evin icinde kiraci varken satiliga cikarirsak yapmamiz gereken bir sey varmi?
Kiraci evde 1 seneyi geckin oturuyor
Ilk girdiklerinde kontrat yaptik ama muteakip yillarda yapmadik anca telefondan yeni kira artisini falan konustuk o kadar.
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
evin icinde kiraci varken satiliga cikarirsak yapmamiz gereken bir sey varmi?
Kiraci evde 1 seneyi geckin oturuyor
Ilk girdiklerinde kontrat yaptik ama muteakip yillarda yapmadik anca telefondan yeni kira artisini falan konustuk o kadar.
Satış kararınızı hem nezaketen, hem alıcıların evi görmesi için randevu almak gerekeceğinden, kiracınıza mutlaka bildirin. Kontratınızın geçerli olduğunu, yeni ev sahibinin ancak kontrat bitiminde kirayıcı çıkarabileceğini ve süreci kiracınızın haklarını gözeterek yöneteceğini bldirin. Siz bu şekilde makul davranırsanız, kiracınız da makul davranacak ve randevulara izin verecektir. Kiracıdan habersiz satışa çıkarıp, emrivaki yaparak evi göstermeye başlarsanız süreç zorlaşır ve etik olmaz.
Kiracı otururken daire satmak akla ziyan. 1. Kiracı zaten 1-2 yıllık. en ucuz ev taşımak şu anda 3-4 bin lira. Yazıktır.
2. Bizzat yaşadığım olay ; 6 yıllık kiracının rızasını alarak ( satıldığında çık derseler taşınma masrafların bana ait diyerek ) satışa çıkardığım daireyi , her müşteriye kötülemiş. Oysa en güzel daireydi. Sonunda bir banka müdürü müşteri alıcı olduğunda bana aktarmıştı. '' efendim kiracınız daireyi sürekli kötüledi. Ben de o halde neden taşınmadın da oturuyorsun ki dedim. O zaman benimle almam durumunda çıkarmamam için pazarlığa girdi'' demişti.
Hemen adamın çıkışını verdim. Taşınma masrafını karşıladım ve evi boşalttırdım. 10 günde satılmıştı.
Yer İmleri