Originally Posted by
NUTCRACKER
stratejinize bir þey demiyorum çalýþmak lazým. benim dediðim ayný sembolü farklý vadelerde kullanarak ekstra bir avantaj saðlayamazsýnýz (arbitraj dýþýnda) yapmak istediðiniz her þeyi tek vadede yapabilirsiniz.

Originally Posted by
atakanözbaki
Uzak vade ve yakýn vade hiç ayný yönde pozisyonda olmayacak. Yakýn vade hep uzak vadenin zýttý yönünde pozisyonda olacak.
Örnek veriyorum elimde 1200 tl var bist 30 un grafigini açtým yön aþaðý yönde . Ben düþüþ trendinin hala devam edecegini düþünüyorum. Ekim yada aralýk vadede bist 30 dan short açtým. Sistem % 5-6 bir dönüþ olursa sinyal olacak þekilde tasarladým. Ayda 1-2 sinyal üretecek büyük trend dönüþlerini yakalayacak þekilde tasarlanacak. Eðer bist 30 düþtü sorun yok karlar cebe . Fakat ana trend aþaðý oldugu halde piyasa artý gidiyor % 0.5 - % 1 artýya geçti. Bunun nekadar sürecegini bilemeyiz belki ana trend bile deðiþir. Bizim için önemli degil. Biz böyle artý günler için kýsa periyodlu grafige göre yakýn vadede sadece long poisyon açacak bir sistemde tasarladýk Ne yapacagýz. Þimdi yakýn vade nedir nisan vadede ek teminat gerekmeden long açacagýz. Bu kýsa periyodlu sistemin sinyalne göre long- flat, long flat þeklinde sinyal üretecek. Eðer trend deðiþimi yoksa, geri düþüþ devam edecekse yakýn vade uykuya geçecek. ( Burada ne yapmýþ oldum bu artý açan günde uzak vadeden zarar ettim , fakat yakýn vadeden o zararý telafi etmiþ oldum. )
Dedimya amaç büyük lokmayý almak.
nutcrackere yine katýlýyorum. Tek vadede bu durumu gerçekleþtirebilirsiniz uzak vadeye hiç ihtiyacýnýz yok oraya bir sistem koymaya orada pozisyon actýrmaya hiç gerek kalmadan tek vade de ayný soyledýklerýnýzý yapabýlýyorsunuz.
Ýlla yeni vadede ters pozisyon açmandaký amac ne
Uzuk vadeye yavaþ calýsan sistemi koy abi ÞORT FLAT VE LONG SÝNYALÝ OLSUN NASIL mý ?
30-50 Lik HAREKETLI ORTALAMA BU KISA VADE OLSUN.
30-150 LÝK HAREKETLI ORTALAMA BUDA UZUN VADE OLSUN.
30 LUK 50 LÝÐÝ AÞAÐI KESTIYSE veeeeeeeeeeeeee 30 LUK 150 LÝÐÝDE AÞAÐI KESTIYSE ÞORT AÇ
TAM TERSÝ DURUMDA DA LONG AÇ
30 LUK 50 LÝÐÝ AÞAÐI KESMÝÞ ANCAK 30 LUK 150 LÝÐÝ AÞAÐI KESE"MEDIY"SE FLAT
30 LUK 50 LÝÐÝ YUKARI KESMÝÞ ANCAK 150 LÝÐÝ YUKARI KESE"MEDIY"SE FLAT.
BÖYLECE PÝYASA AÞAÐI YUVARLANIYOR SÝSTEMÝNÝZDE ÞORTTA GÝDERRRRRRR.
AZ BÝRÞEY TEPKÝ GELDÝÐÝNDE SÝSTEM ÖNCE NAKÝTE GEÇERRRRRRRRRRRRRRRR LONG AÇMAZ
ARDINDAN TEKRAR AÞAÐI HAREKET DEVAM EDERSE ÞORT AÇARAK DEVAM EDER LONG AÇIPTA TEPKILERDE ZARAR ETMEZ.
TEPKÝLERDE ONCE NAKITE GEÇER BÝR SAGA SOLA BAKAR BEKLER ANA YONMU DEGISIYOR NE POH YIYOR DIYE BEKLER.
:D
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri