Evet Sn;Tirebolu sýk sýk geçici kapatmalar oluyordu,þimdi tamamen kapatýlmýþ.
Kap bilgisi malum, zaten sýnýrlý sadece kapandýðýný bildirmiþ sonrasýnda ne olacaðý
bilgisi yok,örneðin faal haldeyken satmayý devretmeyi deðerlendirdiler mi ya da
satýlacak mý gibi bilgiler yok, zaten böyle birþey de zor olabilir çünkü bu tesis
bildiðim kadarýyla boru fabrikasýnýn sýnýrlarý içinde arazi veya mülk olarak da satýlmasý
düþündürücü oluyor.
1998 de 350 milyar civarý yatýrýmla yapýlmýþ o günkü kurla 6 milyon $ civarý sanýrým
hani kaptmýþ olsalar da iþler iyileþtiðinde tekrar açýlmasý çok zor deðildir,geçici olarak
kapalý olduðunda haliye yine masraflarý oluyor belki personel maliyeti vs. gibi
belli yüklerden kurtulmak için kapatmayý deðerlendrdiler.
Yatýrýmcý iliþiklerine de sordum ilgili kiþi yerinde deðildi mail olarak da sordum
henüz dönüþeri yok, yine de güncel birþey olursa paylaþýrým.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Evet aynen dediðiniz gibi,zaten saç fiyatlarý artarsa kazancý artýyor
stoklarýndan dolayý, saç fiyatlarýnýn artmasý hisse fiyatýna da yansýyor.
Ancak saç fiyatlarý da dalgalý Çin de fiyatlar uzun süredir yatay,ülkemizde de
biraz iþlerdeki durgunluktan fabrikalar fiyatlarý aþaðý çekiyor.Yukarý ivmelenmeye
baþlarsa hisse fiyatlarýna da hareket gelir ama þimdlik saç fiyatlarýnýn yukarý ataðý
yetersiz kalýyor geriye dönüyor.Kalýcý bir yükseliþe baþlamasýný bekliyor sektör.
Suriyenin yapýlanmasý falan piyasaya hareket getirecek olsa zaten Hatay iskenderunda
rakibi olan fabrika çok ancak o bölgenin o taraflara yönlenmesinin yine de etkisi olur
ancak ne zaman olur belli deðil.
Þimdilik tek beklentisi bedelsiz vermesi sermayesi çok düþük kaldý ,yedek akçeleri daðýtýlmamýþ
karlarý var yönetim her ne kadar soðuk baksa da enflasyon muhasebesinden dolayý artýracaklar
ancak miktarý da önemli.Bekleyip göreceðiz.Diðer türlü firmanýn attýðý kaplardan da görüleceði gibi
yýlda birkaç kap öyle bir yenilik,bir yatýrým vs. gibi hareket getirecek birþeyler yok.
Yatýrým tavsiyesi deðildir...
Grafik olarak bir icraat yok þu an. 200 ve üzeri hacim artýþlý haftalýk kapanýþlarda tekrar bakýlýr.
Demir çelikler sýkýntýlý gibi hepsi ayný.
Çinko tesisi bir zamanlar iyi kar býrakýyordu o da kapanmýþ.
Sac fiyatlarý düþük, kur tarafý sabit, ihracat azaldý ise o ayrý bir sýkýntý.
Sahibi Kayserili sinekten yað çýkarmaya çalýþan eski borsacý.
Yine de iþler düzelirse, kur tarafý adil deðerine gelirse, bedelsizi var kýsmet artýk.
15 kasýmdan beri de hem tahtacý hem de piyasa kayýtlý beklentisi ile ilgili herhangi bir fiyatlama yapmadý ve herhangi bir karar alýnmadý yada alýndý haber verilmedi çok geçmiþ bir tarihde marþal da kayýtlý tavanýnýn uzatýldýðýna dair yönetim kurulu kararýný 3-4 ay sonra kap a bildirmiþti 2012 miydi 2013 müydü ve 40-50 bin tl gibi çok komik bir ceza almýþtý. Yukarda yazdýðýmýz gibi patron yada tahtacý 4-5 yýlda çok feci þekilde yatýrýmcýyý ezmiþ durumda dolayýsý ile böyle bir acýmasýzlýk yapanýn kayýtlý tavaný durumunu da böyle belirsiz býrakmasý normal. Erbos bana bildiðim borsayý unutturdu diyelim, hakkýmýzda hayýrlýsý yukarda kötü bir performans dedik ama bence kötünün de ötesinde bir performansý var ve büyük ihtimalle de birilerinin çok büyük bir inatlaþmasý söz konusu. Bildiðim borsayý daha fazla unutmamak adýna bizden bu kadar pýlýmýzý pýrtýmýzý toplayýp gitmek en iyisi. Kalan bekleyen sabreden herkes için bereketli bir kazanç elde etmesi dileðiyle. Saðlýcakla kalýn..
Dozajı artırarak kandırmaya devam ediyor. Ytd
SM-A556E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer Ýmleri