istanbul ataköydeki deprem toplanma alanlarýmýzdan birisi...
![]()
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
istanbul ataköydeki deprem toplanma alanlarýmýzdan birisi...
![]()
Bence doðru düþünüyorsunuz.
Ýstanbul'un deprem riski uzun müddettir konuþuluyor.
Ben Gölcük'lüyüm.
Yerinizde olsam 300-400 gibi azami 3.kat bir ev alýrdým.
Ve eðer iþ güç engel deðilse de Ýstanbul'u terk eder,deprem bölgesi olmayan bir bölgeye göçerdim.
Hani demiþ ya Hoca, bana damdan düþen birini bulun.![]()
Gölcük depreminde avcýlar Beylikdüzü taraflarý çok sýkýntýydý. Görüyoruz ki 5.8 de bile yine oralar ön planda. Orada ki evlerde hala sýkýntý var demek ki.
Bekara karý boþamak kolay derler o hesap, Bizans depremlerini okudukça, orada oturmak iyi cesaret diyorum.
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
yýllardýr istanbul da aþýrý yapýlaþma ve nufus artýþýnýn milli güvenlik riski olduðunu söylemiþtik.. ancak beton lobisi ve destekçileri o süreçte deprem toplanma alanlarýný bile betonlaþtýrmakla meþguldüler..bugün yaþanan deprem sonrasýnda umarým þüphe duyan kalmamýþtýr.. ciddi bir risk var istanbul halký için.. her yer beton..
yazýk.. 17 yýlda bir çok fýrsatý kaçýrdýk..en büyük sorumlu siyasi iktidardýr.. ötv dahil bir çok ek vergi amacý (depremden korunma) dýþýnda kullanýldý.. oysa bu ötv vergisi zaten 99 depremi sonrasý yaralarýn sarýlmasý ve bir sonrakine hazýrlýk için çýkarýlmýþ bir vergiydi..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Bu deprem bence ev fiyatlarýnýn yukselmesine bir engel daha olusturdu, 20 yýldýr istanbullu sallanmamýþtý , þimdi dusunecek acaba bu dairelere bu kadar yuksek fiyat vermek mantýklýmýydý diye. Dask sigortasý sadece 60-70 bin tl veriyor , evin geri kalan degeri puf olabilir ,sakýn olaki arsa payý var demeyin yuksek katlý binalardaki daire arsa paylarý hicbir isinize yaramaz. Eskiden fakirlerin bile bahçeli evleri vardý.
Mi A2 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sonuç konut her millete bela olmuþ...
konut ekonomiye yani þöyle anlatým konut arabaya hýz kazandýrmak için 1. ve 2. viteste kullanýlýr...
3-4-5 tede konutla devam edersen araba takla atar.
bunu 2012 de ali babacan söylediði için aforoz edildi.
vaktiniz varsa þunu okuyun.
bunu dedi kalemi kýrýldý.
zaman gösterdiki o haklý çýktý.
ÝMAR YASASI UYARISI
Babacan, "Ýnþaatta kolay para kazanmanýn önüne geçmek için imar yasasý ele alýnmalý. Ýmar yasasýna yeni düzenleme gerekiyor" dedi.
Babacan imar yasalarýyla ilgili þöyle konuþtu:
"Bir yandan yatýrým ortamýný iyileþtirirken öte yandan imar mevzuatý ele alýnmalý. Ýmar mevzuatýndaki problemler nedeniyle Türkiye'de dikey yapýlaþma arttý. 2-3 katlý yapýlara izin verilen bir bölgede, bir anda çok katlý binalara izin veriliyor. Bu durum hem þehirleri çirkinleþtiriyor hem kolay ve hýzlý para kazanma kapýsý açýyor hem de rantýn da adil daðýtýmý konusunda bizde kuþkular uyandýrýyor. Bütün bunlara el atmak gerekiyor. Bu, seçimden önce yetiþir mi yetiþmez mi bilmem. Ne zaman fiili olarak uygulanabilir bunun da bir planlamasý yapýlmasý lazým, bu el atýlmasý gereken bir konu."
Ali Babacan, görev tanýmýyla ilgili olarak ise, "Þu an ekonominin koordinasyonu bana baðlý, görev tanýmlarým ayný" deðerlendirmesinde bulundu.
"Demokrasi, hukuk, temel hak ve özgürlüklerde ilerleme ile ekonomi iç içedir" diyen Babacan, gerçek anlamda hukuk devleti olmadan ilerlemiþ bir ekonomi olmayacaðýný söyledi.
Hukuki güvenliðin önemine dikkat çeken Babacan, yargýnýn baðýmsýzlýðýnýn esas olduðunu ve yargýnýn belirli bir zümre için kullanýlmamasý gerektiðini belirtti.
Yer Ýmleri