Nuta katýlýyorum.
Stratejinizin içine zaman dilimi koymak yerine baþka bir formulle bu iþi yapýn.
Sistem açýlsýn kapansýn bunda sorun yok Benim wps 1 de açýlýp kapanýyor ancak bunu sistematýk halde yapmalýsýnýz.
Mesela WPS1 Önceki haftalarda kendýný kapattý son 2 hafta ise sistemler paso dayak yedi herhalde dayak yemeyen sýstem kalmamýþtýr. WPS1 Nakitte oldugu için parayý korudu. Ancak bunu zaman dilimine baðlý yapmýyor. Burada yayýnladýgým sýstem ýse paso zarar yazdýÇünkü full açýk çalýþýyor.
Zaman dilimi ile bir kalýp bulmak çok zor. Ayýn su günleri su saatlerde sistem kar üretiyor su tarihler ve su saatlerde sýstem zarar üretiyor diye bir istatistik elinizde varsa olur. Ben bu tarz zaman dilimine baglý stratejýlerden olumlu býrsey cýkacagýný sanmýyorum.
Bir hedef fiyat daha uygun olabýlýr þu kadar kazanýrsam kapansýn þu kadar zarar ederse acýlsýn gýbýsýnden.
Açýlýp kapanma stratejýsý veyahutta ters calýs stratejýlerý dogru sekýllerde kurgulanýrsa sistem getirileri müthiþ artacaktýr. Ancak bunu baþarabilmekte bir okadar zor cunku her zaman doðru noktada açýlacaðýnýn veya kapanacaðýný %100 olasýlýk çýkaran býr stratejý ben bulamadým. Ýllaki zarar yazýyorsunuz ha noluyor 300 yiyecekmiþsin 100 yiyorsun 500 kazanacakmýþsýn 300 kazanýyorsun vesair.
Bu arada WPS3 son deneme test serverim ise Daha tutarlý iþlem yapsýn dýye farklý býr kurgu denýyorum. Herhalde son 2 aydýr kapalý Daha yeni devreye girdi
Burayýda geçmiþten itibaren okursanýz LOT azaltmýyorum Ancak lot arttýrýyorum;
Ýlk baþta 1 lotla baþladým baktým sistem dayak yedi biraz tasarruflarýmý aktardým ve 2 lota cýktým dayak yemeye devam ederse þayet tasarrufumdan býr mýktar daha aktarýp 3 lota cýkabilirim. ancak zorunlu olmadýkça lot arttýrmýyor buyuk býr geri çekilme olursa arttýrýyorum. LOT azaltma kuralým zaten yok cunku ozman iþ cok baska boyutlara gýdecektýr. LOT azalttýgýna pýsman olma olasýlýgýn daha yüksek çünkü sistem totalde yukarý býr kar egrýsý cýzecektýr.
Genel manada yukarý gýden bir hisse senediniz olsa arada ufak sarkmalar yaratýyor ancak cogunlukla yukarý gidiyor. Bu hissede bir mýktar lot satayým nasýlsa aþaðýdan alýrým dersenýz aþaðýdan o lotlarý Koymadan hissenin daha yukarý çýkma olasýlýgý %70
Hal böyle ise lot satmak veya azaltmak yerine eðer ciddi bir geri çekilme olursa LOt arttýrma fýrsatý olarak degerlendýrýrsýnýz. MANTIK AYNI

Çünkü full açýk çalýþýyor.
Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri