Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Erkan bey 2015 yýlýnda sistem karþýlaþtýrmasýnda þunlarý yazmýþsýnýz.
- Sistemde 3 farklý frekans kullanýyorum. Her frekansta ayrý ayrý al sat koþullarý var.
- Sistemi kullanýrken ideale baðlý dýþ program kullanýyorum.
Bunlar nasýl oluyor acaba
Ismim erhan hocam.
Ozmanlar nasil bir yapi olusturmustum hatirlamiyorum muhtemelen 3 adet korelasyonu dusuk sistem kastederek yazmisimdir.
Yada icinde birbirine gecisli 3 farkli sistem vardir. Yapi degistiren sistemim vardi ozmanlar trend yapisina gore kendini hizlandirip yavaslatirdi.
Bir program tasarlamistik bunu gelistirdik bir arayuz idealle entegre edilebiliyor.
Bu sayede idealde kodlanmasi zor veya kullanimi zor olan stratejileri o arayuze kodlayip tek tikla oradan yonetebiliyoruz.
Dis programdan kasit o prof. Kodlama bilmeniz gerekir. Bastan sona bir program yaratip bunu ideale entegre etmelisiniz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Hafta sonu gezecem deyeeee hesabi paylasmayi unuttuk gec olmadan bulende paylasiverem gari......![]()
Erhan bey benim robotta þöyle bir sýkýntý var
Mesela longda robot, %1 den fazla düþüþ var robotun parametresine göre kesin sat vermesi gerekiyor. Formülün indikatörüyle kontrol ediyorum geçektende sat vermiþ fakat robot hala yeþil alda gözüküyor, sat sinyali vermemiþ. Ben sistemi tekrar simule et dedigimde robot aldan sata döndü. Ýndikatörden kontrol ettigimde sat verdigi yerden kýrmýzýya boyadý. Tabi sat emri es geçilmiþ oldu.
Þimdi bu þeye repaint mi denilmektedir.
Þundanda þüpheleniyorum o gün ben system testýrda agýr taramalar felan yaptýrýyordum. Bazen matriksin saati donuyor ediyordu, o da sebebiyet vermiþ olabilir diye düþünüyorum.
Erhan bey optimizasyonla ilgili süreli overfitting , geçmiþin grafige uydurmasý gibi sýkýntýlar sürekli dile getiriliyor. Bu eleþtirilerde umutsuzluða sevk ediyor beni .
2 parametreli bir sistemim var bunun optimize haliyle 500 civarý bir taramasý var. Ben bu sistemin uygun parametresini bu 500 lük taramaya göre yapýyorum. Parametre listelemedede 500 adet listeleme seçiyorum. Bu sistemin en baþarýlý parametresi %50 kar gösterirken , parametrelerin 400 kadar listelemesi %20 kadar kar gösteriyor. Bende þöyle düþünüyorum. O zaman bu sistemin kar oluþturma ihtimali yüksek diye düþünüyorum.
Birde ben opt adýmlarýný hep yuvarlak girerim, over fitting sýkýntýsý yaþamayým diye. 1 den 100 kadar olan adýma 5 li adým girerim mesela opt 1 opt 2 20 -50,
15-35 gibi rakamlar çýkar bunlarý þeçerim Militmetrik adým sayýsý girmem.
Senin yazýlarýn gerçekten ilham veriyor. Sistemcilik konusunda yazdýðýn þeyler benim ilkem olmaya baþladý.
Herbne olursa olsun herþeyi sisteme býrak, manuel trade etme
- Ýstarlý olsun az karý olsun gibi ilkeler gibi
Ha birde þunu diyonya sistemcilikte 0 risk var. Sistemi uzun boyutlu uygularsan en fazla kar edemezsin deyince biraz moralim düzeliyor.
Ben manuelde 5 defa portföy sýfýrladým. Epeyde yüklü paralardý. O yüzden sistemden zarar etmek bana pek koymaz .
Bilgim dahilinde en iyisini yapmaya çalýþýyorum. En çok kar getiren sistem, en çok kar getiren periyod, en uygun parametre þeklinde istatistik tutarak robotu kurmaya çalýþýyorum.
Yer Ýmleri