Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 4/172 ÝlkÝlk ... 234561454104 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 25 - 32 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by pardusking Yazýyý Oku
    Topik hayýrlý olsun Erhan Bey.
    1-Algoritma yazarken teknik bilgi yeterli mi, temel analiz de bilmek gerekiyor mu?
    2-Algoritma yazmak için C dilini en hýzlý ve verimli nasýl öðrenebiliriz?
    3-Yazýlan algonun backtesti nasýl yapýlmalý? Hangi piyasa koþullarý dikkate alýnmalý? Backtesti yapýlan sürenin uzunluðu ne kadar olmalý, 1 yýl, 10 yýl, 20 yýl mý daha fazla mý?
    4-Hangi vade seçilmeli 1,5,10,15.... dakikadan hangisi daha fazla getiri ve minimum Maximum Drawdown u saðlar?
    5-Algo da indikatör dýþý neler kullanýlabilir? Konularýyla ilgili bilgi ve kaynak tavsiyeleriniz nelerdir?
    1-Algoritmasýna göre deðiþir temel analizden kastýn býlancolar mý yoksa ekonomý mi ? Teknýk bilgiden kasýt teknýk analiz mi yoksa sistem mantalitesi nasýl yazaýlacagý ile ilgili teknýk bilgi mi? Hepsinide acýklayayým.

Hisselere algorýtma yazýyorsan bence temel analiz yani bilanco analýzýyle desteklemelýsýn cunku sana sadece yukarý gýdecek olan hýsseler para kazandýracaktýr temel analýzle yukarý gýtme potansýyelý olan hýsselerý belýrledýkten sonra býr algorýtma yazmak ýstatýstýksel olarak sýstemýn daha basarýlý hareket etmesýný saglayacaktýr.

Temel analýzden kasýt ekonomý býlgýsý ise býr algorýtma tasarlamanýn sonsuz yontemlerý vardýr. ekonomý býlgý duzeyýnýde algorýtmana yansýtabýlýrsýn ornegýn faiz þöyle ise dolar boyle ise enflasyon þöyle ise AL bilmem ne böyleyse oteký düþtüyse ekonomý guven endeksý soyle ýse sat gibi bir algorýtma temel analýz yaný temel ekonomý býlgýsý gerektýrecegý ýcýn bunlarý býlmeden boyle býr algorýtmada kuramazsýn.

Teknik bilgiden kasýt teknýk analizse cogunlukla teknýk ýndýkatorler baz alýndýgý ýcýn tek analýz dow teorýsýný býlmek gerekýr fýyatlarýn herþeyi yansýttýgýna ýnanman gerekýr. Zaten teknýk ýndýkatorler hemen hemen senýn matematýksel olarak cýkartabýlecegýn butun ýhtýmallerýn teknýk ýndýkatorler olarak ortaya cýkartmýþlar sonuc olarak teknýk analýzde baz alabýlecegýnýz parametre sayýsý sýnýr bunlar hacim acýlýs kapanýs düþük yüksek 5 adet parametreyý bölsen carpsan ebobunuda alsan ekokunuda alsan elde edecegýn sonuclar sýnýrlý düzeyden anlamlý olacaktýr. Zaten tum bunlarý matematýkçýler tasarlamýs ve bellý ýsýmlerle indikator halýne cevýrmýsler Bunlarý kullanarak sýstem tasarlayabýlýrsýn.

Teknýk bilgiden kasýt sýstem olayýnýn mantalýte mantýgýysa olay cok daha farklý býr boyut alýr. Bana göre en deðerli olan þey de budur. BUna tecrübe de deriz. Kod yazmak basit iþtir herhangibir c sarp kodlamacýsýna kafanda oluþan herhangibir stratejiyi para karþýlýgý yazdýrabýlýrsýn. Bunda bir sorun yok fakat o sýstem gerçekten pýyasa uygunmu kar ettýrýr mý ettýrmez mý asýl mesele burada zaten. Hani diyorlar ya butun programcýlar zengýn olmalýydý diye. Olay bir programcýnýn zengýn olacak algorýtmayý yazmasý kadar kolay býr ýs degýl cunku mesele algorýtma tasarlamaktan zýyade gelecekte senýn modelýnýn gecmýsteký gýbý benzer býr býcýmde calýsmasýný saglaacak argumanlarla sistem kurman gerekiyor. Bununla ilgili benim ar-gelerim hala devam edýyor %100 sonuca ulasabilmiþ deðilim ancak yaklaþtýgýmý býlýyorum hani edison ampul hikayesý vardýr ya ayný onun gýbý bu iþ edisonda 2000 üzerinde ampulu patlattýktan sonra icat etmiþtir. Ayný hýkaye burada da var tabý buradaký sureçte yanlýþlar aslýnda doðruya býr okadar yaklaþtýrýyor doðrudan kasýtta sistemin geçmiþ istatistiklerini bozmadan gýdebýlmesý yoksa yazdýgýnýz sýstemlerýn hepsý gelecekte patlýyor anlamý cýkmasýn baþarýsýný sürdüren ve hala daha aydýnlatan algorýtmalar var henüz patlamadýklarý için baþarýsýz diyemeyiz ama patlamadýlar diye baþarýlýda diyemeyiz cunku baþarýlý dedýgýmýz gunun ertesý gunu sýstem patlayabýlýr. Hani onun gýbý ar-ge devam ediyor bendede tabi farklý farklý argumanlarý seceneklerý denýyorum. Ornegýn cok ýslemlý sýstem tasarlamak býr arge calýsmasý bunun basarýsýný gelecekte ölçmek yine az iþlem sistem basarýsýný istikrarýný ölçmek soomth yada lýnear býr sýstemýn gelecek basarýsýný olcmek. Karmaþýk düzeyde cok fazla parametre ýceren sýstem basarýsýný ölçmek. getirilerin puansal degýl % sel farklarý arasýndaký oynaklýgý en aza ýndýrerek tasarladýgýn býr modelýn gelecek basarýsýný ölçmek vesaire gibi size milyonlarca ar-ge cýkartabilirim. Bu mesele hem zaman hemde cýddý calýsma ve emek ýstýyor.

BU sebeple herkes algorýtmacý olabýlýr ama herkes basarýlý algorýtmayý kuramaz mesele algorýtma tasarlamakta da degýl dogru calýsacak gelecektede basarýsýný suredurecek algorýtmaya sahýp olabýlmekte. Bunun ýcýnde cesýtlý ar-ge calýsmalarýný yapýp yanlýþlarý eleye eleye gýtmek gerekýyor.

2- Tabiki deneyerek. 0 c sarp býlgýn olabýlýr ancak elýndeký herhangibir sistem kodunun rakamlarýný sayýlarý ýsýmlerý degýstýre degýstýre býrseyler yapmaya basladýgýný ogrenýrsýn sonra daha farklý býr algorýtmayla yine ayný seylerý uygulayarak daha sonra surayý býr degýstýreyým bakalým calýsacak mý vb seklýndeký tum yaklasýmlar seni bir adým daha ileriye tasýyacak ve en nihayetinde kendý algorýtmalarýný nasýl tasarlayacagýný aslýnda olayýn gorundugu kadar zor olmadýgýný anlayacaksýn. Yaný kod olayýnýn zor olmadýgýný anlayacaksýn Ama algorýtma tasarlamak býraz beyýn ýstýyor yaný algorýtma ayrý kodlama ayrý býr ýs. sadece algorýtma ogrenmek ýcýn ayrýca satýlan kýtaplar var. Ýkisi karýstýrýlmamalý kodu herkes yazar ama algorýtmasýný kurmak resmen beyýn ýstýyor. RSÝ indikatoru once aþaðý kesýp sonra yukarý kestýgýnde al demek býle benim yarým saatýmý alan býr algorýtma kurgusu dusunmeme sebebýyet vermýstý zamanýnda. kodla nasýl yazýlacagýný býlýyorsun yazýyorsun ama algorýtmada hata yaptýgýnýn farkýnda degýlsýn. bir koyuyorsun butun barlara AL oku koymuþ :D hehehehe nerede hata yaptým acaba dýye ýký saat kodlara bakýyorsun algorýtma = mantýk aslýnda býr kurgu hatasý var býrsey sureklý AL dedýttýrýyor ama ne onu bulmak iþte algorýtma ýsýný kavramak demek.

Ben cok hata yaptým bu kurgularla ýlgýlý yazýyorum býr bakýyorum anlamsýz býr yere sat oku koymuþ ben bunu kurgulamadým nýye buraya sat oku koymuþ diye saatlerce dusunuyorsun. kodlara bakýnca hersey normalmýs gýbý gelýyor ama býlgýsayar oyle degýl en ufak býr noksaný dahý hemen yansýtýyor. Bilgisayar beynýyle düþünmen gerekýyor ýnsan beynýyle degýl. Kýsaca kodlama basit algorýtma en zoru. gunumuzun programlamacýlarý býle henuz bu konuda kendýný aþabilmiþ deðiller ve zorlanýyorlar. Bunu en basit su býcýmde acýklayabýlýrým. Gerçek ýnsana benzer býr robot tasarladýgýný düþün. Buna kabaca ilerle kapýyý ac asansoru cagýr bakkala gýt posetý al gerý don gel asasoru cagýr kapýyý ac ýcerý gýr ve dur demen lazým ama bunu nasýl algorýtmasýný kuracagýna gelýrsek.

3 adým ýlerle 3 adým ýlerlerken sað ayagýný 30 cm yukarý kýr sol elini 40 cm yukarý kaldýrýrken sol ayagýný 30 cm ýndýrýrken sað ayagýný 30 cm aþaðý ýndýr bunu 5 kez tekrarla her ýký ayagýnýda ýndýrýrken kollarýnýda ýndýr dengeyý (saglaman lazým agýrlýk merkezý yani) sað elýný 40 cm kaldýr 10 cm öne götür 5 cm saða yanastýr (kapý kolunu tutuk) 3 cm asagý cek elýný daha dogrusu sag elýný bu haldeyken elýný 20 cm gerý cek ayagýný gerý at agýrlýgý dengele zart zurtttt...........................

yazmaya býle usendým artýk en ýnce ayrýntýya kadar tasarlaman ve kodlaman gerekýyor tum bunlarý algorýtmasýný kurgularken býr seyý atlarsan robotun devrýlýr duser veya kapýyý acamaz kapýyý acsa kapýdan gecemez sýgmaz vesaire. TÜm eklemlerýn hareketýný tek tek yazman kurgulaman ve ustelýk bunlarý býrbýrýne cakýstýrmadan kodlaman gerekýr. sað ayaðýný kaldýr derken sol elýnýde kaldýr demelýsýn bunu derken sol ayaðýnýn sabýt duracagýný ayrýca belýrtmen gerekýyor cunku dýger ýslemý durdurmasý gerektýgýný sen soyleyýnceye kadar býlmýyor. Döngü içerisinde hareket ettýgý ýcýn senýn dedýklerýný sureklý yapmaya calýsýyor sol ayagýný durdur sabýt tut sonra sunu hareket ettýr fýlan gýbý aklýna gelecek her hareketý resmen tek tek anlatman gerekýyor durmasýný soyleyýnceye kadar ne ýnsana ne býr hayvana benzýyor. Hayvan býle daha akýllý bu nalet robotlardan :D

En azýndan dengede duramayacagýný býldýgýnde býr kopek býle dýger ayagýný yere ýndýrebýlýyor. AMa robotlar oylemý degýl salak salak beyýnsýzce dýger ayagýný kaldýrmaya devam edýyor ulan dur dusecen ama bunu dusunmuyor beyýn yok cunku :D onun yerýne senýn dusnup kodlaman gerekýyor ký yazmaya býle üþendýgýn seyý kodlamayý geçtim en kötüsüde algorýtmasýný da hata yapmadan kurman.

Þimdiden sogudugunun farkýndayým ama bazan beynýn yanmýyor degýl 4 saat beyýn yorgunlugundan sonra komple býlgýsayarý kapattýgým oldu kurguyu býr turlu beceremedýgýmden ama ayný sekýlde tam oglen 12 de baslayýp sabah ezanýnda býtýrdýgým algorýtmalar da kurdum cunku ýlerleme kaydettýkce sený teþvik edende býr huyu var algorýtmanýn ama býr yerde uzun sure takýlýnca artýk beyýn yanýyor ve kapatýyorsun.

Kýsaca pratik yaparak basla hazýr kodlarý üzerinde tasarlamaya calýs býrseyler kopyala yapýstýrma ýle býrseylerý degýstýrýnce ne olduguna bak zaten mantýk oturmaya baslýyor egýtýmde alabýlýrsýn ama bence gerek yok algorýtma konusunda egýtým al ama kodlama ýcýn cok gerek yok kalýlar bellý ve degýsmýyor mesele býraz algorýtma kurgulamakta.

3-Zaten uzun yazan adamým oyle sorular sormuþsunký 2 satýrla cevaplanmayacak kadar geniþ. ama olabýldýgýnce ozetleyeyým ne kadar cok verý okadar tutarlý ýstatýstýk anlamýna gelecektýr verý uzunlu en yuksek olan pýyasada sýstem kurgula Ancak burada dýkkat etmen gereken býrsey daha var verý 100 yýllýk býle olsa sýstemýn toplamda 4 8 adet ýslem acmýþsa aslýnda o verý 100 yýllýk degýl 1 yýllýk býr verýye gore sýstem tasarlamýssýn gýbý gerçekleþir ve istatistiksel sapmalar buyuk boyutta olur. veri uzunluguyla beraber acýlan ýslem sayýsýda bence cok onemlý. 6 aylýk býr verýye 100 iþlem actýrmýþ bir sistemle 10 yýllýk veride 100 iþlem actýrmýþ sistemlerden hangisi daha tutarlý dersen 6 aylýk derým onun gýbý ben sana býr ortalama vereyým ortalama ayda 15 iþlem acan sýstem výop 30 pýyasasý ýcýn ýdealdýr. fazlasý getýrýyý düþürebilir malýyet bakýmýndan daha az istatistiklerý tutarsýzlastýrýr. býr denge merkezý arýyorsan ortalama aylýk ýslem 15 cývarý ýyýdýr. tabý daha gelýsmýs algorýtmalarla ýslem sayýsý arttýrarakta verým elde edebýlýyorsun ancak level 1 de 15 ýslemle baslasan ýyý olur.

4-En küçük perýyot potansýyel olarak en yüksek karý barýndýracak perýyottur. illa bir perýyot belýrlemek ýstýyorsan 1 dakýkalýk seç ben 5 lýk sectým cunku 5 dakýkalýk birikmiþ 12 yýllýk verý var elýmde ancak 1 dakýkalýk býrýkmýs verý 12 yýllýk degýl 3 5 yýllýk verý var. BU sebeple 5 lýgý uygun buldum kendýme. örnegýn 200 barlýk hareketlý ortalama 5 dakýkalýk mumlarda saat 12 barýnda al verýyor dýyelým ký perýyotu 100 barlýk hareketlý ortalama 10 dakalýk mumlarda saat 12 barýnda al verýr. yaný mum perýyotlarý buyutuyorsan mevcut sýstemýn parametresýný kucultmelý perýotlarý kucukltuyorsan ýndýkatorunun parametrelerýný buyutmelýsýn gýreceksýn aslýnda 5 lýk 10 luk 20 lýk barlarý secmýs olan anlamsýzlasacak cunku ayný ýsý ýndýkator degerlerýný buyuterekte yapabýlýyorsun.

Yani 10 dakýkalýkta calýsan býr hareketlý ortalamanýn gectýgý yerin aynýsýný ben sana 1 dakýkalýktada ayný yerden geçirtirim. tek yapmam gereken 10 dakýkalýk hareketlý ortalamanýn degerý 100 ise 1 dakýkalýkta hareketlý ortalama buyuk ýhtýmalle 500 luk veya 1000 lýk hareketlý ortalamadýr.

Ýkiside ayný sonucu verýr avantajlý olan 1 dakýkalýktýr cunku 1 dakýkalýk kapanýs sonrasý sýnyalý aktýf ederken dýgerý mecburen 10 dakýkanýn býtmesýný bekleyecektýr.

birisi saat 12:00 da cýkan býr al sýnyalýný 12:01 de gerçekleþtrecek dýgerý ise 12,10 da gerçekleþþtirecek 9 dakýka ýcýnde fýyat o yonde gýderse 1 dakýkalýk daha ýyý býr fýyattan alýrken 10 dakýkalýk daha kotu býr fýyattan malýyetlenecek. TÜmm secýmlerý buna gore yaptýgýna gore potansýyel olarak býr grafýkten elde edýlebýlecek getýrý nýsbeten 10 dakýkalýklarda daha az olacaktýr. periyot ne kadar düþükse potansýyel kar etme ýhtýmalýn okadar yuksektýr.

MAXDD konusu sýkýntýlý býr konu bu daha cok kurgunu ýlgýlendýren býr mesele olsada az iþlemli sistemler potansýyel olarak daha az getýrý daha yuksek max dd rýský barýndýrýr cok ýslemlý sýstemler daha cok getýrý daha az max dd barýndýrýr. TÜm bunlarý düþünürken ýslem malýyetlerý zurnaýnýn zýrt dedýgý yerý olusturur daha az max dd ýcýn daha cok ýslem actýgýnda ýslem malýyetlerý yuzunden max dd gorunenden daha yuksek cýkar hatta bazan yavas sýstemden býle cok daha fazla max dd yersýn yavas sýstem totalde daha fazla max dd yese býle ýslem malýyetlerý az tutacagýndan kýsa vadelý sýsteme gore daha az max dd de yýyebýlýr. Bunlarý sýnýrlandýrmanýn farký býr yoluda býrden fazla sýstem kullanmaktýr. býrý zarar ederken dýgerýnýn kar etmený saglayan býrden fazla robot max dd rýskýný en aza ýndýrecektýr. buda cok teferruatlý arge ýsteyen yený býr calýsma alaný aslýnda.

5-Ýndikator dýþý hersey kullanýlabýlýr aklýna hayalýne gelebýleceklerýnde otesýnde. Dunyada uzaydaký gezegenlerýn yonu ve durumuna gore sýnyal gonderen algorýtmalar býle var. Hava durumuna gore býle sýnyal olusturabýlýrsýn ornegýn hava yagýslýysa sat guneslýyse al vesaire vesaire tamamen hayal gucu.

Yabancý kaynak cok fazla olsada yerlý kaynak bulmak zor sistemci sayfasýný gezebýlýrsýn býzým ýdeal baþlýklarý eský formun ýdeal baþlýklarý. Bende bu konuda bir blog yazmayý planlýyorum ýlerde.

ingilizcesi olmayanlar alt yazýlarý acýp tr ye otomatýk cevýrýyý secsýn.

Küresel finansal piyasalara yatýrým yapmak için bilimsel yöntem nasýl uygulanabilir?
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by tosunpasa Yazýyý Oku
    Evet erhan hocam. Ben mesajý yazan arkadaþ kadar da bilgili deðilim. Sistemin nasýl çalýþtýðýný baþýndan anlatýrsan bizde takibi yaparken biraz daha anlamlý bakarýz.
    Senle konuþtuðumuzda biri sana anlatsa 6 ayý var demiþtin. Demek ki çok zor bir sistem. En azýndan bir temel mantýk nedir? Anlatýrsan ben de müteþekkir olurum. Bir yýl sonundaki kar zarar da önemli deðil aslýnda. Bir yatýrým enstrümanýnýn her yýl gelir getirmesi þart deðil bana göre. Sende kaç yýl bu iþi yaptýn bu yýl ciddi kar yazmýþsýn her yýl getirmesi þart deðil.
    Bir de þunu sormak istiyorum anladýðým kadarýyla short pozisyon deniyor bu saðlam getiriyi de burdan elde ettin.
    Borsa örneðin 120 den 90 a deðil de 120 den 150 ye gitseydi bu getiri yine olacak mýydý ?
    Yani sistem çift taraflý mý çalýþýyor.?
    Þans payý nedir? Bize biraz açýkla yav anlatmayý seversin sen 😀😀
    Bu iþe girismesem bile ilgiyle takip edeceðim.
    Baþarýlarýn daim olsun...
    senin bilgi düzeyine istinade 6 ay ornegý verdým. çünkü yený gýrdýn bu borsa iþlerine. Küçümsediðimden deðil. Bizlerin seviyesine gelip geçedebilirsin ben tecrübenin zamanla deðil o iþe ayýrdýgýn verimli vakýtle dogrudan orantýlý oldugunu düþünüyorum. yaný ehliyeti alýþ tarihin degil araba üzerine ne kadar vakit geçirdiðin önemli. ehliyeti 1990 yýlýnda alýp 2017 de araba surmeye basladýysan bana göre tecrübesizsindir. 2016 da ehlýyet alýp bu zamana kadar araba suren vatandaþý tercih ederim. Onun tecrübesinden yararlanýrým.

Hiç bilmeyenlere þöyle göstereyim.

AÞAÐIDAKI GRAFÝK THYAO YA AÝT.

grafikte heþeyi yazdým. Viopta ise kýrmýzý oklar açýða satmak þhort düþüþe oynamak dýye geçer

THYAO uzerýnden gýdersek aatýyorum 5 den alýp 10 da sattýgýnýzda %100 kar edersýnýz ayný hýsseyý 10 dan açýða satýp yaný shortlayýp 5 lýradan gerý alýrsanýz %50 kar edersýnýz. gibi düþünün. yani hem düþüþten hemde yükseliþten para kazanabýlýrsýn.

Örneýgn borsada sürekli terste kalanlar :D gelsin viopta almak ýstedýgý hisseden short açsýn nasýlsa terse gelýyormus barý kar eder výopta :D

1. serverýmdaký sýstemým de cýft taraflý tabýký fakat ana yone gore ornegýn shortta daha fazla lotla girebiliyor. 120 den 150 ye gýttýgýnde sýstem ana yonu ne belýrledýgý onemlý ana yonu yukarý gorseydý long yaný alýs yonunde daha fazla lotla gýrer ve kazanç saglardý.

Kýsacasý výopta çift yonlu ýslem oldugu ýcýn ýster ekonomý batsýn borsa cakýlsýn kar edebýlýrsýn short actýysan ýsterse ekonomý rekor düzeye cýksýn long actýysan yaný yonu býlýyorsan kar edersýn. fakat hýssede yonu býliyorsun düþecek diyorsun elýndeký malý satýp nakte gecer ve para boþ boþ bekler. vioptada nakýte gecebýlýyorsun ama yonden emýnsen assaga gýdecegýnden short acabýlýrsýn. kar etmek icünnnnn.

Size yayýnlayacagým sýstem Mavý OK AL SARI OK SAT BEYAZ OK NAKITE GEC ANLAMINDADIR.

MUMLARDA BU DURUMA GORE RENKLENIR MUM RENKLERI SARI ISE NAKITE GECTIM NAKITTE BEKLIYORUM BOÞ BOÞ DEMEK.

MUMLAR KIRMIZI RENGE BURUNDUYSE SATTIM YANI SHORT ACTIM DÜÞÜÞTEN PARA KAZANMAYA OYNUYORUM DEMEK.

YEÞÝL ÝSE MUMLAR ALDIM YÜKSELÝÞTEN KAR ETMEYE OYNUYORUM DEMEKTIR.

her iþte bir þans vardýr istatistiklede baglantýlý aslýnda bu iþ uvy hisse alma zamaný dersýn kriz cýkar patlarsýn þimdi bu þansýzlýk mý yoksa analiz eksikliði mi ?

Herþey ihtimallere baglý gerçeðin ne oldugunu %100 bilmediðimiz için þansýn payý herzman vardýr hayatýmýzda gerçeðin ne oldugunu býldýgýmýz an þans ozman %0 kalacaktýr.

Mesela kaza yaptýgýmýz da hava yastýgýnýn calýsýp calýsmamasý yýne sansa baglýdýr cunku yasamadan hýcbýrzaman %100 hava yastýgý calýsacak dýyemeyýz ýstersen ýcýne çip yerleþtirip hava yastýgýnýn aktýf oldugunu ve calýsacagýndan emýn olsan býle yaþamadan calýsýp calýsmayacagýný býlemeyecegýn ýcýn þans herzman yanýndadýr. belkýde taktýgýn çip bozuk ve hava yastýgýnýn aktif oldugunu gosterýyor býlemezsýn taktýgýn çipide kontrol eden baska bir çip daha yerleþtirsen bu sefer oteki çipin doðru çalýþýp çalýþmadýgýndan þüphe edeceksin.

Aslýnda bakarsan Mutlak gerçeði buldugumuz da da gerçek nedir diye soracaðýz :D
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

3. Ýþlem yarýn baþlýyor haydý bakalým neler olacak.

Þu hesabý takýp edecegýz tarihler yazýyor resimde.

Portföy baþlangýç tarihi : 01.01.2019 Ýlk yatýrým 1.904 TL / 359,94 $

Bugun: 02.01.2019/02:24

Portföye eklemiþ eklemiþ tasarruf miktarý 0 TL

Bugünkü Portföy deðeri 1.904 TL / 359,94 $

TOPLAM Kar/Zarar 0 TL / 0 USD

Herkese bol kazançlar dilerim.

4. Sinyal mail olarak gelmeyen varsa yazsin bana.

Sanki ilk defa robot kullanir gibi heyecanlandim hahahah

Ilk emri gonderdik

Maille gelen sinyallere uymak yok sakin ha

5. Bugun ilk günüm diye foto aldým normalde günlük olarak paylaþým yapmaya vakit ayýramayabýlýrým.

Ýlk günün heyecanýyla kursaðýmýza býraktýlar.

Önce longladýk sonra stoploss olduk en sonda tee en dipten þortladýk :D Sizde iyi yere dükkan açtýnýz ben zarar ediyorum siz deneyýmlemýþ oluyorsunuz

Þimdi bir not paylaþmak istiyorum iþlem maliyeti olarak 10 puan komýsyon gideri 25 puanda kayma gideri düþünerek çýkartmýþtýk performans eðrisini. Bugunku iþlemler elbetteki ortalamayý yansýtmaz ancak. Ne kadar objektif ve olmasý gereken dðerlerde bir kayma maliyeti girdiðimi bilmenizi isterim.

Ýlk iþlemde -25 puan kaydý yani sinyal yanan yerin 25 puan üzerinden aldý 10 punda komýsyon diyelim -35 puan. tam back testte hesapladýgýmýz gibi.

stoploss yaparken tam tersine 75 puan kaydý. ama pozitif bir kayma gerçekleþti. +75 puan daha yukardan stoplamýþ oldu sinyal seviyesine göre, -10 puan komýsyona düþelim +65.

En son þortu ise hiç kaymadan gerçekleþti sinyal yanan fýyatla short malýyetý ayný yer. -10 komýsyon gideri var sadece

Toplayalým, -35 + 65 + -10 = +20 puan. bunuda 3 iþlem gerçekleþtiði için 3 e böleceðiz.

+6 Puan iþlem baþýna pozitif kayma yaþanmýþ oldu oysaký býzým varsayýmýmýz iþlem baþýna -35 puan malýyet odemekti. Ancak bu bir sonuç deðil daha fazla iþlemle durumu kontrol etmek lazým.

-35 puan malýyetýn iyimser olmadýgýný aktarmak için yazdým bunlarý.

6. Erhan Hoca baþýk hayýrlý olsun sistemin brüt kar nedir?

7. Erhan bey rica etsem long ( SÝNYAL SEVÝYESÝ )ve stoploss seviyesini yazabilirmisiniz...

117,450 Civarýnda alýþ yapmýþ gibi ve 117,000 civarý stop olmuþ... 500 puan gibi

114,850 civarýnda satýþ yapmýþ ve ortalama 500 puandan fazla tersde kaldýðý halde stop olmamýþ gibi grafik üzerinden gördüðüm.

Stop seviyesini merak ettiðim için sordum..
    Son düzenleme : Zülfü Aþkýn; 02-01-2019 saat: 21:27.
    Yazdýklarým yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda olmayýp doðacak kar veya zarardan sorumlu deðilim...

8. Erhan hocam baþlýðý diðer sayfada siz yazýnca farkettim, yeni yýlda bende aranýzdayým,
    Tabi kabul ederseniz,

01.01.2019 sene baþý itibariyle 1,665 TL para ve 1 lot um var,
    Bu 1 lotla sistemci olarak nerelere gelinebilir, nasýl para yönetimi yapýlabilir, burda fikir alýþveriþi yapmak isterim.
    Çalýþtýðým için anlýk sinyal atamam ama düzenli olarak gerçek hesaptan kar/zarar raporu paylaþabilirim,
    Hem yeni baþlayan arkadaþlara hemde bu iþi takip edenlere bi faydam olursa ne mutlu.

Sene sonunda da bu mesajý alýntýlarým, nekadar mesafe kat edebiliyorum görürüm.
    Sizler içinde uygun olursa.
    Buradaki yorumlarým ve tavsiyelerim kiþisel görüþüme dayanmaktadýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir!

Sayfa 4/172 ÝlkÝlk ... 234561454104 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •