9. ayý bilmem ama yýl sonu kar hedefim 210 mio tl. Geri alýmlar sonrasý kardan pay alacak ödenmiþ sermayemiz 158 mio tl'ye düþtüðüne göre, hisse baþýna kar 1.32 Tl olacak. Buna göre hisse baþýna 1 tl temettü ödemeleri ihtimal dahilinde görünüyor.
Bana kalsa temettüyü biraz daha düþük öder, hisse fiyatýný yükseltmeden geri alýmlara aðýrlýk verirdim. Son bir iki ay içinde yaptýklarý agresif geri alýmlarý doðru bulmadýðýmý da belirteyim bu arada. Ayný alýmlarý zamana yayýp 8.40 tl yerine bugünkü fiyatlar olan 8.10 tl civarýndan yapabilirlerdi. Temettücü bir hissedar olarak hisse fiyatýnýn yükselmesi çok umurumda deðil, çünkü satýcý deðilim. Gördüðüm kadarýyla baþlýk altýnda bugüne kadar hiç bir hissedar "fiyatlar düþük, geri alým yapýn" diye yakýnmadý.
Þirket yetkilileri burayý okuyorlarsa önerimdir; borsadaki hisselerin en iyilerinden biriyiz, temettü ödemekten bile kýsmen feragat ederek, fiyatý zýplatmayacak bir þekilde geri alým yapsýnlar. Uzun vadede ortaklarýn lehine en iyi adým bu olur. (temettü az ödenirse fiyatlar biraz aþaðý salýnacaðý için düþük fiyatlardan geri alým fýrsatý da yaratmýþ olurlar.)
Tabi bunlar uzun vadeli yatýrýmcý olan bendenizin naçizane fikirleridir. Acelem var, satýp çýkacaðým diyen ortaklarýn düþüncelerine de saygýlýyým. Þirket yönetimi ise kimi isterse onu dinlesin, her halükarda kazanan biz ortaklar olacaðýz. Syg..



Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri