3c1a Çok teþekkür ederim bugun bir arkadaþýnda makinesine baðlandým oda demosu uzerýnden bana gösterdi biraz MATRIKS IQ'yu. Objektif bir biçimde gördüklerimi Paylaþayým. SOnuç olarak bizler yatýrýmcýyýz Hangi taraf iþimize geliyorsa o tarafla çalýþýrýz her iki firma ile de bir baðlantýmýz, çýkar iliþkimiz yok. Ha uzun süredir idealle iþlem yapýyorum. Sahiplerine kadar tanýyorum ve tanýþtým da yüz yüze en nihayetinde ben para kazanmaya geldiðim için bana para kazandýracak hangisiyse ona yönelirim. O sebeple objektif yorum yaptýðýmý bilin istedim.
1-Tasarým; Bana sorarsanýz bir programýn yada herhangi bir þey önce biraz albenisi olmalý. Matrýks bu konuda gerçekten çok zayýf kalýyor. Yani arayüzü gördüm. Menülerde Ýcon kullanmamýþlar Neredeyse doðru dürst ikon yok yazýlar çok küçük Görsel yönü çok zayýf yapmýþlar biraz daha fazla ayrýntýlý açýklamalar olabilirdi. Hani alelacele þu programý piyasa sürelimde tasarým iþini sonra yaparýz demiþler gibi. performans raporlar tatmin edici deðil Kar zarar grafiði anlýk deðil kar grafiðini ayrý sinyal grafiðini ayrý görüyorsun. YÖne göre renklendýrýlen barlar ve yine OK þeklinde barlar yok. Okadar küçük görünüyor ki AL mý verdý Satmý verdi uzaktan anlayabilmek çok zor.
2-Ýdeale göre daha fazla özellik saðladýðý bir gerçek Ne gibi Örneðin idealde sadece sabit lotla simulasyon ve Optimizasyon analizi yaparken matriks ýq'da lot sayýsýna göre lotlarý arttýrýp azaltarak sistem yazýlýp simule edilebiliyor. Ýdealde lota göre iþlem yaptýrabiliyorsun tabiki ancak back test ve optimizasyon yaptýramýyorsun. Hayal edebildiðine gidebilirsiniz Her iki tarafta da Örnegýn haberlere göre emir gönderme özelliði Matrýkste belirtilmiþ. Aslýnda idealde de yaptýrabilirsiniz Ayný þeyi her iki tarafta alabildiðine gidiyor. Fakat ideal simulasyonlama konusunda eksik.
3-Matriks ýq nun raporlama yani sonuç ekraný hiç tatmin edici deðil 3 4 tane önemsiz parametreyi gösteriyor iþlem sayýsý kar vs gibi gerisi yok. Ýdeal rapor konusunda daha ayrýntýlý Karlý iþlem yüzdesi Pf MAx dd gibi önemli bir çok parametreyi raporluyor.
4-Optimizasyon penceresi Matriks ýq kesinlikle çok daha hýzlý ve ileri düzey yapýlmýþ Ayný anda birden fazla optimizasyonu tek bir pencerede hýzlý birþekilde yaptýrabiliyorken idealde ayrý pencerelerde birden fazla simulasyon yaptýrýyorsunuz ancak hýz konusunda ideal uzun olan yöntemi kullanýyor. Ancak Optimizasyonun raporlarýndaký ayrýntýya gelince ideal yine ön plana çýkýyor. Raporlama konusunda ideal çok daha iyi iken hýz ve pratiklik açýsýndan matriks bir kademe üstte yer alýyor.
5-Yapay zeka vb þeklinde menuleri var matrkisin idealde böyle birþey yok ancak bu yapay zeka tam olarak ne yapabiliyor derseniz Ýsmi KADAR HAVALI deðil Ne yaptýðýný tam olarak anlayamamakla beraber tek yaptýðý þey gelecekte fiyatýn nereye çýkacaðýný tahmýn etme iþlevini saðlýyor gördüðüm kadarýyla ancak Ahým þahým birþeyde deðil. Çünkü tahminleri Sýradan bir borsacýdan farksýz. Hatta totalde kar üretme olasýlýðý Sýradan bizim modellediðimiz algorýtmalardan bile kötü diyebilirim. Yani en azýndan test ettiðim datadaki sonuçlar berbat seviyedeydi. Negatif getiri üretti. Sanki o menu öylesine yapýlmýþ hani buda bulunsunda insanlar birþey var zannetsin gibi duruyor ilerde geliþir daha farklý þeyler eklenýr orasýný býlmýyorum ozman yorum yaparýz ancak þu an için pek bir iþlevi oldugunu söyleyemem.
6-Gelelim kodlamaya Ýki tarafta ayný þeyi kodluyorsunuz diyebilirim. Fakat ideal bu iþte daha eski oldugundan ön plana çýkýyor. Ne gibi idealde tonlarca metot var. Ýki tane ma kesiþimli bir sistemi kodlama 10 Satýrlýk iþ Ýken ayný þeyi Matrýks IQ da kodlama 50-100 satýra kadar yayýlýyor. Metot ne demek C # önce ondan bahsedeyim. Methot tek satýrda iþlemini yaptýrmayý saðlýyor ne gibi. Örneðin 5 tane sayýyý toplamak için metot oluþturmazsanýz.
Yakþalýk 15 -20 satýrlýk kod yazmanýz gerekebilirken bunu metot þeklinde tanýmladýgýnýzda. Þöyle bir kod yeterli oluyor.
Sistem.TOPLA(20,20,20,20,20);
5 Tane 20 yi toplama iþlemini bu satýr yapýyor Bunun gibi idealde bir sürü metot tanýmlý. Matrýkste metotlar çok sýð kalýyor.
SONUÇ: Matriks IQ henüz çok çok yolun baþýnda geliþtirilmesi gereken bir çok yer ve birçok hata var program da dedim ya aceleye gelmiþ piyasa sürülmüþ bir sürüm görüntüsü var. Matriksin ideal seviyesine ilerlemesi en yakýn 1 yýl alýr. Deli gibi çalýþýrlarsa, Savsaklayarak çalýþýrlarsa bu süre çok daha uzun bir zaman alabilir. Ýdealinde Matriksinde kendine göre avantaj ve dezavantajlarý mevcut. Þu an için Ýdeale 10 üzerinden 8 verirken matrikse 10 üzerinde 6 verirdim. MAtriks Görselini düzeltir, raporlama kýsmýný ayrýntýlar ve hatalarý giderirse 10 üzerinden 9 Puaný alacaðý þimdilik kesin diyebilirim. Tabi bu süre zarfýnda idealde boþ durmuyor. Habire kendi programlarýna yeni yeni özellikler ekliyorlar. Arayüzü matrýksten çok daha basit ve kolay anlaþýlabilir þekilde bir çok iþi kolayca halledebiliyorsunuz kýsa yollar vesaireler çok daha iyi. Matrýkste kýsa yollar çok az sayýda bir enstürümanýn ismine sað týklayamýyorum bile.
Genel mama gördüklerim bunlardý. Ýki tarafta C# temelli olduðu için, Ýþ dönüp dolaþýp kodlamaya gelecektir. Hangi tarafta daha kolay sistem tasarlarsýnýz. Bence þu aniçin ideal çok daha kolay kalýyor matrýkisin yanýnda. Yine keza yatýrýmcýya sunduðu sistem raporu daha saðlýklý düzeyde. Matrýks'e Henüz idealle kýyaslanma düzeyine hazýr deðil gibi yani bu yaptýðým yorumlarla matrýksede haksýzlýk etmeyelim Henüz kýyaslamak için erken olduðunu belirteyim. Çünkü matrýks henüz sadece tanýtým noktasýnda hadi satýn alýnda trade edin noktasýnda deðiller. BU SEBEPLE MATRIKS SATIÞA SUNULANA KADAR. KIYASLAMA YAPMAMIZ ÇOK DOÐRU OLMAYACAKTIR. Þimdilik gördüklerimi aktardým okadar Her iki taraf içinde ön yargýlý olmamak gerekir.

Originally Posted by
cennetyolu
ideal veri terminalinde hiç bilmeyen biri basitçe sistem yapabilir mi arkadaþlar? amatör olarak bu iþe girmek için neleri yapmak bilmek gerekir, aþamalarý neler bunlarýn?
Bir video çekebilirim belki bununla ilgili. Ýdealde sadece týklamalarla da sistem tasarlayabiliyorsun. Hiç kod yazmadan
Ancak Viop üzerinden anlatým yaparým, çünkü en uygunu orasý hisse filan trade edecem ben Viop piyasasýna gýrmem diyorsan algorýtmalara hiç gerek yok þimdilik.
Hepsini bir videoda anlatayým olmadý. Aþamalardan týklamalý sýstem yaratamaya kadar. Ancak dediðim gibi VÝOPxu30 üzerinden anlatýrým Zaten deðiþen birþey yok Tüm mantýk ayný olacaktýr.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri