Buradaký amacým gerçekten klasýk býr yapýdaký býr sýsteme 1 sene boyunca sabahat edersek ne elde ederýzýn sonuclarýný gormek. Yani bunu herkesten once ben merak edýyorum acýkcasý cunku bugune kadar 1. serverýmdaký sistem hariç. hiçbir sisteme tam olarak 1 sene baglý kalamadým hep yenýsýný ve daha ýyýsýný gelýstýre gelýstýre o sýstemden o sýsteme atlayýp durdum.
BU noktada baþarý veya baþarýsýzlýk benim nazarýmda ar-ge kütüphaneme yený býr deneyým daha kazandýrmýþ olacak yani ampulun bu stratejýde nasýl patladýgýný görmüþ ve yený sistemimde bu hatalarý içinde barýndýran býr sýstemý yaratmamýþ olacaðým býr dahaký sefere.
Dýþardan izleyen kýtle ne der bu iþ iyimi der kötümü der orasýný býlmýyorum. amacým þefaflýk ve dürstlükle bu iþin nasýl ilerlediðini nelerle karþýlacaðýmýzý onlarýnda görmesini saðlamak böylece sistemcilik iþinin göründüðünden ne kadar kolay/zor oldugunu deneyýmlemiþ olacaklar. Ýþin içinde dürstlük ve þeffaflýk ön planda oldugu için özellikle gerçek hesap bilgilerini paylaþýyorum. Herzman oldugu gibi her iþte ýspat ve kanýtla gitmeyi seven bir tipim az cok beni tanýdýnýz. Bu sebeple gerçek hesap paylaþmak benim için bir ýspattýr.
Kötü gidersede görecekler ve parada kaybedeceðim iyi giderse iyi gittiðini gerçekten kazandýrdýgýný görecekler. TÜm bunlarýn yanýnda ne elde edersek edelim benim için önemli olan elbetteki 1. serverýmdaký algorýtmamýn neler baþarýp baþarmadýgýdýr. Benim baþarý kriterimi 1. serverdaký algorýtmam belýrler. burasý sadece basit bir algorýtmanýn neler yaratýp yaratamayacagýný test edecegým bir araþtýrma geliþtirme.
BU iþe para baglýyorum cunku algorýtma iþinde gerçek hespala back test arasýnda genelde ucurumlar oluþur insanlara binlerce baþarýlý back test sistemi gösteerbilirim. ama gerçek hesapta neler elde ettýgýnýz cok daha önemlidir. Cunku bu iþ sadece algorýtmaya para baglamak kadar kolay degýl o sýsteme sebahat edýp bekleyebýlmek ve yaþanan sürecte kayýplarda hala daha sýstemde kalabýlmek gýbý detaylar cok fazla bu iþin içinde olanlar bunu býlýyor dýþardan ne desek boþ iþin içine girince anlýyorsunuz.
15,000 puan maximum dd yemek demek sermayenýn %50 sinin erimesi demek mesela bu süreci back testlerde görmek anlamsýz. Gerçek hesabýnda 15,000 puanlýk zararý sýstem yazýnca ve bunu gerçek hesaba yansýtýnca nasýlda için acýya acýya gittiðini görmek ve bu acýya katlanýrken fiþi çekmeden bekleyebilmek Biraz YÜREK ister... bu süreçlerin hepsine þahit olacaklar.
ne kadarýný hissetirebilirim bilmiyorum. her hafta paylaþacaðýz iþte porfoyu. hakkýmda hayýrlýsý....
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Sonuçta bu baþlýk ben dahil bir çok yatýrýmcý için risk & getiri seviyesi oldukça yüksek an itibariyle yan gözle, çaktýrmadan baktýðýmýz bir alternatif...Baþlýðý açtýðýnda da yazdým bunu; buradaki hiç bir yatýrýmcý senin baþarýný baþarý, baþarýsýzlýðýný da baþarýsýzlýk olarak görmeyecek...Eðlenceli bir baþlýk olacak derken de bunu kastettim...Çok deðil bir kaç ay sonra hisseciler, besçiler, forexçiler, fiziki altýn & dolar yatýrýmcýlarýndan portföyünü senden daha iyi yönetenler damlamaya baþlayacak buraya...Ellerinde ordinolar, ekstrelerle...Buna ben de dahilim...BU noktada baþarý veya baþarýsýzlýk benim nazarýmda ar-ge kütüphaneme yený býr deneyým daha kazandýrmýþ olacak yani ampulun bu stratejýde nasýl patladýgýný görmüþ ve yený sistemimde bu hatalarý içinde barýndýran býr sýstemý yaratmamýþ olacaðým býr dahaký sefere.
Týpký BES baþlýðýnda sen ve human'ýn yaptýðý gibi...
Yani, öyle bir iþe girdin ki Allah yardýmcýn olsun abi...Muhtemelen bunun farkýndasýndýr ama hatýrlatayým dedim...![]()
hahahaha :D anladým gelin topunuz gelin topunuz diyormuþum hehehehe :D
Aslýnda þimdidende paylaþabilirsiniz karþýlaþtýrma keyifli olacaktýr. Haa iþin sonunda benýmký baþarýsýz cýkarsa benim pes etmeyeceðimi ve daha iyisi için çalýþacaðým bilinsin. :D sizin içinde ayný þey geçerli tabiki benim sizin getirilerinizi geçmem demek sizin kinin kötü oldugunu doðrumaz seneye daha iyi bir ensturumanla gelir tekrar kapýþtýrýrýz :D
aslýnda eðlencelý ya ben böyle olmasýný istiyorum tum baslýklarýn extralar havada ucuþsun istiyorum. Cunku onune gelen cýkýyor dýyorký ben þu hýsseyý býlým su kadar getiri elde ettim. Hadi oradan caným nerede portfoy aldýn mý kac lot aldýn ne kadar bekledýn ? Geçmiþe bakýp ben su hýsseyý býlmýstým demek basit madem býlýyorsun koyaydýn parayý evý damýda göreydim bende extraný oyle deðilmi.
Herkesin gerçeklere inanmasý için kimin doðruyu kýmýn yanlýþý kimin foyasý kiminin de doðrusu ortaya çýkmasý için þeffaf olmak dürst olmak ve ýspatlarla gitmek en doðrusu degýlmý herkes bunu ýstemez mý? ben böyle olsun istiyorum ben bildim ben yaptým demeyecen kardesým gosterecen extrayý þak diye. karþýndaký þöyle bir yutkunacak adam yapmýþ be bizede tebrik etmek düþer diyeceksýn.
En doðrusu en güzeli kimse itiraz edemez çünkü elinde delil ve ýspat var kardesým kým ne desin deðil mi?
En güzel paylaþýn herkes paylaþsýn beklýyorum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Selam dostlar,
Bu topige yazmamýn uygun olduðunu düþündüm,
ATAYATIRIM ile çalýþan arkadaþlar, ATAYATIRIMDA algo trading diye bir uygulama var buna üye olan varmý?Durum hakkýnda yorumlarýnýzý bekliyorum.
saygýlar
Erhan hocam hayirli olsun Allah kolaylik versin.
bang bang you shot me down..
erhan bazý sinyaller günün son barýnda gelmiþ. (telefonun küçük ekranýnda yanlýþ görmedi isem) böyle durumda reelde ertesi günün açýlýþýnda mý yoksa 18.14.59 da mý emir yolluyorsun?
paylaþým konusunda cömertsin. bu baþlýkta sistem içeriði,kodlama mantýðý vs. yazýlmadýðý için insanlarýn en fazla robota ilgisi artar. her robot para kazanamayacaðý içinde bence sorun yok.
1. serverýnda aylýk getirini extre vs. olmadan en azýndan benimle paylaþýrsan karþýlaþtýrýrýz.
iyi dilekler için teþekkürler dostum ;)
Bu sistemin bile getiri üretip üretmeyeceði soru iþareti
emirlerin hiçbirinde þu ana kadar böyle bir durum yaþamadýk ama yaþanýrsa sisteme býrakýrým oda ertesi gün iþlemi gönderir.
1. serverin Sistem performansýný mý kastediyorsun kayma olmadan mý direk salt getiriyimi diyorsun. orasý býlýyorsun kompleks bir yapý. bir sürü þey yapýyor sistemin görseli dýþýnda yani görsele herþeyi yansýtamýyorum.
son 1 ay 6 günün kz sini göstereyim. saf getirisini yani para yönetimi olmadan bürüt getiri grafiði.
Kýyaslamak cok anlamlý olmayacaktýr gerçek hesap farklý hareket edýyor gönderdýgým görsel sistemin saf halýný gösteriyor. para yönetýmý ýslemýný gorsele yansýtamýyorum. keza iþlem maliyetlerimde normalýn altýnda. tabi ocak gapini sayma
![]()
Yer Ýmleri