Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 153/172 ÝlkÝlk ... 53103143151152153154155163 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 1,217 - 1,224 arasý.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaþýmlý (Þeffaf)

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    Sadece endeks kontratlarý bazýnda bakarsanýz haklýsýnýz çok riskli. Fakat portföyün içindeki diger hisseler riski dagýtýyor. Þöyle diyeyim endekste terse düþersem diger hisselerin karý terse kalmayý yumþatýyor. Buna istinaden 1\2 oranýnda kaldýraç kullanmayý düþünüyorum. Kaldýracý 1/3 oranýnada çekebilirim.

SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Riski daðýtma ancak bist 30 uzun hisseler kýsa yada tersi gibi bir durumda olur ki o zaman getiriniz de kýsýtlý olur kanaatimce..Bir de portföyünüz verimsiz olur. Çünkü Bist 30 un içindeki hisseler viop 30 da da yer almaktadýr. Garanti, akbank, erdemir,tupras vs düþerken endeks mi çýkacak yada tam tersi gibi..Hem Endekse dayanak olan hisselerde pozisyon alýyorsunuz hem de onlarýn bileþkesi olan endeksi satýyorsunuz zor bir olay..Yapýlacak en iyi þey bence yönetilebilir geceleri uykunuzu kaçýrtmayacak uygun seviyede risk alarak ilerlemek olmalý çok büyük getiri hedefleri yoksa..

2.  Alýntý Originally Posted by h4ck4n Yazýyý Oku
    Anladýðým kadarýyla drawdown deðeri robotta kullandýðýmýz parametreye göre deðiþiyor.
    Diyelim input girdisi; parametre deðeri 10 için drawdown deðeri 20
    parametre deðeri 8 için drawdown deðeri 26 olabilir

Ama
    x sistemi içinde y sistemi için de max dd her zaman sabit midir? (Maksimum gördüðü yerden sonra düþebileceði en düþük nokta her sistem için ayný deðil midir?)

Bir de matrikste drawdown kýsmýný bulamadým..
    Burada neden bahsettiðini anlamadým. Ne inputu ne parametresi ))

þöyle bak en basit halýyle garanti bankasýnýn grafiin aç en büyük düþüþ neresi en yüksek % ile düþüþü bul muhtemelen 2008 krizidir.

kriz öncesi en tepe seviye ile krizde gördüðü en dip garanti bankasýnýn MAXDD si oluyor. Hesaplamadým ama %75 geri çekilmiþ diyelim.

Yani sen garanti bankta LONG acýp bekleyeceksen strateji veya sistem buysa. LONGLARKEN GRAFÝK YENÝ REKORUNDAYSA TAM OLARAK LONGLADIGIN YERDEN TESADUFEN AÞAÐI DOÐRU GIDERSE MAX 2008 YILINDAKI MAXDD kadar zarar etme olasýlýgýn var demektir. Kaldýracý bu maxdd seviyesine göre ayarlarsan.

büyük olaslýkla gelecekte mc yemeden LONGDA gidebileceksin demek anlamýna geliyor.

Çünkü %75 lik bir düþüþe göre yani olmasý cok güç ve nadir bir duruma göre kaldýrac ayarladýn.

Biz sistemlerde ne yapýyoruz sistemin kz eðrisine bakýyoruz garantý banka koydugum sistemin kzsi 1 lýradan baþlýyor 30 lýraya gidiyor.

Bu sure zarfýnda max ne kadar geri çekilme yaþamýþ diye bakýyorum kz eðrisine.

%30 luk býr geri çekilme görüyorum maxdd olarak o halde diyorum ký ben kenara %30 yediðimde dayanacak para býrakarak kaldýracý ayarlayayým diyorum.

Çünkü bu sistem en kötü anýnda %30 kaybettirmiþ.

Yani bir nevi 1 lýradan 30 lýraya giden bunu yaparkende sadece %30 geri çekilme yaþayan GARANTI(B) adýnda bir hisse senedi yaratmýþ ve bunu LONGlamýþ gibi oluyorum.

Normal garantý bankasýnda LONG acmaktan daha karlý hem daha yüksek kaldýrac kullanabiliyorum. Hemde garantý bankasýnda daha performanslý bir hisseyi longlamýþ oluyorum.

MATRIKSTE YOK

Zaten hala matrýksteysenýz 1-0 Gol yiyerek baþlýyorsunuz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alýntý Originally Posted by atakanözbaki Yazýyý Oku
    50 bin tl viopta para var
    10 lot Xu30 = 5 hýzlý sistem, 5 yavaþ sistem
    15 bin tl teminat tutacak kadar thy, garan , pgsus, Arcelk, tkfen, Eregli pay vadeli hisselerinden bir portföy oluþturdum.

%50 kaldýraç kullanýyorum çok mu yüksek oluyor kaldýraç , farklý entrüsmanlardan oluþan portföyün MAX dd göre kaldýraç ayarlamasýný bulamadým.
    25 Bin TL kullanýyor 25 Bin tl teminat tutuyorsun.

Ucu ucuna kurtarýr gibi geldi bana önce daha düþük bir kaldýraçla baþlayýp teminatýn ne kadar götürdüðünü gördükten sonra kaldýracý arttýrmak daha iyi olabilirdi belki.

Xu30 daký robotta 5 hýzlý sýstem demýssýn ama bunlarýn ýslemlerý býrbýrýyle ust uste gelmýyordur ýnsallah yoksa o 5 sýstem tek býr sýstem gýbý calýsýr. Ýþlem sayýlarý farklý olmalý ornegýn býrý aylýk ortalama 30 iþlem acýyorsa dýgeri 25 acmalý diðeri 20 acmalý yani 5 tane hýzlý sýstem teorýk olarak yazamazsýn gibi görünüyor.

Aralarýnda iþlem sayýsý bence en az 5 olmalý. biri 25 iþlem acýyor biri 26 iþlem acýyorsa aslýnda bu sýstemler býrbýrýnýn kopyasý gýbý hareket eder. yani riski düþürmez. Mesela þöyle bir sýralama yapabilirsin.

1.sistem aylýk ortalama 35 iþlem
    2. sistem aylýk ortalama 30 iþlem
    3. sistem 25
    4. 20 vb vb þeklinde gidebilirsin böyle yaparsan rýsk ciddi anlamda düþecektir cunku sýstemler býrbýrýnden farklý hareket etmeye baslayacaktýr.

Her birine 2 þer lot vererek 30, 25, 20, 15, 10 iþlem sayýsýlý 5 adet sistem de yapabilirsin. Hýzlý sistemden az hýzlý orta yavaþ ve daha yavaþ þeklinde olmus olur.

XU 30 tarafýnda býr sýkýntý cýkmaz düþüncesindeyim cunku býrý longlar býrý shortlar vesaire dolayýsýyla hepsýnýn ayný yonte poza gýrýp carpýlma ihtimali pek yok. örnegýn 5 sýstem yaptýysan 5 ý býrden longladýysa buyuk ýhtýmal býr trend vardýr býr trend olmasa býle en hýzlý sýstem en erken alýsý yaparak gýrecegý ýcýn en yavas sýstem al verdýgýnde en hýzlý sýstem coktan kar yazmýþ olacak.

xu30 tarafýnda bileþke sistem getiri eðrisinde maxdd ye bakabilirsin. Hisse tarafýna gelýrsek.

Bence buradaký mýktarý düþür 10 bin Tllýk hýsselere baðla en kötü anda teminatýn ne kadarýný kullandýklarýna bak.

Ornegýn butun hýsselerýndeký sýstemler býr poza gýrmýs ve hepsý ayný anda terste kaldýgýnda Kaç para kaybedýyorsun.

Burada ýsler býraz daha kompleks olacaktýr atýyorum pgsus fýrlayacak kar yazacak oteký zarar yazacak beriki kar yazacak. Ancak bunlar býrbýrýný ne kadar kurtarabýlecek bunu ongormek cok zor. Bu sebeple hepsinin ayný anda terste kaldýgý zamanlarda fýlan kanal temýnata bakmak lazým kenardaký paranýn buyuk býr kýsmýný yýyorsa daha düþük bir kaldýraca ýnmelýsýn. Bence rýský düþük tutmak ýcýn once 10 Býn tl bagla hýsselere býr gýdýsatý gor.

Korelasyon düþükse cok problem yasamazsýn kaldýracý yukseltmekte ancak korelasyon yüksekse kaldýracý düþük tutman gerekecektir. Bunu malesef býr sure gerçek hesapta deneyýmlemen lazým. Seni mc ye getircek bir durum oluþabiliyormu yoksa mc ye cokmu uzaksýn þeklinde kontrol saglamalýsýn.

Cunku bazýlarý kar yazacak bazýlarý zarar yazacak býrbýrýlerýný tolere edecekler diyebilmek için korelasyonun düþük olmasý gerekýyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. 5 þot yavaþ sistem , 5 lot hýzlý sistem yazacagým yerde 5 hýzlý , 5 yavaþ yazmýþým.

50 000 teminata o zaman 10 bin XU30, 10 bin hisse yapayým. Kar ettikçe her ay 2.5 kat orana göre teminat ayarlamasý yapayým .

SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Burada neden bahsettiðini anlamadým. Ne inputu ne parametresi ))

þöyle bak en basit halýyle garanti bankasýnýn grafiin aç en büyük düþüþ neresi en yüksek % ile düþüþü bul muhtemelen 2008 krizidir.

kriz öncesi en tepe seviye ile krizde gördüðü en dip garanti bankasýnýn MAXDD si oluyor. Hesaplamadým ama %75 geri çekilmiþ diyelim.

Yani sen garanti bankta LONG acýp bekleyeceksen strateji veya sistem buysa. LONGLARKEN GRAFÝK YENÝ REKORUNDAYSA TAM OLARAK LONGLADIGIN YERDEN TESADUFEN AÞAÐI DOÐRU GIDERSE MAX 2008 YILINDAKI MAXDD kadar zarar etme olasýlýgýn var demektir. Kaldýracý bu maxdd seviyesine göre ayarlarsan.

büyük olaslýkla gelecekte mc yemeden LONGDA gidebileceksin demek anlamýna geliyor.

Çünkü %75 lik bir düþüþe göre yani olmasý cok güç ve nadir bir duruma göre kaldýrac ayarladýn.

Biz sistemlerde ne yapýyoruz sistemin kz eðrisine bakýyoruz garantý banka koydugum sistemin kzsi 1 lýradan baþlýyor 30 lýraya gidiyor.

Bu sure zarfýnda max ne kadar geri çekilme yaþamýþ diye bakýyorum kz eðrisine.

%30 luk býr geri çekilme görüyorum maxdd olarak o halde diyorum ký ben kenara %30 yediðimde dayanacak para býrakarak kaldýracý ayarlayayým diyorum.

Çünkü bu sistem en kötü anýnda %30 kaybettirmiþ.

Yani bir nevi 1 lýradan 30 lýraya giden bunu yaparkende sadece %30 geri çekilme yaþayan GARANTI(B) adýnda bir hisse senedi yaratmýþ ve bunu LONGlamýþ gibi oluyorum.

Normal garantý bankasýnda LONG acmaktan daha karlý hem daha yüksek kaldýrac kullanabiliyorum. Hemde garantý bankasýnda daha performanslý bir hisseyi longlamýþ oluyorum.

MATRIKSTE YOK

Zaten hala matrýksteysenýz 1-0 Gol yiyerek baþlýyorsunuz.
    Açýklayýcý bilgiler için teþekkür ederim...

6. Erhan Hocam,

BÝr süredir foruma girememiþtim yazýný yeni gördüm öncelikle bu gecikme için özür dilerim.

uzun süredir seni takip ederim bence sen henüz piyasa tarafýndan keþfedilmemiþ bir hazinesin. Sana tek yön long olunur

burda ki yazýda yazmýþsýn dün itibariyle tepeye geldik. Yazdýðýn sýrada sanýrým 110 bindeydik ve sadece þort baðladýðýmý farzettik. 10 bin puan almadým. muhtemelen þort olduðu yer olduysa da 1000 puan vermiþtir. Kaybým 1000 puan. burdan 130 bine giderse yine para kazanamýcam belki 1-2 bin kaybedeceðim. ama ordan dönerse 20 bin alacaðým -belki- . bu benim düþüncem biraz muhafazakar bir sistem temettü yatýrýmý gibi

Þuan mesela yazýda dediðin tepe gelirse þortlarým dediðin þeyi yapabilir misin yoksa piyasada ki coþku bunu engeller mi ?

birde birþey soracaðým topic de paylaþtýðýn bilanço dosyasý otomatik mi çekiyor yoksa bize þablon örneði olarak mý paylaþtýn.

tüm emeklerin için teþekkürler

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Zifige dediðin olayý çok ça düþündüm. Gerçekten çokca düþündüm geçmiþe dönüp þöyle bir test yapmaya calýstým dur bakalým þurada sistemi sadece long calýstýrsaydým ne olurdu sorularýný sordum. kodlarý degýstýrerek o bolgenýn performansýna baktým.

Ýþe yaradý yaný kar arttý. Fakat erhan erhan sen en tepe de iken düþecek demiyordun ký daha gerçekçi ol hadi amaaaa nereden ýtýbaren düþecek bu borsa ana yön olarak dedin diye kendýmle konusuyorum.

Gerçekten objektif olmaya calýstým. En tepeden belirli bir noktada aþaðý düþünce ana yönün þort olduguna karar vermiþtim. Testi buna göre deðiþtirdim.

O kadar iyi olmasa da yinede iyi bir performans sundu sistem. Ýyi dedim bu yontem iþe yarar gibi duruyor dedim. Testlere devam ettim.

Yýl .... bilmem kaç evet erhan bu bolgede ana yön ne derdin. Ýþte long derdim. Nereye çýkarsa þort diyecektin þuraya cýkarsa þort diyecektim Gerçektende oyleydi. AMa grafik benim þort diyeceðim yere çýkamadan dönmüþ. O bolgede malesef performans oldukça kotu cýktý. Ayrýca sistemin MAXDD sini arttýrdý. Patladý yani.

Yani totalde isabetli ana yon tespitlerim oluyordu ancak arada kaçan ufak tefek sapmalar oluyor ve bu noktalar sistemi normalden daha fazla zarar olarak yansýyordu. Doðru tespit ettiðim yönlerde ise normal performansýn ustunde býr getiri üretiyordu. Yani ana yön tespitlerim olabildiðince az kusurlu olmasý gerekiyor dedim KENDIMLE KONUSUYORUM haa beyin jimnastiði yapýyorum.

SOnra erhan maden bu derece titiz ve olabildiðince düþük bir sapmayla ana yönü tespit etmen gerekiyor. O halde birde testi þöyle yap dedim.

Sistemi at çöpe ana yon sort dediðim yerden þort aacýp bekleydým long dedýgým yerden long acýp bekleseydým. Bunun bir sistemmiþ gibi düþünseydim baþarýlý iþlem yüzden getirim MAXDD acaba kaç cýkýyor dýye bir hesap kitap yaptým.

Komýsyon kayma diye bir maliyet aslýnda yok. Cunku zaten bir sinyal acýyorum ve 8 12 ay boyunca hiç deðiþtirmiyorum.

Baktým daha yüksek getiri cýktý sisteme gerek yok gibi bir durum ortaya çýktý.

Nasýl olur bu diye tekrar düþündüm kýyaslamalar yaptým. Þöyle olmuþ abi bir örnekle acýklayayým.

Þimdi ana yön þort demiþsin diyelim 100,000 De buradan þortu açtýn bekledýn 70,000 E düþüncede ana yön long demiþsin.

30,000 Puan kemiksiz cebime girecekmiydi girecekti. kayma komýsyon filan yok hepi topu 2 kere komýsyon oduyorsun.

Sonra sistemi çift yonlu olarak ayný bölgeye koydum performans nette kayma kom dahil 15,000 Cýktý. Peki

Ana yöne göre çalýþtýrdým yani sadece þort -flat çalýþttýrdým 23,000 bin üretmiþ kayma kom dahil.

Alalhalla sistemi ana yöne göre calýstýrmama raðmen biçin 30 binden daha fazla üretmesi gerekirken daha az üretmiþ dedim.

Meðer o bölgede sat nakit vesaire sinyalleri komýsyon ve kayma maliyeti 10,000 puan oluyor. Aslýnda sistem öngördüðümüz gibi ana yönde satýp beklemekten daha performanslý hareket etmiþ long açmadan trade edebildiði için. totalde 33,000 üretmiþ. ANcak kayma ve komu ekleyince 23,000 bin üretebilmiþ.

Hani orada ana yönü bilerek hareket etmesinin avantajý ancak kayma komlardan kaybettirmiþ.

Baktýðýn zaman mantýken dedim ki sadece ana yönde poz acsaymýsým daha iyiymiþ Sapma oldugunda bunuda maxdd olarak belirledim. Yani 100,000 Den þort açtýn 110,000 e çýktý oradan düþtü diyelim. O halde -10,000 puan maxdd var demek.

Ancak mevcut sistemimin ana yön belirlenmiþ þekildeki max dd si -15,000 cýkýyor yani her halukuarda sistemsiz bir biçimde týpký sistem gibi ana yön göre tek sinyal açsam bu daha avantajlý bir sisteme dönüþüyor. Her yönüyle gerek karlýlýk gerekse maxdd vesaire olarak.

Demekki dedim erhan ana yönü ýsabetli bir biçimde tespit edebiliyorsan arada sapsa bile bu -10,000 filan max dd yemiþ olursun ancak mevcut sisteminde zaten -15,000 max dd var diye kenara teminat koyuyorsun. Bu ana yöne göre iþlem açmak daha avantajlý dedim. Sisteme filan gerek yok dedim.

AMa zurnanýn zýrt dediði yer gerçekten her zman bu kadar isabetli ana yön tahmýný yapabilecekmisin. Ya sapma büyürse mesela 100 Binden þort dersýn ama ya 120 býný görürse sorusu aklýma geldi. Ancak birde arafta kaldýgýn anlar oluyor.

Mesela þu an bence tam bir araf bölgesindeyiz. Niye dersen ekonomýk kriz beklentým var dünyada. Fed faiz arttýracaktý sözde þimdi ise indirim yapýyor bi boy. Herþey yolunda gittiði sürece faiz yükselticem dedin Þimdi ise faiz indiriyorsun demekki herþey yolunda gitmiyor. O halde fedin kararlarý güvensiz piyasa bunu farketmedi henüz faiz indirim gazýyla bi boy yukarý taþýyor borsayý. sersemleyýp kendýne geldiði zaman ne olacak merak ediyorum.

Araftayýz çünkü borsa yýllýk bazda en tepede ancak kendi en tepesýnde degýl 120,000 lerin üzerini görürse en tepede rekorda diyebileceðiz oysaki yurt dýþý kendý yeni rekorlarýný kýrýyor. Krizlerde borsalar en zirvede iken geliyor. Ekonomýk kriz beklentim var mý var ama zamanýný bilmiyorum sadece.

Arafta býrakan þey ise bizim borsa þu an 120,000 ler ve üzerinde seyrediyor olsaydý rahat bir biçimde malý maþadý satar þort açardým zaten kriz beklentým var e borsada dünya da rekor seviyelerde müthiþ bir fýrsat.

Fakat bakýyorsun bizim borsa henüz yurt dýþýndakýler gibi en zirvelere çýkamamýþ. AMa yurt dýþý tepede ve her an kriz cýkýp borsalar þelale olabilir. Yada bizim borsamýzda en tepelere cýkýp daha sonrasýnda Kriz patlayabilir. Önce hangisi olacak çýktýktan sonramý þelale olacak yoksa cýkmadan önce mi þelale baþlayacak. Mantýken borsalar tepede rekorda iken krizler çýkmýþ doðal olarak tepe de deðil kriz cýkmaz diyorsun ancak tam tersýne yurt dýþýda rekor tazeliyor yani biz negatif ayrýþmýþýz. teorim çalýþacaksa bizim deli gibi bir rally yapýp biran önce yurt dýþýyla eþitlenmemiz gerekir. Ama belkide bu bir istisna olacak ve biz rekore gidemeden ekonomýyý oyalayamayacaklar ve dünya krize girecek zaten habire etrafýmýzda þirketler batýp duruyor yok 40 yýllýk hava yolu þirketi batýyor yok çinin bilmem ne þirketi batýyor en önemli alman bankalarý batmanýn eþiðinde filan.

Buradan þortlasam ve yukarý stop koysam bu sefer stop koydugum yerden donecek cunku yukseldýkten sonra artýk þort inancým daha da güçlenecek stop koymak manasýzlasacak. Buradan þortlarsam ve yukarý rally yaparsada kendýmý enayý gýbý hýssedecem zaten bunu tahmin etmiþtin salak erhan niye þortladýn diyecem.

Tam bir araf.

7.  Alýntý Originally Posted by zifige Yazýyý Oku
    Erhan Hocam,

BÝr süredir foruma girememiþtim yazýný yeni gördüm öncelikle bu gecikme için özür dilerim.

uzun süredir seni takip ederim bence sen henüz piyasa tarafýndan keþfedilmemiþ bir hazinesin. Sana tek yön long olunur

burda ki yazýda yazmýþsýn dün itibariyle tepeye geldik. Yazdýðýn sýrada sanýrým 110 bindeydik ve sadece þort baðladýðýmý farzettik. 10 bin puan almadým. muhtemelen þort olduðu yer olduysa da 1000 puan vermiþtir. Kaybým 1000 puan. burdan 130 bine giderse yine para kazanamýcam belki 1-2 bin kaybedeceðim. ama ordan dönerse 20 bin alacaðým -belki- . bu benim düþüncem biraz muhafazakar bir sistem temettü yatýrýmý gibi

Þuan mesela yazýda dediðin tepe gelirse þortlarým dediðin þeyi yapabilir misin yoksa piyasada ki coþku bunu engeller mi ?

birde birþey soracaðým topic de paylaþtýðýn bilanço dosyasý otomatik mi çekiyor yoksa bize þablon örneði olarak mý paylaþtýn.

tüm emeklerin için teþekkürler
    Övgü dolu sözleriniz için teþekkür ederim. Siz alýntý yapýnca tekrar okudum þurasý çok önemli;

"Arafta býrakan þey ise bizim borsa þu an 120,000 ler ve üzerinde seyrediyor olsaydý rahat bir biçimde malý maþadý satar þort açardým zaten kriz beklentým var e borsada dünya da rekor seviyelerde müthiþ bir fýrsat.

Fakat bakýyorsun bizim borsa henüz yurt dýþýndakýler gibi en zirvelere çýkamamýþ. AMa yurt dýþý tepede ve her an kriz cýkýp borsalar þelale olabilir. Yada bizim borsamýzda en tepelere cýkýp daha sonrasýnda Kriz patlayabilir. Önce hangisi olacak çýktýktan sonramý þelale olacak yoksa cýkmadan önce mi þelale baþlayacak. Mantýken borsalar tepede rekorda iken krizler çýkmýþ doðal olarak tepe de deðil kriz cýkmaz diyorsun ancak tam tersýne yurt dýþýda rekor tazeliyor yani biz negatif ayrýþmýþýz. teorim çalýþacaksa bizim deli gibi bir rally yapýp biran önce yurt dýþýyla eþitlenmemiz gerekir. Ama belkide bu bir istisna olacak ve biz rekore gidemeden ekonomýyý oyalayamayacaklar ve dünya krize girecek zaten habire etrafýmýzda þirketler batýp duruyor yok 40 yýllýk hava yolu þirketi batýyor yok çinin bilmem ne þirketi batýyor en önemli alman bankalarý batmanýn eþiðinde filan."

Bu cümlelerden de anlýyoruz ki teorimin %50 si gerçekleþmiþ. Sýra Ekonomik krizin çýkmasýnda

BU noktada ne tür þüphelerim var önce ondan bahsedeyim. Dolar bazlý hala oldukça ucuz görünüyoruz. Dolar bazlý belli seviyelere geleceksek 135 leride geçip gitmesi lazým borsanýn fakat bu bana pekte olasý bir senaryo gibi gelmiyor. Fedin ne kadar hýrçýn bir biçimde para basmasý ancak bu ihtimali tetikleyebilir belki. Ancak böyle bir risk olduðunu da unutmayalým.

Nasýlsa 120 ye gelik. Strateji þu olmalý tabi bu benim görüþüm riskte barýndýrmýyor degýl. ANcak mantýk çerçevesinde düþünmeye çalýþýyorum.

120 bin zaten eski seviyemiz normalde borsa eski seviyenin üzerine 5 veya 10 koyuyor her yeni zirveye geldiðinde.
    Birazda sapma payý filan býrakýyorum ve 135 bin en zirve olabilir diyorum. Yani gitse gitse oraya gider daha yukarý yok gibi görünüyor. ANcak 135 i kesin görecekte demiyorum 120 ila 135 arasýnda bir yerden döneceðini düþünüyorum.

BU aralýkta 3 ay boyunca oyalanabilir Yani düþüþün tam olarka baþlamasý nisan mayýs aylarýný bulabilir.

Herneyse stratejim þu;

Diyelim 100 Bin TL paranýz var.

120 binde 6 LOT
    123 binde 12 LOT
    126 binde 18 LOT
    129 binde 24 LOT
    132 binde 30 LOT
    135 binde 36 LOT

Ýþlem açarsak. Ortalama satýþ maliyetimiz 127,500 Olur TOplam 36 Lot ile 135,000 Ý gördüðünde zararýmýz -7500 Puan TL bazlý zararýmýz -27,000 TL olur. Tabi bist100 den örnekledim bist 30 dan þortlayacaðýmýz için bu fark biraz daha fazla olup, -30,000 TL zarar edebiliriz bist100 135 e dayandýðýnda.

Ana sermaye 100,000 di.
    36 lot yani kabaca 36,000 TL LOT satmak için kullandýk.
    135 e çýkýnca -30,000 TL de oradan anlýk kaybýmýz var.
    Etti 66,000 TL kenarda kaldý 34,000 TL.

BU parayý kaybedebilmemiz için yani MC düþebilmek için 135 üzerine 9000 Puan daha gitmesi lazým. Yani 144,000 Leri görmesi lazým borsanýn. 144 Ü görürse MCYE Düþeriz.

Peki bu riskleri alarak açtýðýmýz pozisyondan ne kazanacaz Minimum borsa 90,000 E kadar çakýlacak bence.
    Yani 45,000 Puan 135 ila 144 arasýnda bir yerde çakýlýþ baþladýðýnda 36 lotla kazanç 162,000 TL olacak. 100,000 De kendi paranýz ana semayeniz 262,000 TL ye çýkacaktýr. Yani %162 ye oynamýþ oluyoruz. 135 görmeden dönerse de %100 civarýnda bir getiri elde etmeniz muhtemel

BU strateji sermayenizin her kademede %6 sý kaç lota tekabul ediyorsa okadarlýk þort açtýðýnýzda gerçekleþecek durum.

Daha agrasif bir strateji için 6 adet þort kademesine daha farklý bir daðýlým yerleþtirerek. 135,000 nin daha üstünü görmez diyerek 9 kaldýraca kadar çýkýlabilir.Bu durumda kazancýnýz %200 leri aþacaktýr.

Yukarýdaki stratejide sermayenýn %6 sý kaç lota tekabul edýyorsa her kademede okadar lot ekleyerek gidiyoruz.

Olduda 144,000 e çýktý MC yediniz veya komple çýktýnýz piyasada kanal sermayenýz 36,000 TL oluyor.

Yani paranýn %64 kaybediyorsunuz. Ancak 144,000 daha üstüne çýkmadan dönerse paranýza %162 eklýyorsunuz.

yani %64 kaybetmeyi göze alarak %162 ye oynuyorsunuz.

Peki 144 bin ve üzerini görmeye baþladýðýnda direk piyasadan çekilmek yerine lot azaltma yöntemini kullanarak pozisyonda kalmayý denerseniz ne olur ?

Bu yontemý hesaplamaya üþendim ancak kabaca 155 e gittiðinde 18 lot þortunuz kaldýðýný varsayalým.

Bu noktada çakýlma baþlar ve 90,000 inerse piyasa 81,000 TL para kazanacaksýnýz 18,000 de ana sermaye 99,000 TL ile pozlar dipte kapanacak hiçbirþey kazanamayacaksýnýz ancak hiçbiþeyde kaybetmemiþ gibi olacaksýnýz.

Daha mantýklý bir stratejisi olan yazsýn algorýtmaya baglama haricinde.

Mesela düþüþün baþladýðýný düþünerek þortlayacam diyen olabilir. Fakat bu durumda fake (sahte) bir düþüþ sebebiyle seni þortlatýp yukarýya yine haldýr haldýr gidebilir.

ÖRnegýn 118 býne sarkar sende düþüþ baþladý der þort açarsýn 140 bine gider daha yukarýya gýttý varsayalým ký oradan düþüyormuþ gibi yaptý ornegýn 135 i görüp 132 ye sarkýnca oradan sattýn yine yukarý 140 150 lere gýdebilir.

Yani trendýn döndüðüne KANAAT getirebilmekte zor iþ Ya düzeltme hareketiyse ?

Kýsaca: Þunu unutmasý lazým bir yatýrýmcýnýn.

KARDEÞÝM RÝSK ALMADAN KAZANAMAZSINIZZZZZZZZZZZZZZZZZ RRÝSKSÝZ KAZANÇ DÝYE BÝRÞEY YOK RÝSKÝ DÜÞÜK ÞEKÝLDE KAZANACAKSAN %15 %20 ANCAK KAZANIRSIN YILDA DAHA FAZLASINI ÝSTÝYORSAN RÝSK ALMAK ZORUNDASIN

EN tepeden TEK bir atýþ yaparak risksiz bir biçimde müthiþ kazanabilirsiniz Ancak en tepenýn orasý olduguna karar vermek bile çok zor. Onu geçtim burasý tepedýr deyip butun lotlarýyla ÞORT olabilecek bir babayiðitte tanýmýyorum.

O halde belirli bir miktar zarar etmeyi göze alýp ne kazanmaya oynadýðýmýza bakýp KAZ gelecek yerden tavuk esirgenmez misali belirli bir matematik çerçevesinde tavuk vermeye razý olup KAZ almaya oynayacaksýnýz.

Ben tavuk vermeden Kaz almaya calýsýyorum diye bir dünya yok!

8. Diðer sorulara cevap verirsem

Excel otomatýk çekiyor fakat siz çekemezsýnýz cünkü ücretli bir programdan çekiyorum biraz çetrefilli.

Ben þortlarmýyýma gelirsek.

Algorýtmam

1.5 ayda bir ortalama %15 getiri üretiyor. buda totalde yýlda 7 kere %15 üretmesi demek.

haliyle 100,000 TL para baðladýðýmda bunu bileþke yapýyorum bu arada

hesap makinesini aç 100,000 yaz (*) çarpý 1,15 yaz 7 kere eþittir tuþuna bas.

Bu benim 1 yýllýk kazancým istatistikler bana yýlda sistemimin bunu üreteceðini söylüyor olur olmaz bilemem görecez 2021 de.

buda ne demek 266,000 TL demek. Bu ortalama tabiki daha fazlasýda olabilir daha azýda olabilir. ben kabaca sene sonu 250 bin tl sermaye olarak bir hedef koydum. makul olmaya çalýþtým yani.

Algorýtma bunu gerçekleþtirirken piyasanýn en tepe nereye gittiðini en dip nereyi gördüðünün düþüp çýktýgýný vesairenin hiçbir önemi yok Tabiki bu algorýtmanýn kaybettirme olasýlýðý da çok daha düþük. Buda diðer manuel stratejiye nazaran daha düþük riskle daha yüksek kazanca oynamak oluyor.

Ancak yedek hesabým olan ve 6000 TL ile seneyý kapattýgýmýz burada yayýnladýgým hesaptan gram altýn topluyordum yavaþ yavaþ.
    KAFAM gidip gidip geliyor. erhan altýný boþversende kademeli olarak þortmu acsan diyorum içimden.

Yani her an altýnlarý satýp viopta þort poz almaya baþlayadabilirim. bir yaným diyor erhan bu parayýda algorýtmaya ekle.
    bir yaným altýn kriz cýktýgýnda ucacak onuda kaçýrma denemiþ ol diyor.

Kýsacasý alternatif stratejilerin hepsi aslýnda yüksek getiri vadediyor. Riskleri ise birbirine yakýn seyirler halýnde. Karar vermekte zorlanýyorum.

Sayfa 153/172 ÝlkÝlk ... 53103143151152153154155163 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •