Originally Posted by
Realtor
Üç dört yýldýr beklemedeydim. Dibi bulmak imkansýz. Dövizimi bozup alým yaptým. Uzun vade düþündüðüm için prim vs hedeflemiyorum. Merkezi yerde fiyatýnýn uygun olduðunu düþündüðüm bir 2+1 aldým.
Uzun yýllardýr burada tavsiye ettiðim planý uyguladým. Parayý dövizde tut, birikim yapabildiðinde döviz al. Develüasyon ve benzeri hareketlerde uygun fiyatlý yeri borçlanmadan al. Evet aslýnda hiç konuta yatýrým yapýlacak gibi bir konjonktür yok. Kazanç yada kayýp 10 sene sonra belli olacak.
Hedefim þu an yatýrdýðým parayý max. 13-14 senede kiradan geri almak. Birazda nakit yönetimi yordu diyebilirim.

Originally Posted by
Realtor
Pandemi öncesi üstteki mesajý ve kendi uyguladýðým stratejiyi paylaþarak, yaptýðým alýmdan bahsetmiþtim.
Evin eski sahibi 45 gün sonra evi boþalttý ( 10 günde çýkarým diye söz vermiþti, ama anlaþýldýki çýkmaya pek niyeti yokmuþ, suistimal etmek istedi ama mesele çözüldü) Pandemi sürecinde bu evin tadilatý ile ilgilendim ve bitirdim. Kiracý ile kontrat yapýldý.
Finansal durum þu þekilde; evi, Euro bozup almýþtým. Ayný miktar Euro þu an 50.000 TL daha fazla ediyor.
Alým bedeli, komisyon, vergi, tadilat masrafýný toplayýp, kiraya verdiðim rakama bölersem, çarpan 148. (bir iki hafta beklesem çarpaný düþürebilirdim ama hiç boþ tutmak istemedim. Euro bozduðum için ettiðim zararý hesap edersem çarpan 168. Ev þehir merkezinde 40 yaþýnda bir binada. Toplu taþýma, AVM,metro vs çok yakýn.
Kar- zarar konuþmak için erken, sadece bir yatýrým örneði olarak durumunu güncelliyorum.
Yatýrýmýnýz hayýrlý olsun.
Hesaplamanýzý EUR bazýnda takip etmek nispeten daha kolay olacaktýr.
Þu an yatýrdýðým parayý max. 13-14 senede kiradan geri almayý hedefliyordunuz.
Peki Euro olarak kalsaydý yatýrdýðýnýz parayý kaç yýlda geri alýrdýnýz hiç o konuda bir hesap yapmýþ mýydýný?
EUR bazýnda alým maliyeti ve kira bedeli alabilirsek seviniriz...
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri