sistem istatistikleri öyle diyor. bizde bu istatistiðe oynuyoruz.
Dediðin gibi insanýn elinde baþarýlý bir matematik olsa bile bunu manuel olarak uygulamasý imkansýz bir yerde bozar standartlarýna uymaz dur birde sunu deneyeyým bugunde der. Ama algoritmalar öyle deðil verdiðin kuralý harfiyen uygular.
Yanlýz burada dikkat edilmesi gereken buna raðmen yatýrýmcý robotun fiþini çekiyor. Belli istatistiklere ve kurala göre back testini yapmýþ ve buna inanmýþ olmasýna raðmen robotun üst üste zarar etmesine dayanamayabiliyor.
Neyse istatistikler aþaðýda bunlar bürüt tabi iþlem maliyeti yok.
Þimdi ne demiþ. 3642 adet iþlem açmýþým 2007 den buyana demiþ. bunlarýn karla kapananlarýnýn sayýsý 1421 zararla kapananlarýn sayýsý 2192 kýsaca iþlemlerimin %39 u baþarýlý demiþ.
Mesela ardýþýk zararlý iþlem sayýsý 13 adet tam 13 kere üst üste zararla pozisyonu kapatmýþ. Bunlarýn toplamýnda da 8,250 puan zarar yazmayý baþarmýþ.
mesela ardýþýk kar sayýsý yani üst üste açtýðý 7 iþlemlemin hepsini karla kapatmayý baþarabilmiþ ve bu toplamda 14,425 puan toplamýþ.
Prafit factor oraný 1,52 BU 1,00 olsa idi sistem açtýgý baþarýlý iþlemi 1 puan karla kapatýyor zararla kapattýðý iþlemdende 1 puan zarar yazýyor demekti. baþarýlý iþlem % si 39 olduðuna göre totalde zarar yazardý.
Eðer PF oraný 1,00 Karlý iþlem oraný da %50 olsaydý 0 puan getiri üretirdi.
bakalým bende merak edýyorum sýstem patlayacakmý karmý ettýrecek. Gidiþat iyi deðil kasýmdan bu yana 11,000 puan zarar yazdý totalde. Ancak sistemi gerçek hesaba ocakta baðladýgým için bu zararýn büyük bir kýsmýný yememiþ oldum.
Bu kýskaçtan çýkabilecek mi göreceðiz.
Ünlü algoritmik trade john w.henry þöyle der.
Sabrýn erdemlik olduðunu söylüyorlar. Benim için sabýr disiplinle eþ anlamlý. Piyasalarýn deðiþeceði ve kötü dönemlerin iyi dönemleri izleyeceði bilecek disipline sahip olmalýsýnýz. Algoritmik trade de uzun ömürlülüðün disiplinle ölçüldüðünü tekrar tekrar gördüm.

Yer Ýmleri