Evet videoyu izledim. Öncelikle alt yapýyý çok saðlam oturtmuþlar big data kullanýmý ve bulut entegrasyonu bunlar zaten geleceðe dönük bir programlama için artýk olmazsa olmaz bir hale geldi.
Her ikisi de müthiþ bir geliþme bu sebeple tebrik ediyorum. Geliþmeler çok güzel kiþiselleþtirilebilir esnek bir yapý sunmuþlar geliþmiþ hazýr yapay zeka modelleri anlýk emir gönderebilme vesaire gerçekten güzel. Tabiki burada C sarp bilen bir yazýlýmcý için aslýnda matriksteki geliþmelerinde idealdeki geliþmelerinde pek önemi kalmýyor. Çünkü yazýlýmcý adama sadece kod yazýlabilen editörü ver istediðini yazsýn geçsin.
Bu sebeple yazýlým bilen birisinin gözünden deðilde sýradan herhangibir yazýlým bilgisi olmayan bir yatýrýmcý açýsýndan olaya bakalým;
Matriks iq deki geliþmeler gerçekten heyecan verici yapay zeka modelleri hazýr fonksiyon ve sistemler kullanýcýlar için özelleþtirilebilir ekranlar tutup çekmeler yaslamalar saga sola kaydýrmalar vesaire. Bunlar güzel özellikler sesli komut bile koymuþlar. özellikle excel gibi bir tabloyla istediðin tasarýmý tasarlayabilirsiniz. Bu excel olayý aslýnda beným projelerim arasýndaydý. Ýdeale önermiþtim ama pek sallamadýlar. Matriks ise yapmaya baþlamýþ bile. Tabiki benimde fikirlerim arasýnda user.dll üzerinden. Böyle bir modül yaratmayý planlýyorum. Tabiki uzun vadede. Çünkü hazýr modeller ve kurgular bir noktadan sonra yetersizmiþ hissi yaratacak. Kod yazmadan da insanlar çeþitli algoritmalarýný yaratabilmeleri açýsýndan bir excel modülüyle bu durum basitleþtirilebilir.
Takip ediyor olacaðýz yeni özellikler geldikçe inceleriz bizler için farketmez idealmiþ matriksmiþ hangisi daha iyiyse biz orada oluruz. Çünkü kimse bu iþi hayrýna yapmýyor onlarda para kazanmak için yapýyorlar bizde para kazanmak için yapýyoruz.
Þimdi birde olaya hem yazýlýmý yarým yamalak bilen ve yatýrýmcý açýsýndan bakarsak yani benim kiþisel görüþüm.
Herþey çok güzel harika geliþmeler var. Fakat özellikle videoda þu geçmiþe dönük bar sayýsý ve veri aktarýmýndan bahsedeceklermi diye özellikle dinledim. Sonlara doðru 30,000 bardan bahsedildi. Arkadaþlar eðer bir algoritma tasarlayacaksanýz ister yapay zekayi kullanýnýn ister kendiniz tasarlayýn farketmez.
Yeterli dataanýz yoksa yani sisteminizi yeterince uzun bir veriyle test etmediyseniz hangi yapay zekayý kullanýrsanýz kullanýn hangi stratejiyi tasarlarsanýz tasarlayýn CURVE FÝTTÝNG ihtimali çok yüksek olacak. Matriks iq onca harika ve güzel geliþmenin yanýna eðer fazla bar atma olayýný yerleþtiremezse yaptýðý tüm geliþmeler tonlarca yapay zeka herþey boþa gider. Çünkü eksik ve az datayla neyi tasarlarsanýz tasalaryýn gelecekte çalýþmayacaktýr.
Zaten matriksi eleþtirirken sürekli bundan bahsediyorum geçmiþ data geçmiþ data, bu yoksa herþey boþ.
Umarým geçmiþ datalara 1 milyon veya 10 milyon olarak destekler yoksa yapýlan tüm emek arka planda tasarlanmýþ onca öðe biz yatýrýmcýlar için hiçbir anlam ifade etmeyecek.
Birde bir eleþtirimde þu "sezgisellik" okadar fazla tuþ ve kombinansyon varký sezgisel kullanamazsýn çok fazla menu tuþ vesaire yapmýþlar kafa karýþtýrýcý ve çok karmaþýk bir görüntü veriyor. BÝr pencere açýyorsun tonlarca ayar ve farklý farklý menüler dolu. Alýþýlýr öðrenilir ama ilk görüþte insanýn gözünü korkutuyor hoþ bir görüntü vermiyor.
Onun haricinde herþey çok güzel. Program ortaya çýktýkça tekrar bakarýz duruma.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri