Originally Posted by
cennetyolu
dedin ya sistem arka arkaya 7-8 defa ust uste sürekli zarar yazabilir diye o bakýmdan dedim..yanlýþ mý anladým yoksa.
Mudahleden kastýn tam olarak ne bir süreliðine sistemi devre dýþý býrakmak mý ? Sonra tekrar açmak mý? komple çöpe atýp baþka sistem yapmak mý? Yoksa Belirli dönemlerde kendin manuel iþlem açmak mý ?
Aþaðýda istatistikler var ar darda zararlý iþlem sayýsý görünmekte tam 13 adet.
Back teste göre tam 13 kez üst üste zararlý sinyal var sistemin. Eðer sen bu istatistiðe yatýrým yapýyorsan 13 adet üst üste zararlý iþlem yapmayý göze almýþsýn demek. Dolayýsýyla 7-8 adet ardýþýk zarar aslýnda gayet doðal bu sistem için 13 adeti geçtiði zaman acaba sistemim patladý mý sorunu sorabilirsin.
Sinyale uymayý geçtim insanoðlu kendý stratejisine bile uyamýyor yalan mý ?
Þurada stop olcam diyor oraya düþüyor stopu ýptal edip daha aþaðý koyuyor. yada komple iptal ediyor. Þu kadar kazanýnca kar al yapcam diyor oraya çýkýnca, daha da gider abi bu az daha bekleyeyim diyor. Ters bir pozisyona giriyor baþlýyor ha þimdi döner ha þimdi döner demeye öyle dedikçe tersine hareket devam ediyor. Yeter artýk býktým satýyorum dediði yerden piyasa dönüyor. BU sefer karý cebe atacam diyor kar al yapýyor. O sattýktan sonra bi o kadar daha gidiyor. Yatýrýmcý ne yapsa tersi istikamette iþliyormuþ gibi herþey.
Peki Sistem ne yapýyorda baþarý saðlayabiliyor bizden dahamý akýllý yada mucizevi formuller mi var ?
HAYIR!!!! Robotta senýn manuel iþlemlerinden farklý birþey yapmýyor. Ýnsandan ayrýlan en önemli özelliði en DÝSÝPLÝNLi þekilde senýn yapamadýðýný yapýyor stratejisine sadýk kalýyor.
Stop oluyor yeniden deniyor stop oluyor birdaha deniyor stop oluyor birdaha birdaha birdahaa birdaha stop birdaha dene oda stop birdaha dene. HÝÇ yýlmýyor stop seviyesine riayet ediyor. Kar al seviyesine ve alým satým seviyelerinede riayet ediyor nihayetinde tuturuyor ve parayý kýrýyor. Oysa sen 3 stop sonrasý küfrediyor birdaha stop koymuyorsun. veya piyasadan cekýlýp 1 hafta sonra tekrar ayný hatalarý yaparak devam ediyorsun. Bir günün bir gününü tutmuyor 1 ay geçiyor bu sefer stop koymayacam diyor öteki ay bu sefer stop koycam diyorsun. Öteki ay karda oturacam diyor. öteki ay kardan erken cýkýp gidiyorsun.
Kendi maneul trade geçmiþine baksan herhangibir sabit stratejin olmadýðýný sen býle anlarsýn o anký ruh halýne gore habýre stratejini deðiþtirip durdugun kabak gibi ortaya çýkar. Stratejine uymayý geçtim uygulamaya calýstýgýn stratejinin karlý olup olmadýðýný dahi bilmiyorsun. Test ettinmi etmedin bilimsel bir yöntemmi deðil. Ama tüm bunlara raðmen hala inatla ben manuel trade ederek para kazanacam peþindesin. Varsayalým ki kazanýyorsun herþeye raðmen peki ya istikrar ? olacak mý ? O gün masanýn baþýna oturamadýn ne olacak para kazanamayacak mýsýn ? haa birde þu var tabi vahy tombul parmak beni görüyor elýmý izliyor beni terse yatýrmaya ugrasýyor o hileli benden daha üstün ben garibim hilesiz trade ediyor vahy robotlar bený zarar ettirdi. vahy ben biliyordum aslýnda böyle olacaðýný da mehmet aklýmý çeldi ebik kebik. Kendý kendýný kandýrýyorsun. Herþey KABAK gibi ortada ama görmek istemiyorsun.
Tüm bunlara bakýnca manuel trade iþinin aslýnda %90 baþarýsýzlýklarla dolu býr seruven oldugu apaçýk ortada zaten istatistiklerde günlük trade baþarý oranýn %10 olduðunu gösteriyor. Þaþýrdýk mý þaþýrmadýk.
Robot gibi iþlem yaparým dersen iþ deðiþir ancak onu yapmak hiç kolay deðil ben sistemciyken dahi robota mudahle ettim diðer serverlarým da çoðu zaman ekraný izlemiyor olmama raðmen eve geliyorum býr bakýyorum kullýyen zarar etmýs çoðu zararlý sýnyalý ben ekran baþýnda degýlken yemesýne raðmen ertesi gün sistemin bir bok bildiði yok buradan longmu acýlýr ben þort acýyorum deyp sistem tersine girmiþliðim çoktur. Sisteme bile müdahle edesým gelýyorken manuel sýnyale uyayým yok efendým kendým trade edeyim. Ýmkansýz deðil ama çok ucuk kacýk bir senaryo oluyor.
orta ve uzun vadeli trade de þansýn biraz daha yüksek ancak kýsa vadeli manuel trade de cesedimizi toplarlar.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri