Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 32/172 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 249 - 256 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1. Piyasa delirdi bi oyana bi buyana volaj artýyor yine.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Vade geçiþlerini nasýl hallediyorsunuz ? Hem backtestte hem de reelde ?

3.  Alýntý Originally Posted by burak123 Yazýyý Oku
    Vade geçiþlerini nasýl hallediyorsunuz ? Hem backtestte hem de reelde ?
    Vade gecisini kendi yapiyor. Bir vade gecisi yasadik zaten son 10 dakika kala nakite geciyor ertesi gun yeni vadeden mevcut yone giriyor.

Nakte gectigi icin back testte nakte geciyor zaten ayrica birsey yapmama gerek yok
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. Algo tradinge bodosloma daldým.

1 hafta öncesine kadar matris kahin menüsü hakkýnda hiç bir bilgim yoktu, hayatýmda sistem tester yapmamýþtým. Atýn ölümü arpadan olsun dedim. 31 martta aracý kuruma dedim bana matriks verin dedim. 1 marttn itibaren matriksin bütün internetteki dökümanlarýnýn yalayýp yuttum. Günde 10-15 saatlik egitime aldým kendimi bütün dökümanlarý özellikle KAHÝN ve otomatik emir gönderimi dökümanlarýnýn en az 3 defa okudum.

Ýnternetten , twittýrdan indikatör bulilder, exploer , sistem testýr kodlarýný derledim, matriksin içinde yer alan bütün indikatörleri tektek inceledim , yorumlanýþýný , uygulanýþýný inceledim. Bunlarý sýnýflandýrdým. Ekledigim indikatörleride inceledim , alsat koþullarýný inceledim. Sonra derledigim bütün indikatörlerin sistem testýrýný yaptým . Sonuçlarýný begendigim sitemi optimize etti sonra optimize sonuçlarýný grafik üzerinde inceledim.

Dün itibariyle otomatik alým satým lisansýnýda tanýmlattým. Deneme amaçlý küçük meblaglar ile otomatik alým satýma baþladým.

Þu andan itibaren matriksin fonksiyonlarýnýn anlamlarýný, bunlarý nasýl kullanabilirim, 4 iþlem yapar gibi nasýl kullanabilir hale getirim onun egitimine baþladým. Fakat bu konuda biraz döküman sýkýntýsý var anca internette derledigim kodlara bakarak uygulama biçimlerini anlýyorum ona göre kendim örnekler yapabiliyorum. Yoksa teorik olarak hiç bir þey anlamýyorum. Bir Cros ve REf i anladým okadar.

Amacým bu fonksiyonlarý ögrenerek kendim indikatörlerden kendime ait bir sistem yapmak var.

Kafamda þuan þekillenen mantýklý bazý robotu uygulama projeleri var
    - Baþarýlý bir scalping sistemi kurararak , gün içinde tavana giden hisseler üzerinde robot çalýþtýrmak.
    - Sürekli çalýþan yatmayan robot yapmak. Þöyle yapmayý düþünüyorum örnek hisse porföyde 10 bin tl var. Gün içi limit felan sýfýr. Sadece 10 bin tl var. Ben belirledigim kriterlere göre seçtigim hisselerden örnegin 3 tanesine 10 bin a hissesine, 10 bin b hissesine, 10 bin c hissesine robotu ayný anda çalýþtýracam. Bir hisse alda ise 10 bin tl lik alacak diger robotlarýn gönderdiði emirler porföy yetersizliðinden iptal olacak. Elimdeki hisse sat sinyali verince hisse satýlacak, diger hisselerden al sinyal varsa onu çalýþtýracak ve ona emir gönderecek digererinde al sinyali varsa bile portföy yetersizliðinden iptal olacak. Sürekli bu döngü devam edecek .Robot hiç yatmayacak ( Bu uygulama olarak mümkünmü tam bilmiyorum en kýsa zamanda uygulayacaðým )

Ben hem viopda hemde hisse tarafýnda robot çalýþtýrmayý düþünüyorum. Viopda belirlediði 3-4 tane hisse ye sürekli çift yönlü iþlem yaptýrmak var. Hissede ise birazda hacim volatilite , yükseliþ trendi gibi kriterler baþta olmak üzere hisseleri tespit edip bunlar üzerinde robot çalýþtýrmayý düþünüyorum Haftada bir yada 2 haftada bir bu hisseleri hafta sonu tespit edip 2. maddede belirtiðim þekilde robot kurmayý düþünüyorum. Eger o þekilde olmazsa bile portföyü buna bölüp öyle robot çalýþtýrmak var.

Yýllarda aðzýmýn suyu akarak dinlediðim algo trading konusuna bodoslama daldým. Zarar mý ederim. Zati manuelden yýllarca zarar etmeye, portföy sýfýrlamaya viopda alýþýðým.

Biraz araþtýrma yapayýmda yurt dýþý sitelerden sclaping stratejisi araklayayým.

5.  Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    Algo tradinge bodosloma daldým.

1 hafta öncesine kadar matris kahin menüsü hakkýnda hiç bir bilgim yoktu, hayatýmda sistem tester yapmamýþtým. Atýn ölümü arpadan olsun dedim. 31 martta aracý kuruma dedim bana matriks verin dedim. 1 marttn itibaren matriksin bütün internetteki dökümanlarýnýn yalayýp yuttum. Günde 10-15 saatlik egitime aldým kendimi bütün dökümanlarý özellikle KAHÝN ve otomatik emir gönderimi dökümanlarýnýn en az 3 defa okudum.

Ýnternetten , twittýrdan indikatör bulilder, exploer , sistem testýr kodlarýný derledim, matriksin içinde yer alan bütün indikatörleri tektek inceledim , yorumlanýþýný , uygulanýþýný inceledim. Bunlarý sýnýflandýrdým. Ekledigim indikatörleride inceledim , alsat koþullarýný inceledim. Sonra derledigim bütün indikatörlerin sistem testýrýný yaptým . Sonuçlarýný begendigim sitemi optimize etti sonra optimize sonuçlarýný grafik üzerinde inceledim.

Dün itibariyle otomatik alým satým lisansýnýda tanýmlattým. Deneme amaçlý küçük meblaglar ile otomatik alým satýma baþladým.

Þu andan itibaren matriksin fonksiyonlarýnýn anlamlarýný, bunlarý nasýl kullanabilirim, 4 iþlem yapar gibi nasýl kullanabilir hale getirim onun egitimine baþladým. Fakat bu konuda biraz döküman sýkýntýsý var anca internette derledigim kodlara bakarak uygulama biçimlerini anlýyorum ona göre kendim örnekler yapabiliyorum. Yoksa teorik olarak hiç bir þey anlamýyorum. Bir Cros ve REf i anladým okadar.

Amacým bu fonksiyonlarý ögrenerek kendim indikatörlerden kendime ait bir sistem yapmak var.

Kafamda þuan þekillenen mantýklý bazý robotu uygulama projeleri var
    - Baþarýlý bir scalping sistemi kurararak , gün içinde tavana giden hisseler üzerinde robot çalýþtýrmak.
    - Sürekli çalýþan yatmayan robot yapmak. Þöyle yapmayý düþünüyorum örnek hisse porföyde 10 bin tl var. Gün içi limit felan sýfýr. Sadece 10 bin tl var. Ben belirledigim kriterlere göre seçtigim hisselerden örnegin 3 tanesine 10 bin a hissesine, 10 bin b hissesine, 10 bin c hissesine robotu ayný anda çalýþtýracam. Bir hisse alda ise 10 bin tl lik alacak diger robotlarýn gönderdiði emirler porföy yetersizliðinden iptal olacak. Elimdeki hisse sat sinyali verince hisse satýlacak, diger hisselerden al sinyal varsa onu çalýþtýracak ve ona emir gönderecek digererinde al sinyali varsa bile portföy yetersizliðinden iptal olacak. Sürekli bu döngü devam edecek .Robot hiç yatmayacak ( Bu uygulama olarak mümkünmü tam bilmiyorum en kýsa zamanda uygulayacaðým )

Ben hem viopda hemde hisse tarafýnda robot çalýþtýrmayý düþünüyorum. Viopda belirlediði 3-4 tane hisse ye sürekli çift yönlü iþlem yaptýrmak var. Hissede ise birazda hacim volatilite , yükseliþ trendi gibi kriterler baþta olmak üzere hisseleri tespit edip bunlar üzerinde robot çalýþtýrmayý düþünüyorum Haftada bir yada 2 haftada bir bu hisseleri hafta sonu tespit edip 2. maddede belirtiðim þekilde robot kurmayý düþünüyorum. Eger o þekilde olmazsa bile portföyü buna bölüp öyle robot çalýþtýrmak var.

Yýllarda aðzýmýn suyu akarak dinlediðim algo trading konusuna bodoslama daldým. Zarar mý ederim. Zati manuelden yýllarca zarar etmeye, portföy sýfýrlamaya viopda alýþýðým.

Biraz araþtýrma yapayýmda yurt dýþý sitelerden sclaping stratejisi araklayayým.
    Hocam azminiz ilham verici. Azminizi kýrmak istemiyorum ama zamanýnýzý kýsaltmak için bir kaç bilgi vereyim.

Matrýks de bildiðim kadarýyla portfoy okutulamýyor. portfoyume bak sunu almýþsam bunu alma bunlar yapýlamaz. Ýdealde yapýlabýlýr bunlar ancak onun için de ciddi C# bilgisi gerektirir.

Varsayalýmký yaptýnýz. Þöyle bir sorun olackatýr diyelim robot baktý bimas aldý örnek verýyorum satýncaya kadar kar edeceðinden nasýl emýn olackasýnýz ? BÝmasý hangý krýtere gore alacak ve hangý krýtere gore satacak. BU kriterleri bimasýn geçmiþinde test ettiniz mi veya o an brisa kritere uygunsa ve onu alacaksa geçmiþe dönük test ettiniz mi ?

Geçmiþe dönük test etmediðiniz hiçbir kriteri bence kullanmayýn. Bu iþler sanýldýgý kadar kolay iþler deðil. SÝstemin 5,00 da al verir sizin al emriniz 5,02 5,04 lerdne gerçekleþebilir. satarkende sat 5,50 de gelir satýþ maliyetiniz 5,48 veya 5,46 lara denk gelir.

Hisse tarafýnda robot kullanýmý özellikle yeni baþlayanlar için tavsiye etmiyorum. Mesela bir ödev vermiþ olayým. BÝMAS hisse senedin de bimasý alýp tutmaya göre daha çok kazandýran bir algorýtma yaz. ben denedým optýmýze ettim bimasý alýp tutmaktan daha karlý bir algorýtma bulmadým ? Ýþlem maliyetlerini hesaba katacaksýnýz tabi.

Mesela bimas 10 yýlda %700 getirmiþ bimasý býr kere alýp bekleseydýn %700 getirin olacak. bir algorýtmayý bimasa optýmýze ettýrdým tek tek tüm parametreleri deðiþtirerek denedý. Ýþlem maliyetleri dahil hiçbiri %700 ü geçmiyor.

Oynak hisselerde algorýtmalar kar eder defansýf genel ýtýbarýyla yukarý gýden aþaðý hareketlerý sýnýrlý tutan býr grafikte algorýtmanýzýn kar etme olasýlýgý oldukça düþüktür.

Ypacaðýnýz algorýtmanýn büyük ihtimalle iþlemlerýn %30 u karlý %70 i zararlý olacaktýr. Kriteriniz þu hisseyi al dediðinde o sýnyalýn karlý olma ýhtýmalý %30 yani bimas hissesinde örnegýn 10 sinyalden 3 u karlý 7 si zararlý olacak.

Diðer hisseler içinde ayný oran cýkacaktýr. sizde bist100 hisselerinin taratýlmasý sonucu cýkan ilk al sýnyalý hangýsýnde ise ondan 10 býn lýralýk alsýn istiyorsun. taradý brisa hissesinde al dedi karlý olma ihtimaliniz 10 da 3 yani o al sýnyalý 10 ihtimalde karlý cýkan 3 tanesýnden býr tanesýne denk gelmesý lazým.

Sizin ilham kaynagýnýz ben olmalýydým aslýnda. Yani ben sizin yerinizde olsam erhaný ilham kaynagý gibi görürdüm. Dýþardan bir gözle erhana bakalým beraber.

BU erhan denen adam yaklaþýk 5 yýldýr bu iþle ugrasýyor hatta 6 yýla girdim. 6 yýldýr matrýks degil ideal platformunda sýstem tasarlýyor. Yani idealde daha fazla þey yapýlabýlýyor matrýks gibi sýnýrlarý yok. Bambaþka algorýtmalar insanýn aklýna gelmeyecek ve matrýkste tasarlanamayacak algorýtmalar idealde tasarlanabýlýyor.

BU erhan bu iþte belirli bir zaman geçirmiþ ilgilenmiþ ve gördüðüm kadarýyla ciddide emek vermiþ. (erhandan daha iyileride vardýr ama þu an eriþebildiðim tek kiþi erhan) Erhan bunca zamandýr bu kadar algorýtmayla haþýr neþir iken niye acaba hisse senetlerine uygun bir algorýtma yazarak gelmedi. Niye viop robotuyla ilgili bir örnekle bu sayfayý açtý.

Bakýn arkadaþlar þu an yapabýldýgýnýz algorýtmalar az cok bellý klasýk tarz da. Klasýk algorýtmalardan para kazanabýlecegýnýz yer VÝOP Hisselerde açýða satamazsýnýz kayma malýyetlerý výopta göre daha yüksektir. Kaldýracýnýz olmayacaðý için kazançlarýnýzda düþük olacaktýr. Komýsyonunuzda ayrý bir külfet. Hoppala zýppala hisselere kurdugunuzda algorýtmayý basýnýza su gelecektir o tarz hisseler yataysa 1 2 sene takýlýp býr tarafa fýrlar.

O býr tarafa fýrladýgý aný algorýtmanýz kesýnlýkle yakalar. Ama o yatay gýden 1 2 senede sermayenýzý 0 lar.

Viopta iþler çok daha kolay açýða satabiliyorsun çift taraflý kazanç komýsyonlar düþük kaldýraç imkaný var. yeterli hacme sahip. daha ne

viop hisselerde bir seçenek ancak cok sýglar bir elin 5 parmagýný geçmez viop seçecegýnýz hisseler. 6. hisseniz buyuk ýhtýmal cýddý hacýmsýz hýssedýr.

EN mantýklýsý viop bist30 endeksi.

Bakýn size bir yol gösterici olmasý açýsýndan ilk gönderimde yayýnladým 2.0 kaldýraç ile viop bist30 endeksýnde calýsan klasýk býr algorýtmamla ortalama kazançlarý yýllýk bazda tek tek yayýnladým.

%24 ile %60 arasýnda giden bir kazancýnýz var. her yýl sabit parayla. Ortalama yýllýk getiri %50 civarýnda arkadaþlar.

her yýl %50 kazanabýlecegýnýz kac tane yatýrým aracýnýz var. hisse tarafýndaký robotlar %50 nin üzerinde kazanacagýmý düþünsem ben niye buraya viopta çalýþan býr algorýtmayla gýreyým ký.

NE UMUYORSUNUZ ALGORITMA ÝÞÝNDEN. Her yýl %300 kazanýrým gözüyle mi bakýlýyor anlamakta zorlanýyorum.

Ýlk gönderimi kendýnýze uyarlayýp bir hayal edin. Atakan beyin verdiði 10 býn tl örnegýnden gidelim. üstelik sadece 2 kaldýraçla.

Tersten ilerleyelim. 2018 den

10,000 TL param var koydum buna parayý

seneye 15,458 TL olacak. parayý çekme bu parayý tekrar 2 kaldýraca ayarla ve devam et sonraký sene ne olmuþ. 2017 de

24,114 TL oluyor. tekrar 2 kaldýraca ayarla sonraký seneye gec 2016 ya

24,114 %27 si =30,624 TL kaç yýl geçti 3 yýl 3 yýllýk ortlaama BÝLEÞÝK getiri = her yýla 10,000 TL para düþüyor. ortalama yýllýk bileþik getiri %66 süreyi uzattýkça ortalama yýllýk BÝLEÞÝK getiriniz yüksselerek gidecektir.

DAÞ ATTINIZ DA KOLUNUZMU YORULDU. SALDINIZ ALGORITMAYA ALDI SAATTI TEK YAPMANIZ GEREKEN ALGORITMANIZIN DÜZGÜN BÝR BÝÇÝMDE GÝDÝP GÝTMEDÝÐÝNÝ KONTROL ETMEK.

Ýster kriz cýksýn ister borsa en tepeye rally yapsýn. Siz her ikisindede getirinizi saðlýyorsunuz. Kriz çýkar sizin açýnýzdan ne güzel millet kan revan içinde saða sola saldýrýrken siz %50 lýk getirinizin keyfini süreceksiniz sizin farkýnýz kriz ortamýnda daha çok ortaya çýkacak.

YUkarý yonde rallylerde borsa tavanlarý vururken herkes mutludur elýný hangý hýsseye atsan kazanýrsýn. Hatta viop algorýtmanýzý geçen bir çok hisse senedi olacaktýr. Ancak sabredeceksin. BU borsa sürekli rallye rekorlara koþmayacak ki bir gün aþaðý yuvarlanacak iþte o günler yaþanýrken onlar elýndeký korumakta bile zorlanýrken siz hala ayný getiriyi üretmeye devam edecek ve onlardan pozitif ayrýþacaksýnýz.

BU algorýtma iþinin en keyifli yaný bu düþen piyasada da kar ediyorsun cýkan piyasa dada ikinci en keyifli yaný hiçbirþeyi analiz etmek zorunda kalmaman.

Bir yýlda %1400 kazanmakta mümkün tabýký yýne kaldýraçlý pýyasa da ancak daha 1 2 yýllýk býr algorýtmacýnýn %1400 kazanç saglamasý takdýr edersýnýz ký kolay deðildir ve inanmasý da güçtür. ayrýca bu iþte her yýl bu kadar getiri elde etsen zaten 3 seneye ihya olursun. Beným hedefým de bu 2018 de bunu baþardýk 2019 baþlangýcý ýyý olmadý ama inancýmý kaybetmedým devam ediyoruz.

Yani sizde belli tecrübe kazanmýþ bu iþte ilerlemiþsinizdir. Artýk %50 ler size küçük gibi geliyordur. oturur %1000 i hedeflersýn. Zaten bu iþin sonu yok habýre daha iyisini yapasýn gelýyor. herkes %50 ile yetinseydi HFT algorýtmalarý diye birþey konuþmuyor olurduk.

ANcak yeni baþlayanlarýn yllýk %50 yi küçük görmesi bana ilginç geliyor.

6. Sizlere bir bakýþ açýsý saðlamak için Optimus Primenin 2 kaldýraçlý bileþik getiri halini hisse senedi grafiðine çevirdim.

Çünkü hisse senetlerindeki gördüðünüz grafiklerde bileþik getiri halidir. Temettü ve bedelsizlerde grafiklere dahildir.

Daha açýk ifadesiyle MYNET finansa girip BÝMAS yazýyorsunuz çýkan grafik temettü ve bedelsiz dahil kazancýnýzý gösteriyor. Temettülerle hisse alýnmýþ gibi gösteriyor. Böylece toplam getirinizi görüyorsunuz. SOnra diyorsunuz ya.

Vahy beee 2011 de 5 lýradan þunu alsaydým bugun 20 lira olmuþ. Kazanca bak diye azýmýzýn suyu aka aka bakýyoruz ya. Hah iþte onun viop 2 kaldýraclý robotýk halýnýn hisse grafiði þeklinde gösterimi.

Ayný þekilde OPTPR (Optimus Prime) BÝr hisse senedi oldugunu düþünerek ayný þeyi hesapladým.

2011 i baz aldým daha geçmiþi baz alsam daha yüksek bir getiri cýkackatý 2 deðil 3 kaldýraç yapsaydým daha yüksek getiri cýkacaktý 4 kaldýraç yapsam daha yüksek 5 daha yüksek vb.......... BU sebeple 2 kaldýracý baz aldým. Makul görünsün istedim. Çünkü en baþtada herþeyi 2 kaldýraç doðrultusunda hesapladým. Kayma ve komýsyon malýyetýný de 70 olarak hesapladým. Yani bu grafik tam olarak bir hisse senedini alýp tutsa idik ne olurduyu tam olarak yansýtýyor. Hatta benim gerçek hesapta kayma ve komýsyonlar 70 puan dan daha düþük çýkýyor olmasýna raðmen ben yinede 70 i baz aldým.

Yani hiçbir hesaplama hilesi maniplasyonu veya karlý göstermek için bir hile yapmadým. Hatta kötümser hesaplarla çevirdim Robot trade ederken ödediði komýsyon ve kaymalarýda düþtüm ki hisse senedini alýp tutmayla elde edilen direk net getiriyi görelim diye.

Þimdi Bu hisse senedi 10 lýradan halka arz olmuþ ve bugun 150 TL ye ulaþmýþ 200 Ü görsede düþmüþ.

2011 den itibaren 8 yýllýk getirisi 18,75 kat, 18 kat getiri üreten hangi hisse senedi var.

En iyi çýkýþý yapan herhalde ASELSAN dýr 2011 den itibaren 1,80 den * 18 = 32 lýra olmasý gerekiyordu yetiþebilmesi için. bir ara 40 ý görsede tutunamamýþ ayný þekilde bizim hissemizde 200 TL yi görüp tutnamamýþtý.

Aklýnýza gelen baþka rally yapan hisse varsa onunlada karþýlaþtýrýrýz 2011 den.

Ýþte tam olarka bu sayfada yaptýgýmýz iþ aslýnda, kendý yarattýðýmýz þirketin halka açýlmýþ hisse senedine ortak olmak. Böyle bir grafikte yapacaðýnýz alým satýmlar büyük bir çoðunlugunda hisseyi sattýgýnýz yerin daha üzerinde almanýza sebebiyet verir. Genel itibariyle yukarý gýden býr grafikte yapacagýnýz alým satýmlar mantýklý degýldýr. Cunku aþaðý geliþler sýnýrlýdýr. Sattýgýnýz yerin tepe olmasýnýnda bir garantýsý yok. Dolayýsýyla böyle bir hisse senedinde yapmanýz gereken uzun vadeli bir yatýrýmdýr hisse senediniz düþtüðünde ise tasarrufunuz varsa uygun ve düþük noktalardan tasarruflarýnýzý aktarmaktýr. Bende tam olarak bunu yapýyorum aslýnda. Hisse senedim düþtüðünde uygun noktadan tasarruflarýmý aktarýyorum.

Elimde böyle bir hisse senedi var. Böyle bir hisse senedi varken elimde birde borsaya veya diðer alternatiflere bakalým.

Böyle bir getiri sunabilen bir hisse senedi var mý ? varsa bile bir elin 5 parmaðýný geçmez.

Gellelim bistteki hisse senetlerine sistem yazmaya. Sadece yukarý giden bir grafikten kar elde edebildiðim için. Hissemin performansý iyi olmalý ki yapacaðým alým satýmlarla elde ettiðim kar Þirketi alýp beklemekten daha yüksek getiri üretsin.

SÜrekli yukarý gidiyorsa sisteminiz Sattýðý yer tepe olmayacaðý için alým yapacaðý yerde sattýðýnýz yerden daha yukarda olacaktýr. Çünkü aþaðý hareketler yüksek olmasý lazým iyi performans gösteren bir hisse senedinde aþaðý geliþler cok düþük derecede kalýr. BU yuzden sisteminiz alýp tutmaya göre kötü performans gösterir. Aþaðý geliþler nisbeten yüksek se sisteminiz sattýðý yere göre daha aþaðýdan almayý becerecektir. Böyle bir hisse senedide yükske performans göstermeyen hisse olackatýr. Ýþlem maliyetlerinide hesaba kattýðýnýzda mevcut hissenin alýp tutmayý geçseniz bile getiriniz Bir aselsan bir OPTPR hissesi kadar olamayacaktýr.

Getiriniz linear doðrusal bir dagýlýma sahip olmayacaktýr. Kriz yýlýnda hisseniz sürekli aþaðý hareket ettiði için sisteminiz Ara Ara al sinyali yakacak ve tekrar sattýðý yer daha aþaðýdan bir yer olacaktýr. Grafik aþaðý giderken býrakýn para korumayý biraz zarar da yazacaksýnýz. Yatay piyasa zaten külliyen zarar tek kar etme olasýlýgýnýz yukarý hareketler. Yani olasýlýgýnýz %33,3 çift yönlü piyasa da ise yukarý hareket kar aþaðý hareket kar sadece yatay piyasa zarar buda %70,6 olasýlýkla kar %33,3 olasýlýkla zarar etmeniz demek.

Kaldýraç diye birþey olmadýgý için sadece yukarý hareketlerden elde edebileceðiniz % yi elde edeceksýnýz kaldýraçlý piyasada kaldýracý 2 tutsanýz bile %4 lük bir karlý iþlem %8 olarak yansýyor tabiki zararlarda ayný þekilde. ancak sýstemýnýz totalde kar saglayacaksa zararýn býr onemý kalmýyor.

TÜm herþeyi toplarsak. Ben OPTPR hisse senedine uzun vadeli yatýrým yapýyor hisse nisbeten düþtüðünde tasarrufumu aktarýyorum. Elimde böyle bir hisse senedi varken baþka yerde macera aramak gidip hisse senedi seçmek hisse senedi al sat yapmak veya baþka bir yerde farklý yatýrým yapmak pek mantýklý gelmiyor.

Haa nolur en kötü ihtimalle bu hisse senedinin grafiði aþaðý gider bende para kaybederim. Ancak kazanacaklarýmýn yanýnda bu riske deðer. atýyorum 10 býnlýramý kaybederým belký ama eðer geçmiþ istatistikleri devam ettirirse param 8 yýlda 10 18 e katlarým.

BU riski almaya deðer. Çünkü istatistikler bozulmayacaksa elde edeceðim getiri az cok belli. Hisse senetlerinde durum daha kontrolsuz iþliyor bizim dýþýmýzda iþleyen bir durum var kontrol altýnda tutamýyor tahmýnde bulunamýyoruz.

Ha yinede herþeye raðmen yaklasýk 8 yýldýr. Bilancolarla hisse senedi grafiði arasýndaký iliþkiyi sürekli teste tabi tutuyorum aralarýnda bir iliþki saptadým uzun suredýr saptadým bunu sürekli kontrolde ediyorum. ancak oturup test veya hesaplama yapmadým sadee bir iliþki oldugunu býlýyorum kar saðladýgýný da bununla ilgili bir excel algorýtmasýda tasarladým. Son halýnýde bitirip onu paylaþacaðým.

7. Buda riski en düþük yöntem.

10 bin TL koyuyor 2 lot baðlýyorsunuz. 10,000 TL nin üzerine her cýktýgýnda ertesi gün çýkan mýktarý çekip yine 10,000 TL ye indiriyorsunuz.

BU þekilde 8 yýlda toplam ne elde ederdiniz çektiðiniz rakamlar kaç para olurdu aylýk yýllýk kaça denk gelirdi. Bunlarý hesapladým.

Birde 30 býn TL den ornekledým. 30,000 TL örnegý benýmde hoþuma gitti :D

Her ay 987 TL para geliyor. kira gibi. 30 bin TLlik hangi ev yatýrýmý her ay 987 TL kira getirecek diye merak ediyorum.

Fark çok büyük 300,000 TLlik evlerýn kirasý ancak 987 lere belki geliyor belki gelmiyor. Evin deðer artýþý da hemen hemene enflasyon kadar gidiyor zaten.

hesaplamada hata filan yapmadým sanýyorum ya valla iyimiþ bu benýmde hoþuma gitti þimdi ilk defa boyle bir hesap yaptým da fena fikir deðil aslýnda ha ek gelir yaratmýþ oluruz :D hehe her ay týkýr týkýr çek paraný zaten çalýþýyoruz 30,000 TL bir araba parasý koyacan her ay 900 TL çekecen arabaya ne hacet taksý cagýr eve :D

Parayý 50 yaparsak nolur 1,500 çok iyi ya her ay bir yerden 1500 gelse hiç çalýþmadan ne güzel.

ozman 200 Bin TL yeter çalýþmama gerek kalmaz. 200,000 Ý koyarým. 10 bine aylýk 300 veriyorsa. 100 bine 3000 TL verir aylýk.

200 bine aylýk 6000 Verir. Her ay 6000 Gelýrse çalýþmama gerek kalmayabilir gibi ya.

GÜZEL HAYALLER AMA SÝSTEMÝN GELECEKTEDE BAÞARI SAGLAYACAKMI ASIL EN ÖNEMLÝ SORU O.

iÞÝN SONUNDADA CALISMAMAK VAR BU RISKE GIRMEYE DEÐER NE DERSINIZ ?

8. Erhan bey olaya portföy olarak bakýyorum

% 15-20 viop trade-- robotla
    %20-30 civarý scalping hisse trade ---robotla
    %30-40 civarý orta ve uzun vade - manuel
    %10 nakit
    Ayrýca her ay gelirin % 10 gibi parayla gelecek vaad ettiðini düþündüðüm hisseleri biriktirme

Hisse - viop trade oraný deðiþe bilir

Verdigim örnekte 10 bine 3 hisse tarama kýsmýnda ise taramayý manuel yapýp tespit edilen 3 hissede on binlik robot kurmayý yine manuel yapacagým, robot çalýþýrken sürekli al sinyali geleni alacak. Keþke belirlediðim kriterleri yüklesem sonra tespit edilen hisselerin emrini kendi girse sonra alsa satsa . Yani hem tarayacak, hem emri kuracak, hemde alsatýný yapacak (Böyle bir sistem varmý bilmiyorum )

Hisse vadelide ben 1 yýldýr trade ediyorum. Orada Açýk pozisyon sayýsý yüksek olan hisselerde makas dar. Bunlar THY, GARAN,ÝÞC,EREGLÝ,AKBANK,HALKBANK,VAKIF,PETKÝM,TTKO M , KRDMD ,

THY,GARAN,EREGLÝ, robot baðlamayý hak eden hisseler.

Benim orada kriterim fiyatý 7 den yüksek olmalý. Çünkü 2 kademe fark çogu zaman olmakta. Bu 2 Kademe farký hisse fiyatý yükseldikçe daha az zarar dogurmakta. Mesela 5.00--5.02 ile 15.00--15.02 nin kademede yansýmasý farklý olmaktadýr . Birde gün içi 5-10-25 dk grafikler için alým satýma uygunluðu açýsýndanda daha iyiler. Ýlk ve son 15 dk iþlem yapmam çünkü ilk baþkada çok saçma makas olmaktadýr.

Benim mantýgýmda asýl olan, trend ve volatilitedir. Bu yüzden hisselerin trend % ve volatilitesi endekse göre 2 kat daha fazladýr. Ocak trendinde endeks % 10 gitmiþse , Hisseler % 30-40 arasý yükselmiþtir.

Endeksin tek avantajý kaldýraçýn yüksek, kademelerin düþük olmasýdýr. Endekste 10-12 civarý kaldýraç varken Hisselerde 6-7 arasý kaldýraç vardýr. Hatta bazý hisselerde 4 kadar düþmektedir.

Sayfa 32/172 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •