Originally Posted by
3c1a
Erhan hocam yeni sisteminizde oldukca linear bir getiri egrisi ve cok dusuk bir MaxDD yi hedeflemissiniz diye anliyorum. Az riskli, guven veren ve duzenli getiri saglayan bir yapi. Emeklerinizin karsiligini alacaginizi umuyorum.
Grafikteki ardisik 2 nokta en yuksek ve en dusuk getiri degerleri diye yorumladim. Noktalar islem basina statiskleri mi temsil ediyor yoksa aylik bir periyotta KZ gibi bir sey mi? Bir de verdiginiz MaxDD degeri komisyon+kayma dusulmus KZ den hesaplandi, dogru mu anladim?
Grafikteki zig zaglar o döneme ait en tepe ve en dipleri temsil ediyor. Aylýk 2 aylýk periyot gibi düþünebilirsiniz Yani gerçek hesap tam olarak bu kz eðrisini elde edecek. Bir noktadan dýger noktaya giderkenki anlýk hareketleri yansýtmýyor sadece. tüm kayma komýsyon gapler düþülmüþtür KZ den. Neyi görüyorsanýz onu elde edecek sekýlde aklýma gelebilecek herþey düþüldü sistemden.
þöyle yorumla grafiðin baþýna bak baþlýyor aþaðý giderek sonra anlýk olarak en dibi görüyor oradan yukarý gidiyor anlýk olarak en tepeyi görüyor oradan aþaðý düþüyor anlýk olarak en dibi görüyor sonra yukarý gýdýyor anlýk olarak en tepeyi görüyor böyle böyle devam ediyor ayný döngü.
Ben burda bir nevi özet kz eðrisini göstermiþ oldum. Anlýk olarak gördüðü en dibin daha dibi yok mesela dediðim gibi maliyetlerde düþülmüþ halde yani maxdd iþlem maliyetlerini içeriyor.

Originally Posted by
HALÝL KALKAN
Üstat bu yeni sistem deðil mi, Optimus Prime deðil
Deðil bu 3 serverimdaki robot bir süredir üzerinde çalýþýyordum bitti nihayet.

Originally Posted by
atakanözbaki
Bugün büyük bir þok yaþadým. Tavandan hisse almýþým. Normal fiyattan satmýþým. % 20 zarar var.
Vadesi belirsiz yüklü bir altýn borçum vardý. Ben bu altýnlarý çok önceden almýþ, koymuþtum kenara. Sonra dedim borsada gldtr diye gram altýna endeksli yatýrým fonu var , bunu robota baðlayým alsýn satsýn dedim. 15 gündür güzelce alýp satýyordu. Bugün sabah bir kontrol edeyim dedim, müthiþ bir zarar gözüküyor. 29.90 dan fiyattan alýþ yapmýþ robot, 24,70 den satýþ yapmýþ. Grafiði kontrol ettim up uzun bir çubuk var.
Bu ay viopta süper bir kar etmiþtim, hepsi uçtu gitti. Büyük bir bedel ödeyerek dersimi almýþ oldum.
Geçmiþ olsun bildiðim kadarýyla 15 dakýka içinde bildirirseniz kurumunuz iptal edebiliyor ancak bu süreyi gecikirse malesef geri dönüþü olmuyor. Robotlar aktife(piyasa) emir gönderdiði için bu tarz durumlarý sýð tahtalarda yaþamanýz olaðan bir durum Özellikle sabah açýlýþlarýna çok dikkat etmek lazým. Mesela benim robotumda anlýk bar kapanýþýný beklemeden emir gönderir. Koca viop piyasasýnda endeks30 sözleþmesi sabah açýlýþlarý genelde bom boþ olur. Robotun da daha ilk 30 saniye içerisinde iþlem açacaðý tutar lop diye o barýn en düþüðü benim satýþýmla belirlenmiþ olur. Halbuki robotun iþlem gerçekleþtirdim diye Sinyal býraktýðý seviye ile benim gerçek maliyetim arasýnda uçurum oluþur. TÜm bunlarý iþte yaþadýkça öðreniyorsunuz. Bende bunu bildiðimden 3 wps serverdaki sistemin sabah açýlýþýn emir göndermesini ve o seviyeye sinyal býrakmasýný engelledim testlerede bunu yasýttýðým için herþey gerçekte olmasý gerektiði gibi görünüyor.
Kusursuz güzellik derler ya o hesap baþýma gelebilecek her türlü hareketi düþünerek tasarladým. Back testteki sonuçla gerçek hesap sonucu uzerýnde en ufak bir kýmýldama dahi oluþmamalý sadece kaymalarýn öngördüðümden daha büyük/küçük çýkabilir.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri