Arkadaþlar atakan beyin bahsettiði kiþi twittýr üzerinden bana ulaþtý telefon üzerinde 1 saate yakýn görüþmemiz oldu.
Ben sistem satýlmasý ve kiralanmasýna karþý bir insan deðilim. Tek bir þartým var dürüst ve þeffaf olunduðu sürece isteyen istediði sistemi istediði fiyata satmakta veya kiralamakta özgür bence. Alacak kiþide bu iþin temelini nedir ne deðildiri kavrayýp öðrenip gerekirse bizlere sorarak öðrendikten sonra satýn almasý taraftarýyým damdan düþer gibi bu iþe girilmemeli. Herneyse;
Algo trade konusunda piyasada bir boþluk var, art niyetli insanlar çoðunlukta iken dürüst þekilde bu iþi yapanlar oldukça az.
Ýnsanlarýmýzda malesef bu konuda oldukça bilgisiz olduðu için, art niyetli insanlarýn tuzaklarýna düþebiliyorlar. Zaten bu forum baþlýðýnýn amacýda insanlarý algoritmik trade konusunda eðitmek bilinçlendirmek.
Atakan beyin bahsettiði kiþi ile görüþtüm. 20,000 puan üretmiyor mumkunde deðil dedi. Bir pdf dosyasý var. Genel olarak istatistiklerinide paylaþmýþ kiralayan arkadaþýmýz. Benim görüþmeme göre ortalama 5000-6000 komýsyon ve kayma düþüldüksen sonra sistemin net getirisiymiþ. Bence oldukça verimli bir üretimi var.
Burada zaten sistemleri yeterince elimizden geldiðince anlatýyoruz. Viop piyasasýný sistemciliðin riskleri ve getirileri konusunda bilinçlenmeden hiçbir sistemi kirayýp satýn almayýn. Bunlarý öðrendiðinize inanýyorsanýz. Atakan beyin bahsettiði kiþi benim görüþmeme göre insanlarý kandýrýp maniple edip yalan dolan sistem satacak birisi deðil "BENCE" tabi 1 saatlýk görüþmemize göre soyluyorum.
Zaten 1 haftalýk deneme olarakta verebiliyormuþ. Hani olurda böyle kiralayacaklar falan olursa demoyu alýp bütün ayrýntýlý istatistiklerini inceleyin ne vadedildi gerçekten bu getirileri üretiyormu üretmiyormu iyice irdeleyin bakýn inceleyin uygun ise ve kod yazmayý býlmýyor býlsenýzde doðru düzgü sistem yaratamýyorsanýz sermayeniz ödediðiniz maliyeti kurtaracaksa neden olmasýn neden satýn alýnmasýn neden kiralanmasýn.
Dikkat etmeniz gereken bir önemli konuda bir sistemi birden fazla kiþinin kaç kontrat girdiðini bilmeden kiralamanýz. Ýlgili kiralayan görüþtüðüm arkadaþýmýz bu konuda bir sýnýr belirlememiþ. Yani Kiþi sýnýrý var ancak kontrat sýnýrý yok. Bu büyük bir probleme yol açar çünkü ben 100 kontrat oteký 50 oteký 20 kontrat baðlar ayný anda daha þimdiden 170 lotluk emir gidecek demek daha 3 kiþiye kiralandýðýn da. Bu kayma maliyetlerinizi arttýrýr. TÜm bunlara raðmen sistemin aylýk ortalama getirisi ödediðiniz maliyet ve sermayenize göre hala daha sizin için yeterli getiriyi üretebilir bir vaziyette ise sorun yok ancak bir sýnýr belilenmediði için gelecekte 3 veya 6 ay sonra kayma maliyetlerinizin artýp artmayacaðýnýn bir garantisi olmayacaktýr. Bu konulara dikkat edin gerekirse ilgili kiþiyle bu konu hakkýnda ne düþündüðünü nasýl çözebileceðiyle ilgili vesaire konuþabilirsiniz.
Ücretide sanýrým 2500 TL 3 aylýk kiralama bedeli belirlemiþ. Bu ücretin makul olduðunu söyledi telefonda þimdi sizin adýnýza genel anlamda bir hesaplama yaparsam.
1 sene için 2500*4 10,000 TL para ödeyeceðim demektir.
10 lot baðlarsam sisteme sistemin ortalama aylýk getirisi nette 5000 puan ise her ay ortalama 5000 TL kazanacaðým demektir. 5000* 12 = 60,000 TL her halukuarda kurtaracaktýr. 10 lot baðlayabilmem içinde rahat 20 veya 25,000 TL param olmasý gerekir. komýsyon ve kayma miktarlarýnýn daha yüksek oldugunu düþünürsek. net üretim 2500 puan diyelim.
2500*12 = 30,000 TL Kazanacaðým demek.
Toplam sermayem 25,000 Bir yýlda getirin 30,000 TL Bunun 10,000 TL si maliyet net kazancým 20,000 TL Sene sonu toplam sermayem 45,000 TL güzel diyebilirim.
Bu tarz kiralama iþlerinde biraz daha uzun vadeyi yeðlerim. 3 ay içinde istenilen getiriyi yaratamayabilirsiniz. Çünkü sistemin ortalama aylýk üretimi 5000 yani belki ilk 3 ay çok kötü geçip sonraki aylar çok verimli geçmiþ olabilir. Þansýnýza kötü bir 3 aya denk gelirseniz ne maliyeti kurtarýr nede para kazanýrsýnýz.
TÜm bu riskleri göze alýyorsanýz VÝop piyasasýný kaldýraçlarý sistemciliði kayma ve maxdd ne oldugunu öðrenmiþseniz. Doðru dürst ve þefaf olunduðu sürece satýn alabilir veya kiralayabilirsiniz. Sonuç olarak bu iþi yapmak istiyor ancak yeterli düzeyde vaktiniz olmayabilir sistem yazacak kod bilginiz yazsanýz dahi verimsiz sistemler yaratýyor olabilirsiniz.
Bende bir cep telefonum olsun istiyorum. Ancak telefon üretemediðim için telefon kullanamayacak deðilim. Gider dürstçe iþini layýkýyla yapan bir firmadan telefonu satýn alýp kullanabilirim.
Diyeceklerim bunlar Kendi sisteminizi üretmek elbetteki ilk tercihiniz olmalý ancak bunu yapamacaksanýz da sizin yerinize tasarlanmýþ robotlarý tercih edebilirsiniz. Yeterki bilinçli bir alýcý olun bir arabayý satýn alýrken expertize sokup orasýný burasýný nasýl kontrol ediyorsak týpký sýstem alýrkende bunlara dýkkat etmelýsýnýz. Bu sadece robot veya araba iþlerinde deðil aslýnda her ne alýrsak alalým ufak bir araþtýrma yapýyoruz bunun özellýklerý ne ne veriyor fiyat performans ürünümü rakipleri ne durumda vesaire.

Alýntý yaparak yanýtla
aklýma takýlanlar bunlar..
vermem diyorsun. 
Yer Ýmleri