Sizce tablo gercekcimi kayma ve komisyon olarak dusunerek arttirmalimiyim sizce.
Birde merak ettigim su bu spot fiyat uzerine bir sistem viopa emir gonderdigim de total getiri ne kadar sapar.
Pozitif yondemi negatif yondemi sapma olur
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
önceki mesajlarda yazýldýðý gibi 1dk lýk grafik için belki buna gerek kalmayacaktýr. ama daha üst periyotlar için excele yazarak olur BENCE. yada erhanýn yaptýðý gibi 1 barda 1den çok iþlem olmasýn þartý konulabilir. o zaman backtest görülebilir. ama bu þartýnda riskleri var bence. sinyalden sonra olabilecek bir geliþme/haber çok ciddi zarar yazdýrabilir. yani sistem dinamikliði azalmýþ olur bence. ben kapanýþ bekleyen barlarla iþlem yapan sistemleri 3 senedir kullanmýyorum. kýyaslama yapamam bu yüzden
þef hocam ben yaklaþýk 2 senedýr anlýk iþlem gönderiyorum viopta performansýmý da anlýk iþlem olarak görüyorum sistemimde. Buna göre kodladýðýnýzda performansýda ona göre yansýtýyor kodlamayla alakalý.
Kapanýslarla 300 Üreten sistem anlýk hali 600 üretiyor.
kapanýslarla çok fazla iþlemle 500 üreten sistem 900 üretiyor.
Ýþlem sayýsý arttýkça anlýk iþlem acmanýn avantajý da daha fazla artýyor. Fakat ayný derecede sinyalýn gaplere boþluklara veya vade geçiþlerine denk gelme ihtimalinide arttýrýyorsun. Yani kapanýslý hali çok iþlemle 500 üreten sistem anlýk iþleme cevirdiðinde 900 çýkýyorya aslýnda bi 100 150 puan sileceksin çünkü bazý sinyaller gaplerin ortasýna vade geçiþlerinin ortalarýna yerleþiyor bunlarýn toplamýda aþaðý yukarý 100 150 býn puan yapýyor 10 yýllýk veride. 150 bin sil 750 hadi bilemedin 700 yani 500 üreten sisteme 200 puan katký saglýyor.
Sormak istediðin þey hangisi yararlý karlý noktasýnda ise.
ANLIK EMÝR GÖNDERMEK DAHA YARARLI.
Ýþlem sayýn az ise anlýk emir göndermek kafa kafaya veya az bir farkla karlý yada bazan zararlý çýkabilir.
Ýþlem sayýn çoksa anlýk iþlem verimliliði arttýrýyor ne kadar gap'e denk gelen sinyalýn olsa da.
Ýþlem sayýsý aylýk 1 ise anlýk iþleme gerek yok verimliliðin artýp artmayacaðý soru iþareti zararda ettirebilir. Ýþlem sayýn aylýk 10'u geçiyorsa verimliliðin artacaktýr. Ancak devasa artýþlar bekleme 10,000 üreten bolgen 10,700 üretir 10 iþlemli bölgede mesela
10,000 üreten bolge eðer 50 iþlemli ise anlýk yaptýgýnda 12,000 bile üretebilirsin. ben bunu daha önce hesaplamýþtým ama unuttum bir yerede not almadým en kötü ihtimalle iþlem baþýna 25 puan kazandýrýyor ordan hespa biç iþte.
BU noktada kýsa vadeli sonuçlara aldanma uzun vadelý sonuclarý test et bir aya bakar ulan kapanýsý beklesem ýyýymýþ dersýn oteký kay kapanýsý ebklememek daha ýyý cýkartabýlýyor. nette kalaný hesapladýgýnda karlý cýkýyor.
Yani bende öyle oldu
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
ana sanki ikinizin sistemi farklý gibi geliyor. aslýnda durumu tam da anlayamýyorum. þimdi bar kapanmadan sinyal geldi, diyelim al yaktý. bar kapanmadan sinyal kayboldu. sn erhanýn bildiðim kadarý ile sistemi farklý olduðundan sinyal kaybolma gibi bir durumu olmuyor, yanlýþmýyým? sn. matador sizde sinyal kaybolduðunda ne oluyor?
Yer Ýmleri