YGGYO Konsolide 2017/6 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 72400662 Yýllýk Deð%:-2
YGGYO Konsolide 2017/6 Aylýk DÖNEM KARI (ZARARI): 72400662 Yýllýk Deð%:-2
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Güzel bir hisse biriktirilebilinir..
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
buralardan kim aliyor kim satiyor ytd
ZTE BV0730 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ICBC bastýkca basýyor. Uzun suredir tek satýcý ve yuzde 61 var. Ama sanýrým bu yuzde 61 cok sayýda farklý ortagýn (yggyonun kurulus yapýsýný dusunursek) . Satan kisi kimse mallarý ne zaman bitecek, bu onemli olacak hareket icin. Yýl sonu ne olacak diye baktýgýmýzda 200 milyon nakit olacak, yýllýk 140-150 m TL kira geliri olan bir varlýk olacak ortada. NÞA Ticari gayrimenkullerde deger 12 carpan civarýdýr.. basit mantýk.. 12*150+nakit: 2 milyara kadar bir deger olmalý.. hadi yuzde 10 da iskonto diyelim 1800.. yani hissenin 17 lere gelmesi lazým,... ama bekleyecegiz gibi su ICBC yi.
Sent from my iPad using hisse.net
Bu iþe birde þu yönden bakýlabilir:
Senelik 70binTL vergi matrahý olan bir þahýs var.
Bu þahýs yatýrým yapacak bu hisseye, diyelim ki 100binTL.
Bunun karþýlýðýnda bugünkü fiyattan yani 12,05'ten 8300 adet hisse almayý planladý
Bu azalan yüzde 5 civarý kira hasýlatýna (2016/6 86,2milyonTl, 2017/7 81,8milyonTl) göre seneye 0,86 kuruþ temettü alacaðýný varsaydý.
8300*0,86=7140TL(yaklaþýk) temettü geliri elde etti.
Matrahý 60binTL üzerinde olduðu için yüzde35 gelir vergisi dilimine giriyor. Temettü gelirinin yarýsý beyan edilir.
3570TL beyan edildi, 1250TL vergi ödedi.
100binTL yatýrýma senelik 5890TL gelir elde edeceðini hesap etti. Aylýk ortalama 490TL. Yani 204 çarpan.
Ancak bir baktý kira gelirleri düþme eðiliminde, grafikleri açtý hisse fiyatýný enflasyona oranladý bir baktýki 15haziran2015'ten bu yana alanlarýn nerdeyse yüzde99 u ana parayý yüzde3 ila yüzde 20 eritmiþ. Buna raðmen 204 çarpan.
Yani býrakýn kar etmeyi temettüyü üstüne koysa yatýrýmcýnýn bir kýsmý reel olarak parasýný kaybetmiþ.
Birde baktý ki 100binTL sinin önümüzdeki temettü döneminde ayný kalma ihtimali var. Çünkü kira geliri artmýyor düþüyor. Normal þartlarda enflasyon 8-10 ayda parasýnýn yüzde 8'ini yani 8binTL sini yiyecek.
O zaman bir risk pirimi koymaya karar verdi ve kiralarýn düþme eðiliminde yada artmama eðilimde olduðunu hesap ederek þu an 0,91 kuruþ temettüye göre yüzde 7,54, olan temetü veriminin azalan kar ve sabit kaldýðýný farzettiði hisse fiyatýyla yüzde6,8 olacaðýný düþündü.
Temettü verimliliðini yüzde 10 görmeden almamaya(diðer bir deyiþle hissenin yüzde 30 deðer kaybetmesi) yada kiralarýn en az enflasyon oranýnda artýþa geçip geçmediðine bakmak için yatýrýmýný bir kaç yýl erteledi.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
peki satan bellide alan kim,istedikleri zaman hisseyi 13 40 kadar cikartip al gulum ver gulum yapiyorlar ytd
ZTE BV0730 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Syn Turnike güzel yazmýþsýnýz fakat hissenin iþi dolasýyla karýnda dramatik düþüþler olmayacaktýr..Kriz olduðunda AVM'ler kapanmaz kiralarda biraz indirim olur o kadar..Ankaramall iþ yapan kalabalýk bir AVM..Kiracý sýkýntýsý çekmez..tabiri caizse akarý kokarý yok..þirketin düzenli temettü ödemesi artý bir yön..öte yandan þirket borcu sýfýra yakýn..yaptýðý karý daðýtýyor gerisini kasaya atýyor..
Halka arz edilirken hiç bakmadýðým geçen hafta bilançosuna baktýðým bir kaðýt..daha önce baksaydým çok düþük fiyatlardan alýnabilinirdi kýsmet..12 lerden biriktirmeye baþladým..11-10-9 diye gelsin isterim ama bir yerden baþlamak lazým..yanýlmayýz umarým..saygýlar..
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Sn turnike, 2 varsayýmýzda mutabýk degilim 1- kiralar dusmeye devam eder 2- temettü rakamý... yatýrýmlarý tamamlayan yggyo yýlda en kotu 130-140 kar elde edecek isterse seneye 1.3 tl temettü verebiilir.. sizin bakýsýnýzý da anlýyorum, cok itirazým yok, benim bakýsým sadece bugun sirket satýlsa hisse basý 20 tl oluru anlatmak icindi. Ytd .
Sent from my iPad using hisse.net
Yer Ýmleri