Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 10/172 ÝlkÝlk ... 891011122060110 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 73 - 80 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by seruven Yazýyý Oku
    Merhaba Erhan bey,

Algoritmanýz oldukça mantýklý görünüyor. Bunun dýþýnda Xu030'u baz aldýðýnýzý düþünerek söylüyorum sadece borsanýn kendi içindeki dinamikleri dikkate alarak karar veren bir mekanizma olmuþ durumda. Peki acaba bunun dýþýnda kalan etmenleri de bu algoritmaya katmayý düþünüyor musunuz ? Örneðin SP500 veya Dow Jones %2 düþüþle kapamýþken ve nikkei endeksi düþüþte iken sabah açýlýþýn büyük ihtimalle endeksin satýcýlý baþlayacaðýný düþünebiliriz. Akþam fiyat kapanýþýna göre verilen AL oku bu durumda geçerliliðini bir miktar yitirmez mi ?
    algoritmaya baþka piyasalarý entegre ederek dahada geliþtirebiliriz. Ancak bildiðin gibi dünyanýn tüm borsa verileri elimizde yok. Mesela dow endeksinin 5 dk veri seti sýnýrlý 1 seneyi kapsýyor yaratacagýnýz sýstemýn back testide mecburen 1 seneyi kapsayacak. Yani veri dediðimiz þey aslýnda bakarsanýz en önemli þey. Tabi tüm bu verilere baktýrmak mantýklý mý sistem baþarýsýný arttýrýr mý büyük bir soru iþareti. Bazan basitlik en iyisi oluyor çoðu algoritmik trade fonu oldukça basit algorýtmalar kullanýyor. Benimki viop grafiklerini baz alýyor xu100 ü baz almýyor xu100 sistemi görsel açýdan diðer insnalara fikir olsun borsa nereye gidebilir ihtimalini göstermek için yarattým. Kullandýðým sistemle bir baðlantý kurmadým.

Alýntý Originally Posted by mathmax Yazýyý Oku
    Erhan Bey böyle bir çalýþma yaptýðýnýz ve bu kadar açýklýkla paylaþtýðýnýz için tebrik ederim. Ben de yýllarca Ototrade ile ilgilendim. Hala da devam ediyorum. En büyük problemim sisteme müdahale etmek. Dolayýsýyla tam olarak sistemli hareket etseydim ne olurdu bunu cevabý bende asla olamadý. Çünkü belli koþullar oluþunca birseyler daha denemek istiyorsun. Yarattýðýn anayasaya uymamayi bir kez deldiðin vakit disiplin de tamamen yok oluyor. Dolayýsýyla insanlarýn disiplinli olmak için algolara ihtiyacý olduðu kadar algolarin gerçek güçlerini gösterebilmek için de disiplinli traderlara ihtiyaçlarý var. Ben o trader olamadým. Belki bundan sonra olurum.
    Þunu ifade etmek isterim. Yaþadýðým þehirde algotrading ile ilgilendiðimi bilen bu trading camiasýndan insanlar var. Bu sebep ile bir gün iki genç yanýma geldiler. Kendileri de bir algo yaratmýþlar. Onlara yatýrým yapmamý istediler. Yarattýklarý algoyu çok deðerli buluyorlar. Çünkü tik grafiklerine kadar veri satýn alýp backtest yapmýþlar. Ve görmüþler ki 2000 usd 30.000.000 usd olmuþ. Çok Etkileyici bir sunum yaptýlar nümerik olarak. Kabul ettim. Kar üzerinden %20 ödeyeceðim. Baþlangýçta 2000usd lik bir deneme haftasý yapalým dedik. Sonra 10 25 50 100 bin olmak üzere artiracagiz filan. Ýki ay geçti. 2000 usd 2400 oldu. Ayný anda bu iþlemleri ayný dönemde backteste aldýk. 2000 11.000 usd görünüyordu backtestte. Sonra bu çocuklar arasýnda sorun çýktý filan. Konuyu kapattýk. Diyeceðim þu backtest çok fazla bir þey ifade etmiyor. Bence önemli olan gerçek hesapta disiplinli yuruyebilmek.

SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Benim 4 senemi yiyen durumda bu oldu sistem müdahlesi ya daha iyisini ürettim. Bazan sisteme olan güvenimi yitirip manuel iþleme geçtim kayýplarýmýn coðunu manuelde geçtiðim sýralarda yedim. tekrar sistem tekrar manuel tekrar yeni bir sistem o sistemden o sisteme bu daha iyi bu daha iyi diye diye 4 senede bir suru sýstem yarattým. En son bir sistemde sabahat ettim içine ekledýgým ufak býr para yönetimi sayesinde 2018 %1500 lük bir getiriyle kapattým. 1. serverimda hala o algo devam ediyor.

1. serverla ilgili bilgi vermeyecektim ancak anlattýklarýnýzla hemen hemen benzeþtiði için ufakca bahsedeyim.

1. serverimdaki algo tik barlara emir gönderiyor. ayrica sinyalden önce emir göndererek kayma maliyetini minimuma düþürüyor. Grafikleri zorla al yaktýrmaya zorluyor diyiyim. para yönetimi var içeredeki sermayeyi kontorl ederek lot eksiltip azaltabiliyor. düþüþte farklý çýkýþta farklý sermayeyle iþleme giriyor. vb.

2.servera dönerse bende sizin arkadaþlarýnýzýn yaþadýðý durumu þu an klasýk býr sýstemle gerçek hesap bilgilerini paylaþarak gidiyorum bakalým sistem gelecekte ayný baþarýyý gösterecek mi + olarak gerçek hesapta ben ayný þeyleri görebilecekmiyim sorusuna cevap niteliðinde olacak.

