Açýkçasý Emlak hocamýn tarz ve üslubu bana bir ölçüde itici gelmiþ olsa da her türlü düþünceye ifade imkaný sunulmasý gerekli diye düþünüyorum. Yüksek tutarlý ve özellikle yüksek kaldýraçlý iþlemler konusunda çok dikkatli olunmasý lazým, bunlarý zaten hepimiz biliyoruz. Ancak ara ara hatýrlamakta da fayda var, lakin bazen hepimiz hýrslarýmýza yenik düþebiliyoruz.
Yýllar önce bir film izlemiþtim. Adý Küp. Belki izleyeniniz vardýr. Birbirlerini hiç tanýmayan bir kaç kiþi bir küp odanýn içinde uyanýyorlar, her odadan kurtulup çýktýklarýnda yeni bir küp odaya geçiyorlar, her odada çeþit çeþit tuzaklar mevcut ve aralarýndan bazýlarý oda deðiþtirmeyi baþarýrken bazýlarý da ölüyor. Filmin sonunda görüyoruz ki, bu kiþilerin geçtikleri 10-15 odanýn dýþýnda meðer binlerce küpten oluþan birbiri içine geçmiþ büyük bir yapýnýn içindeler. Geçilen 10-15 odanýn pek bir anlamýnýn olmadýðýný, bütün uðraþlarýnýn nafile olduðunu filmin sonunda bu yapýyý görünce anlýyorsunuz.
Acaba diyorum, anlattýðým film örneðindeki gibi, grafik hareketlerinde de belli bir sistematik olmakla birlikte bunlarýn binlerce olasýlýk içerme durumu söz konusu olabilir mi. Biz sadece 12-13 yýla bakarken dahi belki de sadece çok küçük bir kesiti görebiliyoruz. Bu iþe emek vermiþ insanlar olarak sizler daha iyi deðerlendirirsiniz, hiç þüphem yok.

Alýntý yaparak yanýtla

Sistemin yýllýk ortalamasý 18,000 di 14 ay geçmiþ 3,773 puan üretebilmiþ. ???

Yer Ýmleri