Endeks hakkýnda da biraz yorum yapalým. Kritik seviyeye inmiþ bulunmaktayýz ya gideceðiz ya göçeceðiz çizgisi üzerideyiz.
Daha önce modellediðim eskiden beri takip ettiðim çizgileri görsel açýdan þýk görünmesi için sisteme çevirmiþtim.
Bist100 ün haftalýk grafiði Bugunle beraber SAT sinyali yaktý ancak henüz kesinleþme yok. Kesinleþme olsa bile Daha öncede olduðu gibi AL SAT seklinde her hafta sinyal yakabýlýr.
Tam olarak bu seviyeler önümüzdeki zaman diliminde piyasanýn yukarý gideceðine inanlar için en iyi dip seviye olacak.
Önümüzde ki zaman dilimin de ben gibi kriz bekleyenler içinde 2008 yýlýnda da yaþandýðý gibi bu yeþil ortalamanýn altýna bir þelale hareketi görecekler.
Grafik bize þunu anlatýyor çok ciddi tepkisel hareketle sarý ortalamaya kadar bir hareket tetiklenebilir. Önümüzdeki 1 2 ay da.
2008 de ki gibi göçüp 75 býnlere direk dalýþ yapabilirim de diyor.
Yaw erhan hoca sende bir teknýk analiz yapacan zaten 2 ýhtýmal var ýkýsýnýde soyledýn ne anladým bu iþten diyorsunuz emýným
hahahaha iþte teknik analiz böyle birþey diyormuþum. Þaka bir yana.
2 adet yön verme sebeplerimin 1.si kýsa vadelý yönün ne oldugunu bilmemden kaynaklanýyor zaten yönü biliyor olsam algorýtmaya ne gerek var.
2. sebep ise öyle bir seviyeye geldik ki ne AL denilebilir ne SAT denilebilir seviye yani tam karar verilmesi gereken noktanýn üstüne gelmiþ bekliyor endeks. Hani 93 býnde filan olaydý gönül rahatlýðýyla yada %70 düþer derdim.
Fakat þu seviye %50,01 ile SAT %49,99 ile AL veriyor. Bu seviye tam %50 seviyesi yani gumar oynama seviyesi 2018 den bu gune kadar tüm ihtimaller %70 'in üzerinde sat ihtimali veriyordu. Ancak bugunle beraber %50 ye geldik.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri