Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 140/172 ÝlkÝlk ... 4090130138139140141142150 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 1,113 - 1,120 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    en azýndan 200 300 kar etmesini bekle erhan. bari zararken kapama nede olsa kara geçiyor.
    567 tl KARDAYDIK BÝR HAFTADA YEDÝK )))

ÞÝMDÝ YIL SONUNDAKI SON 2 HAFTAYÝ PEK SAYMIYORUM YATAYA BAÐLIYOR HÝÇ HAREKET OLMUYOR BÝLÝYORSUN. GELECEK HAFTA ÇALIÞIR SONRASINDA BELKÝ ÇALIÞTIRIR BELKI KAPATIRIM.

ÖNEMLÝ DEÐÝL ZATEN ÇOK YÜSEK BÝR KAR ZARAR OLUÞMAYACAKTIR. BELKÝ 500 TL TEKRAR KAZANIR BELKI KAZANAMAZ HANÝ.

DENEMEK ÝSTEDÝÐÝM BÝR ÇOK ÞEY VAR. FORUMUN ZÝYARETÇÝ SAYISI DA OLDUKÇA DÜÞÜK. O SEBEPLE SENEYE DEVAM ETMEYECEK GÝBÝYÝM. BELKÝ HAFTALIK SLOW TRADEYÝ KULLANMASAMDA GETÝRÝSÝNÝ GÖTÜRÜSÜNÜ PAYLAÞABÝLÝRÝM.

DENEMEK ÝSTEDÝKLERÝM ÝDEALGO MODULUNE BAÐLI ROBOTRADE ÖZELLÝÐÝNÝ DENEMEK ÝSTÝYORUM.

SADECE VÝOP PAY VADELÝLERE ÖZEL BÝLANCO ODAKLI DENEME PORTFOY OLUÞTURUP DENEMEK ÝSTÝYORUM.

2020 DE BU PORTFOYLE BU TARZ DENEMELER YAPMAYI PLANLIYORUM. BELKÝ ONLARI BURADA PAYLAÞIRIM.

ONUN HARÝCÝNDE YETERLÝ ÝZLEYÝCÝ OLURSA SLOW TRADEYÝ HER HAFTA PAYLAÞABÝÝRÝM.

OPTÝMUS ÝLE ÝLGÝLÝ DETAYLARI SORUNLARI HATALARI VE BAÞARISINI SÝSTEMÝ KAPATTIKTAN SONRA DETAYLICA BAHSEDECEÐÝM.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Özellikle bilanço odaklý deneme ve slow tradeyi merakla bekliyorum.

Slow tradenin sinyallerini de paylaþmanýz daha faydalý olacaktýr (tabi yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda asla deðil, eðitici olmasý anlamýnda). Bunun üzerinden trend tespitlerinde kendi robotlarýmýzý test edebiliriz diye düþünüyorum.

Bana bir çizgi dahi öðreten herkese hep minnettar olmuþumdur, kaldý ki sizden fazlasýyla þey öðrendim, sayfanýzý ve paylaþýmlarýnýzý yakýndan takip ediyorum.

3. Erhan bilanço esaslý pay vadelide nasýl trade yapmayý düþünüyorsun. Belli pay vadelilerin dýþýnda büyük makas farký ve düþük hacim, düþük kaldýraç ve data sýkýntýsý var.

Bu sene tekfen, pegasus müthiþ performans göstermiþti.

Thy, garanda 1-5 dk trade , diger pay vadelilerde 60 dk grafikle trade düþünüyorum. En azýndan az iþlem ile makas ve data sýkýntýsýný ortadan kaldýrmýþ olurum diye düþünüyorum.

SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Bu sayfada bahsetmedik sanýrým.

Bilanco iþi bende taa geçmiþten 8 yýllýk bir deneyim elde ettim. 8 Yýldýrda bilanco programýna para ödemeye devam ediyorum.

Haliyle son 6 yýldýr sistemci olmam sebebiyle hiç hisse yatýrýmý yapmadým. Ancak her fýrsatta bilanco analiz etmeye ve hisse çýkarmaya devam ederek o tarafta nasýl bir sistem strateji geliþtiririme bir B planý olarak odaklandým ve testler yaptým.

En baþtan beri hep kurallarý kesin sistematik bir yatýrým stratejisi güttüm.

Artýk neredeyse eminim. Çýkarttýðým hisselerden yýlda rahat %50 kar elde ediyorum. Biliyorsunuz ki þeffaf olmayý ýspata dayalý iþ yapmayý seven birisiyim.

twitter hesabýmda da zaman zaman aklýma gelirse sanal borsa programýndan aldýðým hisseleri yazýyor ve resmýný çekip atýyorum. Sanal borsa programýný kullanma sebebim ise alýþ fiyatýn deðiþtirilemez kazancýn deðiþtirilemez týpký gerçek portfoyden almýþ gibi hesaplarýna iþleniyor. Yani baþkalarý gibi 20 tane hisse söyleyip arasýndan hangileri giderse, bak ben 3 ay once demiþtim YOK! herþey kanýtlarla açýk ve net zararsa zarar karsa kar.

BU baðlamda sadece bu yýlki hisselerimi aktarayým. Jants ocak ayýnda aldým 9 aylýk bilancolar gelince sattým %50 kar yazdý sadece onu almýstým. Kanýt twitterda geçmiþe gidin görürsünüz. akýþ tarihi ve fiyatýda yazýyor elle deðiþtiremiyorsun program otomatýk tarih ve alýþ fiyatýný atýyor. Yani HÝLE YOK! 9 aylýk bilancolarý analiz ederek tekrar hisseler belirledim.

Bunlar ODAS TTKOM TMPOL ve ORGE aslýnda sadece ODAS alacaktým ancak twitterda biraz geniþ kapsamlý þekilde anlatacaðým için belki nolur nolmaz birilerinin ilgisi çeker tutup ben gibi odasa gömmesinler en azýndan risk az olsun diye diðer hisseleri ekledim. Zaten hisse tarafýndanki amacým yüksek riskli agrasif bir yatýrým stili güdüyorum.

Peki bunlarýn durumu nedir. twitterda alýþ tarihi ve fiyatlarý var hemen hemene 1 ay oldu olmadý.

ODAS ALIÞ FÝYATI 1,46 BUGUN 2,13 KAR % 45,8
    TMPOL ALIÞ FÝYATI 4,16 BUGUN 5,41 KAR % 30
    TTKOM ALIÞ FÝYATI 7,00 BUGUN 7,02 KAR % 0,2
    ORGE ALIÞ FÝYATI 3,73 BUGUN 5,00 KAR % 34

Baþka bir sanal borsa programý daha kurdum telefona ondada sadece ODAS gomdum tum sanal parayý

NASIL analiz yaptýðýmý ve bilanco odaklý stratejimdende bahsedeyim.

-Bilancoda karlýlýklara öz sermaye artýþýna bakarým buralarda iyi bir durum gördüklerimi ayýrýrým kenara Bazan 50 hisse bazan 70 hisse bazan 30 hisse çýkar.

-Daha sonra bu hisselerin arasýnda PD/DD kontrolü yaparým geçmiþ yýllarýn ortalama PD/DD si ve þu anki PD/DD

Örnegin geçmiþ ortalamasý 2 olup þu an pd/dd 0,50 ye düþmüþse müthiþtir. Geçmiþ ortalamasý 1 olup þu an 0,50 2. sýradadýr benim için yani aradaki makas açýk olmalý. Böylece kar eden karýný arttýran ve öz sermayesini büyüten bir hisseyi hiç hak etmedi çok ucuz fiyatlardan yakalamýþ olurum. Birde karýný arttýrdýðý için öz sermaye gelecek bilancoda daha çok artacaktýr bu durumda eðer hisse yükselmezse PD/DD daha da düþürecektir. Dolayýsýyla kar etmeme olaslýðýnýz nerede %0 eðer karlýlýðýn artacaðýný dogru tahmýn etmiþseniz Zarar etme olaslýðýnýz gerçekten %0 lara kadar iniyor. 7 yýldýr bu stratejiyi cok fazla teste tabi tutum. Ha bir haber gelir þirkete el koyma gibi hani boyle cok buyuk býr olay olmadýgý surece zarar etme olasýlýðýnýz yok gibi birþey kriz cýkarsa bile hisse zaten cok düþük fiyatlarda oldugu için diðer hisseler %70 düþerken bu hisse %20 %30 ancak düþüyor. Tüm bunlarý kafadan uydurmuyorum bu arada Geçmiþe dönük testte yaptým programdan 1999 yýlýnýn pd/dd öz sermayeleri ve karlarýna kadar hepsini görebiliyorum cunki.

Genellikle ismi nadiren duyulmuþ bist-30 ve bist-100 dýþý hisseler çýkar cunku diðer ismi bilindik hisselerde hem öz sermaye artýþý cok büyük olmuyor hemde pd/dd ucuz fýrsatlar bulamýyorsun. Ancak bunlarýn dýþýndaki hisselerde ucuz kalmýþ fýrsatlar denk geliyor.

Agrasif bir yatýrým stratejisi güdüyorum cunku amaç alabileceðim en büyük karý almak yoksa okadar bilancoyu niye analiz edeyim. Bir emek veriyorum buna deðsin istiyorum.

Teknýk robot vesaire gibi hiçbir kriter yok. BÝlancoya bakar analizi yapar alýr geçerim. Bir sonraký bilanco tarihine kadar beklerim Ha hissenin pd/dd si normal deðere 3 ay içinde çýkarsa ancak ozman erken cýkarým onun haricinde bilancoyu gormeden hiçbir hisseyi satmam. Strateji kurallarý kesindir. AL SAT asla olmaz Çok yükseldi dur alttan birdaha alýrýz þu bu hiçbirisi yok KURAL KESÝN PD/DD istediðim seviyeye çýkmadýðý sürece 3 aylýk bilancoyu mecburen goreceksin lami cimi yok!!!

Zaten seçtiðim hisselerin pd/dd genellikle ciddi manada ucuz oluyor bu sebeple 3 ay içerisinde %100 filan prim yaparsa ancak ozman pd/dd normal seviyesine gelir. Buda pek mumkun olmayacagý için genellikle bir sonraký býlancoyu gordukten sonra deðiþtiririm. Bilanco ýyý gýder ve daha ýyý ve ucuz býr hýsse yoksa mevcut hýssede devam ederým JANTS oldugu gýbý 9 ay boyunca tutum.

Aldýgým hisselerin haberýymýs spekilatoruymus hiç iþim olmaz. Çýkýþlar hýzlý oldugu için çoðu kiþi bana sen haber almýþsýn içerden býlgý almýþsýn gibi cumlelerle eleþtirir. Geçmiþte böyle eleþtiriler gelmiþtir. Ýnanýn ne içerden haber alýrým nede hisselerin haberlerine bakarým. Tek baktýgým þey bilancodur. Hisselerim Spekülatif çýkýþlar yapmaz. Cok hýzlý yükseldiði için öyle bir algý oluþturuyor. Ancak spekülatif çýkýþlar çýktýgý fiyatta kalýcý olarak duramazlar. Benim seçtiðim hisseler cýktýgý fýyattan düþmezler. Cunku cýkýs sipekülatif deðildir.

Stratejide hedef fiyat vesaire yoktur. Tek kriter bilanco ve pd/dd oranýdýr. Pd/DD oraný normalleþirse satýlýr normalleþmemiþse bilanco beklenir. Cýkarttýðým hisselerdeki tüm yorumlar bir sonraký býlanco dönemine kadar geçerlidir. Gelen bilancoyu begenmezse DÝREK SATARIM. haliyle yaptýgým tum yorumlar gelecek 3 ay içindir.

BÝLANCO ODAKLI YATIRIM STRATEJIM BU. ÝÞTE BU STRATEJÝYÝ PAY VADELÝLERDE YAPACAGIM.

Pay vadelilerde bist 30 hisseleri var. bunlarýn içinde ayný yukarda yaptýgým analizi yaparak pay vadelisini satýn alacaðým. Böylece kaldýraç gücünü kullanmýþ olacaðým. Ancak handikap þu sadece 30 hisseleri oldugu için böyle çok ucuz kalmýþ pd/dd si sürünen fýrsatlar bulma ihtimaliniz çok güç. Yatýrýmcýlar bu hisseleri pek sana bana býrakmýyorlar hemen fiyatlamaya giriyorlar. Haliyle unutlmuþ ucuz kalmýþ farkedilmemiþ hisse pek cýkmýyor. Ancak kriterlere göre sýralayýp en ucuz kalmýþý alýrsam yinede bir þansým olabilir evet 1 ayda %50 prim yapmayacak ancak bir sonraki bilanco dönemine kadar %20 bile gitse kaldýraçla %60 %100 lere varan getiriler elde etmemi saðlayacak.

Dolayýsýyla bir algorýtmaya ihtiyaç yok geçmiþ dataya suna buna hýc ýhtýyaç yok.

Ýlerleyen zamanlarda da bir youtube kanalý acýp tum yatýrým felsefemý anlatan výdeolar hazýrlamayý planlýyorum anlatmaktan keyif alan birisiyim.

NOT: Bu kadar bilanco tarafýnda ve hisse tarafýnda iyi olmana raðmen niçin algo trade iþine gerek duydun yýllarýný heba ettin derseniz. Bilanco tarafý çepte bir yatýrým banko derýz ya beným ýcýn banko ancak buradaký kazancýn yetersiz oldugunu düþünüyorum. Yani yýlda %200 %300 belki daha fazla getiriler elde etmem gerektiðini düþündüm. Birde her seferýnde 3 ayda bir 300 tane þirketin bilancosuna bak et yorucu býr ýs cýddý mesai alýyor. Acaba yattýgým yerden þöyle %200 %300 kazanýrmýyým hesabýna girdim.

Bu amacla pasif gelir yaný hýcbýrseye dokunmadan kar elde etmek için algo trade iþine sardým. Tabi burasýda ayrý bir dünya. Bir sürü deneyim o bu þu dýsardan göründüðü gibi deðilmiþ dedittirdi. Haliyle ciddi deneyimler elde ettim. Þu anda da bunun meyvelerini yeme vakti geldi çattý. Hiçbirþey yolunda gitmese bile B planý olan BÝLANCO ODAKLI yatýrýmýn testlerine devam ettiðim için. En kötü ihtimalle BORSA tarafýna geri dönerim. Ancak ilk hedefým algo tarafýnda yattýgým yerden para kazanmak olmuyorsa evet diðer taraf zaten çepte. oraya döner yine para kazanýrýz.

PARA GELÝR VE GÝDER AMA AKILI KÝMSE ALAMAZ!
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

% 50 senelik hisselerde çok iyi bir baþarýdýr erhan ve dediðin gibi sepet þart olmazssa olmazdýr hissede.

bu dediðimi iyi düþün.
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

6.  Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    % 50 senelik hisselerde çok iyi bir baþarýdýr erhan ve dediðin gibi sepet þart olmazssa olmazdýr hissede.

bu dediðimi iyi düþün.
    Yöntemi kýsmende olsa anlattým. Dileyen benim yerime ayný yöntemle kar edebilir. Ýnanmýyorsa teste tabi tutup yanlýþlayadabilir.

Özel ve gizli birþey yapmýyorum. Bana gelince sebeplerini açýýkladým Þansýmý zorlamak istiyorum oturdugum yerden senede %200 %300 kazanabýlýrsem algo ýsýnde bu yönde þansýmý deneyeceðim baktým olmuyorsa dönüp dolaþým en kötü ihtimalle borsa tarafýna veya standart bir sistemle devam edeceðim.

Deneyeyim de olmazsa olmaz en azýndan denemedim diye içimde kalmaz.

Kaldý ki %200 %300 senelik kar üretebilen bir algorýtma zaten yazmýþ bulunmaktayým. WPS3 bu sekýlde calýsýyor. þimdilik ilk %30 umuzu yaptýk. Ancak back testle gerçek hesabýn bire bir uyuþmasýna takýntým olduugu için diðer þlemleride tek tek kontrol edip yaptýgým back testle uyuþmalarýný kontrol edýyorum. 2020 yi iþaret etme sebebim bu testin bitmesiydi tahminen ocak þubat gibi test sona erecek. Verileri analiz ettikten sonra býr sorun görmezsem bu hedef doðrultusunda 2020 de start vermiþ olacaðým.

Gidiþatý burada zaman zaman paylaþabilirim. Vel hasýl A planým budur bu yolda ilerleyeceðim ha olmadý düzeltilemeyecek derecede sorunlar ortaya çýktý napalým her 3 ayda bir köpek gibi çalýþýp hisse bulacaz sonra yýllýk %50 ye razý olacaz.

7. Erhan hoca pay vadelilerde alipta 3 4 ay beklemek pek mantikli olmaz her ay makas farki kadar zarar yazar. Yukselis olsa bile erir gider.

SM-G960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alýntý Originally Posted by NUTCRACKER Yazýyý Oku
    Erhan hoca pay vadelilerde alipta 3 4 ay beklemek pek mantikli olmaz her ay makas farki kadar zarar yazar. Yukselis olsa bile erir gider.

SM-G960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Daha önce hiç bakmadým tabý bu noktada amac pgsus benzeri hisseleri saptamak. Önemli olan fýrsat hissesini saptamak olacak benim için. Pay vadelilerde de her zman pgsus vari grafikler görmek oldukça zor. Kar marjý bahsettýgýnýz olay sebebýyle düþebilir ancak yine de þansýmý denemek istiyorum.

Belkýde fýrsatlar cok az cýkacagý ýcýn 6 ay nakýtte beklemek zorunda da kalabýlýrým. Bilmiyorum býr suru ar-ge yapacagým. idealgo modulunde denemelerým de olacak pay vadelilerde de.

AMaç para kazanmak degýl Bu portfoy ilk actýgýmdan berý tamamýyle ar-ge sermayesý olarak ayýrdým.

Herhalde bu parayý komple ar-ge yapacam dýye bitirmeden rahatlamayacam deneyim oluyor iþte ne güzel. Bu ar-ge olayý ciddi manada öðretici buluyorum. Yaþamakla birinin anlatmasý arasýnda farklýlýklar var. Baktýgýnýz zaman aslýnda 5000 TL ciddi bir para sayýlýr. Ortalama bir yatýrýmcýnýn 30 býn TL sý oldugu varsayýmýna göre %20'sini argeye ayýrmýþ oluyorum wps ücretiyle beraber.

Bu sebeple bu parayla kar etmiþim zarar etmiþim hiç önemli deðil. Ben kendime yatýrým yapýyorum. Birþeyler öðrenebildim mi ne tür deneyimler elde ettim. Bunlar daha önemli. Kendi kursumu kendim yaratýyorum diyelim

Sayfa 140/172 ÝlkÝlk ... 4090130138139140141142150 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •