 dk grafiktede ayný yerden %1 den dönecek , o yüzden bana pek mantýklý gelmiyor.

Erhan bey size bir sorum vardý. Sistem seçme , periyod þeçme ve parametre seçmeyle ilgili

Ben þu yöntemi kullanmaktayým dogrumu yapýyorum bilmiyorum yorumunuzu alayým dedim.

Derledigim bütün sistemleri ,bütün þartlarý ayný olacak þekilde, en sert komisyon kayma þartlarýný kullanarak optimizeli bir þekilde test ederek baþarýlý olanlardan içinden 5-6 tanesini kendime sistem olarak begendim. Hisselereride 1 dk - 1 günlük periyod dahil bütün periyodlar olmak üzere sistem testýrda test ettim. Hisseleride fiyat aralýðý olan her sissedenseçim yaptým fiyatý 1-5-10-20-50-100 gibi bist tümü temsil edecek bir þekilde seçtim. Hasýlý kelam sistemler için bütün þartlar eþit bir þekilde test ettim.

Þimdi elimde 5-6 civarý tek indikatörlü sistem var. Ben bunlarý birde baþka indikatörlerle and fonksiyonu ile birleþtirerek 2 indikatörlü sisteme çevirdim . Þimdi elimde 5 tek indikatörlü 5 tane 2 indikatörlü sistem var. Yaklaþýk 10-12 civarý sistem oldu.

Kullanacagým ssitem , parametre , grafik periyodunu nasýl seçiyorum ona geliyorum

Örnek vererek þuan aktif olarak kullandýgým vadeli hisse üzerinden anlatýyorum.
    THY vadeli 5-10-15-20-30-60 dk periyodlarý ayni bar sayýlarýna , ayný komisyon, kayma þartlarýnda belirlediðim 10 sistemle ayný anda optimizasyonlu þekilde test ediyorum. Test biraz uzun sürüyor. Test bitti diyeli bakýyorum sistemlerin ortalama getirisi, min ve max. getirisi , açýlan iþlem sayýsý , karlý iþlem-zararlý iþlem oraný gibi kriterlere göre en baþarýlý buldugum sistemi seçiyorum , sistemin içine giriyorum bu sistemde baþarýlý periyod hangi onu seçiyorum ,sonra periyodun içine giriyorum baþarýlý , mantýklý , istikrarlý parametreler hangisi onu seçiyorum sonra emri baðlýyorum. Bu çalýþma sonucunda en az 2 ay bu sistemde robot çalýþtýrmaya devam . Þuan eregli ,thy,garanti ,iþc de bu yöntemi kullanarak robot çalýþtýrýyorum.

En baþarýlý sistem, en baþarýlý sistemin en iyi uyum saðladýgý grafik periyodu, bu grafik periyoduna en uygun parametre seçimi þeklinde bir zincir kurdum.

2 indikatörü baðlama sebebini açýklayayým. Tek indikatörde yatay piyasada çok salakca sinyaller üretiyor, Diðer sistemler sinyal üretmese bile bu indikatör kendi havasýna göre sinyal üretiyor. Ben sinyal üretimini engellemek için, 2 indikatörü birbirine baglayarak 2 indikatörden onay alýyorum. Böylece birbirinin aptalca sinyalerini önlemiþ oluyorlar. Sinyale biraz geç katýlýyorlar fakat 4-5 kademe geç giriþ yapýyorlar. Hýzlý sistemde çok giriþ - çýkýþ yaparak zarar yazmaktansa . Az iþlem azda olsa geç sinyal almaya razýyým. Genelde sinyal noktalarý birbirine yakýn oluyor fakat salakça sinyallerini önlemiþ oluyorlar.

Sistemleri genelde günde en fazla 2-3 sinyal üretecek þekilde tasarlýyorum. Buda dalgalý yukarý, aþagý,yukarý þeklinde olan günlerde 2-3 tane sinyal üretiyor.

2 haftadýr robot çalýþtýrmaya baþkadým. Bazý hisselerde tam incelemedi ama teminata göre % 50 kar üreten var. Mesela thyde % 7 lik yükseliþi kýlçýksýz yakaladým. Yine iþce ve garantini düþüþlerini kýlçýksýz yakaladým. Manuelde bunlarý hayatta yakalayamam.

Erhan bey sistem, periyod, parametre seçme konusunda yol gösterici yorumunuzu bekliyorum.

3. Burada Kývanç beye teþekkür etmek istiyorum. Kendisinden ALLAH razý olsun. Algo trading konusunda , formüller, konusunda çok büyük faydasýný gördüm. Þuan çalýþan robotlarýmýn tamamý onun yazdýgý formüllerdir.

4. Ismim erHandi hocam bu arada.

Benim dusuncem en dusuk periyotta sistem tasarlamaktan yana ancak 1 dakikaligi sectiginiz 1 2 aylik verileri goruyorsunuz diye biliyorum. Buda biraz veri yetersizmis gibi hissettiriyor. En azindan 5 dakikalik biraz daha geriden geldigi icin daha tatmin edici ancak bar sayisina bakarsak bar sayilari ayni. Dolayisiyla aslinda ayni uzunluktaki grafikte sistem yazmis oluyorsunuz.

5 dakikaliklar daha iyi bence bunun uzeri sert hareketlerde cok gec kalmaniza sebep oluyor 5 dakikada bile hisseleri yuzde 3 indirdikleri oluyor. Bu sebeple olabildigince dusuk periyotlara odaklanmak lazim.

Sistem parametrelerini cikan istatistiklerden yararlanarak belirliyoruz burada optimizasyon ve tecrube devreye giriyor.

Bir cok farkli yontem uygulanabilir. Benim tavsiyem dogrusal getiri egrisine odaklanin toplam getiriye degil kz egrisinin sapmasi dusuk olarak tabiri caizse ip gibi yukari gitmeli yukselisler de dususlerde sapmalar minimize edilmeli.

Gap korumasi olabilir.

Sisteme eklediginiz and lerin ise yarayacagini sanmiyorum.

Yatay piyasada kurtulmaniz pek mumkun degil.

Sisteminizin bir tanesinin al sst oklarinin resmini atin daha net bilgi icerir.

Eklediginiz ikinci indikator aslinda salakca sinyallerden kurtarmayacaktir sizi. Geciktirdigi icin kurtarmis.gibi saniyorsunuz.

1500 assagi 1500 yukari seklinde yataya sardimi habire kitler.

Parametreyi degistirip duzeltirsin 2000 puan git gel yapar yine patlatir baska yerde 2500 e cekersin bu seferde trendlerden aldigin kar hicbir ise yaramaz.

Isin sonunda gelecegin yer cok sinyalli sistemler olacaktir. Genel anlamda
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. A.jpg

Garanti 5 de bugün görülen kýsýmda alta kýrmýzýlar arasýnda boþluklar var. Orada sistemin biri sinyal üretmiþ diðeri sinyal üretmediðinden sinyal vermemiþ. Böyle bir günde bile al sinyali üretirmi sistem bazen böyle aptallýklar göstere biliyor. Sistem testlerinde 2 li indikatörler baþarý oranýný artýrmaktadýr tüm sistemlerde gördüm. % 30 kar yazan sisteme 2. indikatör sinyali ekleyince %40 çýkabilmektedir. Bunu sistem testýrda gözlemlediðim için uyguluyorum.

Kod bilgim,fonksiyon bilgim 0 seviyesinde, anca cross , and , or nedir onlarý biliyorum , derme çatma bilgiyle anca mantýklý indikatörleri toplayýp al sat robotuna baðlayabiliyorum. Ýleride bilgim artýkça daha geliþmiþ bir sistem tasarlayabilirim diye düþünüyorum.

Fakat basit bir sistemin bile uzun bir süreç sonunda makul bir kar býrakacaðýný inanýyorum. Ýþlemlerimide bu inançla devam ettirecegim. Biraz para yönetimi , birazda mantýklý hisseler seçerek kazanma oranýmý artýrmayý deneyeceðim. Sadece endekse robotu baðlayým robota hiç dokunmayým bana pek uymuyor. Birde viop sepeti yaparak robotlarý çalýþtýracagým. Biraz hisse, altýn,endeks, dolar daðýtacaðým portföyü . Hepsinin vadelisine robot baðlayacagým.

Özellikle yaptýgým mantýklýmýydý bu konuda yorum istemiþtim.

"En çok kar getiren sistemi seç, sonra bu sistemin en iyi kar getiren periyodunu seç, sonra bu periyoda uygun mantýklý baþarýlý parametreyi seç þeklindeki robotu baðla"

Mesela thy 1 , garanti 5 , eregli 5 , iþc 60 dk sistemlerde baþarýlý olarak ortaya çýktý robotu baðladým çalýþýyor.

6. Cok kapsamli bir konu bunlar.

Soyle izah edeyim

5 dakikalikta herhangibir hisse grafigi acin

Grafigi ortadan ikiye bolun bir tarafin tarihlerini baz alarak bahsettiginiz yontemle optimize edin sisteminizi bulun buldugunuz bu sistemi diger taraftaki sonuclarini gorun sonucu buraya yazin.

Ornegin

2018 ocak ila 2018 temmuz arasindaki tarihlerde sistemi optimize edip buldun.

Sanki gelecek yasanmamis gibi sanki bugun temmuz 2018 mis gibi sistemi hazirladin gecmise gore.

Peki 2018 temmuz ile bugun sistem gecmisteki gibi calismis mi

Olasilik dusecekdir buyuk bir ihtimallede kotu uretecektir.

Bunu deneyip her iki tarafin farkliliklarini buraya yazin.

Optimize ettigim yerde sunlari uretti diger tarafta bunlari uretti ben anladimki soyle soyle soyleymis gibisinden ne anladiginizi da bize aktarin.

Anlastik mi hocam

7. sistemin al sinyali vermesini niye aptalca buluyorsunuz grafik buradan yuzde 5 tepseydi ayni seyi soylermiydiniz.

Siz ne dediyseniz onu yapiyor sistem. Trendleri ongormez trend oldugunu varsayarak isleme girer dolayisiyla yukari bir hareket varsa long acarak denemek zorunda.

Cunku ongoru saglamiyor bir hareket goruyor ve giriyor.

Yukarda dususten once velkide icinizden lan buradan shortmu acilir salak makina dediniz ama bir baktiniz kocaman bir trend oluverdi.

Sistemcilik aslinda buyuk tecrube gerektiren bir is ve fazlaca buyuk konusmamak gerekiyor ilerde bakis aciniz cok degisecektir. Temkinli gidip kesfetmek lazim

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Dikkat!

En son bunu paylaþmýþtým.

SON HALÝ BU ÞEKÝLDE.

Çok güzel bir noktada nakite geçmiþ.

YAKIN ÇEKÝM

Sayfa 44/172 ÝlkÝlk ... 3442434445465494144 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •