Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 149/172 ÝlkÝlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 1,185 - 1,192 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

1. Tabi herkesin koþullarý farklý. Is konusunda bence kendi açýndan haklýsýn. Ben maaþ az dahi olsa ev gecindirdigim ve her ay yüksek gider olduðu için mahkumum maaþa. Çünkü kaybettiðim ay gider anamýn evinde yatarým 1 ay bir þey olmaz diye bir ihtimalim yok bekarken en iyi þey bu imiþ Bence yine de hisseyi ciddi düþün derim senin metod güzel yardým istersen de memnuniyetle ben de yardýmcý olurum. Ben yarý otomatik deðer + büyüme odaklý temel analiz yapýyorum yaklaþýk 220 þirkete her 3 ayda 1. Excel i filan kendim yazdým.

Ben %80 hisse %20 duruma göre viopta sadece short taþýyorum. Short kendi saçma sapan beklenti ve düþüncelerime göre portföyü koruma amaçlý açýyorum long açmýyorum prensip olarak %100 long olmak istersem hisse alýyorum.

Ben de viop tarafýnda eksiðim yani açýkçasý. Bu yýl tek yönlü güzel bir sistem oluþturmak istiyorum. Bu baþlýkta geçmiþte örnek sistem var mý? Sence ideal mi matriks mi?

2. Erhan... ilgiyle takip ediyorum senden 2 yaþ büyüðüm 21 yaþýndan beri bu iþleilgileniyorum. Birbirimizi hem yaþ dolayýsýyla daha iyi anlarýz, anlaþýrýz diye düþünüyorum... tanýþýp, konuþmak isterim senin kafada biriyle bu konularý tartýþýp konuþmak muazzam mutluluk verir bana. Çünkü yapýmýz ve düþüncelerimiz ayný..
    Þu konuda sana katýlmýyorum.. bu borsa oturarak para kazanýlan bir iþ deðil... bu seviyeye gelebilmek için kaç saat mesai harcadýk? Ben söyliyeyim günümün 16-17 saatini alýyor bu iþ.
    Bu iþi oturarak para kazanma olarak görenlere çok kýzýyorum.
    Bu iþi yaparken çalýþtýðým iþten daha fazla efor sarfediyorum.. siniri, stresi, hüznü mutluluðu cabasý... bunlara para biçemezsin... bu iþe yeni giren sabah akþam uðraþsa bulunduðum seviyeye gelemez... 11 sene oturup her gün mesai harcamasý lazým... 1 ay bile önce baþlamýþsam, 1 ay ondan daha fazla þey görmüþümdür, daha fazla bilgiye sahibimdir.
    Bu iþin bir okulu, üniversitesi yok. Ekonomi okuyan biri bu iþin i sinden anlayamaz... bu iþ tecrübe, yaþamayla alakasý.
    Beynimiz onlarca barý, formasyonu, tekniði kaydediyor.. her gün farklý farklý...
    Grafiklere bakýnca artýk barlarýn ne yapacaðýný önceden tahmin edebiliyorum hiç bir þey çizmeden..

3.  Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Tabi herkesin koþullarý farklý. Is konusunda bence kendi açýndan haklýsýn. Ben maaþ az dahi olsa ev gecindirdigim ve her ay yüksek gider olduðu için mahkumum maaþa. Çünkü kaybettiðim ay gider anamýn evinde yatarým 1 ay bir þey olmaz diye bir ihtimalim yok bekarken en iyi þey bu imiþ Bence yine de hisseyi ciddi düþün derim senin metod güzel yardým istersen de memnuniyetle ben de yardýmcý olurum. Ben yarý otomatik deðer + büyüme odaklý temel analiz yapýyorum yaklaþýk 220 þirkete her 3 ayda 1. Excel i filan kendim yazdým.

Ben %80 hisse %20 duruma göre viopta sadece short taþýyorum. Short kendi saçma sapan beklenti ve düþüncelerime göre portföyü koruma amaçlý açýyorum long açmýyorum prensip olarak %100 long olmak istersem hisse alýyorum.

Ben de viop tarafýnda eksiðim yani açýkçasý. Bu yýl tek yönlü güzel bir sistem oluþturmak istiyorum. Bu baþlýkta geçmiþte örnek sistem var mý? Sence ideal mi matriks mi?
    herkesten öðrenebilecðeim birþeyler oldugunu düþünürüm. Yönteminizi ve exceliniz hakkýnda fikir almak isterim. Sakýncasý yoksa bende viop algo tarafý hakkýnda destek olurum. Beraber fayda üretmiþ oluruz. Bunun dýþýnda her ne olursa olsun zamanýnýzý belirli bir ücret karþýlýðý satmaktan kurtulmaya çalýþmalýsýnýz. Aldýðýnýz ücret yüksek bile olsa. Bir þekilde zamanýnýzý harcamadan ayný deðeri üretebilirsiniz diye düþünüyorum.

Alýntý Originally Posted by Hermesj Yazýyý Oku
    Erhan... ilgiyle takip ediyorum senden 2 yaþ büyüðüm 21 yaþýndan beri bu iþleilgileniyorum. Birbirimizi hem yaþ dolayýsýyla daha iyi anlarýz, anlaþýrýz diye düþünüyorum... tanýþýp, konuþmak isterim senin kafada biriyle bu konularý tartýþýp konuþmak muazzam mutluluk verir bana. Çünkü yapýmýz ve düþüncelerimiz ayný..
    Þu konuda sana katýlmýyorum.. bu borsa oturarak para kazanýlan bir iþ deðil... bu seviyeye gelebilmek için kaç saat mesai harcadýk? Ben söyliyeyim günümün 16-17 saatini alýyor bu iþ.
    Bu iþi oturarak para kazanma olarak görenlere çok kýzýyorum.
    Bu iþi yaparken çalýþtýðým iþten daha fazla efor sarfediyorum.. siniri, stresi, hüznü mutluluðu cabasý... bunlara para biçemezsin... bu iþe yeni giren sabah akþam uðraþsa bulunduðum seviyeye gelemez... 11 sene oturup her gün mesai harcamasý lazým... 1 ay bile önce baþlamýþsam, 1 ay ondan daha fazla þey görmüþümdür, daha fazla bilgiye sahibimdir.
    Bu iþin bir okulu, üniversitesi yok. Ekonomi okuyan biri bu iþin i sinden anlayamaz... bu iþ tecrübe, yaþamayla alakasý.
    Beynimiz onlarca barý, formasyonu, tekniði kaydediyor.. her gün farklý farklý...
    Grafiklere bakýnca artýk barlarýn ne yapacaðýný önceden tahmin edebiliyorum hiç bir þey çizmeden..
    Tanýþmaya açýðým aslýnda. Sorun yok tanýþabiliriz. Ayný kafada isek hele tabiki daha iyi olacaktýr. twitterdan veya özelden iletiþime geçersiniz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Temel, Teknik, Algo Trading, Risk yönetimi, Yatýrýmcý psikolojisi, Strateji Tasarýmý daha borsayla ilgili bir sürü þey biliyorum. Bir sürü kitap makale okudum okuyorum.

Ýþ yerimdeki hiç bir þey bilmeyen gram altýn alýp satan adam benden çok para kazanýyor.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    Temel, Teknik, Algo Trading, Risk yönetimi, Yatýrýmcý psikolojisi, Strateji Tasarýmý daha borsayla ilgili bir sürü þey biliyorum. Bir sürü kitap makale okudum okuyorum.

Ýþ yerimdeki hiç bir þey bilmeyen gram altýn alýp satan adam benden çok para kazanýyor.
    Gram altýn 2019 baþýnda yaklaþýk 220 TL idi. þimdi ise 290 TL. Yani son bir yýlda ~%32 getiri saðlamýþ. Hiç ekonomi ile ilgisi olmayan biri aradaki dalgalanmalarda sat-al/al-sat gibi extra gelir artýrýcý (ama riskli) iþlemlere de girmeden bu parayý elde etti.
    Peki gram Altýn TL fiyatý ilk kez bu yýl mý artýyor dersek geçmiþe baktýðýmýzda altýnýn özellikle son 4-5 yýldýr zaten yükselen bir trendde olduðunu söylemek hata olmaz sanýrým..
    Bu durumda sizin de portföyünüzün belli bir kýsmýný altýna yatýrmanýz buradaki getiriden de mahrum kalmanýzý engelleyeceði gibi borsada yýl içinde oluþabilecek iyi bir bilanço yada iyi bir yatýrým haberi bazlý yükseliþ olasýlýðý gördüðünüz hisselere de girmenizi kolaylaþtýrabilir.

6.  Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    Temel, Teknik, Algo Trading, Risk yönetimi, Yatýrýmcý psikolojisi, Strateji Tasarýmý daha borsayla ilgili bir sürü þey biliyorum. Bir sürü kitap makale okudum okuyorum.

Bilmek yeterli gelmiyor bazen; uygulamaya almak, özel eleþtiri yapmak, yanlýþlamak, hatalardan ders almak, ar-ge yapmak gerekiyor da olabilir.

Genel anlam da atakan abi benim sizde gördüðüm belki çok okumanýz ancak, dikkatli okumadýðýnýz ve ne demek istenildiðini anlamadan okumanýzdan kaynaklanýyor olabilir. Sanýrým 3-5 defa aslýnda anlattýðým konuyu sormuþtunuz oradan böyle bir anlam çýkardým ama yanýlýyor da olabilirim. Belki sorun baþka birþeydir.

Hani derler ya basit olan en iyisidir diye belkli de bu doðrudur. ALtýný zaman zaman bende inceliyorum. Ýnsanýn aklýna gelmiyor deðil. Gram altýn ülkemizde hiçbirþey bilmeyen bir yatýrýmcý açýsýndan en mükemmel yatýrým þekli bana göre hisse biriktirmekten daha avantajlý. Niye;

ONS fiyatý totalde yukarý yönlü hareket ediyor son 8 yýldýr en tepeyi geçemese de genel manada en azýndan aþýrý düþüþleri yok. Zaten 2011 de de aþýrý þiþkinlik göstergesi vardý. Bunu haricinde dolar sürekli olarak ülkmeizde genel anlamda yukarý hareket ediyor.

Baktýðýn zaman gram altýn;
    ONS yükselmezse dolar yüzünden yukarý gidiyor. Dolar gidemezse ONS yüzünden yukarý gidiyor. Ayrýca bir ölçüm yaptým. ONS altýn sabit olduðunu varsaydým. Daha sonra dolarýn % kaç gittiðini hespaladým dolar atýyorum %200 gitmiþ. Daha sonra gram altýný hesapladým ONS sabit iken oda %200 gitmiþ. Yani ONS yataya sarsa ve 8 yýl boyunca sürekli olarak 1500 ONS ta kalsa altýn dolar kadar getiri üretiyor. neredeyse dolarla üst üste oturuyor. )) ha gram altýn almýþsýn ha dolar almýþsýn aslýnda ayný getiriyi üreteceksin. Bide ons desteði var yani bu sürede onsta yukarý gitmiþse getirin, dolarýn getirisini geçiyor.

Zaten gram altýnýn grafiðini bir açýp bakýn.

Mükemmel bir grafiði var aþaðý yönlü riskler çok düþük doðrusal bir biçimde belirli bir açýda yukarý gitmiþ. Gidip hisse senedi biriktireceðime Her ay VADELÝDEN yani viopta gram altýn biriktirmek çok ciddi getirilere gebe. Her zaman en uzun vadeden alým yaparak birikim yapacaksýn 25 TL ye bir gram altýn alýnýyor bildiðim kadarýyla yani ortalama 250 TL lik altýn almýþ oluyorsunuz.

Mesela bu ay 500 TL mi tasarruf yaptým bunun 2/1 ile gram altýn alýp geri kalanýný teminat olarak býrakacaksýn.

Böylece aldýðýn sevýyeden aþaðý doðru gittiðinde MC yeme riskini minimize etmiþ olacaksýn ayný zamanda az parayla çok getiri üretmiþ olacaksýn. Normal piyasadan 500 TL ye 2 gram altýn alabilirken Viopa 500 atýp 250 TL sini kullanarak 10 gram altýn almýþ oluyorsun. Burada dikkat edilmesi gereken tek þey bu kuralý bozmamak. Koyduðun tasarrufun yarýsý kadar altýn almak hýrsa kapýlýp tüm parayý gömerse kenarda teminat kalmaz kaldýraç büyür biraz aþaðý gittiðinde sýkýntý yaþarsýn.

Vade sonu geldiðinde de %90 olaslýkla pozisyonlarýn karla kapanacak. Temettü almak gibi þakýr þakýr para yaðacak gelen parayla tekrar o ayký tasarrufunla beraber yeni bir sonraký en uzak vadeden alým yapacaksýn yine yarýsý ile. Merak eden hesaplayabilir çok ciddi getiriler üretecektir. RÝski biraz daha düþük tutmak isteyen ve getiridende bir mýktar fedakarlýk etmek isteyen 3/2 teminat 3/1 iyle altýn alabilir. Her halukuarda normal gram altýn almaktan çok daha mantýklý bir yatýrým olacaktýr.

UVY yatýrýmcýlar var onlar içinde harika bir yatýrým stratejisi ancak insanlar bunu bilmiyor öðrenmek istemiyor. Yani VÝ diyorsun daha OP diyemeden AMAN AMAN vopmu aman herkes batýyormuþ abi bana deme onu diyor. Bir keþfet hele bir anlatayýmda kafana yatmazsa yine yatýrma arkadaþ ama öðren kendini geliþtir bilgi sahibi ol yatýrýmcýnýn açýk olmasý lazým. Keþfetmesi öðrenmesi lazým. Fakat buna açýk deðiliz. Mütevazi görünen ne varsa hiç araþtýrma sorgulama yapmadan ona balýklama dalýyoruz. Diðer her türlü yatýrým stratejisine kendini kapatýyorum yatýrýmcý sonra bir bakýyor e bizim ülkede uvy olmaz veya uvy yaptým ama faiz kadar getiri bile zoraki ürettim ne anladým ben bu iþten. Denilmeye baþlýyor.

--------------------------

BUradan meseleyi sisteme baðlarsak temel anlamda viopta bizimde üretmeye calýstýgýmýz þey algorýtmalarýn getiri eðrisinde yukarýdaki gram altýn grafiði kadar doðrusal bir getiri eðrisi üretmek. Bununda sürdürülebilir bir biçimde bu sekilyle devam etmesini istiyoruz.

Yukarý gördüðünüz bu eðriler 5 farklý sistemin bir arada Kar zarar eðrisini temsil etmekte.
    Kar zarar eðrisi deyince farklý birþey gibi algýlanýyor Aslýnda yukarda gördüðünüz gram altýn grafiðinin bir benzeri yada bir hisse grafiðinin yada bist 100 grafiðinin bir benzeri farklý bir ensturuman grafiði.

Daha alt düzeyde abbasýn bile anlayabileceði düzeyde anlatayým. örnekleyeyim;

Kýrmýzý renkli grafik ASFGO hisse senedi grafiði
    Sarý renkli ERGYO hisse senedi grafiði
    Pembe olan AMAZN hisse senedi grafiði
    Beyaz olan ALTNO hisse senedi grafiði
    yeþil olan ACIKG hisse senedi grafiði.

BU grafikler hemen hemene 8-10 yýllýk.

Düzenli bir biçimde her sene yukarý giden bu hisse senetlerinden her ay düzenli alým yapmak her sene biriktirmek veyahutta alýp beklemek istemezmiydiniz. BU hisse senetleri ayný zamanda bist30 a baðlý hisse senetleri bu 8-10 yýlda endeks ne badireler atlattý zaman zaman çalkalandý düþtü. Ancak bu hisse senetlerinin 5 ide bu çalkantýlý dönemlerde bile neredeyse etkilenmemiþ.

Kýrmýzý renkliden örnek vereyim. Çünkü diðerleri biraz iç içe görünüyor kafanýz karýþmasýn abbasa anlatýr gibi anlatýyorum. Bu hisse senedinde her ay tasarrufun kadar alým yap ve bekle nasýlsa totalde yukarý gidiyor endeks göçsede rekorda kýrsa totalde senýn hisse senedin ne çok fazla yukarý gidiyor nede çok fazla aþaðý sarkýyor. Zaman zaman yatayda oyalandýðý oluyor uzunca bir süre ancak kendýný toplayýp tekrar yukarý hareketine devam ediyor.

Týpký altýn örnegýnde oldugu gibi bunda da birikim yapabilirsin. Tasarrufunun 3/1 ini kullanman gerekecek daha fazlasý bu tarafta biraz daha riskli. Ayný zamanda buradaki grafik basit getirili yani bileþik getiri deðil. Bu bir algorýtma grafiði ancak teorik olarak bir hisse senedi grafiði demiþtik ya.

Bu algorýtmanýn bist30 üzerindeki alým satýmlarý sonucu oluþan grafik. Dolayýsýyla içinde vade geçiþleri komýsyon kayma malýyetlerý düþülmüþ en net grafik bu arada

Þimdi yapýlan her alým satým sonunda elde edilen getiri kullanýlmadýðýnda oluþan sonuc bunlar. yani örnegýn kýrmýzý renkli çizgiyi gözünüzde canlandýrýp 4 eþ parçaya bölün. ilk sýradaki parça baktýgýnýzda belirli bir seviyeden belirli bir seviyeye çýkmýþ. Ýþte bu noktadaki tüm getiri sistemin alým satýmlarýnda elde ettiði karý tekrar KULLANMADAN!!!! kenara koyduðu para anlamýna geliyor. Eðer yaptýðý her alým satýmdan elde ettiði karý tekrar lota çevirip kullansaydý Çok daha dik açýlý bir grafik görecektiniz.

Dolayýsýyla bir karþýlaþtýrma yaparsak gördüðünüz diðer hisse senedi grafiði olsun dolar grafiði olsun altýn grafiði olsun hepsi Kazandýðýnýz parayla tekrar lot almýþsýnýz gibi bileþik getiriyi gösterir. Fakat burada gördüðünüz eðriler basit getiriyi gösterir. BÝLEÞÝK HALINI SÝZ HAYAL EDÝN NERELERE TIRNAMINIRDI. Bunu hala daha anlatamadýysam birde ABBASIN ÇOCUGUNA anlatýr gibi bir örnek vereyim hisse piyasasýndan.

BÝr hisse senedi 10 lira diyelimki 100 adet aldýðýnýzda 1000 TL para lazým. Aldýnýz diyelim. hisse grafiði 12 TL ye çýktýgýnda 12*100 adet = 1200 TL paraya ulaþýrsýnýz SATTINIZ diyelim 1200 TL paranýz olur hemen ardýndan tekrar alacaksýnýz kaç lýrada 12 lýrada hisse 1200 TL paranýz varsa yine 100 adet alabilirsiniz. DOlayýsýyla sürekli bileþke getiriyi görürsünüz grafikte. Oysaki yukarda yayýnladýðým grafikte ise.

Algorýtma sabit lot sayýsý ile al sat yaparak kar eder örnegýn 10 lýradan 100 adet lotla 1000 TL yatýrýmla baþlar. 12 lýraya gider toplam 1200 TL niz olur 200 TL sini satar 1000 TL ile yoluna devam eder. böyle böyle sürekli olarak 1000 TL kullanarak iþlemlere girer kazandýðý her parayýda kar grafiðinin yaný bu yukarda gördüðünüz grafikler alým satým sonucunda cebe attýðý kenara attýðý paraya göre çizilir. Kenara attýðý parayý tekrar sokup riske atmaz O para çekilebilir harcanabilir paradýr. HÝsse senetlerinde ise o para çekilebilir deðildir. Ýþlemdedir çekilirse lot sayýsý azalýr.

Algorýtmada ise o para çekilebilir paradýr iþlemde olmayan paradýr. Bu iþlemde olmayan paranýn çoðaldýkça grafik çizilmeye baþlar.

Bunlarý öðrenen ABBAS'ýn MEKANA GELÝÞÝ temsili Þakirin (erhanýn) bakýþlarý :=)

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

7. Bu arada youtube kanalýna ortalama her gün 1 abone geliyor. Halbuký düzenli ve özenerek içerik eklememe raðmen. Bu durum açýkçasý beni motive ediyor. kanalýn ismi yok cismi yok öylesine kendimce çektiðim rasgele farklý içerikler var. Çoðunluk algorýtma yatýrým videolarýný izleyerek geliyorlar. Bu ilgi hoþuma gitti zaten insanlara fayda üretmekten haz alan birisiyim.

Sanýrým yeni bir youtube kanalý açýp görsel bir biçimde 15-20 dakýkalýk videolar hazýrlayýp yatýrým iþini anlatmaya gidecek bu iþ. Zaten artýk okuma alýþkanlýgýmýz yok olmuþ durum da bende dahil olmak üzere googlede birþeyler aramak yerine artýk youtubedenýn arama cubugunu kullanýr oldum okumak biraz daha zor geliyor görsel olunca hem daha anlaþýlýr oluyor hemde daha kýsa sürede o konu hakkýnda býlgýlenýyorsun.

Ýþte birde dediðim gibi abone sayýsý habýre artýyor olunca biraz daha motive hissettim kendimi

Yeni kanal açtýðýmda bunun duyurusunu þu anki mevcut kanalýmdan yapacaðým için takipte olmanýz menfaatinize olacaðýný ümit ediyorum. Belkide hiçbir iþinize yaramayacaðým ama belli mi olur bakarsýnýz bir gün ihtiyacýnýz olan birþeyleri anlatýyor konuþuyorumdur abone olduðunuz için denk gelir ve faydasý dokunur. Fazla abonelik göz çýkarmaz diyelim.

Kanal linki https://www.youtube.com/channel/UCGo..._as=subscriber

8. Abone olundu. Ýyi adamsýn. Mevla versin ecrini, dilerim.

Sayfa 149/172 ÝlkÝlk ... 4999139147148149150151159 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •