Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 31/172 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 241 - 248 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by ozbek Yazýyý Oku
    Benim otomatik hisse alým satým yapabilme konusunda çok arzum var ama hiç bilgim yok.
    Düþüncem þu:deðiþkenleri harfle belirtmiþ olayým:
    A baþlangýç tarihinden B bitiþ tarihine kadar C hissesinde , fiyat D günlük aðýrlýklý ortalamayý, E dakikalýk barlarda yukarý kýrdýmý alsýn ,aþaðý kýrdýmý satsýn
    Þimdi bana neler laðzým?

1- kiralýk server (nereden?)
    2- bir program (hangisi?budamý kiralýk yoksa satýnmý alacam)
    3-Programa istenilen kodlar girilecek(bu konuda destek alýnabileceðimiz bir yer varmý?yukarýda arzu ettiðim kodlama nasýl yapýlacak)
    4-ortalama yýllýk toplam masraf nedir?
    5-hangi aracý kurumlar?
    6-
    7-

saygýlar
    anlaþýldý bu konuda birden fazla kiþi aþýrý derecede uzak iþin iþleyiþi neler gerektiði ne kadar masraf oldugu ne oldu hakkýnda daha fazla vermem gerektiðini anladým.

1-Kiralýk server ne demek serverdan kasýt kiralýk bilgisayar anlamýna gelir. BU kiralýk bilgisayar aslýnda istanbulda veya bursa da en azýndan makdos.com dan alýrsanýz boyle oldugunu biliyorum. Nasýl birþey dersen aþaðýya resmini koydum.

Burada gordugun her bir ekran veya ýþýklar aslýnda bir bilgisayar kasasý. Bizim sunucu server dediðimiz þey bu örnegýn bu kasalardan býr tanesýný sana kýralamýs oluyorlar tabi paket yapýp eve göndermiyorlar orada duruyor elektirik internet sýnýrsýz. özel bir odada muhafaza ediliyor kilitli ve soðuk bir odada yangýn çýkmasýn makýneler ýsýnýp kapanmasýn kimse girmesin vesaire diye odada kitli duruyorlar. Çünkü herhangibir yangýn demek müþterilerin hepsinin bilgisayarla olan baðlantýlarýný koparmak demek. içlerindeki tüm bilginin yanýp kül olmasý demek. Yine jeneratorlerle filan besleniyorlar o odadaký tum makýneler senelerce hiç kapanmadan çalýþabilecek þekilde özel olarak tasarlanýyor odalarý ozel olarak yapýlandýrýlýyor falan filan.

Peki bunlardan bir tanesi ne kadar senelik.

Aþaðýda link koydum týklayýp dýrek fýyatlarý ogrenebýlýrsýn bence paket 2 yeterli. Fakat ben de 1. serverým 6. paket burada size yayýnladýgým algoritmanýn calýstýgý server 2. paket. senelýk 300 lira anlayacaðýnýz. Ben makdostan memnunum fiyatlarýda iyi makýnelerýde ýyý dýyebýlýrým. daha ucuzunu ve iyisini bulursanýz oda olur.
    Googleye sanal sunucu diye yazarsan bir çok seçenek cýkacaktýr bulut sunucu dýye de geçer.

https://makdos.com/sunucular/sanal/windows/

2-Programdan kasýt veri terminali ideal ve matriks türkiyede eriþebildiðimiz veri terminalleri ve algorýtma yazabýldýgýmýz platformlar. Daha öncede belirttiðim gibi ideal daha önde fiyatlarý hemen hemene birbirine çok yakýn. ortalama senelik 1000 TL fakat cogu zaman aracý kurum karþýlýyor. Örnegýn benýmkýný karsýlýyorlar. Ýlerde projem var hayata geçirdiðim de Bir çok kiþiyi bu imkandan yararlandýrmaya calýsacagým bakalým olursa. Muhtemelen 10,000 de 1 CÝVARINDA komýsyon olup ideal veri terminali karþýlanacak þekilde ayarlamaya calýsacagým.

Þimdiye kadar 2 adet masraf cýkarttým biri bir adet server bu illa þart deðil kendý bilgisayarýnýda her gun sabah açarakta yapabýlýrsýn ama bu hem rýsklý hemde bir sürü elektýrýk hemde zahmet demek biri gelir bilgisayarýný kurcalar elektýrýk gýder ýnternet gýder kalakalýrsýn. BU sebeple server kýralamak daha mantýklýdýr. Yani senelik 300 TL gözden cýkaracaksýn. Veri terminali için ise bir çok kurum genellýkle ideal veya matriks veriyorlar tabi ben gibi 1 lot baglayacaksanýz kýmse pek verý termýnalý vermeye ve komýsyon ýndýrmeye yanaþmazlar bende 2 adet hesap var birisi yüksek hacýmlý oradan referans aldýgým için komýsyonum düþük veri terminalim bedava. Her ikisinide ben karþýlarým dersen 1300 TL senelýk masrafýn olur. Komýsyonu kaça anlaþýrsýn býlmem tüm bu masraflardan sonra sýstem senede 1300 TL ni karþýlayacak getiriyi üretmeli sana para kazandýrmasý için daha fazlasý lazým. Yada iyi para koyacaksýn. Bu masraflar cýksýn. En mantýklý ve akýllaca olaný düþük komýsyon ve veri terminalini kurumuna karþýlatmak sadece senelýk 300 TL server parasý gýderin olur. Bence en az 10,000 TL paran olacak algorýtmýk trade için hem yaptýgýna deðsin hem 300 tl ný karþýlasýn hemde kurumlar sana verý termýnalý vermeye daha sýcak bakabýlsýn. 3000 TL lik br portfoyle bu iþi yapman zorlaþýr.

3-Matrýksýn dýlý farklý daha doðrusu bir dili yok gýbý varsa da ne dili oldugunu bilmiyorum ýdealýn dýlý C# (C þarpdýr) algorýtmalarýný bu dýlle yazarsýn. Tabi bunu ogrenmek etmek zaman ayýrmak ayrý bir iþ. Basitçe þablonlarý hazýr kodlarý kullanarak geliþtirebilirsin. Ýleri boyutlar biraz programala býlgýsý gerektiriyor. Ýlerleyen günlerde Hazýr yazýlmýþ sistemler veya sizin yazdýrmak istediðiniz kodlarla ilgili bir web sayfasý açarak ücretli olarak kod yazmayý/yazdýrmayý düþünüyorum gelen talebe göre. Bu konuda bir açýk var bence bu boþlugun doldurulmasý lazým.
    Yada kendýn bizler gibi vakit ayýrarak deneye yanýla býrseyler ortaya koymaya calýsacaksýn. Kavranamayacak kadar zor deðil biraz vakit ayýrmak gerekiyor. Ne bileyim yada c sarp eðitim al birden fazla alternatýfýn var hangýsý ýsýne gelýrse.

4-Neleri masraf ettiðine göre deðiþir. Benim þu an optimus primenin çalýþmasý için ödediðim masraf senelik 300 TL buda zaten kiralýk sunucunun/serverin parasý onun harýcýnde hiç giderim yok. Kodunu kendým yazýp bir maliyet ödemedim. Veri terminalini (ideali) kurum halledýyor. Dahada masraf kalmadý zaten.

5-Her aracý kurum son 1 senede bu iþi ciddi eðilmeye baþladý. Herhalde hepsinin söyleyecek birþeyleri vardýr diye düþünüyorum. Onun haricinde yakýn zamanda bu konuda belký sizlere yardýmcý olabýlecegým sekýlde bir kurumla görüþebilirim. Algoritmik trade yapacaklara özel.

6 ve 7 yi ben uydurayým. Sayýn matador bir çok konuda özet býr býlgý vermiþ aslýnda. Bunlar iþin sadece baþlangýc kýsmý asýl en önemllisi sisteminizin mantýgý para kazandýrýp kazandýrmayacaðýdýr. Yukardakýnlerýn hepsý 3 günlük iþler. Yazcagýn/yazdýracagýn/hazýr kullanacagýn. algorýtman ne kadar baþarýlý gelecegý parlakmý degýlmý paraný býr algorýtmaya emanet etmeye hazýrmýsýn psýkolojýk sýnýrlarýn neler vesaire vesaire gibi konular bu iþin %90 ýný oluþturuyor. Diðer sebepler bu iþin %10'u

Bende bu sayfada ve açacagýn web sitesinde %90 lýk bu kýsýmlarla ilgili ar-ge (araþtýrma geliþtirme) paylaþacaðým.

Matador haklý olabýlýr. Ancak ben býraz daha farklý býr bakýþ açýsýna sahibim. Ýlla yazýlan algorýtmanýn yazýldýktan sonra neler yaptýgýný izleyip görmek bence þart deðil. Yazcaðýnýz algorýtmayý 2018 verilerini dahil etmeden tasarlarsýnýz. Daha sonra 2018 yýlýndaký getirisini görür, test edilen yýllardaký ýstatýstýklerle 2018 yýlýnýn ýstatýstýklerý tutarlý ise ayný þeyi yapmýþ olursunuz. 2018 yýlýndaký hareketlerý sýstemý optýmýze ederken baz almadýgýnýz için robotunuz 2018 yýlýnda nasýl davrandýgýný test etmek daha akllýca diðer türlü 1 sene boyunca robotun 2019 yýlýnýn sonuna kadar ne ürettiðini görecek evet önceki istatistiklerle benzer getiriler üretti ozman 2020 yýlýnda baþlayayým demek 1 sene kaybetmenize neden olur. BU konularla ilgili ayrýntýlý sekýlde bilgiler vereceðim zaten. Þimdilik özet geçelim.

Çok basit bir þekilde sistem yazýp para kazanmak mümkün çok karmaþýk tasarýmlar yapýp batmanda mümkün. tam terside geçerli. Sistem iþi aslýnda bakarsanýz ÝSTATÝSTÝK ve OLASILIK meselesi. Verileri iyi analiz edip sisteminin davranýþlarýnýda analiz edip belirli bir istatistiðe oturtmalý daha sonra bunlarýn gelecekte seyrýnýn degýsýp degýsmedýgýný kontrol altýnda tutmalýsýnýz.

TÜm bunlar yeterli mi deðil Yaptýgýnýz sýstemýn belýrlý býr ýstatýstýgý olacaktýr. Bu ýstatýstýklerýn ýlerdede aynen yaþanacagý varsayýmýyla sisteme parayý koyarsýnýz istatistiklerýnýz bozulabýlýr. Diðer bir sorun mevcut ýstatýstýklerý ýncelerken psikolojýnýzýn kaldýrýp kaldýramayacaðýný denetlemelý düþünmelisiniz. Bu sistem 19 ay hiç para kazandýrmamýþ ama 30 ay içinde parayý 3 e katlamýþ dersiniz. 30 ay da 3 e katlamak cok güzel deyip sisteme baglarsýnýz. 10 ay yatay gidince psikolojýnýz patlma noktasýna gelir s.........sistemini böyle iþmi olur der býrakýrsýnýz bu iþi. AMa test etmiþtiniz hani 30 ayda 3 e katlayacak ama geçmiþte bunu yaparken tam 19 ay 0 ürettiðini biliyorsunuz ancak psikolojýk açýdan buna dayanýp dayanamayacaðýnýzý hiç düþünmemiþsiniz. Verileri incelerken o aný yaþýyormuþ gibi inceleyin böylece gelecekte benzerý yaþandýgýn da olagan dýþý hareket etmenýzý engellersýnýz.

TÜm bunlarla ilgili detaylý açýklamalarý ve kendý tecrübelerimi yakýn zamanda anlatacaðým bir web sitesinde buradanda duyururum.

Hadi bol kazançlar cuma günü paylaþýrým portfoyude.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. slm erhan
    ben backtest konusunda aslýnda optimizeye karþýyým. kafanda bir mantýk tasarlýyosun, bunu yazýlýma döküp backtest edip, sonrasýnda tasarýný hiç optimize etmeden getiri,maxdd vs. gibi istatistiklerini kullanarak sistem kullanýlabilir. ancak hepimizin yaptýðý þu: backtest yapýnca kötü çýkan sonuçlardan sonra sistemi sürekli optimze ederek GEÇMÝÞÝNÝ EN ÝYÝ yapmaya çalýþýyoruz. geçmiþi en iyi olanýn geleceði en iyi olacak diye bi kural yok.(belkide tersi kural var ) 2. bir seçenek olarakda optimizeyi 2017 de yapýp back testi 2018 de yapmak. yani backtest ve optimize bölgeleri FARKLI olmalý. AYNI olursa sonu hüsran olur BENCE.
    3. seçenek zaten benim uyguladýðým.
    tüm bunlar hangi sistemin/sistemlerin kullanýlacaðýný belirlemek için. buda yeterli deðil bence. bir level sonrasý portföy yönetimi, bir level sonrasý bu sistemlerin YÖNETÝMÝ, bir level sonrasý ….
    herkese bol kazançlar

3.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    slm erhan
    ben backtest konusunda aslýnda optimizeye karþýyým. kafanda bir mantýk tasarlýyosun, bunu yazýlýma döküp backtest edip, sonrasýnda tasarýný hiç optimize etmeden getiri,maxdd vs. gibi istatistiklerini kullanarak sistem kullanýlabilir. ancak hepimizin yaptýðý þu: backtest yapýnca kötü çýkan sonuçlardan sonra sistemi sürekli optimze ederek GEÇMÝÞÝNÝ EN ÝYÝ yapmaya çalýþýyoruz. geçmiþi en iyi olanýn geleceði en iyi olacak diye bi kural yok.(belkide tersi kural var ) 2. bir seçenek olarakda optimizeyi 2017 de yapýp back testi 2018 de yapmak. yani backtest ve optimize bölgeleri FARKLI olmalý. AYNI olursa sonu hüsran olur BENCE.
    3. seçenek zaten benim uyguladýðým.
    tüm bunlar hangi sistemin/sistemlerin kullanýlacaðýný belirlemek için. buda yeterli deðil bence. bir level sonrasý portföy yönetimi, bir level sonrasý bu sistemlerin YÖNETÝMÝ, bir level sonrasý ….
    herkese bol kazançlar
    Yani sonuç olarak Sistem olayý hayal gücüyle doðru orantýlý Ýstatistik ve olasýlýk iþi dedim ya artýk yapacagýn her strateji istatistik ve olasýlýk üzerine kuruyorsun portfoy yonetýmý koyuyor belýrlý ýstatýstýkler ve olasýlýk uzerýne portfoyu yonetýyorsun vesaire Ben genelleme yaptým istatistik ve olasýlýk derken.

Optimizasyona karþý deðilim ben. Back testi yapýlan her sistem aslýnda optimize sistemdir. Back test niye yapýlýr geçmiþ getirileri görmek için. O halde aslýnda elinde olmadan sistemini optimize etmiþ gibi oluyorsun. BUrada optimizasyon kavramý sistemciler tarafýndan kötü birþeymiþ gibi algýlanýyor. sanki her optimize sistem yanlýþ sistemdir veya her optimizasyon over optimizeye gider gibi bir algý var.

Bana göre optimizasyon üzerine sayfalar yazýlacak kadar geniþ bir konu. Optimizasyonun farklý farklý türleri var. Getiri eðrisine optimizasyon linear daðýlýma optimizasyon en yüksek tepeyi kýsa tutmak için yapýlan optimizasyon vesair.

Ýþte burada optimizasyona bakýþ açýsý deðiþmeye baþlýyor senin verdiðin örnek gibi bir sistemi yazdýn back testine baktýn fena deðil daha iyi olabilirmi diye parametreleri eðip bükerek geçmiþ getiriyi arttýrmaya çalýþýyoruz. Böyle bir optimizasyona bende karþýyým cunku geçmiþi over optimizeye doðru itiyorsun demektir. Ancak burada parametrelerini oynarken getirilerinin yüksekliðinden ziyade mantýklý sinyallerýn açýlmasý daðýlýmýn getiri daðýlýmýnýn linear olmasýna en yüksek yeni yepelerýn geçilmesini linear bir biçide geçirecek ucuyla long veya þort açýp yüksek getiri saðlayan tek sinyalleri en aza indirecek þekilde yapýlan parametre oynamalarý sistemin daha kararlý daha düzgün ve gelecektede istatistiklerini sürdürecek istikrarlý bir sisteme optimize etmiþ oluyorsun. Optimizasyon hakkýnda kitap yazýlacak kadar geniþ bir konu býr cok farklý turu var bazý türler seninde bahsettiðin gibi getiriyi optimize etme türleri genellikle over optimizeye gidip gelecekte sistemin geçmiþ performansýnýýn asla göremeyeceðin bir yapýya dönüþüyor. ANcak optimizasyonu doðru kullanýrsan neyi optimize etmen gerektiðini neyi optimize etmemen gerektiðini veya neyi optimize etmen gelecek istatistiklerini bozacaðýný bilirsen buna göre optimizasyonun alt baþlýklarýný kullanýrsan daha iyi bir sistem türetebilirsin gelecek için.

Senin bahsettiðin yöntemde güzel bir yöntem 2017-2010 aralýgý için sistemi yaz. 2018 yýlýnýn istatistiklerini 2017-2010 aralýgýna eþitle aslýnda buda bir nevi 2010-2018 i optimize etmek gibi oluyor ama yinede sistem istatistiklerini daha tutarlý býr hale getirir. Optimizasyonlar ilgili bir çok makale yazacagým kendý elde ettiðim deneyimlerle alakalý.

Zaten þu anda bu sayfada aslýnda bir ar-ge yapýyorum. Sistemi birþeye göre optimize ettim. burada "bir þey" bende kalsýn. Bakalým bu yapýo o "birþey" optimizasyonunun gelecekte baþarýlý çalýþýp çalýþmamasýný ölçmemi saðlayacak.

O "birþeyi" optimize etme stratejisi gelecke istatistikleri bozup bozmadýýný kontrol etmiþ olacagým böylece yeni yaratýlacak sistemlerde o þeye optimize etmeyecegým sistemi.

Optimizasyonun alt dallarýn farklý farklý bir çok "þey"e sisteminizi optimize edebilirsin. Milyon tane kombinansyon var bunlarýn hepsini tek tek deneyecek zaman ve teknolojý elimizde yok malesef bu sebeple deneyým kazanma tecrübe kazanma önemli bir rol oynuyor. Hangi yolun yanlýþ oldugunu öðreniyor ve o yoldan gýtmemený saglayarak zaman kazandýrýyor.

En sonuda toplarlarsak þöyle özetleyebiliriz.
    1-iyi bir optimizasyon DEÐÝL. DOÐRU bir optimizasyonla sistemi türetilmeli.
    2-Ýstatistikler ve olasýlýklar çok iyi deðerlendýrýlmeli geçmiþ veriler çok iyi irdelenmeli ve sürecin psikolojik baskýlarýna dayanýlýp dayanýlmayacaðý iyice karar verilmeli.
    3-Tesadufi kazançlar varsa (örn:bir barýn ucundan açýlan long sinyalin çok yüksek getiri saðlamasý veya ertesi günü gelen yuksek gaplý acýlýsta para kazanmasý durumu) bunlar büyük bir veride mutlaka denk gelecektir. Ancak sayýsý çok fazla ise bir over optimizasyona istemeden de olsa sisteminizi sokmuþ olabilirsiniz. BU sebeple tesadufen tek barýn ucuyla sistemin yeni sinyal türetmesi ve kar etmesi gibi sonuçlarýn sýstemýnýzde olabýldýgýnce az yer almasý lazým. Böylece hayalý veya geçmiþe uyarlanmýþ geçmiþ verilere oturtulmuþ bir sistem türetmemiþ olursunuz.
    4-max dd sýnýrlarýnýn dikkatlý kontrolü gerçekçi simulasyonlar yapýlamlý gapler vade geçiþ kazançlarý kayma ve komýsyon maliyetleri gerçekçi þekilde yazýlmalý hayali getiriler hayalý kazanýmlar yer almamalý.
    5-Sistem istatistikleri sürekli kontrol altýnda tutarak gelecekteki sapmalar dikkatlice incelenip ciddi bir sapma olmuþsa sistemin revize edilmesi gerekir.
    6-Hayal gücünü kullanmak hayal gücünüzü kullanarak çok daha verimli güzel getiriler elde edebilirsiniz. Kimsenin aklýna gelmeyecek yeni stratejiler diðerlerinden bir adým önde olmanýzý saglar.

BÜYÜK BÝR VERÝ ÝLE HAYAL ETTÝÐÝNÝZ STRATEJÝLERÝNÝZÝN ÝSTATÝSTÝKSEL OLARAK ANMALI, OLASILIK OLARAK GERÇEKLEÞMESÝ MUHTEMEL OLANLARI SEÇMELÝSÝNÝZ. ÖRN: 1 yýlda bir kere yaþanan bir olasýlýða strateji geliþtirip yükske getiri elde edebilirsiniz. Olasýlýgý düþük oldugu için gelecek sene veya sonraký 2 sene aslýnda bu olasýlýk hiç çalýþmayabilir. veya beklenen getiriyi sunmayabýlýr cunku olasýlýk raný düþük oldugu gibi istatistiksel olarak anlamlý deðil cunku yeteri kadar fazla gerçekleþmemiþ. Ýstatistiksel olarak anlamlý olmasý için çok fazla sayýda gerçekleþmiþ olmasý lazým. Mesela ne kadar dersen þu kadar olmasý lazým diyemem ne kadar coksa ýstatýstýgýnýz okadar tutarlý ne kadar az ýse ýstatýstýstýgýnýz okadar sapma ihtimali oluþacak.

TÜm bu anlattýklarýmýn detaylý resýmlý ve belkýde výdeolu anlatýmlarýný yapacaðým zaten.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. BÝlgilendirme:

06.03.2019 saat 15:15'de optimus prime robotunun çalýþtýgý hesaba 1,000 TL tasarrufumu aktardým. Toplam para 2,553 TL ye çýkmýþ oldu. Lot sayýsýný 1'den 2'ye yükselttim.

Bunun sonucu kar/zararlarým þu þekilde olacak.

Örnegýn: 1 lot ile 1000 Puanlýk kar ettiðimde +100 TL kar yazýyordum bürüt. Net +91 TL yazýyordum diyelim kabaca.

Þimdi 2 Lot ile 1000 Puanlýk kar ettiðimizde +200 TL kar yazacaðým bürüt. Net 182 TL yazacak kabaca hesapla.

Ayný þey zarar içinde geçerli.

Getiri eðrisi en tepeye göre -10,000 puan civarýnda aþaðýya indi. Bu seviyeler tasarruflarýn deðerlendirilmesi açýsýndan mantýklý bir bölge.

Sistem bu bölgeden +5000 puan ürettiðinde portfoyüm sistemin kz eðrisine göre daha yukarda olacaktýr. Ayný þey tersindede geçerli aþaðýya giderse kz eðrisi portfoyum daha aþaðýya yuvarlanacaktýr.

Kz eðrisi puan üzerindne hesap yapar. 10 Lotun varmýþ gibi hesap yapar 10 lotla trade edersen kz egrisinde elde edilen puan = TL

Kz egrisi 1000 Puan yukarý giderse 1000 TL kar edersin eðer 10 lotla trade edersen. kz eðrisi bu varsayýmla gösterir.

Bu formulle 1 lotu hesaplamak basittir. kar eðrisi 1000 Puan gitmiþse 10 Lot ile 1000 TL kar ediyorsam 1 lotla 100 TL kar ederim.

1 Lotun Puan karþýlýgý kaç TL yarattýðýný öðrendiðimize göre 2 lotu hesaplamak oldukça basittir.

1 Lotla 1000 Puana karþýlýk 100 TL kar ediyorsam 2 Lotla 1000 puana karþýlýk 200 TL kar ederim.

5. Erhan hoca cok detayli anlatiyor bende araya cesit olsun diye bir ekleme yapayim

Frekanslari, dalga boylari, hedefleri farkli sistemleri bir arada kullanmak.
    Yine bu sistemleri farkli sembollerde bir arada kullanmak.

Sistem ve sembol cesitliligi getiri egrisini oldukca yumusatacaktir.

SM-G960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Erhan hocam mrhb. 241 numaralý gönderinizde çok yararlý þeyler paylaþmýþsýnýz. Ýlerleyen günlerde bu iþlere yeni baþlayanlar için önemli bilgiler vermiþsiniz. Ben size bir soru sormak istiyorum.

Bu kýiraladýðýmýz server(bilgisayar)'a kendi bilgisayarýmýzdan baðlandýðýmýz da hangi platformu kullanýyorsak matriks veya ideal platformuna becktest yaptýrabiliyormuyuz. Bu testleri ayný zamanda kendi bilgisayarýmýzdan da yapabiliyormuyuz. Yani bir test serverdaki bilgisayar yapacak bir testi kendi kullandýðýmýz bilgisayar ile yapabilme þansýmýz varmý.

Ýyi akþamlar kolay gelsin.

7.  Alýntý Originally Posted by knife_sharppp Yazýyý Oku
    Erhan hocam mrhb. 241 numaralý gönderinizde çok yararlý þeyler paylaþmýþsýnýz. Ýlerleyen günlerde bu iþlere yeni baþlayanlar için önemli bilgiler vermiþsiniz. Ben size bir soru sormak istiyorum.

Bu kýiraladýðýmýz server(bilgisayar)'a kendi bilgisayarýmýzdan baðlandýðýmýz da hangi platformu kullanýyorsak matriks veya ideal platformuna becktest yaptýrabiliyormuyuz. Bu testleri ayný zamanda kendi bilgisayarýmýzdan da yapabiliyormuyuz. Yani bir test serverdaki bilgisayar yapacak bir testi kendi kullandýðýmýz bilgisayar ile yapabilme þansýmýz varmý.

Ýyi akþamlar kolay gelsin.
    Matriks de ayni anda iki makinadan baglanti varmi bilmiyorum.

Idealde bir makinada aciksa diger makinadan baglanti sagladiginizda diger makinadaki baglanti kopar. Otomatik baglan secenegi aktifse diger makina tekrar baglanir. Bu makinanin baglantisi kopar.

Ancak bu sirada bir kac saniye baglanabildiginiz icin grafik verileri tamamlanir boylece en guncel veri ile istediginiz testi yapabilirsiniz ayrica bir kere baglanip ciktiginizda ideali kapatmadiginiz surece tum menuler ve fonksiyonlari kullanabilirsiniz.

Benim hem kendi bilgisayarimda hemde serverimda ideal kurulu.

Serverdaki ideal kullanici adim ve sifremde hatirla tiki isaretli otomatik baglan tikide isaretli zaten bunlar isaretli olsun bir sekilde baglanti falan koparsa tekrar kendi baglanir. Robotunuz sorunsuz emirleri gonderir.

Evdeki makinamda ayni kullanici adi ve sifresiyle baglan diyorum bir kac saniye bagli kaliyor o sirada en guncel grafigi aktariyor.

Ardindan kendi kendine baglanti kopuyor ve bir uyari mesaji ciki su anda baska bir yerde baglandiginiz icin baglanti kopacaktir diye. Kim kopardi tabiki serverda acik olan ideal baglantiyi kopariyor cunku otomatik baglan secenegi isaretli. Herneyse daha sonra hangi sistemleri tureteceksem oturup calisiyorum.

Buraya resim atarkende kendi makinamdan optimus primenin ekran resmini atiyorum servera baglanipta oradanda atabilirim ama ne gerek var boyle daha basit nihayetinde iki sistemde ayni degisen birsey yok.

Optimizasyonu kastediyorsaniz bir kere baglanti saglayip baglanti kopsa bile optimizasyon bolumu calisiyor.

Idealde bir kere baglanti saglamaniz yeterli ideali kapatmadiginiz surece her fonksiyon calisir surekli bagli kalmasi gerekmez. Baglanti ne zaman gerekli piyasa acikken yeni barlar mumlarin canli verilerin gelmesi icin baglanti olmasi lazim onun disinda baglantiya gerek yok.

Idealde optimizasyon penceresi birden fazla acilabiliyor isterseniz 50 adet farkli optmizasyonu\simulasyonu ayni anda calistirabilirsiniz.

Ben bir keresinde 3 gun suren bir optmizasyon yaptirmistim server da actim bastim tusa tek tek simulasyonu optimuzasyonu yapti ertesi gun servera baglanip baktim hala bitmemis. boyle 3 gun surdu. Serverin en guzel yanlarindan bir taneside bu o orada otomatik calisir simulasyonlarini dener sen miami sahillerinde keyif surebilirsin.

Ayni sekilde robot olayida o bilgisayar senin parani alir satar sen yazin gunesin sahillerin tadini cikartirsin merak ettigin bir durum varsa android veya ios bir telefondan tek tikla ekrana bakabilirsin.

Yeni baslayanlar genelde bir gunde 50 kere servera baglanip bakip duruyor merakindan.

Bende artik bu is rutine bindi bir serverim oldugunu ve bir robotun benim parami yonettigini unutuyorum. Isime gucume bakiyorum haberlerde filan sans eseri ekonomide bugun soyle oldu dolar bugun suraya cikti filan diye birsey duyarsam. Dur lan benim robot vardi napti acaba diye aklima geliyor girip bakiyorum dusunun artik okadar rutine binmis.

Bir keresinde tam 1 hafta bakmadim allahtan baglanti filan kopmamis. tatildeydim piyasada tatilde diye aklima girmis biryerlerde tatildeyiz nasilsa diyordum kendi kendime piyasalar aklimdan cikmis cuma gunu aklima geldi dur lan erhan napiyon sen kimse resmi tatilde degil sen yillik iznini kullandin piyasalar acik dedim kendi kendime.

Bi an benzim betim atti ya baglanti koptu birsey olduysa diye tirstim. Hemen baglandim telefondan icime bir su serpildi sistem tikir tikir calismis.

Buda oyle bir hikayeydi iste yeri gelmisken anlattim

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Matriks de ayni anda iki makinadan baglanti varmi bilmiyorum.

Idealde bir makinada aciksa diger makinadan baglanti sagladiginizda diger makinadaki baglanti kopar. Otomatik baglan secenegi aktifse diger makina tekrar baglanir. Bu makinanin baglantisi kopar.

Ancak bu sirada bir kac saniye baglanabildiginiz icin grafik verileri tamamlanir boylece en guncel veri ile istediginiz testi yapabilirsiniz ayrica bir kere baglanip ciktiginizda ideali kapatmadiginiz surece tum menuler ve fonksiyonlari kullanabilirsiniz.

Benim hem kendi bilgisayarimda hemde serverimda ideal kurulu.

Serverdaki ideal kullanici adim ve sifremde hatirla tiki isaretli otomatik baglan tikide isaretli zaten bunlar isaretli olsun bir sekilde baglanti falan koparsa tekrar kendi baglanir. Robotunuz sorunsuz emirleri gonderir.

Evdeki makinamda ayni kullanici adi ve sifresiyle baglan diyorum bir kac saniye bagli kaliyor o sirada en guncel grafigi aktariyor.

Ardindan kendi kendine baglanti kopuyor ve bir uyari mesaji ciki su anda baska bir yerde baglandiginiz icin baglanti kopacaktir diye. Kim kopardi tabiki serverda acik olan ideal baglantiyi kopariyor cunku otomatik baglan secenegi isaretli. Herneyse daha sonra hangi sistemleri tureteceksem oturup calisiyorum.

Buraya resim atarkende kendi makinamdan optimus primenin ekran resmini atiyorum servera baglanipta oradanda atabilirim ama ne gerek var boyle daha basit nihayetinde iki sistemde ayni degisen birsey yok.

Optimizasyonu kastediyorsaniz bir kere baglanti saglayip baglanti kopsa bile optimizasyon bolumu calisiyor.

Idealde bir kere baglanti saglamaniz yeterli ideali kapatmadiginiz surece her fonksiyon calisir surekli bagli kalmasi gerekmez. Baglanti ne zaman gerekli piyasa acikken yeni barlar mumlarin canli verilerin gelmesi icin baglanti olmasi lazim onun disinda baglantiya gerek yok.

Idealde optimizasyon penceresi birden fazla acilabiliyor isterseniz 50 adet farkli optmizasyonu\simulasyonu ayni anda calistirabilirsiniz.

Ben bir keresinde 3 gun suren bir optmizasyon yaptirmistim server da actim bastim tusa tek tek simulasyonu optimuzasyonu yapti ertesi gun servera baglanip baktim hala bitmemis. boyle 3 gun surdu. Serverin en guzel yanlarindan bir taneside bu o orada otomatik calisir simulasyonlarini dener sen miami sahillerinde keyif surebilirsin.

Ayni sekilde robot olayida o bilgisayar senin parani alir satar sen yazin gunesin sahillerin tadini cikartirsin merak ettigin bir durum varsa android veya ios bir telefondan tek tikla ekrana bakabilirsin.

Yeni baslayanlar genelde bir gunde 50 kere servera baglanip bakip duruyor merakindan.

Bende artik bu is rutine bindi bir serverim oldugunu ve bir robotun benim parami yonettigini unutuyorum. Isime gucume bakiyorum haberlerde filan sans eseri ekonomide bugun soyle oldu dolar bugun suraya cikti filan diye birsey duyarsam. Dur lan benim robot vardi napti acaba diye aklima geliyor girip bakiyorum dusunun artik okadar rutine binmis.

Bir keresinde tam 1 hafta bakmadim allahtan baglanti filan kopmamis. tatildeydim piyasada tatilde diye aklima girmis biryerlerde tatildeyiz nasilsa diyordum kendi kendime piyasalar aklimdan cikmis cuma gunu aklima geldi dur lan erhan napiyon sen kimse resmi tatilde degil sen yillik iznini kullandin piyasalar acik dedim kendi kendime.

Bi an benzim betim atti ya baglanti koptu birsey olduysa diye tirstim. Hemen baglandim telefondan icime bir su serpildi sistem tikir tikir calismis.

Buda oyle bir hikayeydi iste yeri gelmisken anlattim
    Erhan bey cevap için teþekkürederim. Ben gereken cevabý aldým. Ben þuan matriks üzerinde yoðunlaþtým. Sanýrým Server olayý benim iþimi çözecek. kolay gelsin, bol kazançlar

Sayfa 31/172 ÝlkÝlk ... 2129303132334181131 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •