Videoyu hazýrlýyorum
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Erhan bey izledim videoyu. Elinize saðlýk. Ýdeal algo güzel düþünülmüþ. Asýl kod yazýmýyla ilgili bölümü bekliyorum.
SM-J500FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kodlarýn açýklamalarýný biraz daha ekleme yaptým. VÝdeo çok uzun sürdü mecburen anlaýþlamayan yerleri cevaplamaya çalýþýrým. Yazýlýmcý olmadýgým için dilim döndüðünce anlatmaya çalýþtým. Dikkatli bir biçimde söylediklerimi hayal ederek dinlemeye çalýþýn. Biraz algorýtma biraz kodlama mantýgýndan bahsetmiþ olduk.
bU VÝDEO SONRASINDA iNDÝKATÖRLERLE ÝSTEDÝÐÝNÝZ ALGORITMAYI KURGULAYABÝLECEÐÝNÝZÝ UMUYORUM! EÐER KURGULAYAMIYORSANIZ VÝDEODA ANLAÞILMAYAN BÝR YER VARDIR.
Kod:var V = Sistem.GrafikVerileri ; //V adýnda deðiþkene grafik verileri listesini ata var Veriler= Sistem.GrafikFiyatSec("Kapanis"); // Veriler deðiþkenine Grafik verlerindeki Kapanýþ Fiyatlarýný oku/listele. var MA1 = Sistem.MA(150, "Simple", "Kapanis"); // 150 Adet bar kapanýsýnýn basit ortalamasýný hesaplayýp MA1 ismine ata var MA2 = Sistem.MA(200, "Simple", "Kapanis"); // var RSI14 = Sistem.RSI(14); var RSI30 = Sistem.RSI(30); var x1 = Sistem.Liste(0); // x1 isminde boþ bir liste oluþtur. for (int i = 1; i < V.Count; i++) // Her barý tek tek tararken { //x1 in son deðerine ata = RSI14'ün þimdiki deðeri büyükse RSI30'un þimdiki deðerinden ve MA1'in þimdiki deðeri MA2'nin þimdiki deðerinden büyükse sorgula doðruysa 1 yaz : ile bitir. Tam tersi koþullarda da -1 yap ve : ile bu iþlemleri bitir. x1[i] = RSI14[i] > RSI30[i] && MA1[i] > MA2[i] ? 1 : RSI14[i] < RSI30[i] && MA1[i] < MA2[i] ? -1 : x1[i] ; } // sistem var SonYon = ""; // sonyon isminde için boþ bir deðiþken oluþtur. for (int i = 1; i<V.Count; i++) //Her barý tek tek tararken { if ( x1[i] == 1 && SonYon != "A" ) // Eðer x1'in þimdiki deðeri eþit ise 1'E ve SON YÖN eþit deðilse A ya { Sistem.Yon[i] = "A"; // SOn yon metoduna A Yaz Böylece ok iþaretleri yerleþsin SonYon = Sistem.Yon[i]; // SOn yon deðiþkeninede A harfini ata. } else if ( x1[i] == -1 && SonYon != "S" ) // SAT { Sistem.Yon[i] = "S"; SonYon = Sistem.Yon[i]; } else if ( x1[i] == 10 && (SonYon == "A" || SonYon == "S") ) // öyle deðilse eðer x1 eþitse 0 ve son yon eþitse a ya veya son s ye eþit ise son yone F yaz yani nakite geç { Sistem.Yon[i] = "F"; SonYon = Sistem.Yon[i]; } } Sistem.GetiriHesapla("31/12/2004", 0.025 ); // Þu tarihten baþlayarak kz hesapla ve her iþlemin kaymasýna bu puaný düþ. var KarZarar = Sistem.GetiriKZ;// ortaya çýkacak kz eðrisine KarZarar isimli deðiþkene ata Sistem.Cizgiler[0].Deger = MA1; //Panel1 Fiyatlarýn üzeri Sistem.Cizgiler[1].Deger = MA2; //Panel1 Fiyatlarýn üzeri Sistem.Cizgiler[2].Deger = KarZarar; // Panel2 Fiyatlarýn altýnda yeni pencere Sistem.Cizgiler[3].Deger = RSI14; // Panel3 KZ eðrisinin altýna yeni bir pencere Sistem.Cizgiler[4].Deger = RSI30; // Panel3 KZ eðrisinin altýna yeni bir pencere Sistem.Cizgiler[5].Deger = x1; // Panel4 x1 Ýsimli listemize atanan deðerleri çizgi olarak gösterir panel4 te
NOT: BUrada mantýðý anlattým. Sakýn ola bu sistemi alýp kullanmayýn cunku içerisinde repaint durumu var.
Þimdiki barlarda sorgulama yaptýrdýðýmýz için O barlar oluþurken x1 e atanan deðerler Fiyatlar oynadýkça deðiþiklik gösterecektir.
Siz mantýðý anlayýp kendý kurgunuzu yazýn çeþitli denemeler yapýn. Takýldýgýnýz yere bakarýz. Biraz algorýtma bilgisi gerektirdiði için zorlanabilirsiniz Ancak sorunlar cýkmadan anlamanýz mümkün deðil o sorunlarla ve niye böyle oldu acaba nýye burada sýnyal var sorularýna kendýnýzce cevap bulmadan daha iyi kodlamalar yapmanýz ve bu iþi anlamanýz güç birileri size hazýr kodlarý ve algorýtmalarý yazdýðý sürece ilerlemeyi UNUTUN.
BU iþe hevesli arkadaþlar varsa ÖDEV vereyim.
ÖDEV 1
100 lük RSÝ ile 150 Lik RSÝ kesiþiminden oluþan bir sistem yazýn ve görselini çizgiler görünecek sekýlde atýn.
ÖDEV 2
3 adet MA hazýrlayýn 100 luk üssel yani Exp olsun BUNA KUCUKMA diyelim 150 lýk Basit ortalamaya DA ORTANCAMA diyelim ve 200 luk basit ortalamayada BUYUKMA olarak tanýmlayýn Daha Sonra 3 ma sýrasýyla en küçük olan Ortancayý ve buyuk olaný yukarý keserse ve Ortanca olan ise en buyuk olaný yukarý kestýyse AL TAM tersi DUrumda da sat versin. Yani 3 ortalamadan küçük olan en üstte ortanca olan onun býr altýnda en alttanda en buyuk olan ma varsa alacak tam tersinde de satacak.
ÖDEV 3
Ödev 2 nin devamý olacak yanlýz algorýtmayý deðiþtireceðiz.
Ayný ortalamalar bu kez küçükMA ortancaMA dan büyük ise ancak ortancaMA en uzun ma'dan büyük deðilse nakite geçsin. Al ve sat þartlarý odev 2 deki gibi olacak ancak birde flat koþulu ekleyeceðiz ortanca uzunu yukarý kesememiþse nakitte kalacak ayný sekýlde ortanca uzunu aþaðý kesememiþsede nakitte kalacak.
tþkr erhan.
benim gibi videoyu göremeyenler için link: https://www.youtube.com/watch?v=090V...ature=youtu.be
Videoyu baþtan sona izledim. Bazý bölümleri 2-3 defa izledim. 3 saat izlemiþimdir.
Erhan bey Emekleriniz için teþekürler.
Böyle açýklamalý formül dili anlatýlýnca taþlar yerine oturuyor. Rahat anlaþýlýyor.
Daha önce bir kaç defa bu formüller ne anlatýyor diye uðraþtým , anlamamýþtým. Ýnternette açýklayan bilgi veren varmý diye araþtýrdým ne kaynak ne video bulmuþtum.
Ýdealin kaynak kýsmý malesef olumsuz yönü. Böyle videolar giriþ yapmak için çok faydalý.
Giriþi anlayýnca devamýný kiþi kendisi getirebiliyor.
C# dilinde kullanýlan ifadeler semboller metatrader dilindekilerine benziyor.
Proðramcýlarda zati birçok proðramýn yazým dili birbirine yakýn diyorlar.
Mesela meta4 dili için yazýlmýþ 2000 sayfadan fazla kitapcýk yayýnlamýþ metatrader. Ýdealde böyle bir girilimde bulunmasý lazým.
Sizin bu video ideal için formül dilini anlatan ilk ve tek video
SM-J500FN cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri