paylaþacakmýsýn erhan? bendeki sistemler için iyi bir hafta deðildi
paylaþacakmýsýn erhan? bendeki sistemler için iyi bir hafta deðildi
Ýþler sebebiyle gecikti kusura bakmayýn. benimkide kötü gidiþini sürdürüyor max dd tekrar yeniledi.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Sistem karþýlaþtýrma 1-2 deki bütün yazýlarý baþtan baþlayýp sonuna kadar okudum. Faydalý bilgiler, yatýrýmcýlarýn pes etmeden kara geçmek için verdiði mücadeleler felan vardý , güzeldi zevkle okudum. Sizin geliþim süreciniz muhteþem bir þey olmuþ. 10 dan 1 e 1 den 14 de yükselmeniz, son sisteme yapýlan ilavelerle roketlemiþsiniz. Baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim. Sanýrým 3 defa sisteme 3 defa manuel müdahele edecek epey bir kayýp yaþadýklarýnýzda olmuþ.
Son zamanlarda roketlemeniz aþýrý risk alarak olmuþ anladýgým kadarýyla , full kaldýraçla girmiþsiniz. En son okuduðum mauel müdahele ederek 500 puan kayýpla 6 ay geriye gittim felan yazmýþsýnýz. 500 puanmý tam bilmiyorum ben öyle zannettim.
Riski düþürmeniz biraz daha para yönetimi iþe sýnýrlamalar koymanýz daha iyi olacak sanki, sizin gibi bir çok aþamadan geçmiþ kiþiye öneri vermek haddimize degilde.
Birde idealin diline yabancýyým Max DD ne demek acaba
atakan bey büyük dalgalar eriyen buzullarýn arasýnda köpek balýklarý ve balinalarla beraber sörf yaptýk. Neler neler atlattýk bir bilseniz.
En büyük sorunlardan birtaneside sistem müdahlesi bu iþ ciddi derecede sabýr gerektiren bir iþ kontrollü sabýrlý ve sinirlerinize hakim olabilmeniz gerekecek. Herzman söylerim bu iþ herkese göre deðil. 10 tanesi sistemci arasýnda ancak 1 kiþi bu iþi devam ettirebilir. Kalan 9 kiþi zamanla yok olup gideceklerdir.
Manuel mudahleler 6 yýlda 20 den fazladýr. Ancak en marjinal kayýp 3 tanesinde gerçekleþti. Kalan 17 adet ufak tefek müdahlelerdi. Ancak 3 tanesi sistem dýþý müdahleydi sistemin tersine iþlem açma sebebiyle gerçekleþti.
En son 2018 yýlýnda artýk köpek balýðýnýn burnunu arka ayaklarýmýn topugunda hissediyordum. Karþýmda da büyük bir buz daðý. Kendimi çaresizmiþ gibi hissediyordum. Bir ara baþ edemeyeceðimi ve artýk bu iþi devam ettirmem mücadeleyi býrakmam gerektiðini bile düþünmüþtüm. Motivasyonum da dibe kadar inmiþti.
Tabi böyle zamanlarda adrenalin yükseliyor beyin çare üretmeye çalýþýyor. Yaþama iç güdüsü hiç olmadýðýndan daha da yüksek bir düzeye ulaþýyor oturup son bir hamle ne yapabilirim diye düþünmeye baþlýyorsun. Hatalarý yanlýþlarý geçmiþte yaptýklarýný ve sebeplerini öðrenip bir formul geliþtiriyorsun.
Nihayetinde o sihirli formulu çalýþtýrdýk. Karþýmdaki buz daðýna doðru sörf yapmaya baþladým. Ya buz daðýnýn üstünde geçecek yada köpek balýðýna yem olacaktým. Risk almak zorundaydým. Sörf tahtasýyla buz daðýnýn tam üzerinde sýçradým.
Ýnanýlmaz bir büyüme gerçekleþti. 2018 sonunu 14 kattan çok daha fazlasýyla kapattýk. 16 kat civarý bir getiriydi. Üstelik büyük bir çoðunluðu son 8 aya aitti. Köpek balýðýnýn keskin diþlerinde kurtulmak adeta yeniden doðmuþ hissi uyandýrdý.
Nihayet 5 yýllýk serüvende Ana sermayeyi delip geçmeyi baþarabilmiþtik.
Mutlu ve keyifliydim. Uctuðum buz daðý üzerinden yere inmiþtim. Sular duruldu ortalýk sesizleþti köpek balýðý yoktu artýk. Geleceðe dönük hayaller kuruyordum sörf tahtasý üzerinde biran için dalmýþtým. Derken 2019 da mb kararý öncesinde mb kararýnda 300 500 puan zarar etmemek adýna sistemin tersine pozisyon açtýk. O günden itibaren bir rally dalgasý geldi. Biraz için sörf tahtasý üzerinde silkelenip durgun sularýn hemen ilerisinde kocaman bir dalganýn bana doðru geldiðini görmüþtüm. Öyle bir dalga oluþtu ki pozisyonu kapatýp biran önce sistem yönüne dönmeyi göze alamamýþtým. Ardýndan bu dalga bana çarptý sörf tahtasýnýn üzerinde düþtüm. Yaklaþýk portfoyun 3/2 sine yakýn bir yara açtý bu dalga.
Þimdi tekrar sörf tahtasýna tutunup üzerine çýktým yeni dalgalarý bekleyip karaya ulaþmayý bekliyorum.
Kaldýracým yüksekti ancak full olmadý hiçbir zaman.
Þu anda yaptýgým ummamalý çalýþma daha stabil daha kararlý bir yapý oluþturacak, çalýþma çok fazla vaktimi alýyor. Neredeyse ek iþ gibi web siteye ve bu sayfaya dahi vakit ayýramaz oldum. Diðer hobilerimin hiçbirine vakit ayýramaz bir haldeyim. Sanýrým 3 5 aya ancak bitecek siz düþünün artýk nasýl bir formul test ettiðimi.
Buraya bilgilendirme yazacak vakit bile bulamýyorum. 3. wps server aktif ettim. Testlere oradan devam ediyorum.
Ýþin sonunda testlerimde bitince en geç 5 yýla kadar finansal özgürlük seviyesine ulaþmayý planlýyorum. Finansal özgürlükten kastým da çalýþmaya hiç gerek duymadan ömür boyu yaþamýmý üst limitlerde yaþayabileceðim kadar paramýn olmasý. Kýsacasý en az 10,000 TL aylýk sabit ve risksiz gelire ulaþmam gerekiyor.
Max dd ye gelirsek:
Ardarda kar olsun veya olmasýn eðer toplam sermaye belirli bir tepe noktadan itibaren o tepeyi yeniden yukarý geçmeksizin aþaðýya doðru karlarla ve zararlarla erimeye devam ediyorsa en büyük sermaye erimesi yani maximum drawdown demektir.
Örnegýn sistemcisin sisteme baðladýn 10,000 TL yi sistem trade ediyor.
10 gün içinde sermayen 13,000 TL ye çýktý ardýndan gün gün
11. gün 12,500 TL
12. gün 12,000 TL
13. gün 12,500 TL
14. gün 10,000 TL
15. gün 8,000 TL
16. gün 10,000 TL
18. gün 9,000 TL
19. gün 8,000 TL
20. gün 7,000 TL yi gördüðünü devamýndaki günlerde 7,000 TL nýn daha aþaðýsýný görmeden 14,000 e çýktýðýný varsayalým..
13,000 TL ile 7,000 TL arasýna maximum dd denir. 6000 TL lik max geri çekilme yaþamýþsýn demektir.
Bunu bilmek ne iþine yarar. Gelecekte sisteminin ne kadar para kaybetme lüksünü oldugunu bilirsin. Ona göre teminat ve kaldýraç ayarlarsýn. Yarýn bürgün sistem 5000 TL kaybettiðinde bu normal çünkü geçiþte istatistiksel olarak 7000 TL ye kadar kaybedebilmiþti. Tedirgin olmama gerek yok demeni saðlar. Max dd yeni rekor tazelemiþse sisteminin gelecekte çalýþýp çalýþmayacaðýndan tereddüt etmeye baþlarsýn.
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Erhan merhaba3. wps server aktif ettim. Testlere oradan devam ediyorum.
3 server demek 3 te ideal 3 tane hesap demek deðil mi?
1 server 1 ideal 3 tane hesap ayný iþi görebilir.
3 robot ayný anda çalýþýr ve hepsi kendine ait olan hesaba emir gönderir.
bence mümkün. Sezai beylere bir sor araþtýr istersen.
kolay gelsin.
Bear_Bull
@BearBull26
Hmm yapýlabilir belkide dediðin gibi abi 3 adet ayrý ideal ayrý hesap ve ayrý serverlar var.
ANcak 2 adet wps server da ayrý bir program daha çalýþýyor o ayrý ayrý portfoylerde calýþmýyor onun ýcýn ayrý düzenleme daha yapmam lazým birde
1. wps server portfoy kontrollü calýsýyor. Buda çalýþma mantýgýna aykýrý diðerlerinin iþlemleri portfoyu durumunu deðiþtireceði için sistemi etkileyecek.
2. wps sýrf burasý için ve arge için açtým portfoyu sureklý yayýnlýyorum tek portfoy olursa butun portfoyu yayýnlamam gerekir buda doðru olmaz.
3. ise tamamen ayrý býr dünya hangi yapý ve sistemin neler üretebileceðini karýþtýrmadan test etmiþ oluyorum.
Þimdilik böylesi daha az karþýklýk yaratýyor. Ýlerleyen zamanlar da ihtiyaç duyarsam araþtýrayým. BÝlgilendirmen için çok teþekkür ederim.
3 5 ay test etmek çok uzun zaman deðil mi Erhan hoca simule etmek mümkün deðil mi ?
Yer Ýmleri