Hayýrlý olsun 2 haberde...
Hayýrlý olsun 2 haberde...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
YGGYO'nun kasasýndaki 150 mio tl ile böyle bir alýma (1,2 mia TL) talip olmasý için yöneticilerin çýldýrmýþ olmasý lazým. Parayý deðerlendirmek istiyorlarsa borç parayla maceralara atýlacaklarýna zaten iskontolu iþlem gören AKMGY ve PAGYO gibi þirketlerin hisselerini borsadan satýn alsýnlar. baþlýk altýndaki paylaþýmlara göre zaten biraz alým yapmýþlar, devam etsinler.
Faizlerin her an fýrlamasýnýn beklendiði, AVM kira gelirlerinin düþme eðiliminde olduðu bir ortamda borçla böyle bir yatýrýma girilmesi akýl karý deðil. Üstelik satýcý da TMSF. Her þey iyi gitse bile 5 yýl sonra efendim þurada hata olmuþ, satýþý iptal ediliyor dense, hangi problemlerle yüzleþilir belli deðil.
Aðrýmayan baþýnýzý aðrýtmayýn, bu iþten uzak durun beyler. Piyasalarda fýrtýnalar eserken, uzak sulara açýlmayýn...![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
2.5 milyon dolar aylýk kira geliri olduðu söyleniyor, yýllýk 30 milyon dolar kira geliri eder kabaca. Alacaðýn deðer 1.3 milyar TL alýrken TL kira alýrken dolar. Dolara dolar desen 10 senede amorti eder kendini, sadece avm nin arsasý bundan fazla para eder diyorlar. Çabuk karar vermemek lazým kredi kaç yýllýk olacak kredi birimi TL mi dolar mý faiz oraný bunlara da bakýp öyle konuþmak lazým. Benim anlamadýðým 2 gün önce yatýrýmcý iliþkileriyle konuþtum pagyoyu sordum dogruladilar, avm alicaz mi diye sorduðumda yüklü krediye girip de avm almak istemiyor buyuk ortaklar demiþlerdi, firsatlara bakýyorlar ama pagyo gibi ucuz bulduklarý iþleyen sistemlere odaklandiklarini söylediler, bedelsiz durumu nedir diye sordum kucuk ortaklar yani bizlerin istedigi ama buyuk ortaklarin suan pek sicak bakmadigini soylemelerine ragmen bugun bu avm haberi ve bedelsiz haberi çýktý. Ýþallah hayýrlýsý olur.
Arkadaþlar Ankara Gimat esnafýnýn seneler önce bulunduðu yeriEt ve Balýk kurumundan özelleþtirmeden aldýðýndan beri bu oluþumun içindeyim.En büyük ortak Torunlar Türkiye nin önde gelen AVM cilerinden,yönetim kurulundaki insanlarda kendini ispatlamýþ insanlardýr..Yani Acemi Balýk deðiller..Birkaç yýlönce kulaðýma markantalya ile konuþulduðunun dedikodularý gelmiþti ...Yani bu AVM ile ilgilenmeleri Yeni deðil ..Piyasalarýn çalkantýlý olduðu bu dönemde 1.280 milyon vereceklerini sanmam ...ilk ihalede %60 ýndan daha düþük bir teklif veremiyorsun bildiðim kadarýyla ;bu sebepten 1.280 m muhammen bedel þiþirilmiþ geldi bana ;bu benim öngörüm;benim düþüncem ..Basýnda yazýldýðý gibi aylýk gelirinin 2.5 m dolar deðil...daha az olduðunu düþünüyorum..
Bunlar benim sesli düþüncelerim..fikirlerim..yorumlarým
Yatýrým Tavsiyeside deðildir
Son düzenleme : deep voice; 19-05-2018 saat: 05:10.
Arkadaþlar þöyle söyleyim size .. Zaten hali hazýrda 1-2 senedir AVM alma düþünceleri var... Son Genel kurulda kimse 9-10 senede kendini amorti edecek þekilde AVM satmýyor denildi o yüzden uygun görüldüðünden kendi hissemizden ve pagyo dan bir miktar alým yapýldý dendi..Yani söylemek istediðim kendisini 10 senede amorti edecek þekilde olursa AVM satýnalmayý düþünüyorlar...
Bunlar benim düþüncelerim...
Yatýrým tavsiyeside deðildir..
Peþin parayla alýnýrsa 10 yýlda amortisman mantýklý olur. (Aslýna bakarsan geri alýma ya da PAGYO'ya devam etsinler çiünkü bunlarýn amortismaný 7-8 yýl) Ama finansman kredi ile yapýlýrsa kredi faizleri ile kira gelirleri arasýndaki fark nedeni ile 10 sene görünen amortisman 15-20 yýla çýkar.
1 milyar ödense, kirasý 100 milyon tl olsa. yýllýk kredi faizi 180 milyon tl olur, anapara ödemesine ilave 80 milyon tl gideriniz olur bu da amortisman süresini uzatýr.
Ýþlerini ne kadar bilirlerse bilsinler, kriz ortamýnda herkes küçülürken ilave borca girmek þaþkýnlýktýr. Beklesinler 2-3 yýl daha temettüyü 90 kuruþta tutup biraz para biriktirsinler, elde önemli bir nakitle böyle bir iþe girsinler. Unutmasýnlar burasý Türkiye nakdi olan için her zaman fýrsatlar olacaktýr.
Winter is coming...
Artýk neyi nasýl alýrlar yada almazlar bilmemVardýr bir bildikleri ...senden benden farklý düþünceler, mutlaka vardýr..Bu senin düþündüklerini hesaba katmadýklarýný yada düþünmediklerini mi sanýyosun?
Bunlar vizyonu olan insanlar ..yönetimdeki insanlarýn hatrý sayýlýr lotlarý var ( Torunlarý saymýyorum %30 a zaten tek basýna hakim ..ki AVM iþini en iyi bilenlerden )..onlar kendilerini ateþe atarmý ..sen bir zarar görürsün onlar 1000 zarar görür
Unutulmamlý ki mal coþkuda satýlýr..herkez satarken alýnýr..herkez alýrken satýlýr
iþþallah biizim için iyi ve hayýrlýsý olur
Yatýrým tavsiyeside deðildir
Vallahi batan ya da güç kaybeden þirketlerin hepsinin baþýnda da vizyon sahibi kiþiler vardý. Bir hatalarý tarih olmalarý için yetti de arttý.
Alýrlarsa kaça alýrlar, finansman nasýl saðlanýr o zaman daha net þeyler söyleme fýrsatýmýz olur. Ama bugün buradan gördüðüm iþ mantýklý bir iþe benzemiyor.
Ýþ GYO'da krize raðmen borcunu artýrdýðýnda herkes bir bildiði var diyordu, ben yanlýþ karar deyip kriz ortamýnda borcu olmayan pagyo'ya geçtim. 4 ay içinde pagyo'yu % 25 karla elden çýkardým, iþgyo hala nominal olarak 1,5 seneki fiyatýnýn altýnda (Temettü, bedelsiz düzeltmelerine raðmen). Sorsanýz ben kimim Ýþgyo'nun ayda 10 dolar alan yöneticileri kim? Ama sonuca bakýn haklý olan benim.
Pagyo'dan da buraya geldim, özkaynak karlýlýðý daha iyi diye. Ama böyle bir karar YGGYO'yu sýkýntýya sokar, ondan eminim. Bu iþin tek oluru var, ucuza alýnýr ve diðer bir kaç GYO ile ortak alýnýr, yani finansman yükü altýna girilmez o zaman ok. Aksi takdirde kaç yýllýk avm'ci olmalarýnýn hiç bir kýymeti yok. Finansman yükü altýnda ezilirken bu melekelerin faydasý olmaz þirkete.
Winter is coming...
Yer Ýmleri