-
Kemal Sunalın bir filmi vardı, tam hatırlamıyorum..
Fuat abi yanıyorsun diye, kıvılcım başladı bile..
-
Galip Öztürk tahtalarına döndü piyasalar
-

Originally Posted by
things
eur/usd paritesi +%0,09 iken
Usd/Trl 5,3874 +%1,14 ise
Eur/TRL 6,1508 +2,20 oluyor ise bu nasıl olabilir
emin olamadım diğer yurt dışı kuruluşlara da baktım tablo aynı TRL için aynı
%1 arbirtaj fırsatını nasıl serbest bırakabilirler anlamadım, çözebilen varsa anlatsın bir zahmet
Ben de biraz dolar var eur/usd düşmüşken abritraj yapalım dedik ama ing'de eur alış 6,08 satış 6,15 piyasada 6,20'den işlem görüyor nasıl bir kur bu anlamadım, altında da alış satışta makas iyice açılmış 5 lira sanırım fark var. Bir tuhaflık var.
-

Originally Posted by
rxpu
Eğer seçim sonrasını örneğin salı gününü hedefliyorsa o güne kadar günlük %2.74 ödeyecek yani 6 gün için toplamda %17.64 eder.
sabah 5.3TL'den yakalamayı başardı ise 5.3x1.1764 = 6.2350 TL yapar.
yakalayamadıysa
5.4 TL x 1.1764 = 6.35 TL yapar.
Sorun şu , bu vadede merkez bankasının elindeki araçlar bu rakamların üzerine atmasını çok zorlaştırıyor. Zaman biraz daha uzun olup swap faizi de daha düşük olsaydı riskli bir marjda çalışıyor diyebilirdim. Ama böyle olunca resmen kamikaze gibi dalıyor diyebiliyorum ancak.
Yukarıdaki marjda ben de artık inat için yaptığına ikna olmaya başlıyorum. Yani belirli bir risk bütçesi ayırmış , tıpkı bir junk bond trader gibi hareket ediyor olabilir.
Sevgili rxpu bahsettiğin bütçe 7,2 hareketini oluşturan ve 6,30/7,20 aralığında shortlanan sonra kaybolan para, yine çıktı ortaya.
25 senedir bu işin içindeyim ilk defa MB son altı ayda yabancıyı, yabancı oyunu ile sıkıştırdı.
Kim bu beyin takımı.
Bol kazançlar
-

Originally Posted by
pawn stars
Sevgili rxpu bahsettiğin bütçe 7,2 hareketini oluşturan ve 6,30/7,20 aralığında shortlanan sonra kaybolan para, yine çıktı ortaya.
25 senedir bu işin içindeyim ilk defa MB son altı ayda yabancıyı, yabancı oyunu ile sıkıştırdı.
Kim bu beyin takımı.
Bol kazançlar
Merkez bankası , Hazine ve Maliye bu adımın sonrasındaki tedbirleri alabilecekse kesinlikle evet.
Ama aşağıdaki tedbirleri alamayacaksa, politik baskı ile bu adımlardan 1mm dahi saparlarsa sadece kendilerini köşeye sıkıştırmış olacaklar.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...09#post3315909
Yabancılar ilk adımın (swap kısıtlaması) nasıl olacağını biliyordu. Bu durumda buna rağmen bu pozisyona girdiler ise bu adımdan sonraki tedbirlerin politik dengeler gözetildiğinde uygulanamayacağını speküle ediyorlar. Buna oynuyorlar. Ben bunu anlıyorum.
-
investing kafayımı yedi yoksa gerçek mi
bir 6.22 oluyor euro hemen akabinde 6.01 6.02 oluyor
-
-

Originally Posted by
rxpu
Merkez bankası , Hazine ve Maliye bu adımın sonrasındaki tedbirleri alabilecekse kesinlikle evet.
Ama aşağıdaki tedbirleri alamayacaksa, politik baskı ile bu adımlardan 1mm dahi saparlarsa sadece kendilerini köşeye sıkıştırmış olacaklar.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...09#post3315909
Aynı fikirdeyim. Bu oyunu kuran bunu düşünmüştür diye umuyorum.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri