Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Þayet faizler iner ve fiyatlar artmazsa, yakýnen tanýdýðým 2 arkadaþým ev almayý planlýyor, iki çiftde beyaz yakalý çalýþan, 5 er yýllýk evliler,
ortak özellikleri;
- Aileleri ev almalarý þartý ile desteðe hazýr hemen hemen yarý yarýya destekten bahsediyorum,
- 4 kiþiden biri kamu görevlisi fakat diðer 3'ü de en az enflasyon kadar zam alabildi, global þirketlerin Türkiye ayaðýnda çalýþýyorlar
- Aradýklarý ev özellikleri, site olmasý,yeþil alan,daire sayýsýnýn az olmasý 200 ve altý,ebeveyn banyosu,kapalý mutfak,düþük aidat,havuz vs. þart deðil,
Eminim kiradan kurtulmak için bu tarz arayýþta olanlar vardýr ama faiz indi diye fiyatlarý hemen uçururlarsa insanlar alým için beklemeye devam eder, insanlar uyandý artýk, usd-altýn-faiz bir þekilde birikimini koruyor.
Yakýnen tanýdýðýnýz kiþilerin ev talebi nispeten tüketim için olduðundan farklý bir konu gibi geliyor.
Bu yakýnen tanýdýðýnýz kiþiler faizler düþünce yatýrým için konut alýrlar mý?
Diðer yandan merkez bankasýnýn politika faizi ile toplam piyasadaki paranýn ne kadarýný fonluyor bunu bilen var mý?
Yani politika faizi düþtü diye tüm faizler düþecek mi?
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Herkesin tercihen 1 tane oturmak için evi olmalý, makul fiyattan alýnabiliyorsa...Ama yatýrým için deðmez artýk bu devirde...
Mayis ayýnda favoriye ekledigim ilanlar, þu anda yüzde +10 farklý. Bir de adamlar þunu bellemiþ, fiyat 400 iken 430 yapýyor, sonra 420 yapýnca sana bildirim geliyor fiyat düþtü diye. Girip bakýyorsun fiyat geçmiþine, favoriye ekledigim tarihte 400 iken, þu an inmiþ fiyatý 420: ))
En para 6 aylýk faizleri 16ya çekti geçen hafta. Sanmayýn ki ev sahipleri düþen faizleri kullanýp ev fiyatlarýný artýrmayacak. Ahlaksizlik bu. Cidden satma niyetinde olan dürüst kiþileri tenzi ederim.
SM-A105F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri