Sn. Deepvoice sesiniz çýkmayýnca latife olsun diye takýlayým dedim, bu vesileyle de aðzýnýzdan bir kaç laf koparmayý umdum, ortak satýþý var mý yok mu diye.
Ortak satýþlarýný hisseye ortaklarýn hisseye güven duymamasý olarak algýlamýyorum.
60 bin TL'yi aþan temettülerde beyanname ve vergi yükümlülüðü geliyor. GYO dýþýndakilerde bu pek sorun oluþturmuyor, çünkü yarýsý muaf olup stopajlarýn tümü de ödenecek vergiden düþüyor, çoðunlukla vergi doðmuyor. Ama GYO'larda stopaj olmadýðý için vergi doðabiliyor. Bu da bazý ortaklarý satýþa teþvik edebiliyor. Geçen yýl bu tür ortak satýþlarý pagyo'yu temettü öncesi 3,8'lere kadar düþürdü çünkü.
Hisse de ben de satýcý deðilim tersine alýcýyým ama bu tür ortak satýþlarý olacak ve devam edecekse daha altlardan ya da ileri tarihlerde bugünkü fiyatlardan alma fýrsatý doðacaktýr.
Bir çok insan faizlerle temettüyü mukayese ederek iþlem yapýyor ama bence doðru bir yöntem deðil. Karþýlaþtýrma reel faizle temettü arasýnda yapýlmalý. En azýndan ben öyle yapýyorum ama sizin dediðiniz mukayeseyi yapanlarýn hissede satýþ baskýsý yaratacaðýný öngörerek alýmlarýmý da zamana yayýyorum.
Bilmiyorum fikirlerime katýlýr mýsýnýz? Özellikle vergi problemi konusunun doðruluðunu sizin kendi çevrenizdeki izlenimlerinizle teyit etmeniz mümkün mü?
Yer Ýmleri