Alýntý Originally Posted by capepoint Yazýyý Oku
    Erhan Bey;
    Hayýrlý olsun yeni baþlýðýnýz....;iki sorum var....
    1-bu 5 dk lýk sisteminizin max DD nedir ve hangi tarihte gerçekleþmiþ
    2-Kiþisel yatýrýmlarýnýzý deðerlendirdiðiniz sistemlerde deðiþen piyasa þertlerina göre optimizasyon yapýyormusunuz; ne sýklýkla yapýyorsunuz..
    teþekkürler...baþarýlar
    1-Ýþlem maliyetleri dahil 14,000 puan 2011 son ayý
    2-1. severimdaki algoda bir deðiþiklik yapmadým herþey yolunda gidiyor. Piyasa þartlarýnýn deðiþip deðiþmediðine nasýl karar vereceðimi bilmiyorum algolarýmýn istatistikleri marjýnal býr deðiþim gösterirse elbetteki yeni bir algoritma yazýlmasý gerekir.

Alýntý Originally Posted by mathmax Yazýyý Oku
    Bu arada þunu da eklemek isterim. Sizin acinizdan da yararý olacak ise bir demo hesap açýp yaptýðým iþlemlerin tüm hesap ayrýntýlarýný buradan paylaþabilirim.
    Böylece benim yaptýðým algolar da bir iþe yarýyor mu birlikte ölçebiliriz.
    tabiki bundan memnun oluruz.

Alýntý Originally Posted by siradanhisseler Yazýyý Oku
    elinize emeðinize saðlýk komisyon ve kaymalarý sisteme dahil etmeniz çok iyi olmuþ.
    eywalahh teþekkür ederim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaþlar bir araya gireyim dedim. Herþey iyi güzel hoþta dün gece sürekli düþünmek zorunda kaldým.

sistemci arkadaþlarýmdan birtanesinin uyarýlarý biraz kafamý kurcaladý. Burasý 0 toplamlý bir oyun. Algo iþi türkiyede henüz ilerlememiþ seviyede sen insanlara bu iþ ile iligli bilgi paylaþýyor ve onlarýn bu yola biraz özendirmiþ oluyorsun. BU hem senin bindiðin dalý kesmen hemde bize zarar vermen anlamýna geliyor. Sistemci sayýsý arttýkça pasta bölünmeye baþlayacak. Kazançlar düþecek bu piyasa da birilerinin kaybetmesi birilerinin kazanmasý gerekiyor. Bizler algocu olmanýn belli avantajlarýný belki kullanýyoruz ve onlardan daha iyiyiz ve aslýna bakarsan birbirimizinde rakibiyiz dedi. Yapmak isteyen adam araþtýrýr bulur yapar dedi.

Bu uyarý sadece bir kiþi deðil bir çok kiþi yaptý bana erhan paylaþtýkça pastadaki miktar düþecek boþver bindiðin dalý kesme bu iþ yayýldýkça getiriler düþecek dediler.

Þöyle bir durup düþündüm. Ben çok þey yaþadým çok para harcadým bu iþe ar-ge sürecinde bir sürü paralar kaybettim. Bana kimse kayma nedir anlatmadý. Ben kaymayý 6 ay sonra sistem getirisi ile gerçek hesapta büyük bir fark oluþunca anladým. Daha bunun gibi istatistikle alakalý neçe bilgiyi yaþayarak öðrendim.

Þimdi insnalara bu tarz bilgileri vererek aslýnda onlarýn daha hýzlý yol almasýný ve benim kadar büyük bir maliyet ödemeden hýzlýca yol almalarýný saðlayacak bilgiler paylaþýyorum. Daha doðrusu planlýyordum. Paylaþmanýn bana verdiði haz çok yüksek boyutlarda mutlu oluyorum hoþuma gidiyor bildiklerimi aktarmak. Ancak bakýyorum da bu durum dünya sistemine aykýrý. Bildiklerini anlattýkça baþarýya ulaþmam o derece zorlaþtýrýyorum. coca cola firmasýndna örnekleyelim adamlarýn kolanýn içine hangi karþýmlarý katarak bu tadý oluþturduklarý büyük bir sýr kimseyle paylaþmýyorlar. O tad sayesýnde en büyük þirketler olmuþlar ve kendilerine yeni bir rakip yaratýp pastadan nemalanmasýný saðlarlarsa kazançlarý düþecek.

Bu bir çok firmada olan birþey hemen hemene tüm firmalarýnýn arka planlarýnda baþarýya götüren bir sýrlarý var ve bunu özellikle saklýyorlar.

DÜnden beri düþünüyorum napsam napsam diye siz olsanýz napardýnýz para kazandýran bir sisteminiz var. Bunun oluþumundaki sýrlarý paylaþýrmýydýnýz birebir aynýsýný yapma ihtimaliniz oldukça düþük çünkü bir sürü farklý kombinansyon var ancak paylaþtýðým her bilgi aslýnda sizlerin bu süreci cok kýsa zamanda ve gerçekten bu bilgileri kullandýðýnýzda maliyet ödemeden ilerlemenizi saðlayacak.

sadece ben deðil bu iþin içine giren herkese zarar vermeye baþlayacak hani olur ya çið köfteci dükkanýnýn çok iyi kazandýrdýðýný öðrenen herkes gidip çið köfteci açar ve sonra hepsi tek tek batar. Pastayý bölüþtükçe getirileri maliyetleri karþýlayamaz. DÜnyanýn heryerinde bu sistem geçerli kazancýmýzý saklamak sýrlarýmýzý vermemek kendi bindiðimiz dalý kesmemek için aslýnda bildiklerimizi söylememek arz ediyormuþ gibi.

Kafam hala bulanýk ne yaparsam doðru býrsey yaparým dýye düþünüp düþünüp duruyorum hala karar vermedým bir yaným paylaþmanýn hazýný istiyor bir yaným para kazanmak için sistemcilik iþime devam ederek bu pastanýn tüm nimetlerinden yararlanmalýyým diyor. Zaten süreç biz istemeden yükseliyor her gün algorýtmalardan bahsedip duruyorlar meraký olmayan adam bile bu iþe merak salmaya baþladý bu biz sistemciler için çoðunlukla kötü birþey. Sistemcierin sayýsý arttýkça pasta bölüþülecek. Bende bu sürecin hýzlanmasý için sanki elimden geleni yapýyormuþum gibi hissettirdi.

Ne paylaþýrsam paylaþayým benim geldiðim seviyeye gelmeniz yinede büyük bir zamanýnýzý alacaðý aþikar önden gitmiþ olmanýn ve bu piyasanýn sýrlarýný önceden deneyimlemiþ olmanýn avantajýný yaþayacaðým yinede ama durduk yerede benim seviyeme eriþmeniz içi duvarlarý yýkýyor olmak pek mantýklý ve akýl karý gibi görünmüyor.

Siz olsanýz napardýnýz birde sizin fikirlerinizi alayým...

Zamana karþý filminin bir repliðinde þöyle der nette bulamadýðým için yazayým dedim.

Kýsaca filmden bahsedeyim. FÝlmde para yerine zaman var paranýn yerini almýþ zaman kazanmak için calýsýyorsunuz falan birde bankalar var zaman bankalarý film karakterlerimizde bankalarý soyup beleþ zamaný herkese daðýtýyorlar bu sistemden kurtulmak için. Þimdi bunu bizim iþe ile olan baðlantýsýyla ilgili bir bölümü yazýya dökeceðim.

Kasadan 1 milyon zaman cýkar ve
    -Ne kadar iþe yarayacaðýný biliyorsun deðil mi ?
    -ne kadar iþe yaramayacaðýný da biliyorum insnalara 1 milyon zaman versen bile tek yapacaðýn onlarý ýzdýrabýný uzatmak olacaktýr.
    -Yaþamlarýný uzatmýþ olacaksýn.
    -yanlýþ yere bu kadar zaman pompalamak sisteme zarar verir.
    -umarým öyle olsun böyle yaþamamalýyýz sonsuz yaþam için doðmadýk.
    -öylemi. Dengeyi bir nesil belki 2 nesil için bozabilirsin. Ama kendiniz kandýrmayýn hiçbirþey deðiþmeyecek çünkü herkes sonsuz yaþamayý ister. Herþey aksini gösterse bile insanlar ölümsüzlik için bir þanslarý olduðunu düþünürler ve kendisinin istisna olduðunu düþünür. AMA GERÇEK ÞU BÝRÝLERÝ ÝÇÝN GERÝ KALANLARIN ÖLMESÝ GEREK!

fiLM DÝYORKÝ GÜÇLÜ OLAN KAZANIR GÜÇSÜZ OLAN KAYBEDER BUNU BOZMAYA CALISIP ZAMANI (PARAYI) HERKESE DAGITSANIZ BÝLE BÝRÝLERÝ HALA DAHA ÞANSI OLDUGUNU VE YAÞAYABÝLECEÐÝNÝ YANÝ PARA KAZANABILECEGINI ÖLMEMESÝ GEREKTÝÐÝNÝ DÜÞÜNECEK. BU SEBPELE NE YAPARSANIZ YAPIN BU SÝSTEME MECBURUZ DOLAYISIYLA BÝRÝLERÝ KAYBETMELÝ VE DÝÐERLERÝ KAZANMALI

BU SEBEPLE BAZI BÝLGÝLERÝ VERMENIZ ZAMANI (PARAYI) ONLARA DAÐITMANIZ HÝÇBÝR ÝÞE YARAMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ GÜNÜN SONUNDA HALA BÝRÝLERÝ BENCÝL DÜÞÜNECEK DÝYOR.

Acaba ben bildiklerimi anlatarak sisteme zarar mý veriyorum ?

birde þu videoyu buldum biraz abartmýþ gibi ama hoþuma gitti hani.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    algoritmaya baþka piyasalarý entegre ederek dahada geliþtirebiliriz. Ancak bildiðin gibi dünyanýn tüm borsa verileri elimizde yok. Mesela dow endeksinin 5 dk veri seti sýnýrlý 1 seneyi kapsýyor yaratacagýnýz sýstemýn back testide mecburen 1 seneyi kapsayacak. Yani veri dediðimiz þey aslýnda bakarsanýz en önemli þey. Tabi tüm bu verilere baktýrmak mantýklý mý sistem baþarýsýný arttýrýr mý büyük bir soru iþareti. Bazan basitlik en iyisi oluyor çoðu algoritmik trade fonu oldukça basit algorýtmalar kullanýyor. Benimki viop grafiklerini baz alýyor xu100 ü baz almýyor xu100 sistemi görsel açýdan diðer insnalara fikir olsun borsa nereye gidebilir ihtimalini göstermek için yarattým. Kullandýðým sistemle bir baðlantý kurmadým.

Benim 4 senemi yiyen durumda bu oldu sistem müdahlesi ya daha iyisini ürettim. Bazan sisteme olan güvenimi yitirip manuel iþleme geçtim kayýplarýmýn coðunu manuelde geçtiðim sýralarda yedim. tekrar sistem tekrar manuel tekrar yeni bir sistem o sistemden o sisteme bu daha iyi bu daha iyi diye diye 4 senede bir suru sýstem yarattým. En son bir sistemde sabahat ettim içine ekledýgým ufak býr para yönetimi sayesinde 2018 %1500 lük bir getiriyle kapattým. 1. serverimda hala o algo devam ediyor.

1. serverla ilgili bilgi vermeyecektim ancak anlattýklarýnýzla hemen hemen benzeþtiði için ufakca bahsedeyim.

1. serverimdaki algo tik barlara emir gönderiyor. ayrica sinyalden önce emir göndererek kayma maliyetini minimuma düþürüyor. Grafikleri zorla al yaktýrmaya zorluyor diyiyim. para yönetimi var içeredeki sermayeyi kontorl ederek lot eksiltip azaltabiliyor. düþüþte farklý çýkýþta farklý sermayeyle iþleme giriyor. vb.

2.servera dönerse bende sizin arkadaþlarýnýzýn yaþadýðý durumu þu an klasýk býr sýstemle gerçek hesap bilgilerini paylaþarak gidiyorum bakalým sistem gelecekte ayný baþarýyý gösterecek mi + olarak gerçek hesapta ben ayný þeyleri görebilecekmiyim sorusuna cevap niteliðinde olacak.

1-Ýþlem maliyetleri dahil 14,000 puan 2011 son ayý
    2-1. severimdaki algoda bir deðiþiklik yapmadým herþey yolunda gidiyor. Piyasa þartlarýnýn deðiþip deðiþmediðine nasýl karar vereceðimi bilmiyorum algolarýmýn istatistikleri marjýnal býr deðiþim gösterirse elbetteki yeni bir algoritma yazýlmasý gerekir.

tabiki bundan memnun oluruz.

eywalahh teþekkür ederim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

arkadaþlar bir araya gireyim dedim. Herþey iyi güzel hoþta dün gece sürekli düþünmek zorunda kaldým.

sistemci arkadaþlarýmdan birtanesinin uyarýlarý biraz kafamý kurcaladý. Burasý 0 toplamlý bir oyun. Algo iþi türkiyede henüz ilerlememiþ seviyede sen insanlara bu iþ ile iligli bilgi paylaþýyor ve onlarýn bu yola biraz özendirmiþ oluyorsun. BU hem senin bindiðin dalý kesmen hemde bize zarar vermen anlamýna geliyor. Sistemci sayýsý arttýkça pasta bölünmeye baþlayacak. Kazançlar düþecek bu piyasa da birilerinin kaybetmesi birilerinin kazanmasý gerekiyor. Bizler algocu olmanýn belli avantajlarýný belki kullanýyoruz ve onlardan daha iyiyiz ve aslýna bakarsan birbirimizinde rakibiyiz dedi. Yapmak isteyen adam araþtýrýr bulur yapar dedi.

Bu uyarý sadece bir kiþi deðil bir çok kiþi yaptý bana erhan paylaþtýkça pastadaki miktar düþecek boþver bindiðin dalý kesme bu iþ yayýldýkça getiriler düþecek dediler.

Þöyle bir durup düþündüm. Ben çok þey yaþadým çok para harcadým bu iþe ar-ge sürecinde bir sürü paralar kaybettim. Bana kimse kayma nedir anlatmadý. Ben kaymayý 6 ay sonra sistem getirisi ile gerçek hesapta büyük bir fark oluþunca anladým. Daha bunun gibi istatistikle alakalý neçe bilgiyi yaþayarak öðrendim.

Þimdi insnalara bu tarz bilgileri vererek aslýnda onlarýn daha hýzlý yol almasýný ve benim kadar büyük bir maliyet ödemeden hýzlýca yol almalarýný saðlayacak bilgiler paylaþýyorum. Daha doðrusu planlýyordum. Paylaþmanýn bana verdiði haz çok yüksek boyutlarda mutlu oluyorum hoþuma gidiyor bildiklerimi aktarmak. Ancak bakýyorum da bu durum dünya sistemine aykýrý. Bildiklerini anlattýkça baþarýya ulaþmam o derece zorlaþtýrýyorum. coca cola firmasýndna örnekleyelim adamlarýn kolanýn içine hangi karþýmlarý katarak bu tadý oluþturduklarý büyük bir sýr kimseyle paylaþmýyorlar. O tad sayesýnde en büyük þirketler olmuþlar ve kendilerine yeni bir rakip yaratýp pastadan nemalanmasýný saðlarlarsa kazançlarý düþecek.

Bu bir çok firmada olan birþey hemen hemene tüm firmalarýnýn arka planlarýnda baþarýya götüren bir sýrlarý var ve bunu özellikle saklýyorlar.

DÜnden beri düþünüyorum napsam napsam diye siz olsanýz napardýnýz para kazandýran bir sisteminiz var. Bunun oluþumundaki sýrlarý paylaþýrmýydýnýz birebir aynýsýný yapma ihtimaliniz oldukça düþük çünkü bir sürü farklý kombinansyon var ancak paylaþtýðým her bilgi aslýnda sizlerin bu süreci cok kýsa zamanda ve gerçekten bu bilgileri kullandýðýnýzda maliyet ödemeden ilerlemenizi saðlayacak.

sadece ben deðil bu iþin içine giren herkese zarar vermeye baþlayacak hani olur ya çið köfteci dükkanýnýn çok iyi kazandýrdýðýný öðrenen herkes gidip çið köfteci açar ve sonra hepsi tek tek batar. Pastayý bölüþtükçe getirileri maliyetleri karþýlayamaz. DÜnyanýn heryerinde bu sistem geçerli kazancýmýzý saklamak sýrlarýmýzý vermemek kendi bindiðimiz dalý kesmemek için aslýnda bildiklerimizi söylememek arz ediyormuþ gibi.

Kafam hala bulanýk ne yaparsam doðru býrsey yaparým dýye düþünüp düþünüp duruyorum hala karar vermedým bir yaným paylaþmanýn hazýný istiyor bir yaným para kazanmak için sistemcilik iþime devam ederek bu pastanýn tüm nimetlerinden yararlanmalýyým diyor. Zaten süreç biz istemeden yükseliyor her gün algorýtmalardan bahsedip duruyorlar meraký olmayan adam bile bu iþe merak salmaya baþladý bu biz sistemciler için çoðunlukla kötü birþey. Sistemcierin sayýsý arttýkça pasta bölüþülecek. Bende bu sürecin hýzlanmasý için sanki elimden geleni yapýyormuþum gibi hissettirdi.

Ne paylaþýrsam paylaþayým benim geldiðim seviyeye gelmeniz yinede büyük bir zamanýnýzý alacaðý aþikar önden gitmiþ olmanýn ve bu piyasanýn sýrlarýný önceden deneyimlemiþ olmanýn avantajýný yaþayacaðým yinede ama durduk yerede benim seviyeme eriþmeniz içi duvarlarý yýkýyor olmak pek mantýklý ve akýl karý gibi görünmüyor.

Siz olsanýz napardýnýz birde sizin fikirlerinizi alayým...

Zamana karþý filminin bir repliðinde þöyle der nette bulamadýðým için yazayým dedim.

Kýsaca filmden bahsedeyim. FÝlmde para yerine zaman var paranýn yerini almýþ zaman kazanmak için calýsýyorsunuz falan birde bankalar var zaman bankalarý film karakterlerimizde bankalarý soyup beleþ zamaný herkese daðýtýyorlar bu sistemden kurtulmak için. Þimdi bunu bizim iþe ile olan baðlantýsýyla ilgili bir bölümü yazýya dökeceðim.

Kasadan 1 milyon zaman cýkar ve
    -Ne kadar iþe yarayacaðýný biliyorsun deðil mi ?
    -ne kadar iþe yaramayacaðýný da biliyorum insnalara 1 milyon zaman versen bile tek yapacaðýn onlarý ýzdýrabýný uzatmak olacaktýr.
    -Yaþamlarýný uzatmýþ olacaksýn.
    -yanlýþ yere bu kadar zaman pompalamak sisteme zarar verir.
    -umarým öyle olsun böyle yaþamamalýyýz sonsuz yaþam için doðmadýk.
    -öylemi. Dengeyi bir nesil belki 2 nesil için bozabilirsin. Ama kendiniz kandýrmayýn hiçbirþey deðiþmeyecek çünkü herkes sonsuz yaþamayý ister. Herþey aksini gösterse bile insanlar ölümsüzlik için bir þanslarý olduðunu düþünürler ve kendisinin istisna olduðunu düþünür. AMA GERÇEK ÞU BÝRÝLERÝ ÝÇÝN GERÝ KALANLARIN ÖLMESÝ GEREK!

fiLM DÝYORKÝ GÜÇLÜ OLAN KAZANIR GÜÇSÜZ OLAN KAYBEDER BUNU BOZMAYA CALISIP ZAMANI (PARAYI) HERKESE DAGITSANIZ BÝLE BÝRÝLERÝ HALA DAHA ÞANSI OLDUGUNU VE YAÞAYABÝLECEÐÝNÝ YANÝ PARA KAZANABILECEGINI ÖLMEMESÝ GEREKTÝÐÝNÝ DÜÞÜNECEK. BU SEBPELE NE YAPARSANIZ YAPIN BU SÝSTEME MECBURUZ DOLAYISIYLA BÝRÝLERÝ KAYBETMELÝ VE DÝÐERLERÝ KAZANMALI

BU SEBEPLE BAZI BÝLGÝLERÝ VERMENIZ ZAMANI (PARAYI) ONLARA DAÐITMANIZ HÝÇBÝR ÝÞE YARAMAYACAKTIR. ÇÜNKÜ GÜNÜN SONUNDA HALA BÝRÝLERÝ BENCÝL DÜÞÜNECEK DÝYOR.

Acaba ben bildiklerimi anlatarak sisteme zarar mý veriyorum ?

birde þu videoyu buldum biraz abartmýþ gibi ama hoþuma gitti hani.

Bence bilgileri paylaþmak iyi birþey herkes algo trade ederse herkes daha fazla kazanýr. Çünkü hacim ve volatilite artar. Kapalý çarþýya toplanmýþ altýnçýlar veya Galata Köprüsündeki balýkçýlar gibi.

3.  Alýntý Originally Posted by siradanhisseler Yazýyý Oku
    merhaba sisteme siradanhisseler@gmail.com eklermisiniz. Merak ettim sistem sinyallerini
    eklemdým hocam

Ýyi bir sistem 1 dk lýk grafik üzerinde dahil çalýþýr ve kar saðlar yanýldýðýnýzý rahatlýkla söyleyebilirim. Tavsiyem her zamanki bakýþýnýzý tamamen silin ve baþ ne olabilir diye düþünün
    baþarýlý bir sistem tüm perýyotlarda düzenli getiri üretmeli kýsmýna katýlýyorum genel anlamda öyledir fakat sistemler artýk biraz daha geliþmiþ çoðu zaman ayný sýstemýn býr kopyasýný 1 dakýkalýk perýyota gýydýrýp test edemýyorsunuz. periyotu 1 e indirmek iç taraftaký matematiði bozuyor. ancak dediðim gibi ne kadar düþük periyot bence avantajýn o derece artmasý demektir. bu 20 dakýkalýk sistemin daha kötü oldugunu göstermez. 20 kdaýkalýktada 30 dakýkalýktada harika sýstemler üretilebilir. Parada kazandýrýr. Bendede var kazandýrýyorlarda ben potansýyelden bahsettim. sistemin hareket aralýðýný arttýrýyorsunuz daha düþük periyotlar da.

Bir çok konuda size katýlýyorum. Ne kadar çok iþlem o kadar çok doðruluk ihtimali. Profit factor hesaplarken -(eksi) tarafa komisyon ve kaymalarý da ekleyerek profit faktorü tekrar hesaplayýn. Ýþte o zaman profit factör 1,5 ise iyi bir sistemdir, 2.5 ise mükemmel ve eðer 3,5 is dünya klasmanýna girer.
    sistemin resmini attýðým kýsýmýn kz bölümünde iþlem maliyetleri dahil yazýyor pf oraný ancak ne kadar doðru hesapladý ölçmedim. Pf oraný önemli bir deðer iken bunun yorumlanmasýnýn da en az oran kadar önemli oldugunu düþünüyorum az iþlem sistemlerin pf oraný genelde yüksek ilerleyen yýllarda düþer bu oran örneðin:

10 yýllýk veri var elimizde ve yavas bir sistem yarattýk toplam iþlemi 100 olsun pf oranýda 5 çýksýn. baþarýlý iþlem %30 olsun.

ayný veri ile hýzlý sistem yarattýk 1000 adet iþlemi var pf oraný 1,50 olsun baþarýlý iþlemde %30 olsun.

Þimdi baktýðýmýz zaman yavaþ sistem daha iyi görünür pf si 5 iþlem maliyetleri düþük tutar az iþlemli oldugundan.

Fakat veriyi uzat ve yavas sistemi toplamda 1000 adet iþlem açacak sekýlde veriyi uzat pf oraný büyük ihtimalle 1,5 seviyesine kadar inecektir. iþlem sayýlarý eþiit iken pf oranýný ölçmeliyiz. ayný þekilde çok iþlemli sistemin ilk 100 iþlemini baz aldýgýnýz da da pf oraný mevcut orandan daha büyük çýkacaktýr.

Bu durumlarý test ettim bu arada veri ne kadar çok ise ve açýlan iþlem ne kadar fazla ise istatistiklerin sapma ihtimali okadar düþüyor. TÜm istatistikler pf oraný karlý iþlem % si üretlilen ortalama puan ne kadarlýk bir verinin ve ne kadar çok iþlemin yeterli istatistikleri verdiði ise henüz ben bilmiyorum. Bildiðim tek þey olabildiðince fazla veri ve olabildiðince çok iþlemle sistem yaratmak. Tabi maliyet unsurunu düþünerek.

Sizde bu konudaký deneyýmlerýnýzý aktarýn böylece yeni deneyimlerde kazanabýlýrýz. Yani bunun doðrusu þudur derken arkasýna sýgýndýgýnýz doneyý araþtýrmayý deneyýmý býze aktarýn bu yanlýstýr dýyýp çekilmeyin de mesela anlatýn býze neden oyle oldugunu olmasý gerektýgýný.

Farklý düþünen çok fazla üstad var ama ben optimizasyona karþýyým. Çünkü bir baþladýnmý asla sonu gelmez çünkü piyasa dinamik ve optimum deðerler sürekli deðiþir.
    Size katýlýyorum fakat optimizasyona bakýþ açým farklý beným. aslýnda tüm sistemler optimizedir back test yapýyoruz cunku back test ne demek parametrelerý yazýp koyuyoruz geçmiþe bakýyoruz iyi görünüyorsa kullanýyoruz bunun optimizasyondan farký ne ? ha elle optýmýze etmýþým ha bilgisayara optimize ettirmiþim. belkide tesadufen yazdýgým parametreler bilgisayara optimize ettirsemde en iyi deðerlere denk gelmiþ olabilir. Yani tesadufen en iyi deðerleri yazýp kullanmýþ olabilir halbuký býlgýsayara optýmýze ettirmemiþtim. rasgele parametre girdim ve iyi sonuc verdi diye kullandým. Bir optimizasyon söz konusu deðil ama nerden býlýyorsun ? belkide seçtiðin parametreler en iyi optimizasyon parametresi. O sebeple ben tüm back testi yapýlan sistemlerin optimize sistemler oldugunu düþünüyorum. kafanda bir strateji vardýr bunu kurup back testine hiç bakmadan kullanacaksan ozman optimze etmemiþ olursun bu kezde sisteminin ne kadar saðlýklý calýstýgý konusunda hiçbir fikrin olmaz. Ayný zmanda yazdýgýn stratejýnýn en optimize deðerlerini kullanýyor olma ihtimalin herzman var olacaktýr. Optimizasyon cok geniþ çaplý bir konu burada anlatmak ýcýn aslýnda.

Bu kadar çok iþlem yapan bir sistem için baþarý yüzdeniz %60 üzerinde olmalý kesinlikle. Atladýðýnýz bir baþka nokta profit factorünüz çok düþük sistem aslýnda zarar ediyor. Profit faktor hesaplarken komisyon ve kaymalarýda hesaba katmalýsýnýz. kendime ait sistemlerden birinde profir faktör 7,45 gözüküyor ama dediðim gibi maliyet ve kaymalarý cýktýgýmda elde sadece 3,9 civarý kalýyor.

Sizi tanýmýyorum bu sebeple çok büyük konuþmaktan çekiniyorum. Sistem olayý ciddi tecrübeler barýndýran býr yer her türlü tecrübeye açýk olmayý gerektiriyor. Bence biraz kendýnýzden bahsedýn sistemcilik iþinde ne kadar süredir varsýnýz bu iþte ne kadar vakit geçirdiniz ne tür badireler atlattýnýz kaç yýllýk veri ile sistem geliþtiriyorsunuz hangi platformu kullanýyorsunuz. Birazdaha kendiniz hakkýnda bilgi verebilirseniz taþlar daha çok yerine oturacaktýr.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. baþarýlý bir sistem tüm perýyotlarda düzenli getiri üretmeli kýsmýna katýlýyorum genel anlamda öyledir fakat sistemler artýk biraz daha geliþmiþ çoðu zaman ayný sýstemýn býr kopyasýný 1 dakýkalýk perýyota gýydýrýp test edemýyorsunuz. periyotu 1 e indirmek iç taraftaký matematiði bozuyor. ancak dediðim gibi ne kadar düþük periyot bence avantajýn o derece artmasý demektir. bu 20 dakýkalýk sistemin daha kötü oldugunu göstermez. 20 kdaýkalýktada 30 dakýkalýktada harika sýstemler üretilebilir. Parada kazandýrýr. Bendede var kazandýrýyorlarda ben potansýyelden bahsettim. sistemin hareket aralýðýný arttýrýyorsunuz daha düþük periyotlar da.
    20 dakikalýk verilerdeki dinamikler ile 1 dakikalýk verilerdeki dinamikler çok daha farklý ve deðiþir.Yani 20 dk verilerdeki bir sistemi 1 dk verilerde kullanamazsýnýz. Hatta a hissesinin dinamikleri ile b hissesinin dinamikleri farklýdýr. Ve sistemin gelecektede çalýþmasý için hisse senedinde bist 10 dýþýna çýkmadan, endeks veya emtialar üzerinde geliþtirmek gerekli diye düþünüyorum.Hisseye patron deðil piyasa hakim olmalý.

Fakat veriyi uzat ve yavas sistemi toplamda 1000 adet iþlem açacak sekýlde veriyi uzat pf oraný büyük ihtimalle 1,5 seviyesine kadar inecektir. iþlem sayýlarý eþiit iken pf oranýný ölçmeliyiz. ayný þekilde çok iþlemli sistemin ilk 100 iþlemini baz aldýgýnýz da da pf oraný mevcut orandan daha büyük çýkacaktýr.
    1000 iþlemde %60 üzerinde baþarý ve ideal verilerine göre en az 6 üzeri pf yaparsanýz para kazanýr sistem. 10 yýllýk veri konusunda haklýsýnýz böylece her piyasa þartýný test edebilirsiniz. Ben bahsettiðim þeyleri bildiðim için söylüyorum. Nasýlýný anlatmam için sistemimi paylaþmam gerekir bunuda malumunuz istemem.Sistemi anlatsam anaaaaa haklýýsn vallaha dersin ama bu mümkün deðil. Benim sana yardým edeceðim konu sadece ulaþman gereken hedef olabilir.

Size katýlýyorum fakat optimizasyona bakýþ açým farklý beným. aslýnda tüm sistemler optimizedir back test yapýyoruz cunku back test ne demek parametrelerý yazýp koyuyoruz geçmiþe bakýyoruz iyi görünüyorsa kullanýyoruz bunun optimizasyondan farký ne ? ha elle optýmýze etmýþým ha bilgisayara optimize ettirmiþim. belkide tesadufen yazdýgým parametreler bilgisayara optimize ettirsemde en iyi deðerlere denk gelmiþ olabilir. Yani tesadufen en iyi deðerleri yazýp kullanmýþ olabilir halbuký býlgýsayara optýmýze ettirmemiþtim. rasgele parametre girdim ve iyi sonuc verdi diye kullandým. Bir optimizasyon söz konusu deðil ama nerden býlýyorsun ? belkide seçtiðin parametreler en iyi optimizasyon parametresi. O sebeple ben tüm back testi yapýlan sistemlerin optimize sistemler oldugunu düþünüyorum. kafanda bir strateji vardýr bunu kurup back testine hiç bakmadan kullanacaksan ozman optimze etmemiþ olursun bu kezde sisteminin ne kadar saðlýklý calýstýgý konusunda hiçbir fikrin olmaz. Ayný zmanda yazdýgýn stratejýnýn en optimize deðerlerini kullanýyor olma ihtimalin herzman var olacaktýr. Optimizasyon cok geniþ çaplý bir konu burada anlatmak ýcýn aslýnda
    Söylediðim hedefe ulaþýrsan dediðimi daha iyi anlayacaksýnýz. Ýndikatörlere bence insan psikoloji olarak bakýn. Ýnsan psikolojisi asla deðiþmez korku korkudur endiþe endiþedir. Bu korkunun ve endiþenin þiddeti o ana göre deðiþir geçmiþ verilere veya indikatörlere göre deðil.

Sizi tanýmýyorum bu sebeple çok büyük konuþmaktan çekiniyorum. Sistem olayý ciddi tecrübeler barýndýran býr yer her türlü tecrübeye açýk olmayý gerektiriyor. Bence biraz kendýnýzden bahsedýn sistemcilik iþinde ne kadar süredir varsýnýz bu iþte ne kadar vakit geçirdiniz ne tür badireler atlattýnýz kaç yýllýk veri ile sistem geliþtiriyorsunuz hangi platformu kullanýyorsunuz. Birazdaha kendiniz hakkýnda bilgi verebilirseniz taþlar daha çok yerine oturacaktýr.
    Tüm sistemlerde 10 yýl veri kullanýrým daha dogrusu verilerin anlamlý olduðu en uzun zaman aralýðý. Misal THYAO da 5 dk veri kullanacaksam 2016 öncesine asla bakmam çünkü tamamen anlamsýz hareketler var. Platform olarak FN.4.0 ile baþladým sonra metastock sonra matriks ideal þimdi MT5 üzerine çalýþýyorum. Bunlarýn hepsinde her istediðimi yazar ve yapabilirim.Buraya aboneyim ama çok girmiyorum. Yazdýklarýný okumamýn sebebi bir arkadaþýmýn linkini whatsapp dan benle paylaþmasý, sonra okumam ve emek sarf ettiðini görerek yardýmcý olmak istemem.Söylediklerimi ciddiye alýr ve sorgular isen emin ol baþarýyý yakalarsýn. Ýlham dediðin bir anda gelir ve geldiðinde herþey senin için çözülecek. yapman gereken bol bol kitap okumak mümkünse yabancý kaynak. Sevgiler

5. Bu arada buralara çok girmiyorum ulaþmak istersen siradanhisseler diye tweeter adresim var. En azýndan orada bildirim geliyor. Bu arada çok bildiðim birþey yok. Sadece kafayý yerken bir gün bir fikir geldi ve onun üzerine gittim. herþey kýsmet ile baðlantýlý birazda.

6. Üstadim beni bigliye aç ve açýðým her türlü karþýt görüþ bilgi vesaire dinlemekten keyif alýrým. Kendimde böyleyimdir.

Ancak tüm bunlarý yaparken dürstlük ve þefaflýk en ön plandadýr benim nazarým da.

Birþeye karþý argumanlarým var ise o bilgiler ýþýðýnda bunlarý göstererek karþý tarafý ikna etmeye veyahutta öðretmeye çabalarým.

Dünya düzdür deyip bunun sebebini açýkalmazsa sundugumuz arguman ikna edici olmayacaktýr. Nedenlerini sunmamýz özelliklede þefaf olabýlmemýz lazým konu baþlýðýndan yazýlanlara kadar farkettiyseniz þeffaflýktan neredeyse ödün vermiyor ve bunu her cümlemde hem uyguluyor hemde üzerinde duruyorum.

Sizin sunduðunuz argumanlarýn ýkna edici dayanaklarý olup olmadýgý konusun da fikir sahibi deðilim. Cünkü sebeplerinin nasýl oldðunu aktarmýyorsunuz. Benim elde ettiðim deneyimlerle çeliþen bazý noktalar da mevcut baþarýlý iþlem %60 olup pf oraný 6 olan bildigim herhangibir sistem yok. elbetteki bu oranlarýn hepsinin ne kadar büyük olmasý okadar iyidir buna þüphem yok.

Fakat sizin sundugunuz bu bilgi borsacý birine %100 gidecek hisseyi bulursan para kazanýrsýn demek gibi birþey. Bunun para kazanmak oldugunu zaten bir çok kiþi biliyor ve %100 ün ne kadar çok büyürse okadar iyi olacaðýný da.

Ama böyle birþey gerçekten var mý böyle bir sistem var mý yapabildiniz mi sonuç olarak sistem performansýný veya gerçek hesap extrasýný göstermek ikna edici olacaktýr. Yapým ve felsefem gereði her söylenene þüpheci yaklaþan bir kiþiliðe sahibim. Bilimsel methodlara da bayýlýrým. Daha açýk ve daha yol gösterici þeffaf olmadan sizden birþeyler öðrenemem. Mümkün olmayacaktýr.

Algoritma iþi sürekli geliþim ve deðiþimin yaþandýgý bir saha yeni getiriler yeni tecrübeler yeni bilgiler ýþýgýnda daha iyi sistemler elde etmek çok mumkun olmaz oyle sey dedýgýnýz seyýn aslýnda mumkun olabýldýgýný gordugumuz býr saha. BU sebeple verdiðiniz hedef pf yüksekliði ve karlý iþlem oranýnýn %60 olmasý bir hedef olarak çalýþýlabilir zaten her geçen gün bu oranlarý ne kadar büyütebilirime odaklanýyoruz bu oranlarýn büyümesi senin getirinin de ne kadar iyileþeceðinin göstergesi yani bu hedef ise zaten bu hedef için çalýþmaktayým. Bir sistem yaratýp arkama yaslanmýyorum. her hafta her gün yeni sistemler üretmeye ve arge calýsmalarýma devam ediyorum.

Ancak verdiðiniz hedefe gideceðim yol haritasýný sunmamýþ ve böyle bir haritanýn ucunda bir yerlerinde böyle bir sistem hazinesi yatýp yatmadýðý konusunda elimizde bir argumen yok. Yani en azýndan siz bunu baþardý iseniz bir performans raporu böyle bir sistemin mumkun oldugu konusunda daha ikna edici olabilir. Evet sonuç olarak bu iþin türlü hileleride yok deðil repaint yapmýþ sistem vesaire gibi. tam olarak ikna edici olmayacaktýr yinede ama en azýndan biraz daha þeffaf olmanýzý saglar diye düþünüyorum.

Emekleriniz ve tecrübelerinizi paylaþmýþ olmanýzdan ötürü teþekkür ediyorum. Ancak daha fazla yol haritasý ve þefaflýk hepimiz için daha yararlý olacaktýr.

7. Hiç birþeyi paylaþmak zorunda deðilim. Yazdýðýnýz þeylere yaptýðým yorumlardan bile doðruluðu hissetmeniz gerekirdi.
    Attached Images Attached Images
    Son düzenleme : siradanhisseler; 06-01-2019 saat: 15:27.

8. Erhan hocam hangisi sizi mutlu edecekse (ediyorsa) öyle devam edin.

Tecrübelerinizi ve ogrendiklerinizi paylaþmak size haz veriyor ve mutlu ediyorsa paylaþýma devam. Yok eðer çok para kazanmak daha mutlu ediyorsa o zaman bu topici sonlandýrýn.

SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 10/172 ÝlkÝlk ... 891011122060110 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •