Böyle devam ederlerse %5' e yakýn zamanda ulaþýr, kapada bildirmek zorunda kalýrlar, kapda yayýnlanmasý ayrý bir ilgi çekecektir, 2 gyo içinde...
Ýhale dosya bedeli 5000 TL, bunu yakýp Antalyayý bir gezip gelmiþlerdir mi diyorsunuz...
Ýhale geçici teminatý %10 diye biliyorum, oda ihale çýkýþ fiyatý 1,28 Milyar olduðuna göre 128 milyon eder. Bizdeki nakitin çoðu dolar diye biliyorum(yaklaþýk 20 milyon dolar). Geçici teminatý yatýrmak için hem dövizi hemde uygun deðilse vadeyi bozmalarý gerekir diye düþünüyorum. Bankadan teminat mektubu filan kabul oluyor mu acaba teminata? Yoksa hem döviz hem vade boz bir girip arkadaþa bakacaktým demek için masraflý olur diye düþünüyorum.
Bu arada torunlar 100 milyon euro kredi çekti eski borçlarýn finansmaný ve yeni yatýrýmlar adý altýnda oda birþeye hazýrlanýyor gibi sanki...
Bizimkilerde ayný gün avm alýþ haberi ve bedelsizi arka arkaya gönderdi.
Belkide ortak bir konsorsiyum gibi de alým düþünüyor olabilirler mi sorusu geliyor aklýma.
O zaman nakit parada ortaklýk oranýna göre belki yetebilir.
Her ne kadar Antalyadaki avm bana göre konum ve iþletme baþarýsý açýsýndan Antalya için emsalsiz olsa da, Tek baþýna eldeki tüm nakiti verip full kredi almak ciddi zorlayacaktýr ve ilk bir kaç sene hisse fiyatý aþaðý çekip baský yaratacaðý kanaatindeyim...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
Yer Ýmleri