Originally Posted by
atakanözbaki
Erkan bey algo için ögrenmesi kolay olmasý açýsýndan , yeni baþlayanlar için ideal mi matriksmi olmalý sizce
Ogrenmesý kolay olan aslýnda matriks ama ona alýþýnca ideale geçmekte zorlanýyorsunuz.
Ýlerleyen dönemlerýnýzde bu iþte iyibir getiri elde etmek istiyorsanýz mecburen ideale geleceksiniz bu iki iki dört cunku basit kombýnansyonlar yapabýldýgýnýz bir platformda yaratacagýnýz sistemlerde sýnýrlý ve basit kalacaktýr. Ýlk etapta sizi idare ediyor gibi görünsede ikinci etapta yetersiz ve yanlýþ bir yol oldugunu göreceksiniz. Tamamen zaman kaybý bana sorarsanýz.
Direk idealden baþlanmasý gerekir niye idealden baþlanmalý çünkü burada geliþirseniz ilerde hýzlý bir biçimde üst düzey sistemler geliþtirmenizin yolu açýlacak. Süre daha kýsa olacaktýr matrýkste 1 senenizi yitirip 2. sene ideale geçtiðinizde ise süreç 3 yýlý alabilir.
Direk idealle baþlamak süreyi 1.5 yýla kadar indirecektir.
Ýdealde olmanýn matrýxe göre bazý avantajlarýda var.
1-En baþta beným ilerde vereceðim tüm bilgiler tamamen ideal üzerinden anlatýlacak.
2-Ýdeal baþlýklarýndaki yaklaþýmlar geliþimler denemeler hepsi birer süper beyinler tarafýndan yaratýlýyor. Sýradan insanlardan ziyade bu iþte yýllarýný geçirmiþ deneyimli insanlar muhendýsler ODTU mezunlarý gibi zehir gibi kafasý çalýþan adamlar var idealde genel hatlarýyla. Bana göre bu bile bir zenginliktir. Matrýxcileride küçümseyemem ama çoðu küçük yatýrýmcýlardan oluþan iki tane kesiþim yaratmaya çabalayan istatistik bilimsel methodlarda uzak deneyimi az daha çok kodlamayla ilgili bilgi veren ancak bu iþin bilimsel ve istatistik motodolojisinden hiç bahsetmeyen bir kitle var. BU durum vizyonunuzu ve hayal gücünüzün geliþimini engelleyecektir. Yaratýcý sistemler ortaya dökmenizide engelleyecektir.
3-Matrixin sýnýrlarý vardýr bazý kalýplarýn dýþýna çýkamazsýnýz hayal ettiðiniz herþeyi yazamazsýnýz. Ýdeal hayal etiðininde ötesine gidebiliyor.
4-kitlenme donma kasma gibi teknik sorunlar en az yaþandýgý ve matrýxe göre çok hýzlý çalýþan yeni nesil C# kodlamasýyla yazýlmýþ bir platformdur. matrýx 90 modelse ideal 2000 modeldir 2000 model bir arabayý býnmenýn avantajlarý daha çoktur.
5-teknik destek konusunda matrýxten daha iyiler. Yöneticiler forum sayfasýnda geliþmelere açýklar ve bizlere deger verip dinliyorlar. Matrikste en yakýn ulaþabildigin isim satýþ temsilcisi olur
Müþteri çok fazla oldugu için seni beni kaale alacak vakitleri yok diye düþünüyorum. Ýdeal ise uzun bir süredir teknik desteðini tatmýn edici bir biçimde sunmaya devam ediyor müþteri portfoyu her geçen gün büyümesine raðmen.
6-Ýdealde sistem yazmak daha anlamlý istatistiksel ve bilimsel yöntemlerle örtüþür en baþta veri uzunlugunu en fazla sunabilen platformdur. Bu yaptýgýnýz sistemlerin istatistiksel sonuçlarýnýn anlamlý olmasýný saðlar matrix ise verileri sýnýrlandýrýr büyük veriyle çalýþamazsýn cunku aþýrý þekilde kýlýtlenme ve donma sorunlarý ortaya çýkar Kaç adet matrikscide 11 12 yýllýk sistem istatistikleri görebildiniz ? çoðunlukla 3 6 aylýk verilere yazýlmýþ sistem sonuçlarýný görüyorum ben. Bu bana göre en büyük handikaptýr. Hepsi birere yalanýn içinde gelecekte baþarýlý sistem ürettiðini zannedýyorlar.
7-matriks sayfasýnda ufuk bey var kendýsýne hayraným cunku karsýlýk beklemeden bir sürü method sistem ve fikri hayata geçiriyor insanlara yardýmcý oluyor. Bir iþ gibi üstlenmiþ yapýyor. Aslýdna verdýgý emek cok buyuk ve deðerli yatýrýmcýlar açýsýndan ama bana sorsan ben anlamsýz buluyorum ufuk beyin paylaþýmlarý ve yardým severlýðýný deðil anlamsýz buldugum ellerinde geçmiþ veriler yok tüm onca kodlamayý ve farklý sistmeleri sadece 3 6 aylýk veriye yazýyorlar. Uzaydan kodda bulsan getirsen 6 aylýk veriye optimize edip kullanmam. BU sebeple evet çok güzel paylaþýmlar ve emekler var ama hepsi sýrf veri yetersizliði yüzünden malesef deðersizleþiyor.
8-Formul vermek yazývermek bu iþin önemli bir kýsmý deðil. Asýl önemli kýsým sisteminin gelecekte istikrarlý bir biçimde çalýþýp çalýþmayacaðýdýr. Aslýdna en önemli konu bu olmasý gerekirken herkes iþin fomul yazdýrma sistem verme yeni bir indikator bulma peþinde methodolojý yaklaþým istatistik gibi konular cok daha önemli. Bir rsi bir adet hareketli ortalama bir adetta atr ver bana 20,000 adet farklý sistem ve indikator türetirim. AMa gelecekte hangisi çalýþacak asýl önemli olan bu degýl mi ? Hangi yapýdaký sýstem gelecekte istikrarlý calýsýr nasýl bir kurgu gelecek istatistiklerini koruyabilir. þöyle bir hareket olursa sistemin ne tepki verir. Gaplere karþý bir korumasý var mý en büyük zararý ne kadar maximum dd ne kadar pf kaç olmalý karlý iþlem % kaç olmalý ortalama yýllýk getiri kaç olmalý vesaire vesaire iþin metodolojisi ar-gesi çok daha önemli.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri