algoritmaya baþka piyasalarý entegre ederek dahada geliþtirebiliriz. Ancak bildiðin gibi dünyanýn tüm borsa verileri elimizde yok. Mesela dow endeksinin 5 dk veri seti sýnýrlý 1 seneyi kapsýyor yaratacagýnýz sýstemýn back testide mecburen 1 seneyi kapsayacak. Yani veri dediðimiz þey aslýnda bakarsanýz en önemli þey. Tabi tüm bu verilere baktýrmak mantýklý mý sistem baþarýsýný arttýrýr mý büyük bir soru iþareti. Bazan basitlik en iyisi oluyor çoðu algoritmik trade fonu oldukça basit algorýtmalar kullanýyor. Benimki viop grafiklerini baz alýyor xu100 ü baz almýyor xu100 sistemi görsel açýdan diðer insnalara fikir olsun borsa nereye gidebilir ihtimalini göstermek için yarattým. Kullandýðým sistemle bir baðlantý kurmadým.
Benim 4 senemi yiyen durumda bu oldu sistem müdahlesi ya daha iyisini ürettim. Bazan sisteme olan güvenimi yitirip manuel iþleme geçtim kayýplarýmýn coðunu manuelde geçtiðim sýralarda yedim. tekrar sistem tekrar manuel tekrar yeni bir sistem o sistemden o sisteme bu daha iyi bu daha iyi diye diye 4 senede bir suru sýstem yarattým. En son bir sistemde sabahat ettim içine ekledýgým ufak býr para yönetimi sayesinde 2018 %1500 lük bir getiriyle kapattým. 1. serverimda hala o algo devam ediyor.
1. serverla ilgili bilgi vermeyecektim ancak anlattýklarýnýzla hemen hemen benzeþtiði için ufakca bahsedeyim.
1. serverimdaki algo tik barlara emir gönderiyor. ayrica sinyalden önce emir göndererek kayma maliyetini minimuma düþürüyor. Grafikleri zorla al yaktýrmaya zorluyor diyiyim. para yönetimi var içeredeki sermayeyi kontorl ederek lot eksiltip azaltabiliyor. düþüþte farklý çýkýþta farklý sermayeyle iþleme giriyor. vb.
2.servera dönerse bende sizin arkadaþlarýnýzýn yaþadýðý durumu þu an klasýk býr sýstemle gerçek hesap bilgilerini paylaþarak gidiyorum bakalým sistem gelecekte ayný baþarýyý gösterecek mi + olarak gerçek hesapta ben ayný þeyleri görebilecekmiyim sorusuna cevap niteliðinde olacak.
1-Ýþlem maliyetleri dahil 14,000 puan 2011 son ayý
2-1. severimdaki algoda bir deðiþiklik yapmadým herþey yolunda gidiyor. Piyasa þartlarýnýn deðiþip deðiþmediðine nasýl karar vereceðimi bilmiyorum algolarýmýn istatistikleri marjýnal býr deðiþim gösterirse elbetteki yeni bir algoritma yazýlmasý gerekir.
tabiki bundan memnun oluruz.
eywalahh teþekkür ederim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaþlar bir araya gireyim dedim. Herþey iyi güzel hoþta dün gece sürekli düþünmek zorunda kaldým.
sistemci arkadaþlarýmdan birtanesinin uyarýlarý biraz kafamý kurcaladý. Burasý 0 toplamlý bir oyun. Algo iþi türkiyede henüz ilerlememiþ seviyede sen insanlara bu iþ ile iligli bilgi paylaþýyor ve onlarýn bu yola biraz özendirmiþ oluyorsun. BU hem senin bindiðin dalý kesmen hemde bize zarar vermen anlamýna geliyor. Sistemci sayýsý arttýkça pasta bölünmeye baþlayacak. Kazançlar düþecek bu piyasa da birilerinin kaybetmesi birilerinin kazanmasý gerekiyor. Bizler algocu olmanýn belli avantajlarýný belki kullanýyoruz ve onlardan daha iyiyiz ve aslýna bakarsan birbirimizinde rakibiyiz dedi. Yapmak isteyen adam araþtýrýr bulur yapar dedi.
Bu uyarý sadece bir kiþi deðil bir çok kiþi yaptý bana erhan paylaþtýkça pastadaki miktar düþecek boþver bindiðin dalý kesme bu iþ yayýldýkça getiriler düþecek dediler.
Þöyle bir durup düþündüm. Ben çok þey yaþadým çok para harcadým bu iþe ar-ge sürecinde bir sürü paralar kaybettim. Bana kimse kayma nedir anlatmadý. Ben kaymayý 6 ay sonra sistem getirisi ile gerçek hesapta büyük bir fark oluþunca anladým. Daha bunun gibi istatistikle alakalý neçe bilgiyi yaþayarak öðrendim.
Þimdi insnalara bu tarz bilgileri vererek aslýnda onlarýn daha hýzlý yol almasýný ve benim kadar büyük bir maliyet ödemeden hýzlýca yol almalarýný saðlayacak bilgiler paylaþýyorum. Daha doðrusu planlýyordum. Paylaþmanýn bana verdiði haz çok yüksek boyutlarda mutlu oluyorum hoþuma gidiyor bildiklerimi aktarmak. Ancak bakýyorum da bu durum dünya sistemine aykýrý. Bildiklerini anlattýkça baþarýya ulaþmam o derece zorlaþtýrýyorum. coca cola firmasýndna örnekleyelim adamlarýn kolanýn içine hangi karþýmlarý katarak bu tadý oluþturduklarý büyük bir sýr kimseyle paylaþmýyorlar. O tad sayesýnde en büyük þirketler olmuþlar ve kendilerine yeni bir rakip yaratýp pastadan nemalanmasýný saðlarlarsa kazançlarý düþecek.
Bu bir çok firmada olan birþey hemen hemene tüm firmalarýnýn arka planlarýnda baþarýya götüren bir sýrlarý var ve bunu özellikle saklýyorlar.
DÜnden beri düþünüyorum napsam napsam diye siz olsanýz napardýnýz para kazandýran bir sisteminiz var. Bunun oluþumundaki sýrlarý paylaþýrmýydýnýz birebir aynýsýný yapma ihtimaliniz oldukça düþük çünkü bir sürü farklý kombinansyon var ancak paylaþtýðým her bilgi aslýnda sizlerin bu süreci cok kýsa zamanda ve gerçekten bu bilgileri kullandýðýnýzda maliyet ödemeden ilerlemenizi saðlayacak.
sadece ben deðil bu iþin içine giren herkese zarar vermeye baþlayacak hani olur ya çið köfteci dükkanýnýn çok iyi kazandýrdýðýný öðrenen herkes gidip çið köfteci açar ve sonra hepsi tek tek batar. Pastayý bölüþtükçe getirileri maliyetleri karþýlayamaz. DÜnyanýn heryerinde bu sistem geçerli kazancýmýzý saklamak sýrlarýmýzý vermemek kendi bindiðimiz dalý kesmemek için aslýnda bildiklerimizi söylememek arz ediyormuþ gibi.
Kafam hala bulanýk ne yaparsam doðru býrsey yaparým dýye düþünüp düþünüp duruyorum hala karar vermedým bir yaným paylaþmanýn hazýný istiyor bir yaným para kazanmak için sistemcilik iþime devam ederek bu pastanýn tüm nimetlerinden yararlanmalýyým diyor. Zaten süreç biz istemeden yükseliyor her gün algorýtmalardan bahsedip duruyorlar meraký olmayan adam bile bu iþe merak salmaya baþladý bu biz sistemciler için çoðunlukla kötü birþey. Sistemcierin sayýsý arttýkça pasta bölüþülecek. Bende bu sürecin hýzlanmasý için sanki elimden geleni yapýyormuþum gibi hissettirdi.
Ne paylaþýrsam paylaþayým benim geldiðim seviyeye gelmeniz yinede büyük bir zamanýnýzý alacaðý aþikar önden gitmiþ olmanýn ve bu piyasanýn sýrlarýný önceden deneyimlemiþ olmanýn avantajýný yaþayacaðým yinede ama durduk yerede benim seviyeme eriþmeniz içi duvarlarý yýkýyor olmak pek mantýklý ve akýl karý gibi görünmüyor.
Siz olsanýz napardýnýz birde sizin fikirlerinizi alayým...
Zamana karþý filminin bir repliðinde þöyle der nette bulamadýðým için yazayým dedim.
Kýsaca filmden bahsedeyim. FÝlmde para yerine zaman var paranýn yerini almýþ zaman kazanmak için calýsýyorsunuz falan birde bankalar var zaman bankalarý film karakterlerimizde bankalarý soyup beleþ zamaný herkese daðýtýyorlar bu sistemden kurtulmak için. Þimdi bunu bizim iþe ile olan baðlantýsýyla ilgili bir bölümü yazýya dökeceðim.
Kasadan 1 milyon zaman cýkar ve
-Ne kadar iþe yarayacaðýný biliyorsun deðil mi ?
-ne kadar iþe yaramayacaðýný da biliyorum insnalara 1 milyon zaman versen bile tek yapacaðýn onlarý ýzdýrabýný uzatmak olacaktýr.
-Yaþamlarýný uzatmýþ olacaksýn.
-yanlýþ yere bu kadar zaman pompalamak sisteme zarar verir.
-umarým öyle olsun böyle yaþamamalýyýz sonsuz yaþam için doðmadýk.
-öylemi. Dengeyi bir nesil belki 2 nesil için bozabilirsin. Ama kendiniz kandýrmayýn hiçbirþey deðiþmeyecek çünkü herkes sonsuz yaþamayý ister. Herþey aksini gösterse bile insanlar ölümsüzlik için bir þanslarý olduðunu düþünürler ve kendisinin istisna olduðunu düþünür. AMA GERÇEK ÞU BÝRÝLERÝ ÝÇÝN GERÝ KALANLARIN ÖLMESÝ GEREK!
fiLM DÝYORKÝ GÜÇLÜ OLAN KAZANIR GÜÇSÜZ OLAN KAYBEDER BUNU BOZMAYA CALISIP ZAMANI (PARAYI) HERKESE DAGITSANIZ BÝLE BÝRÝLERÝ HALA DAHA ÞANSI OLDUGUNU VE YAÞAYABÝLECEÐÝNÝ YANÝ PARA KAZANABILECEGINI ÖLMEMESÝ GEREKTÝÐÝNÝ DÜÞÜNECEK. BU SEBPELE NE YAPARSANIZ YAPIN BU SÝSTEME MECBURUZ DOLAYISIYLA BÝRÝLERÝ KAYBETMELÝ VE DÝÐERLERÝ KAZANMALI
BU SEBEPLE BAZI BÝLGÝLERÝ VERMENIZ ZAMANI (PARAYI) ONLARA DAÐITMANIZ HÝÇBÝR ÝÞE YARAMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ GÜNÜN SONUNDA HALA BÝRÝLERÝ BENCÝL DÜÞÜNECEK DÝYOR.
Acaba ben bildiklerimi anlatarak sisteme zarar mý veriyorum ?
birde þu videoyu buldum biraz abartmýþ gibi ama hoþuma gitti hani.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri