Yönetim Kurulumuzun 18.05.2018 tarihli kararý doðrultusunda; 107.520.000 TL olan çýkarýlmýþ sermayemizin 250.000.000 TL'lik kayýtlý sermaye tavaný içerisinde kalmak ve geçmiþ yýl karlarýndan karþýlanmak üzere 53.760.000 TL artýrýlarak 161.280.000 TL'ye yükseltilmesine iliþkin olarak bugün (29.05.2018) Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvuru yapýlmýþtýr.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
akmerkez yerine akiþ gyo düþünülemez mi...temettü verimi de gayet güzel bu konu hakkýndaki görüþleriniz nedir ekfuture ve msb acaba...
Sn. Konkasor, Akiþ daha önce portföyümde bulunan bir hisseydi. Genelde kredi borcu olan YGO'lara (emlak sektöründe sýkýntý belirmeye baþladýðýndan) mesafeli yaklaþýyordum ama Akiþ GYO'nun rasyolarý çok güzel olduðundan bir istisna yapmýþ, portföyüme koymuþtum. Daha sonralarý emlak sektörünün tadý iyice kaçmaya baþlayýnca finansman yükünün hisse fiyatý üzerinde baský yapacaðýný düþündüðümden elimden çýkardým.
En son 3 aylýk bilançoda dediðim yaþandý, finansman gelirleri kira gelirlerini ezdi geçti, sonuçta 18.9 milyon TL zarar yazdý.
Gerçi hisse yine radarýmda olacak, faizler düþüp, kira gelirleri artmaya baþladýðý zaman bu hisseye tekrar girebilirim ama gün itibarýyla benim risk standartlarýma göre alýmý uygun deðil.
Benim görüþlerim böyle, Sayýn MSB de hisseyi biliyorsa getireceði yorumu ben de zevkle okuyor olacaðým. Özelden önerdiði hisselerden saðlam yatýrýmcý olduðu sonucuna vardým çünkü. (Ben banka hisselerinden uzak dururken, kendisi portföye ekleme eðiliminde, aramýzdaki tek fark bu sanýrým)
Size önerim kim hangi hisseyi önerirse önersin, bilançoya kendi gözünüzle incelemeden alým-satým yapmayýn. GYO hisselerinde bilanço okuyamam demek de mazeret deðil, çünkü altý üstü 4-5 kaleme bakýnca þirketin durumunu anlayabiliyorsunuz.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Akmerkez emlak stoðu üretmediði için borçluluðu ifade edilmeyecek boyutta, akiþ gyo ise emlak üretimi de yaptýðý için ciddi finansman yükü altýna girmiþ görüyorum. Finansman ihtiyacýndan dolayý da döviz açýk pozisyonu var buda karlýlýkta baský hatta zarar yazmasýna da sebep oluyor, tabi ilerleyen zamanda borç yükü azaldýkça deðer kazanabilir lakin emlak satýþlarýnýn durumu da bu aralar biraz kritik ...
Daha detaylý incelemek gerekse de emlak stoðu üreten bir gyo almak istesem Ekgyo' yu tercih ederim. En azýndan 1,2 milyar piyasa deðerine karþýlýk 1,6 milyar net borcu olup ilk çeyrekde zarar açýklayan akiþ gyo yerine 7,7 milyar piyasa deðerine karþýlýk 0,9 milyar net borcu olan ve ilk çeyrekte karýný arttýran ekgyo' yu tercih etmiþ olurum diye düþünüyorum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
Markantalya için kapalý zarf verilmiþ..kýsa listeye girilmesi halinde artýrmaya katýlacakmýþ
2 senedir kayyumda olan bir þirket ve iyi iþ yapmýyor..piyasalar malum çalkantýlý.. muhammen fiyatýn yarýsýna 1.278/2 milyon
Yani yaklaþýk 600 milyona bile alýcý bulamayabilir..Þahsi fikrimdir
Yatýrým tavsiyeside deðildir
Þirketimiz Tasarruf Mevduatý Sigorta Fonu tarafýndan 05.06.2018 tarihinde yapýlan MarkAntalya AVM Ticari ve Ýktisadi Bütünlüðü satýþ ihalesine tek katýlýmcý olarak girmiþtir.
Teklifimiz þartnameye göre Fon kurulu tarafýndan deðerlendirilecektir.
Arkadaþlar hayýrlý olsun diyeceðiz galiba![]()
Biz de YGGYO'dan baþka teklif verecek þirket çýkmaz diye tahmin etmiþtik zaten. (Buradan tek akýllý bizmiþiz gibi bir durum çýkýyor, hayýrlýsý)
YGGYO'nun verdiði teklif TL sabit taksitli bir ödeme planý ise bir sýkýntý olmaz. Banka kredili TL ya da dövize endeksli bir satýn alma YGGYO'yu deðilse bile YGGYO'nun piyasa deðerini belli bir süre olumsuz etkileyebilir.
Adettendir, küçük hissedarlar için hayýrlýsý olsun diyelim. Büyükler en azýndan bir oyuncak edinmiþ olurlar, bir süre oyalanýrlar. Yaz geldi, MarkaAntalya'ya gidiyoruz diye ailecek tatil yapma imkanýna kavuþurlar, þirketin kesesinden.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri