5.382.557 adet % 6,19 pagyo olmuþ.
Kendi hissemiz de %5'i geçse de net onu da görsek...
5.382.557 adet % 6,19 pagyo olmuþ.
Kendi hissemiz de %5'i geçse de net onu da görsek...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
maþallah maþallah alýmlar devam ediyor...bakalým nerede duracaklar hedefleri ne acaba...
47.000 lot daha yggyo almýþ toplam 2.960.844 adet % 1,836 olmuþ.
Pagyo da %6,20 olmuþ.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Pagyodaki oran %6,20 'de kaldý þimdilik...
Yönetim Kurulumuz(Pagyo), son dönemde döviz kurlarýnda meydana gelen yukarý yönlü sert hareketliliðin kiracýlarýmýz üzerinde yaratacaðý finansal riskleri azaltmak üzere Sözleþme ve tavan kur uygulama koþullarýný yerine getiren kiracýlarýmýza;
Döviz cinsinden düzenlenen Kira Sözleþmelerinin Türk Lirasýna dönüþtürülmesine iliþkin yasal süreç tamamlanýncaya kadar sadece 2018 Yýlý Ekim ayý için geçerli olmak üzere döviz tavan kurlarýnýn; 1 EURO = 3,9000 TL ve 1 USD = 3,4000 TL olarak uygulanmasýna,
Kira ödemelerinin yapýlmasý gerektiði her ayýn 1'i ile 5'inci günleri arasýnda cari kurlarýn yukarýda belirlenen tavan kur rakamlarýnýn altýna düþmesi halinde ise ödemenin yapýlacaðý güne ait Merkez Bankasý Döviz Satýþ kurlarýnýn esas alýnmasýna,
Karar verilmiþtir.
Pagyo kuru bayaðý çekmiþ aþaðýya sadece 1 aylýkta olsa...
Gerçi 1 ay sonrada tak diye dolar kuru 6 TL' de yapamaz heralde...
Az kazanacaðýz diye hayýflanalým mý, zor durumdaki parakendeciye nefes aldýracaðýz avmler boþalmayacak diye sevinelim mi bilemedim...
Pagyo'nun geçen yýl Ekim ayýnda uyguladýðý usd kuru 2.70 TL idi. Yeni kurla gerçekleþen kira artýþý %22 civarýnda. Anladýðým kadarýyla enflasyonunda biraz altýnda bir artýþ yapma politikasý güdüyorlar.
Ben daha önce de yazmýþtým, GYO'larýn kira artýþlarýný sýnýrlý tutarak doluluðu yüksek tutmaya çalýþmalarýný destekliyorum. Kiþisel olarak önümüzdeki 2-3 yýl için temettülere ihtiyacým olmayacak, tekrar bu hisselere yatýracaðým zaten. Temettü yüksek olursa fiyatý da yükselecek, her iki durumda da ben nasýlsa ayný sayýda yeni hisse alýyor olacaðým. Ama doluluk oranýnýn muhafaza edildiði ihtimalde krizden çýkýþta karlýlýk hýzla artma potansiyeline sahip olacaktýr. (Gerçi krizden bir þekilde çýkacaðýmýza da aklým fazla yatmýyor, gidiþat kötü.)
Uzun lafýn kýsasý bana göre devir para kazanma devri deðil, elindekini tutabilme devridir. Bunu hedefleyen her adým takdire þayandýr. Temettümüze göre ayaðýmýzý uzatacaðýz artýk.![]()
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
bu aralar gimatýn tadý tuzu yok...bakalým 9 aylýk bilanço 6 aylýk gibi iyi gelecek mi...bilanço hakkýnda yorumu olan beklentilerini yazabilir mi acaba...2 hafta sonra bakalým neler olacak...
Yer Ýmleri