Son çeyrek beklentisi ve temettü beklentisi aşşa yukarı nasıl olur. Tahmini olan varmı arkadaşlar. Geçen seneki temettüye yakın verebilirmi?
Son çeyrek beklentisi ve temettü beklentisi aşşa yukarı nasıl olur. Tahmini olan varmı arkadaşlar. Geçen seneki temettüye yakın verebilirmi?
Geçen sene yıllık da 325 milyon kar etmişti. Bu sene 3. çeyrek finansman giderlerindeki artış nedeniyle geçen seneye göre kötü geldi. Ancak 3. çeyrek de Ötv istisnası nedeniyle yapılan vadeli satışların gelir tablosuna son çeyrekde yansımasını beklediğimden yine 300 milyon civarı bir net kar bekliyorum. Buda hemen hemen aynı miktarlarda temettüye işaret edebilir.
YTD....
Bilanço beklediğime paralel geldi. Temettü beklentisi ile hisseye ilgi artabilir geçen seneye ve endekse göre hala iskontoluyuz.Ama bu bilanço öyle süper bi bilanço değil çünkü yıl boyu ötv indirimi vardı vestel elektronige finansman saglayacaklar diye cok saglam bir kari ve dolayisiyla cok yuksek temettuyu yedirmediler bize. Şu %5 lik satış bi gerceklesse hissenin onu acilacak....
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Güzel özetlemişsiniz ancak,
Hammadde fiyatlarındaki artış ciddi boyutta satışların maliyetini yükseltti bu sene. ÖTV nin pozitif katkısı doğru ama çelik fiyatlarının da negatif etkisi oldu.
Ayrıca unutmamak lazım vesbenin satışlarının %70 i yurtdışı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu hisseyi arsa almış gibi düşünmemiz lazım 1 sene gibi bi vadede ben 20 li fiyatlari gorecegimizi dusunuyorum. Yaklasik 7-8 aydir baski devam ediyor. Sabır sabır sabır. Bilancoyu detayli inceleyemedim henüz. Elimizdeki hissenin kiymetini bilmek lazim.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yer İmleri