Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 55/172 ÝlkÝlk ... 545535455565765105155 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 433 - 440 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Yapmak istediðiniz 4 5 tane indikatorun atýyorum toplamý 433 ise trend baþlýyor 845 ise trend býtýyor gýbý býrseymý cýkarmak.

fikir vermesi açýsýndan açýklayayým ;

her barda indikator deðerlerini elde edebilirsek , ve bu indikatör deðerlerinin kucuk aralýklarla segmentasyonunu yaparsak

x indikatoru 5-7 arasý
    y indikatoru 24-26 arasý
    z indikatoru 50-60 arasý
    ...
    ...
    ...
    ...

geçmiþte 5 dakikalýkta veya 15 dakikalýkta veya 1 saatte trend baþlatan 1000 tane bar bulunsa bunlarýn o anki trend baþlangýç ve bitiþ deðerleri 1 yani hedef olarak iþaretlense..

sonrasýnda karar aðacýna bu orneklem verilirse , hangi barlarýn deðer gruplarýnýn % kaç ihtimal ile trend baþlatýlacaðý basitçe ortaya çýkacaktýr.

anlýk data akýþýnda da karþýmýza bu barýn % kaç ihtimalle trend baþlatýlacaðý ve ne kadar sureceði kolayca bulunabilir.

eðer elinize 5 dakikalýk veya 15 dakikalýk data kümesi ve bu barlara ait indikator deðerleri olan bir dosya varsa paylaþýrsanýz yapmaya çalýþayým ..

1- elin ipi ile gerdeðe girmeyin.
    2- kendi portföyünü yönetmeyi beceremeyen biri zaten baþkasýnýn elinde hepten batar.
    3- spk öper .
    4- erhan gibi uzun yazmayý sevmiyorum özet geçim dedim
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

3. Uzun uzadýya yazmak istemediðim için kýsa keseyim @cennet yolu seninle ayný fikirdeyiz. Ben genel olarka iþin ticaret boyutuna deðinmek istedim. Genel manada birþeyin ticareti yaparken karþýlýklý güvene boyun eðmek zorunda kalýyorsun çünkü sözleþme ve hükümler çoðunlukla satýcýnýn lehine müþterinin aleyhine oluyor. Bir noktadan sonra inþallah düzgün bir ürünü satmýþ demek zorunda kalýyorsun çünkü bir sorun çýktýðýnda sýnýrlý derecede itiraz edebiliyorsun. Bende genel mana da buna deðinmek istedim.

Yatýrým ensturumanlarýnda faiz dýþýnda garanti bir kazanç neredeyse yoktur. Gelin xx fonuna paranýzý yatýrýn garanti %40 kazanýrsýnýz diyen biri yok. Fonlar bile riskli az riskli diye deðiþkenlik gösterir. BOrsa fonu ne yazýyor bu fon riski yüksektir diyor. Aslýnda üstü kapalý bir biçimde kar etme garantin yok diyor. ANcak geçmiþimizdeki getiriler böyle oluþtu bunun gelecekte böyle oluþacaðýný bilmiyoruz ancak geçmiþte oldugu gibi devam edecek ise böyle kazanacaksýn diyor. Bir sistemi kiralamak veya satmaktan hiçbir farký yok.

Yurt dýþýnda CTA diye geçer tamamen özel tamamen algorýtmýk trade üzerine kurulmuþ fonlar bunlar. Ancak ülkemizde bu fonlarýn kurulmasý için gerekli düzenleme malesef yok. Belki ilerde bu düzenlmeyi yaparak bu fonlarýn açýlýmýný saglarlar. Aslýnda benimde uzak bir hayalim diyebilirim. Keþke yasal engeller kaldýrýlsada özel CTA TÜRK fornlarý kurabilsek yeterli sermayeye ulaþýrsam böyle bir fon açmayý çok isterdim. Çünkü hem sevdigim bir hobiyi iþe çevirmiþ olacaðým. Hemde diðer insanlara fayda saðlayacaðým. Tam benim istediðim birþey bu.

Yurt dýþýnda olduðu gibi 30 40 yýllýk CTA fonlarýda var hala devam eden batýp gidenlerde var. Bu fonlar dahi malesef garanti veremiyorlar. Hatta bazýlarýnda parayý çekmeme sýnýrý var. BU fona para yatýrdýysan en az 1 sene paraný çekemezsýn bu þartlar sana uyuyorsa ozman bu fona yatýr diyor. Bunlarla ilgili araþtýrmalar yapmýþtým oradan biliyorum bende.

TÜm cta fonlarýnýn web sitelerini ziyaret ettim bu arada hepsinin altýnda þu ibare yazmýþlar herhalde yasal bir uyarý.

Ürünlere yapýlan yatýrýmlar spekülatiftir ve tüm yatýrýmýn kaybolma riski de dahil olmak üzere önemli riskler içerir. Herhangi bir Ürünün yatýrým hedefine ulaþacaðýna dair hiçbir garanti veya beyanda bulunulmaz. Geçmiþ performans gelecekteki sonuçlarýn göstergesi deðildir.

Buna bakarken diðer satýrlarý da okudum inanýn siteden kaçmayý düþünürsünüz. Bütün sorumluluðu müþteri olarak bana yüklemiþler.

Dolayýsýyla karþýmýza kurumsal bir fonda çýksa baþka birþeyde çýksa garanti vermeyeceklerdir. Kullaným koþullarý dediðimiz yazýlarý genellýkle hýcbýrýmýz okumayýz cunku sayfalarca madde oturup kým okuyacak okudum der üye oluruz. Ancak bir çok riski üzerimize aldýgýmýzý bilmeyiz. Yumurta .... dayanýnca da mahkemelere baþvurur sözde hakkýmýzý ararýz hüküm ve koþullarý suratýmýza çarparlar zarar ettiðimizle kalýrýz.

Bir sistem satýcýsý kurum veya þahýs firmasý neye garanti verdiðinde gerçekten ikna olabileceðiz bir müþteri olarak.

Sen potansiyel bir müþterisin sistem yazacak vaktin yok diyelim yada yazmayý beceremezsin diyelim. Bir sistem satýn almakta istiyorsun diyelim.

Bir kurum veya þahýs firmasý buldun bu adam ne dediðinde o sistemi almaya ikna olursun. Bir sistem satýcýsi firmadan ne beklersin ? Neleri söylerse ikna olup bu alýnýr dersin.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by kennym Yazýyý Oku
    fikir vermesi açýsýndan açýklayayým ;

her barda indikator deðerlerini elde edebilirsek , ve bu indikatör deðerlerinin kucuk aralýklarla segmentasyonunu yaparsak

x indikatoru 5-7 arasý
    y indikatoru 24-26 arasý
    z indikatoru 50-60 arasý
    ...
    ...
    ...
    ...

geçmiþte 5 dakikalýkta veya 15 dakikalýkta veya 1 saatte trend baþlatan 1000 tane bar bulunsa bunlarýn o anki trend baþlangýç ve bitiþ deðerleri 1 yani hedef olarak iþaretlense..

sonrasýnda karar aðacýna bu orneklem verilirse , hangi barlarýn deðer gruplarýnýn % kaç ihtimal ile trend baþlatýlacaðý basitçe ortaya çýkacaktýr.

anlýk data akýþýnda da karþýmýza bu barýn % kaç ihtimalle trend baþlatýlacaðý ve ne kadar sureceði kolayca bulunabilir.

eðer elinize 5 dakikalýk veya 15 dakikalýk data kümesi ve bu barlara ait indikator deðerleri olan bir dosya varsa paylaþýrsanýz yapmaya çalýþayým ..
    dediðiniz þeyi hala canlandýramadým gözümde indikator deðerlerinden bara niye geçtik barlarýn açýlýþ kapanýþ yüksek düþük gibi deðerlerinide mi baz alacaksýnýz.

Ýki tane indikatorden gidelim.

Tam olarak trend oluþturmuþ bir bölge buldum diyelim. 100 binden 110,000 e giden bir grafik var.

100,000 De iken RSÝ deðeri 33,333 Ýdi diyelim.
    ATR deðeri ise 45,5555 olsun.

Trend bitiminde ise RSÝ 88,535
    ATR deðeri 90,123 olsun.

Bir salaða anlatýr gibi anlatýrsak napýyoruz.

Geçmiþte RSÝ 35 ile 30 arasýnda iken ATR de 50 ile 40 arasýnda iken trend oluþup oluþmadýðýnamý bakacaðýz.

Yapmak istediðini bir anlasam bir þekilde çözüm üretmeye çalýþacaðým ama mantýðý anlayamadým tam olarak neyle neyi bulacaðýný anlayamadým.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5. Ýstediðin datayýda idealden halletim

örnek olsun dýye 3 adet ýndýkator koydum.

------Anladýðým kadarýyla tek bir barýn hareketini ölçmeye çalýþacaksýnýz. Fakat çok fazla sayýda aðaç çýkacaðýný düþünüyorum çünkü versi seti 3 indikator de bile tonlarca sayý oluþturmuþ.

En az aralýða sahip deðer momentum, rsi ve adx inanýlmaz sayý aralýðý içeriyor. Bunun aðacý nasýl yapýlacak kocaman bir aðaç oluþur diye düþünüyorum. Tam sayýlar üzerinden aralýklar yaparak daha sonra detaya inilebilir belki. Çok fazla dallanýp budaklanacagýný düþünüyorum.

Yapabilirim derseniz bu 3 indikatorle 2018-2019 aralýgýndaký 5 dakýkalýk datanýn excelýný göndereyim size bir deneme yapýn. Daha sonra bunu geçmiþe koyup býr bakalým hem sizin içinde deneme amaçlý daha basit olur. Ne yaptýgýnýzý daha ýyý anlamýþ oluruz.

Daha sonra istediðiniz indikator ve detaylarý hazýrlarýz konuþuruz ?
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 02-05-2019 saat: 02:21.

6. erhan slm
    1- bu sistem kiralayan kiþinin sistemi idealdemi çalýþýyor?
    2- lot u hangi sýklýkla güncelleyebiliyor? yani 10 lot ayarlattým sonraki ay 20 olsun diyebiliyormuyuz?
    3- sistemi þifreli veriyorsa korumayý nasýl saðlýyor? ( geçenlerde ideal sistemlerin þifrelerinin kýrma yolunu anlatan bi link atmýþtým)
    bu sorulara cevap verirsen sevinirim.

sistem kiralama konusunda benim düþüncem þu:
    ben þahsen kýytýrýk sistemlerimi bile kendimce gözümden sakýnýyorum. adamýn iyi sistemi varsa bunun piyasaya yayýlmasýný nasýl göze alýyorlar anlamýyorum.
    Tahminim o ki hard optimize ile çok iyi bir getiri tablosu yapýp göz boyuyorlar. Reelde çuvallama ihtimalleri çok yüksek. olan milletin parasýna olacak. iyi niyetle kiralama yapacaklarýný zannetmiyorum.
    iyi niyetli kiralama þöyle olur: adama sistemi kullandýrýrsýn ettiði kardan pay istersin. kar etmesse talebin olmaz. baþka kiralama metodlarý bence kandýrmaca.
    bu þekilde kiralama yöntemini de o elemana sorsana. ne diyecek bakalým? iyi niyetlimi görelim.

7.  Alýntý Originally Posted by matador38 Yazýyý Oku
    erhan slm
    1- bu sistem kiralayan kiþinin sistemi idealdemi çalýþýyor?
    2- lot u hangi sýklýkla güncelleyebiliyor? yani 10 lot ayarlattým sonraki ay 20 olsun diyebiliyormuyuz?
    3- sistemi þifreli veriyorsa korumayý nasýl saðlýyor? ( geçenlerde ideal sistemlerin þifrelerinin kýrma yolunu anlatan bi link atmýþtým)
    bu sorulara cevap verirsen sevinirim.

sistem kiralama konusunda benim düþüncem þu:
    ben þahsen kýytýrýk sistemlerimi bile kendimce gözümden sakýnýyorum. adamýn iyi sistemi varsa bunun piyasaya yayýlmasýný nasýl göze alýyorlar anlamýyorum.
    Tahminim o ki hard optimize ile çok iyi bir getiri tablosu yapýp göz boyuyorlar. Reelde çuvallama ihtimalleri çok yüksek. olan milletin parasýna olacak. iyi niyetle kiralama yapacaklarýný zannetmiyorum.
    iyi niyetli kiralama þöyle olur: adama sistemi kullandýrýrsýn ettiði kardan pay istersin. kar etmesse talebin olmaz. baþka kiralama metodlarý bence kandýrmaca.
    bu þekilde kiralama yöntemini de o elemana sorsana. ne diyecek bakalým? iyi niyetlimi görelim.
    Konuya empati yaparak bakmamiz lazim eger objektif olacaksak.

Cunku bende dusundum bu kiralama isini.

Ettigi kardan pay isteme guzel gibi gorunuyor karsi tarafi tanimiyorsun ben kar etmedim o gun hastaydim sistemi acamdim abi wps serverim kendiliginden kapanmis sistem kar etmis ama bem edemedim. Simdi vermesem olurmu 1 ay sonra verem parani ebik kebik. Ben o gun piyasa gitmez deyip sistemi kapatmistim terste kaldim gibi durumlar yasanacaktir. Adama bana extrani goster diyemen beni ilgilendirmez kardesim sistrm kar ettimi etti ver benim parayi desen de vermeyecektir.

Kim ugrasir boyoe musteriyle sen ugrasirmisin ? Ayrica bu kiralama biciminin yasal bir dayanagi olmaz yasalar onunde kiralayan kisi olarak bir hakkin yok adam.vermiyom senin parani git sikayet et dediginde sikayet edemezsin.

Bununkinde lot siniri yokmus kendisinede soyledim lot siniri olmamasi sorun olur dedim. Oyle satayim para kazanayim gibi bir derdim yok dedi ese dosta veriyorum dedi.

Henuz buraya su sistemi alacam nasil acaba diye siran olmadi. Sormadan alan varsa demekki ihtiyac duymuyor kendisi daha iyi biliyor o halde risklerede katlanir diye dusunuyorum.

Bahsettigin kiralama stratejisi tutmaz ise yaramaz yani karsindaki musterin bu ay soyle oldu abi terste kaldim manuel.mudahle ettim bu ay vermesem olmazmi diyecek ver diye bogazini sikmayacan nasilsa musterin diye iyi niyet gosterip iyi hadi bu sefer almayayim demek zorunda kalacan bir sistem kiralayak dedik burnumdan geldi dedirtirler adama.

Ayrica sadece o degil bir suru kisiyle ugrasacan oteki arayacan abi soyle oldu ben glremedim oteki su tusa bastim 3 lot yerine 5 lot gonderdi bi duzeltiver abi wos kapanmis robotu aciversene abi vade gecisinden sonra sistem emri gondermedi ben bir tusa bastim ekran kaybokdu abi aciver veswire teknik destek filanda verecen bu adamlara hamallik.

8. Öyle bi durumda bahaneler beni ilgilendirmez. sistemim o ay 5bin puan kazandýrdýysa ve bunun adamýn portföye yansýmasý farzedelim 5bin Tl olacak ise ve benim hakkým bunun yarýsý ise ya o parayý yollar yada diðer ay hizmeti kesilir.
    baþtaki 3 soruma yanýt vermedin?

Sayfa 55/172 ÝlkÝlk ... 545535455565765105155 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •