Burada neden bahsettiðini anlamadým. Ne inputu ne parametresi

))
þöyle bak en basit halýyle garanti bankasýnýn grafiin aç en büyük düþüþ neresi en yüksek % ile düþüþü bul muhtemelen 2008 krizidir.
kriz öncesi en tepe seviye ile krizde gördüðü en dip garanti bankasýnýn MAXDD si oluyor. Hesaplamadým ama %75 geri çekilmiþ diyelim.
Yani sen garanti bankta LONG acýp bekleyeceksen strateji veya sistem buysa. LONGLARKEN GRAFÝK YENÝ REKORUNDAYSA TAM OLARAK LONGLADIGIN YERDEN TESADUFEN AÞAÐI DOÐRU GIDERSE MAX 2008 YILINDAKI MAXDD kadar zarar etme olasýlýgýn var demektir. Kaldýracý bu maxdd seviyesine göre ayarlarsan.
büyük olaslýkla gelecekte mc yemeden LONGDA gidebileceksin demek anlamýna geliyor.
Çünkü %75 lik bir düþüþe göre yani olmasý cok güç ve nadir bir duruma göre kaldýrac ayarladýn.
Biz sistemlerde ne yapýyoruz sistemin kz eðrisine bakýyoruz garantý banka koydugum sistemin kzsi 1 lýradan baþlýyor 30 lýraya gidiyor.
Bu sure zarfýnda max ne kadar geri çekilme yaþamýþ diye bakýyorum kz eðrisine.
%30 luk býr geri çekilme görüyorum maxdd olarak o halde diyorum ký ben kenara %30 yediðimde dayanacak para býrakarak kaldýracý ayarlayayým diyorum.
Çünkü bu sistem en kötü anýnda %30 kaybettirmiþ.
Yani bir nevi 1 lýradan 30 lýraya giden bunu yaparkende sadece %30 geri çekilme yaþayan GARANTI(B) adýnda bir hisse senedi yaratmýþ ve bunu LONGlamýþ gibi oluyorum.
Normal garantý bankasýnda LONG acmaktan daha karlý hem daha yüksek kaldýrac kullanabiliyorum. Hemde garantý bankasýnda daha performanslý bir hisseyi longlamýþ oluyorum.
MATRIKSTE YOK
Zaten hala matrýksteysenýz 1-0 Gol yiyerek baþlýyorsunuz.
Yer Ýmleri