Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 143/172 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145153 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 1,137 - 1,144 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Bende son bir kaç gündür gerek idealgo kullanarak gerekse kýsmende olsa manuel iþlem yaparka 1 2 lotla çevirmeye çalýþtým. Yani deneme yapmaya çalýþtým.

2 adet ihtimaliniz var ya kaybedeceksiniz yada kazanacaksýnýz.

Diyelim 130,000 den Ýþleme girdiniðiniz an KOmýsyonun 0 oldugunu varsayarsak. 130,050 den kar alýrsanýz 50 puan 129,950 stop yaparsanýz -50 puan zarar edeceksiniz.

Yani olasýlýk %50 gibi görünüyor.

Fakat iþin içinde komýsyon dediðimiz maliyet giriyor.

Týpký POKER de oldugu gibi pokerde de komýsyonu oder oyuna girersiniz. Oyuna eliniz iyiyse girmeniz lazým ki olaslýgý yükseltin Eliniz kötüyse hiç girmemek lazým cunku zaten hem komýsyon odeyeceksýnýz hemde kazanma olasýlýgýnýz düþük. Yani 0 a 0 cýksanýz bile komýsyona gidecek paranýz.

Þimdi borsaya bakarsak ihtimal %50 deðil %49,5 kazanma olasýlýgýnýz %50,5 kaybetme olasýlýgýnýz var.

Çünkü oyuna girdiðiniz an komýsyon ödüyorsunuz. Yani eþit derecede kar al ve eþit derecede stop koydugunuz da totalde uzun vadede batacaðýnýz anlamýna geliyor %0,5 lik fark yüzünden.

Þimdi düþündüm de mecburen kar al seviyeniz biraz daha ilerde olamlý örnegýn 75 puan kar al seviyeniz ise 50 puan stoploss seviyeniz olmasý gerekiyor. BU seferde Piyasanýn 50 puan düþmesimi yoksa 75 puan çýkmasý mý daha kolay. Doðal olarak 75 puan gitmesi biraz daha uzak bir hedef 3 kademe birden cýkmasý gerekýrken 50 puan düþmesi için 2 kademe yetiyor.

BU sefer komýsyonu kurtarýyorsunuz ancak girdiðiniz 10 iþlemden 3 ü kar alýyor 7 tanesi stop oluyor.

TÜm bu varsayýmlar yönü bilmediðinizi tahmin etmediðinizi varsayarak iþlemlerinizi rasgele herhangibir seviyeden açtýgýnýzý varsayýmýyla oluþan durumlardýr.

DOlayýsýyla POKERE yine geliyor iþ. Yani rasgele herhanbiri ele girmek yerine elin iyi ise oyuna girmeye geliyor mesele.

Peki borsada elinin iyi oldugunu nasýl anlýyorsun... ve oyuna girmen gerektiðini nasýl anlýyorsun.

Elin iyi olmasýndaki kasýt þu aslýnda yönün ilk ne tarafa gidebileceðini tahmin edebilmekle alakalý.

Yönün agýrlýklý olarak yukarý yönde gideceðini varsaydýgýnda 2 kademeye stop 2 kademeye kar al koydugunda Totalde oyunda para kaybetme olasýlýgýný 0 a indiriyorsun.

yani 10 tane oyuna giriyorsun 7 tanesinden karla ayrýlýp 3 tanesýnden stopla ayrýlýyorsun. Buda demek oluyor ki oyunda kar ediyorsun ancak bu sadece komýsyon masraflarýný ödeyerek oyunda yine ayný parayla tutunmaný saglýyor.

Dolayýsýyla daha fazlasýný yapman gerekiyor. Örnegýn ya yönü dah agüçlü bir þekilde tahmin edeceksin. Yada kar al ve stop seviyeni açacaksýn yani stopu 3 kademeye girdiysen kar alýn 5 kademeye koyacaksýn mesela.

Fakat bunu yaptýgýmýzda piyasanýn 3 kademe aþaðý inme olasýlýðý daha kolayken 5 kademe yukarý cýkma olasýlýgý daha zor. Dolayýsýyla mecburen yonu bilme olasýlýgýnýzý güçlendirmeniz gerekiyor.

Bir sonraki yazýda yönü nasýl daha iyi tahmin ederiz konusuna deðinmeye calýsacagým.
    Erhan Hocam son günlerde benimde kafamý kurcalayan konuya çok güzel deðinmiþsiniz.

2 yönlü sistemlerde testere dönemlerde oldukça fazla zarar yazma ihtimali dopabiliyor. bende son zamanlarda ana yön tahmini yapýp o yöne tek yönlü sistem kurma fikri olgunlaþtý. Ha ana yönü doðru tahmin edemedik de ters yöne gitti en azýndan zarar etmemiþ olurum.

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    DÝðer yýllarý ýsteme sebebým bir anormlýlýk olup olmadýgýný anlamaktý. Çok çetrefilli galiba matrýkste her yýla tek tek bakmak.

34,000 puan net getiri bu yýl için güzel bir getiri. ancak ayda 30 iþlem yapan bir sistemin böyle bir getiri saðlamasý bana biraz anormal geldi.

slow tradeyý paylaþmýþtým hatýrlarsanýz ayda ortalama 3 iþlem acarak bu yýl net 43,000 toplamýþ vade geçiþleride düþülmüþ halde.

ayda 366/12 = 30 iþlem ortalamasý demek ise 70 (çift iþlem kayma kom) * 30 iþlem = 2,100 puan * 12 ay = 25,200 puan sadece gider maliyetleri yapar.

44,400 puana 25,000 daha eklersem = 70,000 puana tekabul eder. Bu açýkçasý cok zor bir puan ve ortalamalarýn çok çok üzerinde bir getiri

Diðer yýllarýn istatistikleri önemli. Eðer onlarý getiremiyorsanýz þöyle kabaca bir kaç bilgiye daha ihtiyaç var.

1- Sistem ne zaman yaratýldý tarih ay gün yýl olarak ?
    2-Hangi veriler baz alýnarak yaratýldý baþlangýc ve bitiþ tarihi ?
    3-Kaç dakýkalýk grafikler üzerinde tasarlandý ?
    4-Kaç adet parametre kullanýldý ?
    5 mümkünse overal görelim
    6- sakýncasý yoksa son 2 haftadaký Al sat oklarýný da resimleyelim
    7- optimize edilirken en yüksek getiriyemi optimize edildi?
    8-Ne kadar süredir gerçek piyasada ?
    9-Mümkünse BÝMAS hisse senedi grafiðinde ne ürettiðinide merak ediyorum. Repaint hakkýnda býlgý verebilir.

matrikste puan olarak yazýyor deðil mi getiriler ?
    Erhan hocam merhaba. Sorularýnýza þöyle cevap vereyim.
    1 Sistemibn yaratmadým. Forumlardan buldum. Deneme yaparken getirisi hoþuma gitti. Ýzlemeye aldým.
    2. Ne zaman yaratýlmýþ onuda bilmiyorum ama ben 5 Dk. grafikler ve analizlerle kullanýyorum.
    3. Sistem düþük yüksek ve atr den oluþan bir sistem. Çok karmaþýk gibi görünmüyor. 3 adet parametresi var.
    4.Matrikste maalesef 60000 satýr sýnýrý varmýþ (Teknik ekip böyle diyor ) maalesef ben bu sistemi 2 yýllýk verilerle test ettim ve 15 senelik owerall görme þansým maalesef olmuyor.Hatta Matriks sayfasýnda da sordum bu durumu nasýl aþabiliriz diye ama cevap alamýyorum. Bu sebeple 2 yýllýk veriler karþýlaþtýrýlarak bir sonuca varmaya çalýþýyorum.
    5. Gerçek piyasada hiç denenmedi ama repaint olabilir diye bugünden itibaren izlemeye baþlayacaðým.
    6. Ýlginç bir þekilde hisse senedinde maalesef çok denedim ama doðru düzgün bir kar oraný çýkartamadým.

Hocam biraz bu sistemi izleyeyim. Baþka zaman sizin baþýnýzý aðrýtayým. Çok teþekkürler yinede..

3.  Alýntý Originally Posted by zifige Yazýyý Oku
    Erhan Hocam son günlerde benimde kafamý kurcalayan konuya çok güzel deðinmiþsiniz.

2 yönlü sistemlerde testere dönemlerde oldukça fazla zarar yazma ihtimali dopabiliyor. bende son zamanlarda ana yön tahmini yapýp o yöne tek yönlü sistem kurma fikri olgunlaþtý. Ha ana yönü doðru tahmin edemedik de ters yöne gitti en azýndan zarar etmemiþ olurum.
    Tam anlamayadým Ana yönü nasýl tahmin edeceksiniz. Vadesi ne Örneðin 1 sene boyunca yukarý gider Þort yerine nakte geçsin mi diyeceksiniz ?

Ana yönü yukarý tahmin ettiniz sisteminiz AL Nakit þeklinde emir gönderecek ancak yanlýþ tahmin ettiðiniz diyelim düþen bir piyasa da Al Nakit þeklinde sürekli olarak stop olacaktýr. Yani yönü yanlýþ tahmin etmeniz durumunda olmasý gerekenden cok daha fazla kayýp vereceksiniz.

Bu sorunsal bizi þu doðru sorularýa yormaya itiyor.

Yönü doðru tahmin edebiliyorsam sisteme ne ihtiyaç var ?

Alýntý Originally Posted by knife_sharppp Yazýyý Oku

Hocam biraz bu sistemi izleyeyim. Baþka zaman sizin baþýnýzý aðrýtayým. Çok teþekkürler yinede..
    K.O
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Bu sayfada bahsetmedik sanýrým.

Bilanco iþi bende taa geçmiþten 8 yýllýk bir deneyim elde ettim. 8 Yýldýrda bilanco programýna para ödemeye devam ediyorum.

Haliyle son 6 yýldýr sistemci olmam sebebiyle hiç hisse yatýrýmý yapmadým. Ancak her fýrsatta bilanco analiz etmeye ve hisse çýkarmaya devam ederek o tarafta nasýl bir sistem strateji geliþtiririme bir B planý olarak odaklandým ve testler yaptým.

En baþtan beri hep kurallarý kesin sistematik bir yatýrým stratejisi güttüm.

Artýk neredeyse eminim. Çýkarttýðým hisselerden yýlda rahat %50 kar elde ediyorum. Biliyorsunuz ki þeffaf olmayý ýspata dayalý iþ yapmayý seven birisiyim.

twitter hesabýmda da zaman zaman aklýma gelirse sanal borsa programýndan aldýðým hisseleri yazýyor ve resmýný çekip atýyorum. Sanal borsa programýný kullanma sebebim ise alýþ fiyatýn deðiþtirilemez kazancýn deðiþtirilemez týpký gerçek portfoyden almýþ gibi hesaplarýna iþleniyor. Yani baþkalarý gibi 20 tane hisse söyleyip arasýndan hangileri giderse, bak ben 3 ay once demiþtim YOK! herþey kanýtlarla açýk ve net zararsa zarar karsa kar.

BU baðlamda sadece bu yýlki hisselerimi aktarayým. Jants ocak ayýnda aldým 9 aylýk bilancolar gelince sattým %50 kar yazdý sadece onu almýstým. Kanýt twitterda geçmiþe gidin görürsünüz. akýþ tarihi ve fiyatýda yazýyor elle deðiþtiremiyorsun program otomatýk tarih ve alýþ fiyatýný atýyor. Yani HÝLE YOK! 9 aylýk bilancolarý analiz ederek tekrar hisseler belirledim.

Bunlar ODAS TTKOM TMPOL ve ORGE aslýnda sadece ODAS alacaktým ancak twitterda biraz geniþ kapsamlý þekilde anlatacaðým için belki nolur nolmaz birilerinin ilgisi çeker tutup ben gibi odasa gömmesinler en azýndan risk az olsun diye diðer hisseleri ekledim. Zaten hisse tarafýndanki amacým yüksek riskli agrasif bir yatýrým stili güdüyorum.

Peki bunlarýn durumu nedir. twitterda alýþ tarihi ve fiyatlarý var hemen hemene 1 ay oldu olmadý.

ODAS ALIÞ FÝYATI 1,46 BUGUN 2,13 KAR % 45,8
    TMPOL ALIÞ FÝYATI 4,16 BUGUN 5,41 KAR % 30
    TTKOM ALIÞ FÝYATI 7,00 BUGUN 7,02 KAR % 0,2
    ORGE ALIÞ FÝYATI 3,73 BUGUN 5,00 KAR % 34

Baþka bir sanal borsa programý daha kurdum telefona ondada sadece ODAS gomdum tum sanal parayý

NASIL analiz yaptýðýmý ve bilanco odaklý stratejimdende bahsedeyim.

-Bilancoda karlýlýklara öz sermaye artýþýna bakarým buralarda iyi bir durum gördüklerimi ayýrýrým kenara Bazan 50 hisse bazan 70 hisse bazan 30 hisse çýkar.

-Daha sonra bu hisselerin arasýnda PD/DD kontrolü yaparým geçmiþ yýllarýn ortalama PD/DD si ve þu anki PD/DD

Örnegin geçmiþ ortalamasý 2 olup þu an pd/dd 0,50 ye düþmüþse müthiþtir. Geçmiþ ortalamasý 1 olup þu an 0,50 2. sýradadýr benim için yani aradaki makas açýk olmalý. Böylece kar eden karýný arttýran ve öz sermayesini büyüten bir hisseyi hiç hak etmedi çok ucuz fiyatlardan yakalamýþ olurum. Birde karýný arttýrdýðý için öz sermaye gelecek bilancoda daha çok artacaktýr bu durumda eðer hisse yükselmezse PD/DD daha da düþürecektir. Dolayýsýyla kar etmeme olaslýðýnýz nerede %0 eðer karlýlýðýn artacaðýný dogru tahmýn etmiþseniz Zarar etme olaslýðýnýz gerçekten %0 lara kadar iniyor. 7 yýldýr bu stratejiyi cok fazla teste tabi tutum. Ha bir haber gelir þirkete el koyma gibi hani boyle cok buyuk býr olay olmadýgý surece zarar etme olasýlýðýnýz yok gibi birþey kriz cýkarsa bile hisse zaten cok düþük fiyatlarda oldugu için diðer hisseler %70 düþerken bu hisse %20 %30 ancak düþüyor. Tüm bunlarý kafadan uydurmuyorum bu arada Geçmiþe dönük testte yaptým programdan 1999 yýlýnýn pd/dd öz sermayeleri ve karlarýna kadar hepsini görebiliyorum cunki.

Genellikle ismi nadiren duyulmuþ bist-30 ve bist-100 dýþý hisseler çýkar cunku diðer ismi bilindik hisselerde hem öz sermaye artýþý cok büyük olmuyor hemde pd/dd ucuz fýrsatlar bulamýyorsun. Ancak bunlarýn dýþýndaki hisselerde ucuz kalmýþ fýrsatlar denk geliyor.

Agrasif bir yatýrým stratejisi güdüyorum cunku amaç alabileceðim en büyük karý almak yoksa okadar bilancoyu niye analiz edeyim. Bir emek veriyorum buna deðsin istiyorum.

Teknýk robot vesaire gibi hiçbir kriter yok. BÝlancoya bakar analizi yapar alýr geçerim. Bir sonraký bilanco tarihine kadar beklerim Ha hissenin pd/dd si normal deðere 3 ay içinde çýkarsa ancak ozman erken cýkarým onun haricinde bilancoyu gormeden hiçbir hisseyi satmam. Strateji kurallarý kesindir. AL SAT asla olmaz Çok yükseldi dur alttan birdaha alýrýz þu bu hiçbirisi yok KURAL KESÝN PD/DD istediðim seviyeye çýkmadýðý sürece 3 aylýk bilancoyu mecburen goreceksin lami cimi yok!!!

Zaten seçtiðim hisselerin pd/dd genellikle ciddi manada ucuz oluyor bu sebeple 3 ay içerisinde %100 filan prim yaparsa ancak ozman pd/dd normal seviyesine gelir. Buda pek mumkun olmayacagý için genellikle bir sonraký býlancoyu gordukten sonra deðiþtiririm. Bilanco ýyý gýder ve daha ýyý ve ucuz býr hýsse yoksa mevcut hýssede devam ederým JANTS oldugu gýbý 9 ay boyunca tutum.

Aldýgým hisselerin haberýymýs spekilatoruymus hiç iþim olmaz. Çýkýþlar hýzlý oldugu için çoðu kiþi bana sen haber almýþsýn içerden býlgý almýþsýn gibi cumlelerle eleþtirir. Geçmiþte böyle eleþtiriler gelmiþtir. Ýnanýn ne içerden haber alýrým nede hisselerin haberlerine bakarým. Tek baktýgým þey bilancodur. Hisselerim Spekülatif çýkýþlar yapmaz. Cok hýzlý yükseldiði için öyle bir algý oluþturuyor. Ancak spekülatif çýkýþlar çýktýgý fiyatta kalýcý olarak duramazlar. Benim seçtiðim hisseler cýktýgý fýyattan düþmezler. Cunku cýkýs sipekülatif deðildir.

Stratejide hedef fiyat vesaire yoktur. Tek kriter bilanco ve pd/dd oranýdýr. Pd/DD oraný normalleþirse satýlýr normalleþmemiþse bilanco beklenir. Cýkarttýðým hisselerdeki tüm yorumlar bir sonraký býlanco dönemine kadar geçerlidir. Gelen bilancoyu begenmezse DÝREK SATARIM. haliyle yaptýgým tum yorumlar gelecek 3 ay içindir.

BÝLANCO ODAKLI YATIRIM STRATEJIM BU. ÝÞTE BU STRATEJÝYÝ PAY VADELÝLERDE YAPACAGIM.

Pay vadelilerde bist 30 hisseleri var. bunlarýn içinde ayný yukarda yaptýgým analizi yaparak pay vadelisini satýn alacaðým. Böylece kaldýraç gücünü kullanmýþ olacaðým. Ancak handikap þu sadece 30 hisseleri oldugu için böyle çok ucuz kalmýþ pd/dd si sürünen fýrsatlar bulma ihtimaliniz çok güç. Yatýrýmcýlar bu hisseleri pek sana bana býrakmýyorlar hemen fiyatlamaya giriyorlar. Haliyle unutlmuþ ucuz kalmýþ farkedilmemiþ hisse pek cýkmýyor. Ancak kriterlere göre sýralayýp en ucuz kalmýþý alýrsam yinede bir þansým olabilir evet 1 ayda %50 prim yapmayacak ancak bir sonraki bilanco dönemine kadar %20 bile gitse kaldýraçla %60 %100 lere varan getiriler elde etmemi saðlayacak.

Dolayýsýyla bir algorýtmaya ihtiyaç yok geçmiþ dataya suna buna hýc ýhtýyaç yok.

Ýlerleyen zamanlarda da bir youtube kanalý acýp tum yatýrým felsefemý anlatan výdeolar hazýrlamayý planlýyorum anlatmaktan keyif alan birisiyim.

NOT: Bu kadar bilanco tarafýnda ve hisse tarafýnda iyi olmana raðmen niçin algo trade iþine gerek duydun yýllarýný heba ettin derseniz. Bilanco tarafý çepte bir yatýrým banko derýz ya beným ýcýn banko ancak buradaký kazancýn yetersiz oldugunu düþünüyorum. Yani yýlda %200 %300 belki daha fazla getiriler elde etmem gerektiðini düþündüm. Birde her seferýnde 3 ayda bir 300 tane þirketin bilancosuna bak et yorucu býr ýs cýddý mesai alýyor. Acaba yattýgým yerden þöyle %200 %300 kazanýrmýyým hesabýna girdim.

Bu amacla pasif gelir yaný hýcbýrseye dokunmadan kar elde etmek için algo trade iþine sardým. Tabi burasýda ayrý bir dünya. Bir sürü deneyim o bu þu dýsardan göründüðü gibi deðilmiþ dedittirdi. Haliyle ciddi deneyimler elde ettim. Þu anda da bunun meyvelerini yeme vakti geldi çattý. Hiçbirþey yolunda gitmese bile B planý olan BÝLANCO ODAKLI yatýrýmýn testlerine devam ettiðim için. En kötü ihtimalle BORSA tarafýna geri dönerim. Ancak ilk hedefým algo tarafýnda yattýgým yerden para kazanmak olmuyorsa evet diðer taraf zaten çepte. oraya döner yine para kazanýrýz.

PARA GELÝR VE GÝDER AMA AKILI KÝMSE ALAMAZ!
    ***Yaptýðýnýz çalýþmada PD/DD kontrolünü yaparken; Þuan örnek 2019/9 döneminde olduðumuzu düþünelim.
    1)Ortalamayý alýrken sadece yýla mý bakýyoruz 2018/9, 2017/9 gibi Yoksa 2019/9 dan geriye doðru 2019/6, 2019/3, 2018/12 gibi mi?
    2)Bir de son kaç yýlýn (dönemin) ortalamasýný alýyorsunuz?
    3)Karýný ve öz sermayesini artýran þirket seçerken bir önceki döneme mi bakýyorsunuz? 2019/9 ile 2019/6 yý mý karþýlaþtýrýyorsunuz?
    4)Hisseyi aldýktan sonra ne kadar zaman bekliyorsunuz? Ýstediðiniz fiyata gelmezse maksimum zaman sýnýrý var mý?
    5) PD/DD geçmiþ ortalamaya gelince mi satýyorsunuz?
    Cevaplarsanýz sevinirim.Teþekkür ederim.

5.  Alýntý Originally Posted by livingstone Yazýyý Oku
    ***Yaptýðýnýz çalýþmada PD/DD kontrolünü yaparken; Þuan örnek 2019/9 döneminde olduðumuzu düþünelim.
    1)Ortalamayý alýrken sadece yýla mý bakýyoruz 2018/9, 2017/9 gibi Yoksa 2019/9 dan geriye doðru 2019/6, 2019/3, 2018/12 gibi mi?
    3)Karýný ve öz sermayesini artýran þirket seçerken bir önceki döneme mi bakýyorsunuz? 2019/9 ile 2019/6 yý mý karþýlaþtýrýyorsunuz?
    4)Hisseyi aldýktan sonra ne kadar zaman bekliyorsunuz? Ýstediðiniz fiyata gelmezse maksimum zaman sýnýrý var mý?

https://youtu.be/O7De4YyEKsw

Sunu izleye koyun cevap verecegim.sorulara ayrica
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6.  Alýntý Originally Posted by livingstone Yazýyý Oku
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    https://youtu.be/O7De4YyEKsw

Sunu izleye koyun cevap verecegim.sorulara ayrica
    Yýllýk 504 TL yýllýk üyelik ; yaralý bir mali analiz yazýlým sitesi, ve büyük bir yardýmcý bence keyfe keder bile alýnabilir !
    Ben faydalanmak isterdim , kendi iþinin patronu olursun borsa yatýrýmcýsý olarak ; 2001 9/11 den sonra borsa ya dönmek zor oluyor be ))

bir kazýk soruda ben sorayým.

20 tane hisse aldýnýz .. her biri eþit miktarda parasal büyüklükte.

10 tanesi yükseliþe girdi. 5 tanesi durumu stabil ne kar ne zarar. 5 taneside düþüþte.

böyle bir çalýþma yapan var mý ? veya bunu nasýl ölçümleyebiliriz.

örneðin zararda olan o beþ hisseyi satýp yükseliþ içindeki hisselerin arasýnamý almak lazým. veya yükseliþten elde edilen karlarý zararda olan hisselere eklememi yapmamýz lazým.

hangi durumda parayý iyi yönetmiþ oluruz ?

istatistik , test , optimize edilebilir mi ?

fikirler ?
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

8.  Alýntý Originally Posted by EMLAK Yazýyý Oku
    bir kazýk soruda ben sorayým.

20 tane hisse aldýnýz .. her biri eþit miktarda parasal büyüklükte.

10 tanesi yükseliþe girdi. 5 tanesi durumu stabil ne kar ne zarar. 5 taneside düþüþte.

böyle bir çalýþma yapan var mý ? veya bunu nasýl ölçümleyebiliriz.

örneðin zararda olan o beþ hisseyi satýp yükseliþ içindeki hisselerin arasýnamý almak lazým. veya yükseliþten elde edilen karlarý zararda olan hisselere eklememi yapmamýz lazým.

hangi durumda parayý iyi yönetmiþ oluruz ?

istatistik , test , optimize edilebilir mi ?

fikirler ?
    AÇýkçasý okadar fazla hisse normalde almam tavsiyede etmiyorum. Çok fazla hisse taþýyorsam bunun 2 nedeni vardýr ya analiz etmeyi bilmiyorumdur. Yada analizlerime yeterince güvenemediðimden riski daðýtmaya çalýþýyorumdur.

Ancak yinede bu kadar hisse almýþsam. Öceliðim düþen hisseler için niye düþtü sorusuna cevap bulabilmektir. Burada anlamlý bir sebep bulabiliyorsam O hisseleri satar diðer hisselerime yatýrýrým. Anlamsýz bir düþüþ varsa Doðal olarak miktarý arttýrmaya çalýþýrým. Bunuda deðerine geldiðini düþündüðüm veya deðerine çok yaklaþtýgýný düþündüðüm hisseleri satarak yaparým.

Yani soru biraz hisse analizine olan güveninize baðlý olarak deðiþiyor.

Zaten hisse analizlerimde de ben benzer bir mantýðý uyguluyorum. 3 ay vade ile alýyorum bir sonrkai bilanco 3 ayda geldiði için. Bilancolar geldikçe yeni potansýyelli hisseleri buluyorum. Mevcut hissseminde daha potansýyelli olan hisse varmý diye bakýyorum.

Diyelimki Eski hissem yeni bilancosuna göre %30 daha yukarý gidebilir.
    Ancka yeni çýkarttýðým hisse %40 yukarý potansiyel taþýyorsa Eskiyi satar yeniye zýplarým. Eski kötü oldugu için deðil eskiden daha potansýyelli hisse buldugum için.

Bunun haricinde 3 ay dolmadan bilanco görmeden sattýgým hisse neredeyse yok gibidir.

Eðer bir hisse almýþsam bilancosu öz sermayesi vb gibi durumlar avantajlý ve atýyorum %50 potansýyel içerdiði için almýþýmdýr. BU hisse sebepsizce düþmüþse artýk %50 deðil %70 %80 daha fazla potansýyel içeriyor demektir.

Yeni bilancolar geldiðinde tüm hisseleri tekrar taradýgýmda zaten bana yine ayný hissenin bu sefer daha çok potansýyel içerdiðini gösterecek.

Senin verdiðin örnekte ise sanki bir rasgelelik var gibi rasgele 20 tane hisse seçtim. Ýþte bunlardan düþenleri aldým vesaire gibi bir mantýk var. Böyle bir mantýk varsa zaten Herne yaparsak yapalým baþarý ihtimalimiz oldukça düþük.

Düþünsene elinde TKNSA vardý düþüyor diye daha fazla pay eklesen külliyen zarar edecektin.

Sayfa 143/172 ÝlkÝlk ... 4393133141142143144145153 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •