Alýmlara baþlamýþlar bugün yine...
29/11/2018
Alým 91.485 adet...
% 1,859' dan % 1,916 çýkmýþ oran...
Toplam 3.090.287 adet...
![]()
Alýmlara baþlamýþlar bugün yine...
29/11/2018
Alým 91.485 adet...
% 1,859' dan % 1,916 çýkmýþ oran...
Toplam 3.090.287 adet...
![]()
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
Bugünkü alýmlarý akýllýca yapmýþlar, fiyatý zýplatmadan. Bütün iþlemler tek fiyat 8 tl'den gerçekleþmiþ.
Bugün soteye yatmýþtým, 8'in altnda bir fiyatla alým için, fýrsat vermeyince üstelik hacim de yüksek olunca geri alým olduðunu tahmin etmiþtim. Bizimkilerin alýmý bitinceye kadar 8'in altýnda alým fýrsatý vermez, bekleyeceðiz mecburen.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Bugün saat 15.08'de birileri 8,14 ortalama ile 60 bin lot alým yaptý. Geri alýma benziyor, ufak ufak alsalardý daha ucuza alabilirlerdi.
Bu iþlem geri alým deðilse büyük bir yatýrýmcýnýn hissemize göz koyduðu anlamýna gelir, etkisi de geri alýmdan fazla olurdu. Akþama belli olur, KAP'a bir haber düþer ya da düþmez, böylelikle her þey anlaþýlýr.
Winter is coming...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Bugünde 15.20'de 8,07 aðýrlýklý ortalamayla 75 bin lotluk bir alým gerçekleþtirildi. Þu ana kadar KAP'a da geri alým bildirimi düþmediði göz önüne alýnýrsa stratejik bir alýcý olduðu rahatlýkla söylenebilir.
Benim hesabýma göre 2019 hisse baþýna karý 1.40 TL'den aþaðý olmayacak. Þu anda kasa ve portföydeki hisselerden hisse baþýna kabaca 2 tl düþüyor. Böylece hissemizin gerçek piyasa deðerinin 6 tl olduðu sonucuna varabiliriz. 6/1,4=4.28 f/k hesabýyla yatýrýmýn dönüþ hýzýnýn 4,28 yýl olduðu ortaya çýkýyor.
Bu rakamý kira çarpanýna çevirdiðimizde karþýmýza 52 gibi gülünç bir rakam çýkýyor. Günümüzde emlak piyasasýnýn darbe yemiþ durumunda bile kira çarpanlarýnýn halen 250'nin altýna düþmediði göz önüne alýnýrsa hissemizin ne kadar ucuz fiyattan iþlem gördüðü ortaya çýkar.
Yatýrýmcýlarda temettü gelirini reel faizler yerine yanlýþ bir düþünceyle brüt faizle karþýlaþtýrma alýþkanlýðý var. 1,4/6 yaptýðýmýzda hissemizin yýllýk getirisinin % 23 olduðunu görüyoruz, buradan hissemizin karlýlýðýnýn brüt faizden de yüksek olduðu sonucu ortaya çýkýyor, reel faizle aradaki devasa farktan söz etmiyorum bile.
Sanýrým bu hesaplarý yapmayý beceren birileri hisseye girmeye karar vermiþ gibi.
Sayýn ortaklar yaptýðým hesaplar konusunda fikir belirtirse sevinirim. Bir hata ya da abartý varsa vebal altýna girmek istemem. Saygýlar..
Winter is coming...
Katýlýyorum hatta bazen daha bile umutluyum...
Þimdi yýllýk kira gelirinden yola çýksak Kabala 200 milyon civarý diyelim . Lot baþý Kabala 1.24 tl eder . Su anki fiyatlardan 6.5 -7 sene yapar geri dönüþü.Kasada biriken parayý boþveriyorum .Ben senelik kira gelirim ne kadar ona bakýyorum.
Ha birde þöyle birþey var þirketin bir senelik kârýný bir seferde daðýtacaðýný sanmýyorum.1 tl verse lot baþý ( benim tahminim , Gimat eþrafýnda 100-105 bin daðýtacak laflarý var) o da lot baþý 1 tl kabaca .
Bu þekilde hesap edecek olursak 8 senede yapar geri dünüþü o da senelik %12 civarý olur getirisi
Buda benim hesabým yani banka faizleri %23-24 ve Halen çok cazip
gel artýk da 8 altýna biraz daha alalým çok nazlanýyorsun düþmemek için...
Yer Ýmleri