Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 110/172 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 873 - 880 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by murat34 Yazýyý Oku
    ..Öncelikle kapanýþ fiyattan emir gönderdiði için pratikte o fiyattan almasý-satmasý mümkün deðil diye sinyali ertesi gün açýlýþa erteleyerek gün geçiþlerindeki gapleri filtreledim...
    Matrikste gun kapanisina xx sn kala emir gondermeniz mumkun, ertesi gune birakmak zorunda degilsiniz. Tabi kapanisa kadar kalan surede sinyalin degisme riskini goz onunde bulundurmali. Matriksteki donma sorunu da kolayca asilabilir ancak toplamda idealin sundugu olanaklar tartismasiz cok ustun!

2. Henüz bir kurumla anlaþma yapmadým. Ýnfo ile görüþtüm 2.5 oran verdi yarýn A1 ile görüþeceðim sanýrým siz de orada iþlem yapýyordunuz.

3.  Alýntý Originally Posted by murat34 Yazýyý Oku
    Henüz bir kurumla anlaþma yapmadým. Ýnfo ile görüþtüm 2.5 oran verdi yarýn A1 ile görüþeceðim sanýrým siz de orada iþlem yapýyordunuz.
    inffoya geçtim ben.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Merhaba, Robot sistemimin sinyallerini iþlem yapmaksýzýn dýþarýdan takip etmeye devam ediyorum. Ara ara sistemi çalýþtýrdýðým da oluyor.

Robotun Ýdealdeki performans ekraný deðerleri;

01 Eylül - Günümüz = 4.875 Puan , 122 Ýþlem (Al ve Sat Toplamlarý)
    09 Eylül - Günümüz = 5.500 Puan , 90 iþlem (Al ve Sat Toplamlarý)

Dolayýsýyla 09 Eylül tarihinde baþladýðým iþlemlerimi sonlandýrmasaydým ay sonunda;
    90 Ýþlem x 35 puan kayma+ komisyon =3.150 Puan (35 puan fiziki test döneminde elde ettiðim yakýn deðerlerdir)
    5.500 Puan Getiri - 3.150 Puan = 2.350 Puan Net Getiri söz konusu olabilecekti.

Burada okuduðum üstatlarýn yazýlarýndan çok þey öðreniyorum. Matadorun yazdýðý, iþi belli bir seviyeye getirinceye kadar sermayeyi korumanýn gerekliliði, Viop30 dýþýnda fýrsatlarýn çokça olduðu önerileri benim için altýn deðerinde. Fiziki iþlemleri de sermayeyi koruma güdüsüyle sonlandýrmýþtým. Öðrenme ve test sürecini daha düþük maliyetle geçmek çok önemli diye düþünüyorum.

Bunun yanýnda, iþlem sayýsýnýn fazlalýðýný önlemek için bazý düþüncelerim oldu. Ayrýca sistemin içine Flat durumu eklenmeli diye düþünmeye baþladým. Bu iki düþünce birleþince, hem daha iyi bir risk yönetimi saðlanacaðý, hem de iþlem sayýsýnýn otomatikman daha makul rakamlara düþeceði sonucuna vardým. Eski formüllerden bunu nasýl yapabilirim diye baktým, Flat olmak için formule konulacak "F" bilgisini 2-3 saat gibi çok kýsa bir sürede öðrendim ve Robot'a ekledim.

Bu kez Robot, dýþarýdan kýsmi de olsa müdahalemi gerektiren bir sistem oldu. Robot, Android e dönüþtü diyebilirim, haftada bir gibi dýþarýdan deðerlerini deðiþtirmem gereken, bunun dýþýnda iþlemlerini kendisi yapabilen bir Android Bir süre bu þekilde iþlem yapmaksýzýn veya ara ara iþlem deneyerek test ve öðrenme sürecimi devam ettiriyorum.

5. Son paragradi anlamadim
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. Bugüne kadar hep tek zaman aralýklý olarak düþündüm. Akýntýya karþý kürek çekilebileceðine inandým. Bu evet bir cesaret iþiydi ve bende vardý. Belki de bir trader ýn bu kadar da cesur olmasý gerekmiyor, hatta biraz korkmasý lehine olabilir. Üstelik finansal piyasalar çok hýzlý akýyor, bu hýzý biraz düþürmek de trader ýn lehine bir durum doðurabilir. Daha az iþlemle daha az risk üstlenmesi, daha emin olduðu sinyallere katýlmasý, emin olmadýklarýna iþtirak etmemesi baþarý yüzdesini artýrabilir. Ancak benim gibi hýzlý sistemlerde ilerlemek istiyorsanýz bu düþünceye yaklaþmanýz çok da kolay olmuyor, belirli bir sürecin yaþanmýþ olmasý gerekiyor sanýrým.

Ýþte yazdýðým son paragraf da tam bunlarla ilgili. Ýlk etapta ana akýntýnýn yönünü tahmin etmeliyiz diye düþünüyorum. Bir grafiðe çýplak gözle baktýðýmýzda dahi bunu kolayca yapabiliriz. Ben bunun için, tradingviewde yazýlý ve baþarýlý bulduðum bir indikatörü kullanmayý düþünüyorum. Üst zaman diliminde ana yönü belirledikten sonra Robot sinyallerinden sadece bu yönde olanlarý dikkate alacaðým. Ana akýntýnýn tersi sinyal aldýðýnda Robot pozisyonu flate alacak.

Ana yön long ise, Robot sadece long - flat veya ana yön short ise Robot sadece short - flat çalýþacak. Bunun flat kýsmýný Robot un içinde ayarladým, ancak ana yön kýsmýný dýþarýdan manuel belirleyeceðim, ana yönü Robota ekleyecek kadar kod yazma bilgim bulunmuyor. Ana akýntýnýn yönü çok sýk deðiþmediðinden büyük bir sýkýntý yaþamayacaðýmý düþünüyorum.

Böylelikle iþlem sayým yarý yarýya azalacak, komisyondan ve kaymadan olmadýk zararlar yazmayacaðým, daha kuvvetli sinyallere girileceðinden baþarýlý sinyal oraný artacak. Ana yönde yanýldýðýmda ise, iþlemlerin yapýldýðý vadede stop olunacaðýndan bu süreç flatte geçirilecek. Bu da hýzlý akan finansal piyasanýn hýzýný benim iþlemlerim nezdinde biraz olsun düþürmüþ olacak. Kýsacasý daha emin adýmlarla yol alabileceðim.

Elimdeki sýnýrlý veriyle yaptýðým geçmiþ testlerde iþlem sayýmda ciddi düþme, kazanýlan puanlarda da çok daha iyi sonuçlarla karþýlaþýyorum. Tabiki benimkisi hep bir düþünme, test ve öðrenme süreci, belki de üstatlar bu yollarý çoktaann denemiþler ve bu yazýlarý okuduklarýnda "daha çok fýrýn ekmek yemen lazým" diye kýs kýs da gülüyor olabilirler

7. Halil bey öncelikle buradaki her düþünce ve stratejiye saygým sonsuz çünkü insanlar denemek istiyor ve görmek istiyorlar. Ben ise buradaki stratejilerin bir çoðunu daha eski olduðum için deneme fýrsatý buldum. Eðer benzer stratejilerle karþýlaþýrsam kendi deneyimlerimi aktarýyorum ki mesafeyi olabildiðince kýsaltmanýz ve hýzla tecrübe kazanmanýzý istiyorum.

Burada yaptýðýmýz bir yaklaþým sergilemek, bu yakþalýmlarýn sonuçlarýný deðerlendirmek deneyimlemek, doðruyu yanlýþý ayýrt etmek aslýnda bir nevi hem arge hemde felsefeye kaçýyor.

Benzer düþüncelerden bende geçtim ana yönün tersine açmama meselesine takýldým acaba kendim mi karar versem yoksa ana yönü belirleyeceðim bir indikatör mü tasarlasam dedim.

Her ikisini de deneyimledim. Önce ana yöne karar veren bir sistem tasarladým. Çok büyük bir MA koydum Bu MAnýn altýndaysa ana yön aþaðýdýr ÞORT FLAT yak dedim. MA nýn üzerinde ise LONG FLAT yap ÞORT açma dedim.

Sistem çok az risk ve düþük iþlem sayýsý sayesinde çok verimli üretim yapýyordu. Lakin ana yönün bulanýklaþtýðý bir dönem yaþadýk.

2014 te dip yaptýk 2015 te yön bulanýklaþtý grafiðe bakýn neden bulanýk oldugunu anlarsýnýz borsa rutinini bozdu yukarý gidip yeni bir zirve yapmasý gereken grafik yeni zirve yapmadý hadi orada kaldýn diyelim aþaðýya da dönemedi. Sistem sapýttý ana YÖN için bi YUkarý diyor 2 hafta sonra ana yön þort diyor. Haliyle sistem yanlýþ sinyaller açmaya baþladý. Çok büyük MAX DD yeniledi. ÇÖP oldu sistem.

Ana yönün manuel belirleyeyim dedim. hatta sistem yarattým. Sistemde parametre kýsmýnýn birine kendi öngörümü ekledim. Eðer 1 yazarsam ana yön LONG dur sistem ona göre sinyal açýyordu LONG FLAT þeklinde O parametreye -1 Yazmýþsam Sistem otomatýk olarak ÞORT FLAT çalýþýyordu. Yani Bir sistem robot ancak benim öngörümüde hesaba katýyor sizin dediðiniz gibi.

Þimdi söyleyeceklerim çok önemli!!!!

Geçmiþi test edeceðim bakýyorum grafiðe Ben burada ana yönü Þort derdim diyorum. Halbuký borsanýn ana resmi zaten beynimin içinde biliyorum grafiðin ne tarafa gittiðini ama sanki bilmiyormuþum gibi davranýyorum sözde. Kendi kendimi kandýrýyorum. AMa bu filmin bitmesinide istemiyorum. Geçmiþe bakýyor burada Ana yön þort derdim diyorum performansa bakýyorum ohh karý etmiþim. Baþka bir yere geliyorum Burada ana yön long derdim diyorum. Sonra dermiydim acaba derdim ya biliyorum ben hatta ozman þöyle bir haber filanda çýkmýþtý kesin long derdim ya tamam tamam long derdim diyorum. istatistikler ebakýyorum ohh mis )

Baþka bir yýla geliyorum. Belkide o gün o an yaþanýrken Ana resmin þort olacaðýyla ilgili en ufak bir ihtimal bile bende yoktu ama Sanki ben o zmanlarda yönü biliyormuþçasýna buradan þortlardým diyorum )) NAH ÞORTLARDIN ERHAN NAH :=) O sýra dahada gider piyasa diyordun. Tamam tamam kendi kendimi kandýrmayayým ama þurada kesin ÞORT ana yön derdim. Abi tamam þurada demedim kabul ediyorum þurada da demedim tamam ama burada kesin þort derdim ya kabak gibi ortadaydý zaten düþeceði diyorum. KENDÝ KENDIMLE KONUÞUYORUM ÝÇÝMDEN KENDI KENDIMI IKNA EDÝYORUM.

Beynimin sol tarafý ile sað tarafý birbiriyle cebelleþiyor.

Sol taraf diyorki ulan erhan yeme beni ne þortu sen orada Shortun S sinden bahsetmiyordun þimdi ise grafik zaten beyninde nereye gittiðini bildiðin için shortlardým diyorsun yeme beni bak sistemini manupule etme kendi kendine sistemi karlý göstermeye çalýþma OLUM gerçekçi ol LAN gerçekçi ol be Yapma orada ANA yone ÞOrt demeyecektin iþte diyor. SAÐ beynim Tamam bak þurada ÞOrt demezdim tamam tepeyi tuturamazdým ama bak þurada derdim deðil mi ? SAÐ BEYÝNim cevap verir erhannnnnn erhannnnnnnn )) SOL beynim Tamam tamam orada demedim ama þura da kesin þort derdim artýk deðil mi ? SAÐ beynim erhan yanlýþ yollarda ilerliyorsun ama ne diyeyim kandýr bakalým kendini

Yýllar önce beynimin içindeki bu kavgadan çýkarýlacak ders nedir ? Geçmiþ grafiklerini bildiðiniz için olmasýný istediðiniz þekilde ana yönü biliyormuþ gibi manupule ediyorsunuz hem kendinizi hem sisteminizi Hadi bakalým ÞU anda ANA YÖN NERESÝ TUTURUNDA GÖREYÝM ANI YAÞARKEN ÖNGÖRÜNÜZ TUTACAKMI BAKALIM BIR TEST EDÝN KENDÝNÝZÝ.

ANA yön LONG mu diyorsun Oke 2 hafta Sonra tekrar görüþelim bir sarkma olsun bakalým senin ANA yönün deðiþecek mi ?

Kolay deðil ana yönü tuturmak Bir ana yön belirlesen dahi deðiþtirmeyeceðini garanti edemiyorsun bir hafta sonra ANa yön long deðildi aslýnda dersen o iþ olmaz ANA yön Bir kere belirlenir Hedefe Ulaþana kadar Zýrt býrt ana yönü deðiþtireceksen O YÖN ana yön olmaz.

Bunlarý çok iyi süzgeçten geçirmelisiniz Üstelik ANa yöne karar verdiðinizde deðiþtirmeyeceksiniz Çok büyük bir risk alýyorsunuz ana yön ters ise sistem Aþaðý giden bir grafite LONG FLAT açarak BAÞARI ÞANSINI 0 A indirdiði GÝBÝ birde bir sürü FAKE LONG sinyalleyelle MAX DD yenileyecek. ANA YÖNÜ TUTURAMADIYSANIZ RAHATLIKLA BATACAÐINIZI GARANTI ALTINA ALIRSINIZ.

ÇOK ÝYÝ KAR ETMENÝZ ÝLE ÇOK KÖTÜ BATMANIZ ARASINDAKI FARKI SIZIN ANA YÖNÜ TESPÝT EDÝP EDEMEMENÝZLE DOÐRU ORANTILI ANA YÖNÜ BÝLMEYE YÜKLEDÝÐÝNÝZ AÐIRLIÐA BAKIN ÇOK BÜYÜK BÝR YÜK VE BU YÜKÜN KARAR MEKANIZMASI SÝZSÝNÝZ.

Ana yönü doðru tespit edebiliyorsanýz sisteme cidden ihtiyacýnýz yok en dibi ve en tepeyi yakalayamasanýz bile 30,000 puan çok rahat var. YÖnü tuturdugunuz için düþük kaldýraca da gerek yok 7 kaldýraca kadar risk alabilirsiniz.

Buda deve gibi para yapar. Sistem tek yönlü çalýþsa bile bu kadar puan üretmeyebilir.

KIsaca çok iyi analiz edip objektif olmanýz gerekecek

8.  Alýntý Originally Posted by HALÝL KALKAN Yazýyý Oku
    ...
    Ana yön long ise, Robot sadece long - flat veya ana yön short ise Robot sadece short - flat çalýþacak. Bunun flat kýsmýný Robot un içinde ayarladým, ancak ana yön kýsmýný dýþarýdan manuel belirleyeceðim, ana yönü Robota ekleyecek kadar kod yazma bilgim bulunmuyor. Ana akýntýnýn yönü çok sýk deðiþmediðinden büyük bir sýkýntý yaþamayacaðýmý düþünüyorum.
    ...
    Manuel yon tayini yapip ve bunu sisteme elle girerek robotunuza pek tabi kusursuz islemler yaptirtabilirsiniz. Benim tavsiyem vakit kaybetmeden manuel kismi da koda entegre ederek sisteminizi back test yapilabilir bir hale getirmeniz. Gozle yakin tarihe bakip yaklasiminizin basarisini teyit etseniz bile 1dk lik verilerle son 6 yilin testini yapmak gibi olamaz. Son 1 yilda cok iyi calisan bir yaklasim belki 2 sene once tahammul edilemeyecek boyutlarda maxdd yasamistir.

Sayfa 110/172 ÝlkÝlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •