Yýl sonu karý 250 milyonu geçer...
Yýl sonu karý 250 milyonu geçer...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
msb ve ekfuture katkýlarýnýz için teþekkürler ama fazla milleti uyandýrmayýn aman, millet gitsin kumar hisseleri ile oyalanmaya devam etsin...bizde bu düþük fiyatladan toplayabildigimiz kadar toplamaya devam edelim...
Bu arada yanlýþ anlaþýlmasýn, al-sat'çýlýðýn kötü bir þey olduðunu düþünmüyorum. KV-OV-UV'ci olmaktan ziyade, önemli olan portföyün ne kadar büyütüldüðüdür. Kim hangisinde daha baþarýlý olduðunu düþünüyorsa ona yönelebilir.
Sayýn ekfuture bir 210 milyon diyorsun, bir 220 milyon avm deðerlemesi yok diyorsun...
Sakýn sen bizim hisseye güvenmiyorsun
Bizimle kal bizimle...
250 milyon yýl sonu karýný geçer diyorum ya, yýl sonu faaliyet karý deðil...
Belki kur farký þaþýrtýp çok daha fazlasýný bile yakalayabiliriz de faizler biraz gevþerse o kardan sonra biz bir daha bu fiyatlardan toplayabilir miyiz onu bilmiyorum iþte...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir, vereceðiniz kararlar tamamen size aittir...
Az yazýp, çok okumak istiyorum...
Sn. MSB, huyum kurusun, deðer artýþýný kardan sayamýyorum bir türlü.
Deðerlendirmeler subjektif olabiliyor o nedenle ayrýþtýrýp kalan karý dikkate alýyorum. Yani hem 210 hem de 220 tahminimde avm deðerlemesi yok.
Kar tahminimi, 3.çeyrek bilançosunu gördükten sonra 210'dan 220'ye revize ettim. Yeni rakama da geçen yýlýn 3. çeyreði ile yýl sonu karý arasýndaki korelasyonu kullanarak ulaþtým.
Faizler konusunda kötümserim, düþeceðini düþünmüyorum. Bizim hissenin fiyatýný olumsuz etkileyebilir. Ancak dediðim gibi yggyo'nun kira gelirini brüt faizle deðil, reel faizle kýyaslýyorum, o da sýfýr olduðu için içim rahat.
Peki ortaklardan temettü tahminlerini alabilirmiyim? Ben bu sene 1 tl temettüyü mümkün görüyorum. Hem ortaklarý memnun eder, hem de kardan 50-60 mio tl ilave yatýrýmlar için bir köþeye konmuþ olur. Hatta bu tutardan ufak ufak geri alýmlar da yapabilirler.
Hisseye güvenim tam, memleketin ekonomisi tümden batsa yeni gimat'ýn arsasý bile uzun vade de güzel bir yatýrým olur, en kötü ihtimal çocuklara kalýr.![]()
2. emeklilik maaþýmý buradan alýyorum þimdi, o kadar deðerli benim için. Güven ne kelime..
Faizler yüksek kaldýðý ve millet de brüt faizle temettüyü kýyasladýðý sürece hissemiz alým fýrsatý verecek merak etmeyin. O yüzden ortaklara daha düþük seviyeler (ya da yatay seyir) için köþede biraz para býrakmalarýný öneririm. Bu durumu bozacak tek geliþme þirketin yüklü miktarda geri alým yapmasýdýr ki, ona da þimdilik ihtimal vermiyorum.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri